Seier mot Holmlia!

Postet av Ullern Fotball den 29. Jun 2022

Det var knyttet stor spenning til toppoppgjøret mellom Holmlia og Ullern 2, og de ca 150 fremmøtte fikk virkelig en minneverdig kveld på Lusetjern. 
Kampen svingte voldsomt frem og tilbake, men 3 mål av Ullern i løpet av de siste 12 minuttene sikret alle poengene med seg hjem til Ullern. 


Best i første, sirkus i andre
Ullern var det beste laget i første omgang og var på tur til pause med en komfortabel 2-0 ledelse etter et selvmål og en scoring av Lars Austnes. Men Holmlia reduserer med siste spark på ballen (!) før pause og dermed er det fortsatt helt åpent før andre omgangen.
Og hvilken andre omgang det ble. Det var kanskje ikke den flotteste fotballen som ble spilt utpå der, men underholdning var det mer enn nok av.
Først utligner Holmlia til 2-2 like før timen er spilt før Ullern 2 igjen går opp i ledelsen ved Brage Tobiassen. Men det skulle ikke gå mange minuttene før Holmlia igjen utlignet og stillingen var da 3-3. Og når Holmlia går opp i ledelsen med 4-3 virker det som at Ullern skal slite med å få noe ut av kampen. Men, kampens store spiller Brage Tobiassen ville det annerledes og utligner til 4-4 med 12 minutter igjen på klokka.

Og litt mot spillets gang så klarer Ullern faktisk å putte både 4-5 og 4-6 på tavla ved Udnæs og Stokke i det som må være årets kamp så langt i 4.divisjon.
Og assistent trener Nicolas Gajardo var selv utslitt etter 90 minutter på sidelinjen.


- Dette er noe av det villeste jeg har vært med på, fullstendig kaos av en fotballkamp, ler Gajardo. 
Første omgang er forsåvidt grei og vi har litt kontroll på kampen inntil de får reduseringen sin like før pause. Men andre omgangen ble jo helt vill. Vi følte på stillingen 4-3 at det kom til å bli veldig vanskelig å få med oss noe her, da var Holmlia det beste laget og vi slet veldig med å skape sjanser. Men så er vi litt heldige og får 4-4 scoringen og ett poeng her ville vi på det tidspunktet vært veldig fornøyd med. Og når vi igjen tar ledelsen med bare 7-8 minutter igjen pluss tillegg, så handler det kun i grunn om å stenge igjen bak. Så scorer vi vårt sjette mål like før slutt og da pustet vi lettet ut på benken. 

Kampfakta
Holmlia - Ullern 2: 4-6
Mål: Tariq (selvmål) 14.min, Austnes 32.min, Diallo 45.min, Zaouaghi 57.min, Tobiassen 62.min, Diallo 71.min, Benmoussa 75.min, Tobiassen 78.min, Udnæs 83.min, Stokke 88.min.
Gule kort: Cleve Broch, Smedsrud, Shakoor, Adan, Jafar.
Tilskuere: 150

Poengbørsen
3.poeng: Brage Tobiassen
Scoret sitt andre og tredje mål for Ullern 2 denne sesongen. Har imponert i flere kamper denne sesongen og denne kampen var absolutt ikke noe unntak. Er nok ikke lenge før han er aktuell for debut også i 2.divisjon.

2.poeng: Mikael Foss Andersen
Kan egentlig bare kopiere poengbørsen fra alle de andre gangene. Strålende en mot en og virker rett og slett altfor god for nivået.

1.poeng: Peder Herman J. Udnæs
Spilleren som har vært ute med skade i vår spiller sin andre kamp fra start for Ullern 2. Veldig god i forrige match mot Fagerborg og fortsetter med det mot Holmlia. Scorer sitt første seniormål på et særdeles viktig tidspunkt. Nok en gang glipper seier på siste spark!

Postet av Ullern Fotball den 27. Jun 2022

Ullern virket å ha full kontroll på 3 poeng på CC Vest Arena når det gjenstod drøye 10 minutter mot Sotra. Men når Sotra reduserte til 2-1 ble det spenning i kampen igjen. Og som mot Notodden i forrige runde skulle Ullern igjen miste seieren på siste spark på ballen. Og denne gang var det utrolig nok motstanders keeper Morten Grasmo som får drømmetreff på et brassespark (!) fra 14 meter og utligningen var et faktum. Forsmedelig etter at vi i bunn og grunn spiller en veldig god fotballkamp, uttaler Didrik Bjella. 


Strålende start
Kampen er bare 5 minutter gammel når Ullern varter opp med et mønsterangrep. Kaptein Ismar Dizdar spiller opp på en feilvendt Yannis Moula som legger igjen til Øverby. Øverby spiller Aslaksrud gjennom på ett touch og spissen gjør ingen feil alene med keeper. Et mønsterangrep av Ullern.

Og Ullern burde hatt 2-0 også etter 24 minutter når de varter opp med om mulig ett enda finere angrep enn på første scoringen. Dessverre så vinker dommer feilaktig for offside og Håkon Øverby snytes for scoringen.
Men Ullern skulle få sin fortjente 2-0 scoring, dog på noe ufortjent vis muligens. Espen Lindøe får straffe i en duell med bortelagets nummer syv, Frederic Falck. Falck er først på ballen i en hodeduell i feltet, men dommer velger allikevel å blåse straffe.
Yannis Moula er eksekutør og setter inn scoring nummer to og et glimrende utgangspunkt før andre omgang.


Utrolig avslutning på kampen
Ullern virker å kontrollere kampen til sin fordel i andre omgangen og har også noen gode muligheter til å øke ledelsen til 3-0 ved et par gode anledninger.
Men kampbildet forandrer seg etter 79 minutter. Sotra bryter et angrep og stormer på en kontring. Tang Pedersen finner toppscorer for Sotra, Lars Oscar G. Kilen som er meget sikker i sin avslutning alene med Jesper Wold i Ullern buret.
Sotra får litt mer blod på tann og troen på at det er mulig å få med seg noe allikevel. De største sjansene uteblir, men helt på tampen så flytter de opp keeper Morten Grasmo på dødball. Dødballen blir ikke noe av, men Grasmo blir stående igjen i boksen og på aller siste spark på ballen så kaster han seg rundt og brassesparker ballen i en perfekt bue over Jesper Wold fra ca 14 meter. En helt uvirkelig situasjon, men den fører til nok en poengdeling for Ullern som igjen altså taper seieren på aller siste spark på ballen.

Kampfakta
Ullern - Sotra: 2-2
Mål: Aslaksrud 5.min (Øverby), Moula 45.min (str), Kilen 79.min, Grasmo 90+5min.
Gule kort: Bencsik, Nyland, Andersen
Tilskuere: 140

Poengbørsen
3.poeng: Magnus Fosen
Stopperen som har spilt alt av kamper denne sesongen blir bare bedre og bedre på dette nivået. Unggutten som ble tatt opp fra egen junioravdeling i 2020 har tatt store steg i duellspillet og forsvarer boksen meget bra. Så er han også som vanlig god med ball og flink til å finne gode offensive løsninger fra sin stopperposisjon.

2.poeng: Håkon M. Øverby
Jobber som alltid steinhardt defensivt, men bidrar i dag også enda mer offensivt enn vanlig. Strålende assist på første scoringen og blir også snytt for scoring når han og lekekameraten Bencsik kombinerer seg strålende gjennom et Sotra forsvar som ikke skjønte hva som traff dem. 

1.poeng: Harold B. Mufoncol
For en form Ullerns nummer 3 er i. Leverer strålende kamper på løpende bånd, og denne føyer seg inn i en rekke av gode prestasjoner den siste tiden. IK G16: Avsluttet vårsesongen med 4-1 mot Kongsvinger

Postet av Ullern Fotball den 26. Jun 2022

Ullern sine 16 åringer i Interkretsserien avsluttet vårsesongen på mesterlig vis når Kongsvinger ble sendt tilbake til de dype skoger med 4-1 tap i sekken. Etter en fantastisk første omgang ble det noe tøffere etter pause, men til slutt ble det både en klar og en fullt fortjent seier. 

Total dominans i første omgang 

Vi tok umiddelbart tak i kampen med ball, vi ønsker aldri å vente på at kampen skal sette seg eller noe sånt, det er ting det handler om og det er å ta kontroll og dominere kampen. I de første 40 minuttene så er det akkurat det vi gjør, Kongsvinger blir løpende veldig mye mellom, de blir slitne og rommene blir større og større. Samtidig så er alle lagene i denne serien bestående av gode spillere, spillere som kan straffe en om en gir de sjansen, således med KIL som får sine muligheter på overganger, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

1-0 kommer når Danial Khoshpayam drar seg fri inne i slottet og smeller til så hardt at keeper må gi retur og der er spiss Marius K. Teigen frempå og setter returen i mål. Så øker Khoshpayam selv til 2-0 etter at Oscar Haugstøyl finner han i bakrom med en presis pasning. Fullt fortjent at hjemmelaget ledet til pause til tross for at KIL hadde et par solide muligheter. 

Fint å ha toppskåreren på laget 

I pausen var vi alle enige om at KIL nok kom til å komme ut med en plan med å presse oss mer og bedre, all den tid de måtte ha mål og at vi måtte være klare for det. Men av en eller annen grunn så åpner vi andre omgang med å være alt for direkte, det gir flere uventede og dermed får KIL kontre på oss og skaper både sjanser og sitt eneste mål. På 2-1 er det naturlig nok full kamp igjen, men da er det greit å ha toppskåreren i serien som kommer inn og avgjør kampen på et par minutter. Moro at vi får gitt flere debuten i Interkrets, både fra 06, 07 og 08 ble det lærerike minutter på et høyt nivå for lovende gutter. Det er moro, avslutter Rudi. 

Topp 3 målskårere i G16 Interkrets etter halvspilt serie. 

 I drikkepausen halvveis kommer Storm Sundet Luytkis på banen og han bruker bare et par minutter på å vise hvorfor han er toppskåreren i Interkrets. 3-1 kommer i det 60 minutt når han iskaldt drar bort siste forsvarer og setter ballen i nærmeste hjørnet med venstrefoten. Så er det bare et par minutt senere når et fantastisk angrep helt bakfra blir avsluttet kontant med høyrefoten forbi keeper. 4-1 og KIL har ikke så mye å by på etter dette. Hjemmelaget skaper en hel haug med store sjanser på slutten som burde blitt mål, men 4-1 ble det og dermed en flott avslutning på vårsesongen. G14: G2008 modellene tar sommerferie etter en bra vårsesong

Postet av Ullern Fotball den 25. Jun 2022

G2008 modellene tar en velfortjent sommerferie etter å ha spilt en meget god vårsesong. Trenerteamet er veldig fornøyd med å ha mange spillere som koser seg med fotball flere ganger i uken og spillere som kommer veldig godt overens med hverandre. 

G14 1. divisjon - Lag 1

I G14 1. divisjon har gutta utført spillestilen bedre og bedre utover sesongen. Vi har klart å vippe jevne kamper i vår favør og utover sesongen har vi dominert kamper i større grad med måten vi spiller på.
Vi tar sommerferien på en foreløpig fjerdeplass på tabellen, med en kamp mindre spilt, så muligheten til å være blant de beste Oslo lagene er fullt mulig. 

Neste steg for dette laget er å spille mer stabilt på vår beste, slik at våre prestasjoner i kamp er på et bra nivå gjennom hele høstsesongen. Med en god oppkjøring, med blant annet gode treninger og Norway Cup, tror vi at spillestilen kommer til å sitte enda bedre og at en prestasjon på høyt nivå over lengre tid kan være mulig.

Kort kommentar fra hovedtrener Nicolas Gajardo: 

Vi har en gjeng med mange ivrige og veldig gode spillere som har blitt bedre kjent med måten vi vil spille fotball på. Vi har spilt bedre og bedre utover sesongen, med enkeltspillere som har tatt store steg og virkelig vist seg frem i jevne kamper. Er veldig sikker på at høstsesongen vil være et høydepunkt med mye god fotball og mange spillere som tar nye steg.

G14 3. divisjon - Lag 2

En litt svak start på sesongen gjør at vi tar sommerferie midt på tabellen, og det gjenspeiler ikke hvor bra dette laget har spilt gjennom sesongen. Mye bra fotball fra denne gjengen som består av spillere fra begge treningsgrupper, og som utover sesongen har fått bedre kommunikasjon inne på banen. 

Så og si alle spillere på dette laget vil delta på Norway Cup, så det vil være veldig gøy å følge utviklingen som laget kan ha i løpet av høstsesongen. 

Kort kommentar fra trener Tobias Fjellbakk:

I vårsesongen har guttene gjennomført flere gode kamper. Vårt fokus har vært å vinne ballen så tidlig som mulig og angripe med kontroll. Vi hadde en tøff start på sesongen der vi slet med å følge våre lagsintensjoner, men etter den tunge starten spiller vi flere gode kamper å får betalt i form av 3 poeng. Det blir spennende å se om vi kan fortsette den fine utviklingen etter sommerferien.

G14 5. divisjon - Lag 3

Vi er veldig glad for å ha stor bredde i vårt kull, og det er alltid plass dersom flere har lyst å bli med! 
Denne gjengen hadde ikke stor erfaring med 11er fotball før sesongen startet, så laget har brukt en del kamper på å komme "skikkelig i gang". Nå har de en halv sesong i kroppen, så ingen tvil om at de vil heve seg i høsten og fortsette å ha det gøy på både treninger og kamper.

Trener Tobias Fjellbakk sier følgende om gutta:

Vårsesongen har hatt en bratt læringskurve for guttene. Det å spille 11er-fotball er noe guttene har brukt tid til å vende seg til. På tross av noen tøffe resultater har vi spilt noen gode kamper. Spesielt på hjemmebane har vi mange gode kamper der guttene spiller flott offensiv fotball. Fokuset vårt etter sommeren blir på å bli mer "gjerrig" defensivt.

Vi ønsker alle Ullern-venner en god sommerferie og gleder oss til å sparke høstsesongen i gang om et par uker!Uke 26 - Siste treningsuke!

Postet av Ullern Fotball den 25. Jun 2022

Sommartider, hey, hey, sommartider! Vi ønsker voksne og ungdommer en flott sommerferie. Bilde fra fjorårets tur til Sognsvann. 

 

Ja, da var vårsesongen over, og vi kan ta noen uker sommerferie før vi snører skoene på oss igjen til lagstreninger. Det er fullt lov å spille fotball på egenhånd også, som dere alle vet. Vi forventer at alle er i god fysisk forfatning når vi kommer til Danmark, og da må alle ha gjort sitt. Vi sender ut et opplegg i chaten og dette skal følges gjennom sommeren. I tillegg kommer både jeg og Mads til å arrangere frivillige økter gjennom sommeren. Merk at vi legger til rette for litt ekstra sosial aktivitet også ila. denne uka. 

God sommer, alle sammen!

SAMHOLD - TRIVSEL - KVALITET - ENGASJEMENT

Mandag

KL. 11:00-12:00: Felles lunsj i minglerommet i tredje etasje. Ta med matpakke.

KL. 12:00-12:45: Styrketrening (overkropp) i bua. 

KL. 20:30-22:00. Trening for TG1 på CC Vest Arena. Innhold:

 • Oppvarming
 • Dobbeltrondo
 • Spilløvelse: Lange oppspill og andreballer
 • 6v6-7v7

Tirsdag

KL. 20:30-22:00. Trening for TG1 og TG1 G06 på CC Vest Arena. Innhold på 06 sin ukeplan eller i Messenger-gruppa vår.

Onsdag

Sosialt opplegg! Mer info kommer.

Torsdag

KL. 11:00: Frokost/lunsj i minglerommet - ta med matpakke

KL. 12:00: Styrke overkropp i bua

KL. 13:00: Is og frukt

KL. 20:30-22:00. Trening for TG1 og TG1 G06 på CC Vest Arena. Innhold på 06 sin ukeplan eller i Messenger-gruppa vår.

Fredag

KL. 20:00-21:30 Trening på CC Vest Arena for dem som er hjemme på TG1 sammen med G06. Innhold på 06 sin ukeplan eller i Messenger-gruppa vår.

Lørdag

Egentrening/fri

*Fin dag for styrke overkropp

Søndag

KL. 20:00-21:30. Trening på CC Vest Arena for dem som er hjemme på TG1 sammen med G06. Innhold på 06 sin ukeplan eller i Messenger-gruppa vår.Cupeventyret over for denne gang!

Postet av Ullern Fotball den 24. Jun 2022

KFUM var favoritter før oppgjøret i 2.runde i NM på CC Vest Arena og hjemmepublikummet så frem til et gjensyn med de tidligere Ullernguttene Jonas Vatne Brauti og Håkon Helland Hoseth. Dessverre så skadet Brauti seg i forrige Obos kamp mot Sandnes Ulf og gikk dermed glipp av gjensynet med CC Vest Arena, men Håkon Helland Hoseth var klar til matchen. KFUM skuffet ikke og tok til slutt en fortjent seier mot Ullern.

De tidligere lagkameratene Håkon Helland Hoseth og Espen Lindøe. Foto: Merethe Fosby

Jevnt før pause
Det var tydelig at hjemmelaget Ullern hadde gjort sine forberedelser godt og at hovedfokuset var å slippe til KFUM så lite som mulig. Og det lykkes hjemmelaget veldig godt med i den første omgangen, men de klarer ikke å skape de store mulighetene selv heller. Etter 45 minutter spilt blåser dommer for pause og konklusjon er 0-0 både på resultattavlen og på sjansestatistikken.

Bilde: Yannis Moula mot sine tidligere lagkamerater. Foto: Merethe Fosby


For sterke etter pause

Etter pause tok KFUM sakte, men sikkert mer og mer over. Ullern hadde en ganske god mulighet når Håkon Øverby spilles gjennom, men avslutning reddes av keeper som må gi retur. Returen havner hos debutant Cornelius Bencsik, men han treffer heller dårlig fra 16 meter og skuddet ender langt over mål. 

Men etter dette er det KFUM og bare KFUM resten av kampen. 

1-0 kommer etter et frispark fra korridor hvor Christoffer Skårn er uoppmerksom og står med ryggen til når frisparket tas. Ballen heades ned til tidligere Ullerngutt Hoseth og han scorer dermed i sin andre kamp på rad for KFUM, og denne gang mot sin tidligere klubb.


Og Hoseth skulle skape mer trøbbel for hjemmelaget. I første omgang hadde han mange tette dueller mot tidligere lagkamerat Espen Lindøe. Og der Lindøe gikk seirende ut av det meste i første omgang så kom Hoseth mer til sin rett i andre omgang. Og Hoseth som satte inn scoringen skulle også skaffe straffesparket som ledet til scoring nummer to for KFUM. Hoseth slår ballen inn fra venstre som treffer hånda til Espen Lindøe og det dømmes dermed straffespark. Vanskelig å argumentere mot den avgjørelsen.
Straffen settes sikkert i mål av innbytter Robin Rasch etter 79 minutter og kampen virker mer eller mindre avgjort.


KFUM skulle sette keeper Jesper Wold i Ullern buret på et par prøver til før full tid, men Wold viste at Ullern igjen har en ung og lovende keeper i buret når han avverger begge forsøkene på en fin fin måte.

Kampen ender altså 0-2 og Ullern er ute av cupen for denne gang.

Ok prestasjon
Ullern trener Didrik Bjella var ikke veldig skuffet etter kampen mot KFUM og rettet heller fokuset videre mot neste kamp som han mener har enda større betydning.
- Vi vet at vi møter et meget godt KFUM lag i dag og de sparer heller ikke veldig på kruttet når de setter opp laget til denne kampen. Vi hadde et mål om å slippe de til så få sjanser som mulig å satse på at vi skulle klare å skape noen sjanser på dem som kunne resultere i mål. Det første syns jeg vi i bunn og grunn klarer, de skaper ingenting de første 45 og vi har god kontroll på dem. Etter pause er de litt farligere og vi slipper til noen sjanser uten at jeg føler at de på noe som helst tidspunkt kjører oss veldig. Men vi skaper dessverre altfor lite sjanser selv og vi er litt skuffet over at vi i altfor liten grad klarer å sette vårt spill slik at vi får flyttet presset dere litt. Så vi er litt skuffet over prestasjonen, men samtidig vet vi at vi møter et meget godt fotballag. Nå retter vi heller fokuset mot søndag og hjemmekamp mot Sotra som i bunn og grunn er en enda viktigere kamp for vår del, sier Bjella. 

Hva kan man lære av en slik kamp mot en sterk Obosliga motstander?
- Man lærer jo selvfølgelig en hel del hvis man bruker det riktig. Vi ser litt hvor lista ligger ett nivå over og det gir oss noe å strekke oss etter. Helt siden jeg kom til klubben så har vi strebet etter å bli litt bedre for hver dag som går, det gjelder både på og utenfor banen. Og da er det fint å få et referansepunkt på hvor vi er og hvor vi ønsker å komme. Jobben KFUM har gjort med å stabilisere seg i Obos og ikke minst konkurrere om opprykk er imponerende, men det viser også litt hva som er mulig å få til selv om man har begrensede midler til disposisjon. Dette er ikke gjort over natten så vi fortsetter jobben videre med å bedre oss, avslutter Bjella. 

Lagoppstilling Ullern:
12. Jesper WOLD
15. Magnus FOSEN (Navarsete 87.min)
 4. Ismar DIZDAR
 5 Abdel-Hedi ALI
 6. Espen LINDØE
21. Christian S. HANCHE-OLSEN (Rye 84.min)
 3. Harold B. MUFONCOL
 7. Håkon M. ØVERBY (Skårn 73.min)
22. Cornelius BENCSIK (Sereba 73.min)
29. Yannis M. MOULA (Stokke 73.min)
25. Jens B. ASLAKSRUD

Innbyttere:
30. Filip TERZIC
 2. Henrik S. NAVARSETE
 8. Christoffer SKÅRN
13. Sindre S. GRYTNES
14. Ola Nikolai RYE
23. Bendik F. EVENSEN
27. Fredrik STOKKE
28. Zike Joacim SEREBA

Kampfakta
Ullern - KFUM OSLO: 0-2
Mål: Hoseth 75.min, Rasch 79.min (str).
Gule kort: Moula, Rasch
Tilskuere: 244

Poengbørsen
3.poeng: Abdel-Hedi ALI
Med maske for anledningen etter nesebruddet mot Notodden i forrige kamp så gjør han en viktig jobb med å rydde opp bak i Ullern forsvaret. Sterk i luftrommet og blokkerer skuddforsøk fra KFUM. God kamp av Hedi!

2.poeng: Christian S. HANCHE-OLSEN
I en kamp hvor Ullern skaper lite offensivt så er det de mer defensive spillerne som blir mest fremtredende. Hanche-Olsen spilte sin 7.kamp for Ullern denne sesongen og gjør sine ting meget bra på venstresiden. Trår vel omtrent ikke en fot feil defensivt og er sikker i pasningsspillet. Litt manglende bidrag offensivt, men i en vanskelig kamp så gjør han sine ting bra.

1.poeng: Espen LINDØE
I likhet med sin kollega på motsatt side så gjør Lindøe en solid jobb defensivt. Spesielt i første omgang er nok Lindøe bestemann utpå der. Da er han god begge veier og har full kontroll på sin tidligere lagkamerat Hoseh. Sliter mer i andre omgang og er uheldig når et innlegg fra Hoseth treffer hånden hans. Men alt i alt en god match av Lindøe. IK G16: Det ble målrikt på Hamar når Ullern møtte Kameratene i Interkretsserien

Postet av Ullern Fotball den 21. Jun 2022

Dagen starter med felles frokost på klubbhuset i det nye minglerommet og ble avsluttet med dramatisk A kamp på skjermen i bussen på vei hjem etter å ha tatt 3 poeng mot Ham Kam på Briskeby i lørdagens seriekamp i Interkretsserien. 

Toppskåreren frempå igjen

2-2 til pause 

Det blir en del lengre borteturer på våre 16 åringer i år og mot Hamar var det fullt opplegg med frokost, egen buss og mat etter kampen på Hamar. Selve kampen skulle bli underholdende så det holdt, mye mål og spenning helt inn mot et lag som prøvde å spille fotball. Selv om det var Ullern som tok føringen i kampen var det Ham Kam som skulle ta ledelsen når en liten trøyeholding gir de straffe som de setter sikkert i mål. Men toppskåreren i Interkrets Storm Sundet Luytkis var raskt frempå etter at Christian Leiknes Lind og Albert Aleksanjan hadde regissert flott opp langs vår høyre side. Gutta fra Hamar var vel å merke sterke på overganger og tok oss litt i ubalanse noen ganger, midtveis i første omgangen får de corner som ender i mål og de er igjen i ledelsen. På dette tidspunktet var det nokså utrolig at vi ikke hadde skåret flere mål og det var voldsomt fortjent at vi gikk til pause med 2-2 etter at Marius Teigen hadde snappet opp en pasning fra keeper og satt ballen sikkert å hjørnet. 

Spennende helt inn 

I andre omgang er det egentlig aldri noen tvil ut fra spill og sjanser, men fotball er en snodig idrett og når vi ikke helt klarer å punktere kampen så blir det spennende helt inn. Vi tar endelig ledelsen når Aleksanjan gjør det meste av jobben selv og setter inn 3-2 på et langskudd før han serverer Danial Khoshpayam alene med keeper og 4-2. Den klassiske trygge tomålsledelsen skulle ikke vare lenge og når Ham Kam reduserer til 4-3 med god tid igjen blir det alltids litt drama. De sender frem alt og alle og kommer til noen småfarligheter. Men i varmen på Hamar blir alle poengene med Ullern hjem til Oslo. 

Hovedtrener Johan Egil Rudi om en ny god prestasjon av G16 i Interkretsserien 

Vi er voldsomt gode mot Ham Kam sitt høye press, de finner aldri ut av hvordan de skal presse oss og blir spilt lave gang på gang. De er et nokså spillende lag og prøver å bygge opp angrep bakfra uten å helt lykkes, dels pga deres plan ikke er helt god nok og mye pga vårt gode høye press der vi gjentatte ganger vinner ballen i meget gode posisjoner og burde skåret flere mål som en direkte konsekvens av det. Så har vi fortsatt litt å gå på i beredskapen vår når vi angriper, vi blir tatt i ubalanse litt for ofte og blir litt lette å kontre på. Så ser vi at innlegg fra sidene og cornere fortsatt er noe vi ikke er rå nok på å forsvare, motstanderen kommer rett og slett for lett til. Dagens fotballspillere kvier seg ofte for å takle og trøkke til, både fordi de kan forvente solide brannsår på alle kroppsdeler pga plastikken det spilles på og ikke minst så er det ingen som har noe ønske om å bli offer for den tullete regelen om 5 min utvisning. En regel som vi med all vår påvirkningskraft prøver å bli kvitt så fort som mulig. Ullern 2 er tilbake på vinnersporet!

Postet av Ullern Fotball den 21. Jun 2022

Etter to strake tap er igjen Ullern 2 tilbake på vinnersporet. Med Mikael Foss Andersen og Bendik Foss Evensen tilbake utgjorde igjen laget en voldsom offensiv trussel som motstanderen ikke kunne stå imot. 
Fagerborg var bare 3 poeng bak Ullern 2 før denne kampen, men det var tidvis stor forskjell på lagene utpå CC Vest Arena og aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne. 


Strålende angrepsspill
For de som har fått med seg kampene til Ullern 2 så vet dem at det ofte vartes opp med strålende angrepsspill av våre U-21 gutter, og denne kvelden var intet unntak. Ofte anført av en strålende opplagt Mikael Foss Andersen som var tilbake igjen etter et par uker borte på jobbreise. Spilleren som har valgt å nedprioritere fotballen litt og kun fokusere på spill for Ullern 2 denne sesongen har virkelig herjet i årets 4.divisjon.
Og kampen var vel såvidt passert ett minutt når han for første gang er på ferde og holder på å sette inn 1-0 til hjemmelaget.

En annen som var meget god denne kvelden var Joacim Sereba og det er han som åpner målkontoen først for Ullern når han skjærer inn fra sin høyre side og avslutter nede i hjørnet med venstre foten fra 14-15 meter.
Og nå kjører Ullern motstander skikkelig og bare et par minutter etterpå kombineres det flott igjen mellom Foss Evensen og Bay-Larsen som finner Foss Andersen i feltet og han setter ballen kontant i mål.


Fagerborg får sin redusering like før halvtimen er spilt når Axel Pedersen får stå litt for alene i feltet etter et langt innkast, og dermed er bortelaget litt med i kampen igjen. Men det varer ikke lenge, Bendik Foss Evensen som allerede har måttet se en nydelig avslutning treffe innsiden av stanga har ingen planer om å gå målløs av banen denne kvelden heller.
39 minutter er spilt når han mottar ballen i feltet, tar et par skuddpådrag før han til slutt fyrer skuddet ned i høyre hjørnet.

Målrikt også etter pause
Foss Evensen har et imponerende målsnitt i 4.divisjon. 17-åringen hamret inn 10 scoringer på 9 kamper forrige sesong, og etter 47 minutter av kampen mot Fagerborg satte han inn sin tiende scoring for denne sesongen, og i år har han bare brukt 6 kamper på å oppnå det samme.
Målet kommer på et frispark ned i venstre hjørnet fra drøye 20 meter.

Fagerborg får sin redusering til 4-2 før en ny Ullern gutt scorer sitt første seniormål. Storm Sundet Luytkis har scoret 15 mål på 12 kamper i G16 Interkrets, og med god hjelp fra Joacim Sereba som serverer han på sølvfat foran mål og Luytkis får en enkel jobb med å bredside inn 5-2 og endelig sluttresultat.Tilbake på vinnersporet
Trener Anders Johansson var klar på etter forrige kamp at de hadde sine ting å jobbe med foran kampen mot Fagerborg. Og Ullern hadde gått vekk fra sin sedvanlige 3 backs linje og stilte denne gangen i en mer tradisjonell 4-3-3.
- Ja, vi valgte å gjøre noen justeringer fra de tidligere kampene, blant annet ved å legge om formasjonen. Dette er jo ikke noe vi har fått trent noe på, kun hatt på tavlen før kamp og jeg syns guttene løser det veldig bra. Det var noen situasjoner vi ønsket å unngå, blant annet innlegg fra sidene og det lykkes vi veldig bra med. Selv om vi slapp inn et par mål så syns jeg vi har ganske god kontroll defensivt. 

Johansson la heller ikke skjul på viktigheten av å ha Mikael Foss Andersen tilbake på banen.
- Han er til tider et angrep alene og ser løsninger som andre ikke ser. På dette nivået er han rett og slett helt enorm og gjør medspillerne rundt seg også bedre. Må også trekke frem Joacim Sereba på andre kanten som også er en konstant offensiv trussel og jobber knallhardt gjennom samtlige 90 minutter, sier en fornøyd Johansson. 

Kampfakta
Ullern 2 - Fagerborg: 5-2
Mål: Sereba 16.min (Foss Evensen), Foss Andersen 18.min (Bay-Larsen), Pedersen 28.min, Foss Evensen 39.min (Sereba), Foss Evensen 47.min, Øvstebø 60.min, Luytkis 76.min (Sereba).
Gule kort: Øvstebø, Cleve Broch
Tilskuere: 60

Lagoppstilling Ullern:
12. Benestad
14. Rye
16. Smedsrud
21. Hanche-Olsen
26. Bjerke
28. Sereba
13. Jorsett Udnæs
18. Bay-Larsen
22. Foss Andersen
23. Foss Evensen
27. Stokke

Innbyttere:
30. Terzic
15. Grønvold Røe
17. Cleve Broch
19. Aleksanjan
20. Khoshpayam
24. Shanthan
25. Luytkis

Poengbørsen
3.poeng: Joacim Sereba
I hard kamp med Foss Andersen om bestemannspremien trekker han det lengste strået. Er en trussel offensivt gjennom hele kampen og bidrar med både scoring og to assist. Jobber også godt defensivt i samtlige 90 minutter.

2.poeng: Mikael Foss Andersen
Godt å ha han tilbake igjen på banen. Utgjør alltid en offensiv trussel og Ullern 2 blir langt farligere med han på banen. Glimrende 1V1 og er til tider et angrep alene. Flott scoring!

1.poeng: Ola Nikolai Rye
Rye har spilt fast i årets 4.divisjon og viser at han absolutt har tatt overgangen til seniorfotball. Er tøff i duellspillet og er også flink til å lese spillet. Gjør også gode offensive valg med ballen som bidrar til flere gode angrep for Ullern. 3 poeng glapp i siste sekund!

Postet av Ullern Fotball den 20. Jun 2022

Ullern reiste til Notodden med god tro på at det var mulig å få med seg alle poengene hjem. Hjemmelaget skapte de største sjansene, men en strålende Jesper Wold holdt Ullern inne i kampen med flere feberredninger. Og Ullern var i himmelen når Jens Aslaksrud nikket inn 0-1 ca 4 minutter på overtid. Dessverre for Ullern så varte den ledelsen bare i et par minutter og med siste spark på ballen fikk Notodden inn utligningen. 

ARKIVFOTO: Merethe Fosby

Jevn kamp
Notodden har hatt en katastrofal start på sesongen og stod med kun 4 poeng før kampen mot Ullern. Laget som senest i 2019 var i Obos ligaen kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk til 3.divisjon.

Og det ble en jevn kamp på Optime Arena. Første omgangen var relativt sjansefattig, men det tok seg opp i andre omgang. Og det var hjemmelaget som bydde på de aller største sjansene.
Melvin Frithzell var nok helt sikker på at han var i ferd med å sette inn 1-0 når han blir spilt alene gjennom, men en fantomredning av Jesper Wold gjør at det fortsatt er status quo.
Og nå kommer vi inn i en periode hvor Notodden virker litt pusher på for ledelsen. Men Jesper Wold står i veien både 3 og 4 ganger hvor han varter opp med mesterlige redninger.

Men også Ullern hadde sine sjanser i andre omgang. Spissen Jens Aslaksrud har blant annet en ball i stolpen og et godt skuddforsøk som tvinger frem en god redning av Finnestrand.

Kort tid i himmelen
Ullern var i himmelen når Jens Aslaksrud header inn 0-1 fire minutter på overtid etter innlegg Christoffer Skårn. Og da virket det som Ullern kom til å ta med seg alle poengene hjem.
Men Notodden ville det annerledes, og med siste spark på ballen fyrer Frithzell for siste gang mot Jesper Wold. Denne gangen er Wold uheldig og ballen går mellom bena hans, og det som så så lyst ut var plutselig snudd til et mareritt.
Dommeren blåser i fløyta umiddelbart etter avspark og Ullern som nok ikke fortjente alle poengene i utgangspunktet er allikevel særdeles skuffet etter kampen.

Kampfakta
Notodden - Ullern: 1-1
Mål: Aslaksrud 94.min(Skårn), Frithzell 95.min
Gule kort: Snibb, Holmen.
Tilskuere: 198

Lagoppstilling
12. Wold
 5. Ali (Navarsete 9 min)
 6. Lindøe
15. Fosen
 3. Mufoncol
 4. Dizdar
 7. Øverby (Grytnes 77.min)
 8. Skårn
24. Ademaj (Stokke 62.min)
25. Aslaksrud
29. Moula

Poengbørsen
3.poeng: Jesper Nesbakk Wold
19-åringen varter opp med flere feberredninger og holder Ullern inne i kampen. Uheldig på siste avslutningen, men en soleklar 3 poenger uansett. Viser at han har et bunnsolid toppnivå.

2.poeng: Jens Aslaksrud
Spissen fortsetter å score og satte sitt sjette mål for sesongen. Jobber som vanlig utrettelig begge veier og er nære å sette inn flere mål.

1.poeng: Ismar Dizdar
Som vanlig solid i duellspillet i begge boksene. Slår en nydelig pasning i bakrom til Aslaksrud som med en bedre avslutning kunne gitt han assist. G15 TG1: Runder av vårsesongen med seier mot naboen

Postet av Ullern Fotball den 20. Jun 2022

G15-1 spilte søndag sin siste kamp for vårsesongen. Det ble 1-0-seier mot Ready på gressbanen, og nå kan gutta se frem mot Dana cup rundt neste sving.  

 

I vinter kom nyheten som bragte stor spenning rundt G2007 TG 1s sesong: Holmen trakk seg fra 1. divisjon og dermed berget lag 1 plassen i aller, aller siste time. Lag 2 slapp dermed også å rykke ned til 3. divisjon - noe som i så fall ville vært veldig urettferdig for laget som havnet mitt på tabellen i fjorårets 2. divisjon. Uansett: G15-laget vårt fikk likevel et flott kamptilbud og passende matching for alle spillerne med spill i første- og andredivisjon, og da var det straks mye mer å glede seg til - og jobbe hardt inn mot. 

Nå, noen måneder senere, er vårsesongen over og treningsgruppa - på omkring 30 spillere og som utgjør G15-1 og G15-2 - kan se tilbake på mange spennende kamper og både opp- og nedturer på veien. Slik det ofte blir i denne sporten.

Pangstart for begge lag

Etter en lang vinter var det ingen tvil om at gutta var gira på å komme godt ut av startblokkene i april. I første serierunde vant lag 2 3-0 mot Holmen, mens lag 1 smadret Ski - laget som endte 1 poeng over Ullern 1 i fjor og berget plassen med dette poenget - hele 6-0. Og vipps, så var sesongen for alvor i gang.

Lag 1 skulle dog få det tøffere ut over våren, og gikk på ei lang og tung tapsrekke etter kampen mot Ski. 

- Vi har hatt trøbbel med å score mål; vi så at vi slapp inn mindre enn mange av lagene over oss på tabellen, men scorte ikke i nærheten av like mange selv. Dette var utfordringen vår i fjor også, og til tross for at vi har jobbet beinhardt med å skape- og omsette sjanser så har vi fortsatt en vei å gå, sier hovedtrener for TG1-gruppen, Anders Romsøy Johansson. 

- Dette har også vært høyst medvirkende til at vi ikke har tatt poeng i kamper vi egentlig har vært det førende laget, som mot Langhus og Asker. Dette har vi erkjent at vi må bli bedre på, og klarer vi det så er jeg sikker på at vi kan ta enda flere poeng mot høsten. Så er det jo sånn at vi møter gode lag i denne avdelingen, noe vi er veldig glad for at vi får gjøre i det hele tatt, men vi trenger litt marginer på vår side for å ta hjem poengene da. Det har vi ikke hatt før mot Ready i siste serierunde, forklarer Johansson nærmere.  

Med seier over Ready og KFUM i to tøffe bortekamper ble det likevel ni poeng og niendeplass etter halvspilt fotballsesong. Sammenlignet med i fjor er laget dermed bedre stilt enn i fjor på samme tid. 

- Selv om vi har tapt en del er det ikke sånn at vi blir rundspilt eller knust, og vi kan slå mange av lagene over oss så vel som de under oss. Det er ei jevn avdeling og vi har en plan om å bite enda hardere fra oss til høsten, konstaterer Johansson. 

Flyttet opp

Selv om det er enkelt og gøy å snakke om tabeller og poeng, er det andre ting som står foran i køen i kullet - og klubbens - prioriteringsliste. Særlig trivsel og utvikling. Der mener hovedtreneren laget er på toppen av tabellen. 

- Treningsgruppa her er en drøm å jobbe med. Rett og slett en fantastisk gjeng. Gutta tar imot nykommere og holder fast på de mer etablerte på en fremragende måte. Her har jeg bare positivt å si om dem. Og de er selv grunnen til at vi har såpass mange ivrige spillere som bruker så mye tid sammen fremdeles. Med 30 spillere må jeg skuffe 18 hver gang jeg tar ut en startellever, og vi har fått oss noen trøkker i trynet til nå. Likevel står de rakrygget og sterke sammen på en imponerende måte, sier Johansson. 

Hovedtrener Johansson trekker frem samholdet i gruppa. Bildet fra da hele kullet samlet seg til FA-cupfinale på klubbhuset

 

På utviklingsfronten har gruppa også sett midtstopperen Marius Stensland ta steget opp i G06-gruppa. Den høyreiste gutten fra Høvik har også debutert for B-laget til Ullern i 4. div. herrer. 

Trener for G15-1 og MSB med Marius Stensland fra førstnevnte stall etter kamp for sistnevnte. 


- Marius har hatt en flott utvikling og kan nå langt, og han er langt fra den eneste. Vi har gjennom vinteren sett flere nykommere ta store steg på kort tid, mens flere av de som har vært her har gått fra spill i 2. div. til 1. div. De som har spilt mye 1. div. over lang tid er nærmere 06-erne våre nå enn før. Ting går i riktig retning her, og de beste eksemplene heter Albert Opdahl og Luca Herzog Mate: De spilte begge mest i 2. div. i fjor og er i år tilnærmet fast i 1. div. og hospiterer jevnlig med 06-kullet vårt. De viser hva som går an, konstaterer Johansson. 

God vår for lag 2

I G15 2. div. har det vært målrikt så langt. Alle de fire fremste lagene har over 50 mål enten for eller imot totalt sett. Heldigvis har Ullern 2 fått mange riktig vei, og står med 32-19 i målforskjell og 19 poeng så langt i sesongen. Det er per nå godt nok til tredjeplass på tabellen. 

- Vi har hatt en god vårsesong og kan fortjent ta sommerferie på 3. plass i 2. divisjon. God utvikling har det også vært. Mens vi trøblet mot lag som presset lavt og hadde kontringer som sitt viktigste angrepsvåpen, har vi tatt noen viktige steg her. To disiplinerte prestasjoner mot Frigg og Rustad/Abildsø viser at vi evner å angripe med både kontroll og god balanse i laget, og samtidig får seks poeng og null baklengs. I tillegg har vi også fått vist at både lagmoralen og arbeidsviljen er der når det røyner på. Vi måtte virkelig slite og grave dypt for poengene mot Oppsal og Kjelsås, det viser jo at det er litt tak i guttene. Det er også en liten fjær i hatten at vi tar sommerferie som Oslo Fotballkrets beste lag 2 foran Grorud, KFUM og Ready, sier Mads Hultgreen, trener og kampleder for lag 2.

 

Dana cup neste

Selv om det er fri fra seriekamper i et par uker, skal ikke gruppa ligge på latsida. Den 25. juli er det Dana cup, og gruppa skal ha to uker til med trening før de tar helt fri. Dette blir andre gang gruppa reiser sammen i år: I vinterferien tok de nemlig turen til Vuku i Trøndelag på treningsleir. 

- Denne gruppa har blitt frarøvet muligheten til å reise sammen på cup pga. en viss pandemi, og jeg tror vi alle gleder oss enormt til Dana. Det blir en opplevelse for livet, avslutter Johansson. 

 

Ullern G15-2 har hatt en god vårsesong totalt sett og ligger på en foreløpig tredjeplass på tabellen.


 Uke 25 - Asker borte og sommerferie!

Postet av Ullern Fotball den 19. Jun 2022

Da har vi kommet til siste uken før vi tar sommerferien. Det har vært en veldig fin vårsesong med mange gode kamper for alle våre lag og det er gledelig å se at så mange gutter koser seg med fotball :D 

Sommerferien er tiden for å ta livet med ro og kose seg med familien og venner! Og for de som ønsker å bli veldig god i fotball så er sommerferien muligheten til å ta nye steg som fotballspiller og få en forsprang fra alle de andre. Håper alle som er ønsker å bli god i fotball har en plan om å bruke ferien best mulig, hvis du ikke har det ta kontakt med treneren din! ;)

Tema:

Utstyrsansvarlig
Alle hjelper å samle inn baller, kjegler og vester etter økta er ferdig.

Mandag

TG1 Video i 3. etasje. 

Kl 16:30-18:00 Trening på CC Vest Arena

Innhold: Pasningsøvelse + skadefor., spilløvelse, spill 7v7. 

Tirsdag

TG1 og TG2  Kl 16:30-17:30 Trening på CC Vest Arena

Innhold: Pasningsøvelse, taktisk 11v11, spill 5v5. 

Onsdag

Kl. 20.15 Kamp for lag 1 borte mot Asker på Føyka kgress. Oppmøte senest 45 min før. Tropp: Otto, Erik, Gus, William, Fjell, Tarald, Max, Ankjell, Emil, Loly, Eimhjellen, Ludde, Frank, Noah, Ola.

Torsdag

TG1 og TG2 Kl 16:00-17:00 Trening på CC Vest Arena

Innhold: Firkant, fotballtennis turnering. 

Is etter trening. 

Kl. 18.00 A-kamp. NM kamp hjemme mot KFUM. Kom og støtt gutta!

Fredag og videre

Sommerferie! :D
Uke 25 og 26 - Feriekamp og ferietreninger, før 100% ferie!

Postet av Ullern Fotball den 19. Jun 2022

                 

Denne fantastiske gjengen (dere) er nå ferdig med alle kampene i serien før sommerferien, hvor vi avslutter våren med en 1. plass i G19 1. div., og 2. plass i G17 1. div. Vi fortsetter likevel å pushe for fremgang og utvikling, helt til juni er ferdig! Det vil nok også bli noen justeringer i ukeplanen fremover, med både aktiviteter og sosialisering. Oppdatering kommer da i chat som et tillegg 😊 

 

“Good, better, best. Never let it rest. 'Til your good is better and your better is best”. - St. Jerome

 

Fravær meldes seinest kl 12:00!

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Ballansvar (sjekk luft!): Magnus G, Tiam F og Jonas E

Vester og kjegler (2x12 og 3x12): Simen S, Salim L og Ludvig L


Utstyret: De spillerne nevnt over sørger for at alt utstyr er ute i god tid til økstart. Etter økten derimot skal HELE gruppen rydde inn igjen utstyret vårt og evt annet som ligger på banen (vi tar ansvar som et lag med andre ord)

Tema: Omstillinger F-A


Mandag 20.06

Trening TG1, 15:30 på Hullebergmyra (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 60 min. Innhold: 

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Konkurranse
 • Kongespill
 • Fotballtennis-turnering

Tirsdag 21.06

Fri/egentrening

Onsdag 22.06

Trening TG1, 15:30 på Hulleberg (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 75 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Konkurranse
 • Pasningsøvelse 4v3
 • 4v4, 4-lags

Torsdag 23.06

Trening TG1, 16:00 på Jarmyra (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 90 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • 2v2 omstillingsspill 
 • Maks. fotballaksjoner med min. rest
 • Spill opp mot 10v10

- NM MENN: Ullern - KFUM, 18:00, VI FYLLER TRIBUNEN! 


Fredag 24.06

Egentrening/fri

Lørdag 25.06
 
 Trening TG1, 10:00 (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 75 min. Innhold: 

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Dødball-kamp
 • Posisjonsøvelse 11v9 / 10v8
 • Spill opp mot 10v10


Søndag 26.06

Kamp borte mot Holmlia, 17:00 (Oppmøte senest 16:05, Nordåsvn 3, 1251 OSLO ). Tropp: Gantzel, Olav, Faustas, Brandin, Casper, Johannes, Adrian, Simen, Theo, Risan, Lindemann, Caspar, Sondre, Rongve, Salim, Jonas og Munk

Mandag 27.06

Trening TG1, 15:00 på Hullebergmyra (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 60 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Konkurranse
 • Kongespill
 • Fotballtennis-turnering

Tirsdag 28.06

Egentrening/fri

Onsdag 29.06

Trening TG1, 15:00 (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 90 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Pasningsøvelse 4v3
 • Avslutningsøvelse 4v4
 • 4v4, 3-lags

Felles lunsj + sandfotball-turnering etter treningen! 

Torsdag 30.06

Trening TG1, 15:00 (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 90 min. Innhold: 

 • Egenfirkant + dynamisk
 • 1v1/2v2
 • Maks. fotballaksjoner med min. rest. 
 • Spill opp mot 5v5


FERIE HELE JULI!! Kos dere!! 😊 😊 😊 😊Uke 25: Vårens siste fulle normale uke før sommerpausen

Postet av Ullern Fotball den 19. Jun 2022

Årets hovedbortekamptur ble gjennomført lørdag når Interkretslaget var på Hamar for å slå kameratene. En ny seier ble det, flott opplegg og hjelp fra foreldregruppen med felles frokost, egen buss inkl egen bussjåfør og mat etter kampen før retur til Oslo Vest. En flott dag. Kommende uke er siste vanlige uken før vi går i feriemodus og fredag kveld skal vi til Lommedalen for den årlige fotballgolfdagen. 

Søn 26.juni

Kl.14.00 - MSA vs Sotra på CC Vest Arena. 

Kl.16.00 - Trening TG.1. Innhold: Video, rondo, possession og 11v11 gjennomgang + en godbit etterpå. Ferdige kl.17.30. Uke 25 - Sommerferie = tid for utvikling

Postet av Ullern Fotball den 18. Jun 2022

Vi går inn i sommerferietider. Dette kan bli de månedene med mest utvikling for dem som legger til rette for nettopp det. Nå har man mulighet til å sove mer, restituere bedre og forberede seg bedre til hver enkelt trening. Det er sånn du og vi blir bedre som lag og enkeltspillere. Om to måneder så kan du stille deg spørsmålet: Hvordan brukte jeg ferien? Om det er viktig for deg å bli god, bør du stille deg spørsmålet i forkant: Hvordan bør jeg bruke ferien?

Ellers kan vi melde om at A-laget spiller cupkamp torsdag og søndag. De som spiller mot Røa på onsdag har ei frihelg der det er helt innafor om man tar står over økt fredag og lørdag. 

SAMHOLD - TRIVSEL - KVALITET - ENGASJEMENT

Mandag

Egentrening/fri

*Fin dag for styrke overkropp og video (om vi har fått video fra Ready)

Tirsdag

KL.  15:00-16:30 . Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Video (30 min. i gamle klubbhus)
 • Oppvarming og skadeforebyggende
 • Pasningsøvelse
 • Rondo
 • Headeleiken

Onsdag

KL. 20:00-21:30. Trening for TG1 på Hullebergmyra. Innhold:

 • Oppvarming
 • Liten possession
 • Bølgeøvelse
 • Spill på mellomstor bane 

Torsdag

Egentrening/fri

*Fin dag for styrke overkropp.

MSA spiller cupkamp hjemme mot KFUM kl. 18:00. Kom, kom!

Fredag

KL.  1630-18:00. Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Oppvarming
 • Spilløvelse
 • Kontringsøvelse
 • Spill på så stor bane som mulig
 • Fin kveld for egentrening etter økt

P.S.: Lag 1 har frihelg. 

Lørdag

KL. 15:00-16:30.  Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Oppvarming
 • Dobbeltrondo
 • Kontringsøvelse
 • Spill på mellomstor bane
 • Styrke bein i bua etter økt

P.S.: Lag 1 har frihelg.

Søndag

Egentrening/fri*

*Fin dag for styrke overkropp

MSA spiller hjemme mot Sotra kl. 14:00.

P.S.: Lag 1 har frihelg. Tung dag på Bryn Kunstgress for Ullern 2

Postet av Ullern Fotball den 15. Jun 2022

Ullern 2 falt ned til 2 plass i 4.divisjon avdeling 2 etter tap borte mot Christiania BK. Avdeling 2 tetter seg dermed ytterligere til og det er nå 4 lag innenfor ett poengs margin. 
Trener Anders Johansson var tydelig etter kampen på at de har en jobb å gjøre fremover og at det var en fortjent seier til CBK. 


3 mål imot i første omgang
Ullern 2 hadde ballen mest i første omgang, men Christiania viste seg farlige på overganger og satt hele 3 baller i mål før pause. Den ene fikk de riktignok veldig god hjelp fra Ullern selv når et tilbakespill fra Sindre Grytnes endte i eget nett. Grytnes vinner en løpsduell mot en CBK spiller og skal bare spille tilbake til keeper, men keeper Terzic har rykket ut av målet sitt og dermed ender ballen i det åpne målet.

Andre omgang ligner på den første, Ullern har mye ball, men skaper ikke de store sjansene. Istedenfor ender det opp med en overgang i mot og CBK kommer alene med innbytter Ingvald Benestad i mål. Benestad redder mesterlig det første forsøket, men dessverre så er Gabriel Zekad først på returen og setter ballen i mål.

En del å jobbe med
Ullern trener Anders Johansson var ikke fornøyd med prestasjonen etter kampen.
- Det var en fortjent seier til CBK, det må vi bare konstatere. At det står 3-0 til pause var kanskje litt i overkant, men sett kampen under ett så var det fortjent seier. Vi sliter med å skape sjanser når dem ligger i lavt press og er litt for stresset og utålmodig med ball. Det fører til en del farlige brudd og som dem ender opp med å score på. I tillegg så klarer vi ikke heller å løse det høye presset vårt, så vi har en del å jobbe med før kampen mot Fagerborg i neste uke, sier Johansson. 

Kampfakta
Christiania BK - Ullern 2: 4-0
Mål: Adan 12.min, Challioui 18.min, Grytnes 44.min (selvmål), Zekad 70.min.
Gule kort: Challioui, Tobiassen Aouassar.
Tilskuere: 40

Lagoppstilling Ullern 2: 
30. Terzic
 2. Navarsete (c)
13. Grytnes
14. Rye
16. Smedsrud
26. Bjerke
28. Sereba
17. Cleve Broch
18. Bay-Larsen
20. Tobiassen
27. Stokke

RES:
12. Benestad
19. Khoshpayam
22. Vindenes
23. Foss Evensen
24. Shanthan
25. Luytkis

Poengbørsen
3.poeng: Daniel Smedsrud
I en vanskelig kamp hvor lite fungerer så står Smedsrud frem med sin sedvanlige innsats og står løpet ut uten å skru av på noe tidspunkt. Kan absolutt notere godkjent etter denne kampen.

2.poeng: Joacim Sereba
Ullern 2 skaper generelt lite gjennom hele kampen, men det lille som skapes er det ofte Sereba som står for. Er god 1V1 og skaper en del trøbbel på venstresiden. Dabber litt av i andre omgang.

1.poeng: Ingvald Benestad
Kommer inn i andre omgang og er trygg og god med ballen i beina. Holder skuddforsøkene til CBK sikkert og har også en strålende en hånds redning før CBK setter inn 4-0. Postkort fra trenerkurset i Madrid

Postet av Ullern Fotball den 14. Jun 2022


Et bilde som inneholder tekst, gress, person, sport
Automatisk generert beskrivelse

I forrige uke, nærmere bestemt 6.-10. juni, var vår trener Dennis Berg Smalsundmo på trenerkurs i Madrid. Kurset var i regi av FCE (Football Coach Evolution), og hadde deltagere fra nesten alle verdens kontinenter. Etter en lang periode med korona og kurs over nett, var det stor interesse for deltagelse i Madrid, med nesten 100 deltagere. Under kommer et lite sammendrag av uka fra vår representant i Madrid. 

Mandag

14:00 var det oppstart, hvor klare mål for hele gruppa ble satt. Videre ble vi delt inn i mindre grupper som skulle bruke hver eneste pause på å øve på å forklare den kunnskapen vi hadde fått presentert. Det betydde at hver kaffepause, lunsj og middag ble enda kortere denne uka. Jeg var uansett klar, og vi fortsatte med presentasjonen fra Raymond Verheijen. Det ble gått igjennom kunnskap om fotballhandlinger og hva som skiller de fra mange andre type handlinger som blir brukt på fotballbanen. Det ble også diskutert språk og filosofi. Selve fotballhandlingene ble det en fordypelse i, hvor den ble sammenlignet med en trenerhandling, og hvordan forståelsen av den kan bidra til bedre handlinger for begge parter. 23:30 var forelesningen avsluttet, og kunnskapen kunne fordøyes før ny dag.  

Tirsdag

Tirsdagen på kurset var satt av til utflukt, nærmere bestemt til treningsanlegg og stadion som tilhører Real Madrid. 08:00 hadde vi alle funnet ett sete hver i bussen, og satte kursen mot Ciudad Real Madrid. I konferanserommet ventet Iker Casillas på oss, som skulle innlede hele seansen. Når Iker Casillas var ferdig, ble vi presentert Real Madrid sin metodikk for ferdighetsutvikling og kognitiv utvikling. Etter lunsj fikk vi en guidet tur gjennom Real-Madrid-byen, før vi fikk observere deres gutter-16-lag på trening, med 4 landslagsspillere fra Spania. Etter mye informasjon, observasjon og refleksjon, satte vi turen tilbake til konferanserommet på hotellet, hvor vi evaluerte turen hos Real Madrid, samt gikk igjennom en ny referanse om omvendt konstruksjon av fotballhandlinger og trenerhandlinger. Et verktøy for å løse problemer. 

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Dennis Berg Smalsundmo (t.h) sammen med kursholder Raymond Verheijen.

Onsdag

Onsdag ble den lengste dagen av alle. Med ca. 50 minutter «pause», og en arbeidstid fra 08:00 til 00:30, skulle også vi trenere få være litt utenfor komfortsonen. Noe alle våre spillere også må håndtere. Vi ble utfordret på å opprettholde refleksjoner gjennom dag og natt. Onsdagen var hovedsakelig satt av til presentasjoner fra sub-grupper i et annet kurs fra FCE, hvor de presenterte fotballorganisasjoner i andre land, og hvordan personer i organisasjoner håndterte problemer i organisasjonen. Da gruppene hadde presentert om Sør-Afrika, USA og Irland, gikk vi videre til en presentasjon av Marcel Lucassen som omhandlet analyse av fotballhandlinger. 

Torsdag 

Torsdag hadde samme fremgangsmåte som tirsdagen, bare ny klubb (Atletico Madrid) og guidet tur rundt treningsanlegget i starten. Videre fikk vi presentert struktur, metodikk, taktiske prinsipp og individuell trening som ble brukt hos Atletico. Etter en kaffepause var det kursholderne Marcel og Raymond som skulle ha en økt på 90 minutter, hvor «individuell trening innad i lagstrening» var temaet. Det var en utrolig stor opplevelse å se et lag med prøvespillere utvikle seg så mye på 60 minutter!  En lunsj, et gruppemøte og en evaluering av turen til Atletico senere, kunne vi nyte en bedre middag på Wanda Metropolitano. 

Fredag 

Siste kursdagen og temaet for dagen var «metodiske trinn for utvikling av taktiske prinsipp». Det ble gitt eksempler på hvordan det kunne gjøres, men gjort klart at egen klubb og egen kontekst er førende. Likevel var det noen verktøy der som omhandlet formasjoner og hvilke metodiske trinn motstanderen kunne være med på å føre. Dette fikk vi enda en gang mulighet til å forklare for sub-gruppen vår, hvor noen ga feedback, andre tok tiden og den siste noterte. Altså tydelige individuelle oppgaver som alle skulle bidra til å oppnå gruppas mål, noe som ble diskutert gjennom hele uka. Bidro vi til gruppa, eller satt vi egne lyster fremfor gruppa? Uansett var det litt trist da uka var ferdig. Det var utrolig givende å få se hvordan situasjoner håndteres og kunnskap forklares. Slik skal komme Ullern Fotball til nytte. 


Alle deltagerne på kurset, midt i deres guidet tur gjennom Wanda Metropolitano. Motivasjon og selvtillit #Jenteløftet

Postet av Ullern Fotball den 13. Jun 2022

Mandag 13. juni inviterte Ullern til et arrangement om motivasjon og selvtillit med Ingvild Stensland som foredragsholder. Totalt deltok rundt 60 jenter fra -06, -07 og -08 kullene på Ullern, Ready og Fossum, og deltakerne fikk med seg både nyttig innsikt og verdifulle erfaringer, samt en hyggelig grillsamling på terrassen.

Ingvild Stensland er en av Norges mest meritterte fotballspillere, og har både vunnet Champions League, spilt to EM finaler, deltatt i VM, har 144 landskamper og mange år som landslagskaptein. Veien dit har både vært lang og krevende, og Ingvild delte villig av både egne erfaringer og usikkerheter, og ga flere gode tips og triks om hvordan man kan utvikle seg som fotballspiller mentalt. 

Ingvild har jobbet med spillerutvikling i Stabæk, og ble i 2022 ansatt som landslagstrener for kvinner U23. Hun har også gitt ut «Fotballboka for jenter». Boka tar for seg både de taktiske, tekniske, fysiske, mentale og sosiale aspektene ved fotball. På foredraget vi fikk servert sto det mentale i fokus, og Ingvild var innom flere mentale teknikker for å håndtere prestasjonsangst, skape motivasjon, øke selvtilliten og forbedre den indre dialogen. 

I etterkant av samlingen fikk vi muligheten til å stille Ingvild noen spørsmål:

Hvordan står det egentlig til med kvinne- og jentefotballen i Norge? 

Nei – generelt står det egentlig veldig bra til synes jeg, og den utvikles jo konstant og hele veien. På landslagsnivå har jo både J17 og J19 og A-laget kvalifisert seg til EM. Det er både veldig bra og veldig viktig!

I bredden så har jeg ikke like god oversikt, jeg vet ikke hvor mange jentespillere vi har registrert nå, men det er fremdeles veldig mange jenter som spiller, selv om vi nok mistet en del under pandemien. 

Tror du jentefotballen har lidd mer enn guttefotballen under og etter pandemien?

Ja, jeg er litt redd for det. Jeg vet jo ikke sikkert, og er veldig spent på å se det endelige resultatet. De tallene foreligger nok ikke før om kanskje et år, men jeg er redd for at vi ikke har klart å holde på like mange spillere som vi burde ha gjort. 

Og hvor tror du vi er om 5 – 10 år? 

Det vanskelig å spå, men det viktigste er jo at vi holder på flest mulig, lengst mulig – det er jo det vi som jobber i fotballen har som mål. En ting er elitefotballen, men så har vi bredden – og det er egentlig det viktigste. At vi sørger for et godt tilbud til alle jenter, uansett alder og nivå.

Ja - hva tenker du egentlig er det viktigste klubben kan gjøre for å verve flere jentespillere, og ikke minst holde på de så lenge som mulig?

Inngangen må være å få opp motivasjonen, og der er satsingen dere i Ullern gjør veldig viktig. Dere gjør mye bra, med både foredrag, sammenslåing av klubber og tilrettelegging for at alle kan finne sin plass. Målet trenger ikke være toppseriespill eller å avle frem den neste Ada Hegerberg – det må være å dyrke samholdet, det sosiale og få jentene til å trives i klubben. Jobb med verdier, finn på aktiviteter også utenfor fotballen – vi ser jo hvor viktig det er.

Hva med å få flere kvinnelige trenere og dommere? Hvordan skal vi lykkes med det?

Det viktigste er egentlig å oppmuntre og tilrettelegge for at flere kvinner tar kurs – at dere bygger kompetanse. Snakk varmt om kurs og de ulike ordningene. Det koster jo litt, men det gjelder å finne ordninger slik at man får flere utdannede trenere – det er viktig for treneren selv, men også viktig for spillerne. Og det samme gjelder egentlig dommere. Det er ikke alle som ønsker eller kan bli fotballspillere, men som kan ha mye å bidra med som trener eller dommer. 

Har du noen siste utfordringer eller beskjeder til jentespillerne på Ullern?

Ha det gøy! Hvis spillerne ikke har det gøy så faller de fra. Så finn idrettsgleden og din plass i det sosiale samholdet. Og gi litt av deg selv, så får du veldig mye igjen!

 

 

«Jenteløftet»

Foredraget inngår i Ullerns jentesatsing «Jenteløftet». Prosjektet består av å få flere jenter til å spille fotball lenger, samt spre kunnskap om jentefotball, få flere jenter til å ta trenerkurs og få flere jenter engasjert på ledernivå. Vi gir ordet til Magne Aarvik – sportslig leder i Ullern Fotball, som forklarer hva satsingen består av i Ullern:

Hva er egentlig «jenteløftet»?

Jenteløftet innebærer ikke noen grunnleggende endringer i tilbudet vi gir jentene i klubben, men er en identifisering av et av områdene vi ikke har lykkes godt nok med, og som vi jobber med å forbedre. Det fokuset settes inn i alle ledd - styre, administrasjon og trenere.

Hva er det viktigste Ullern ønsker å oppnå med denne satsningen?       

Målet er å rekruttere enda flere jenter til fotball, at de jentene vi får med skal spille enda mer fotball, og at flere av jentene skal spille fotball enda lenger. 

Har du noen utfordringer eller oppfordringer til jentespillerne på Ullern?

Ta kontakt! Vit at vi ønsker å legge til rette for et fotballtilbud som møter deres ønsker og behov. Vi vil at ingen skal slutte, og håper vi kan klare å bygge opp et seniorlag fra ungdomsjentene vi nå har. Så om det er noe du savner eller ønsker - gi beskjed. Ikke bare snakk med lagvenninnene, men ta det opp med treneren, foreldre, laglederen eller meg!

 Etter arrangementet var det grilling på takterrassen

 Målfest på CC Vest Arena

Postet av Ullern Fotball den 13. Jun 2022

Ullern-Kvik Halden serverte publikum hele 8 scoringer når de møttes til dyst på CC Vest Arena. Hjemmelaget var i fyr og flamme i første omgang og hadde i stor grad punktert kampen etter halvtimen spilt når første omgangs store spiller Christoffer Skårn satte inn 4-0. Kvik Halden fikk pyntet litt på resultatet, men var aldri i nærheten av poengene denne dagen. 


Årsbeste i første omgang
Et kraftig regnskyll hadde nok skremt vekk en del tilskuere, men de drøye 150 oppmøtte fikk virkelig se festfotball av Ullern i første omgang. Og hovedrolleinnehaver Christoffer Skårn åpnet ballet med en kanonkule av et frispark fra 25 meter via tverrligger og i mål.
Pene mål er noe Dreni Ademaj også vet noe om. Kampen er 19 minutter gammel når han kommer seg fri på høyresiden og hamrer ballen mot mål. Noen mener nok at dette muligens var et innlegg, men det er det kun Ademaj som vet, han var i alle fall tydelig på at det var en klasseavslutning, og det kan man ikke være uenig i.

Målene renner inn nå og 3-0 er det Jens Aslaksrud som gjør når han stusser et innlegg fra Christoffer Skårn i mål via lengste stolpe.
Ullern startet med nysigneringen Yannis Moula, og han viste seg absolutt frem foran sitt nye hjemmepublikum. Halvtimen er spilt nå han på flott vis når han trer gjennom Skårn og han gjør ingen feil og setter inn 4-0 og punktum finale.

Kvik Halden får en redusering før pause ved Alexander Zoulakis, men ingenting tyder på at denne kampen skal bli spennende igjen.


Svakere i andre omgang
Christoffer Skårn byttes ut til pause og Ullern virker ikke like giftige i andre omgang, selv om omgangen starter på best tenkelig hvis. Jens Aslaksrud finner Yannis Moula alene foran mål og Moula setter sikkert inn 5-1 og mål i debuten!

Men Kvik Halden viser at moralen i laget ikke var helt knust og de får faktisk redusert til både 5-2 og 5-3 før dommeren blåser for full tid.
Ullern kunne også økt ledelsen til 6-3 på straffespark, men dessverre så brenner Ismar Dizdar den.


Kampfakta:
Ullern - Kvik Halden: 5-3
Mål: Skårn 14.min, Ademaj 19.min, Aslaksrud 25.min (Skårn), Skårn 29.min (Moula), Zoulakis 38.min, Moula 47.min (Aslaksrud), Adukonis 60.min, Stensrud Ness 69.min.
Gule kort: Ademaj, Makiadi, Simsek
Tilskuere: 150

Poengbørsen: 
3.poeng: Yannis Moula
Ny ervervelsen Moula presenterte seg for sitt nye publikum på strålende vis. Den tidligere Øygarden spilleren viste sine ferdigheter ved flere anledninger og ga Ullern enda mer offensiv kraft. Scoring og assist i debuten pluss mange flotte involveringer med ball.

2.poeng: Christoffer Skårn
Måtte av til pause med en liten kjenning. Men for en første omgang han leverte! Hadde han spilt andre omgangen så hadde dette nok vært tidenes klareste 3 poenger, men må nøye seg med 2 denne gangen. 2 vakre mål og assist for hurtigtoget.

1.poeng: Dreni Ademaj
Nok en god match av Ademaj. Flink til å finne rom og og kommer seg ofte ut av trange situasjoner. En strålende prestasjon på scoringen når han vinner ball og drar av to mann før han skyter ballen i mål.Uke 24 - Siste seriekamp før "sommerferie"

Postet av Ullern Fotball den 12. Jun 2022

               

Ny uke og nytt tema. Uke 24 er også siste uke med seriekamp, med både kamp i G17 1. div. og G19 2. div. Etter seieren på onsdag er vi også videre i Obos-cup, hvor vi nå venter på ny motstander som skal sables ned 😊 Det gledes! 

 

«You do or you do not, there is no try”  - Yoda 

 

Fravær meldes seinest kl 12:00!

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Ballansvar (sjekk luft!): Olav S og Theo HV

Vester og kjegler (2x12 og 3x12): Caspar H og Ludvik M

Utstyret: De spillerne nevnt over sørger for at alt utstyr er ute i god tid til økstart. Etter økten derimot skal HELE gruppen rydde inn igjen utstyret vårt og evt annet som ligger på banen (vi tar ansvar som et lag med andre ord)

Tema: Omstillinger A-F


Mandag

Trening TG1, 18:30 på Jarmyra (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 60 min. Innhold: 

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Konkurranse 
 • Kongespill
 • Fotballtennis-turnering

Tirsdag

Egentrening/fri

Onsdag

Kamp borte mot Kjelsås (G17 1. div), 20:30. Oppmøte senest 19:45 (Neptunvn 8-12, 0493 OSLO). Troppmedlemmer fra G17:' Salim L, Jonas E og Faustas F
 

 Trening TG1, 19:00 på Jarmyra for de som ikke spiller kamp (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 90 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Pasningsøvelse 4v3
 • Avslutningsøvelse 4v4
 • 4v4

Torsdag

Trening TG1, 18:30 (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 90 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Avslutningsøvelse 2v3
 • Pasningsøvelse 7v6
 • Spill 7v7

*Fin dag for styrke bein 

Fredag

Egentrening/fri

Lørdag

Trening TG1, 10:30 (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 75 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Dødball-kamp
 • Posisjonsøvelse 11v9 / 10v8
 • Spill opp mot 10v10


Søndag

Kamp borte mot Ready, 13:20. Oppmøte senest 12:25 (Stasjonsveien 24, 0773 OSLO). Tropp: Magnus G, Johannes A, Olav S, Marcus BF, Casper S, Tiam F, Adrian V, Simen S, Caspar H, Theo HV, Henrik R, Ludvik M, Fredrik R, Faustas F, Salim L, Sondre LRUke 24: Alle lag i aksjon for siste gang før sommerpausen

Postet av Ullern Fotball den 12. Jun 2022

Da nærmer det seg for alvor full sommer, men litt snadder har vi igjen før den tid. Onsdag er det siste runde med G17 i 1.div og neste fredag skal vi på Fotballgolf i Lommedalen. 

Fre 17.juni

TG.1 - Fri/egentrening (styrke overkropp) 

Kl.18.00 - Trening TG.2 på Hulleberg. Innhold:

Lør 18.juni 

Kl.10.00 - Interkrets lag 1: Oppmøte på klubbhuset for frokost. Felles bus til Hamar, mer info kommer. Tropp: Proto, Mauritz, Lind, Theo, Oscar, Gustav, Fredrik, Edi, Marius, Tollef, Jon, Noah, Teigen, Andy, Albert, Dani og Storm. 

Søn 19.juni

TG.1 - Fri/egentrening (styrke overkropp og ben mulig)Uke 24 - Nærmer oss ferien

Postet av Ullern Fotball den 11. Jun 2022

Vi nærmer oss sommerferien med store steg, snart fri fra skole og varme sommerdager :D Men først må vi fullføre den gode vårsesongen vi er i nå, det innebærer at vi må møte opp til trening med et ønske om å bli bedre og yte maksimalt på de siste seriekampene vi har igjen.

Tema: Dødballer defensivt. 

Utstyrsansvarlig
Alle hjelper å samle inn baller, kjegler og vester etter økta er ferdig.

Mandag

TG1 Kl 19:00-20:15 Trening på CC Vest Arena

Innhold: Pasningsøvelse + skadefor., possession, spill 7v7.

TG2 Kl 16:30-18:00 Trening på Hullebergmyra

Innhold: Pasningsøvelse, possession, spill 6v6.

Tirsdag

Fri / Egentrening med ball.

*Fin dag for å kjøre styrkeprogrammet

Onsdag

Kl. 18.30 Videomøte TG1 i gamle klubbhus
TG1 Kl 19:00-20:30 Trening på CC Vest Arena

Innhold: Pasningsøvelse, spilløvelse, spill 5v5

TG2 Kl 16:30-18:00 Trening på Hullerbergmyra

Innhold: Pasningsøvelse, possession, spill 6v6.

Torsdag

Kl. 18:55 Kamp for lag 3 borte mot Grüner 2 på Dælenengen kgress. Oppmøte senest 45 min før. Tropp: Eugen, Tobias, Jacob, Adrian, Sander, Fredrik, Marcus, Johan, Philip A, Nityan, Henrik, Elvis, Aleks, Philip G, Philip H, Mathias, Kristian

TG1 Kl 16:00-17:30 Trening på JARMYRA

Innhold: Pasningsøvelse, taktisk 11v11, spill 6v6. 

Fredag

Fri / Egentrening med ball.

Lørdag

Kl. 15.00 Kamp for lag 1 hjemme mot Fornebu på Ullernbanen. Oppmøte senest 45 min før. Tropp: Otto, Emil, Loly, Ankjell, Ludde, Noah, Frank, Eimhjellen, Andy, Gustav, William, Erik, Max, Fjell, Tarald. 

Fri for resten. 

Søndag

TG2 Kl 15:00-16:30 Trening på Hullebergmyra

Innhold: Pasningsøvelse, possession, spill 6v6. 

Fri / Egentrening med ball.

Styrkeprogrammet kan gjennomføres.Uke 24 - Nå er vi klare for Ready

Postet av Ullern Fotball den 11. Jun 2022

Noen små endringer i ukas innhold. I og med at vi har fått treningstid litt senere tirsdag kveld - som krasjer med Anders' B-kamp mot Christiania - kjører vi et annerledes videomøte. Alle på TG1 sender inn et klipp ila. mandag som går på et av ens fokusområder for perioden. Ellers gønner vi på med kamper for begge lag og tre gode treninger!

SAMHOLD - TRIVSEL - KVALITET - ENGASJEMENT

Mandag

Oppgave: Den som vil sender inn et klipp som går på et av fokusområdene dine. Send til Anders innen 23:59 mandag. Ukas videomøte er at Anders svarer på dine klipp tirsdag morgen.  

*Fin dag for styrke overkropp og - åpenbart - video. 

Tirsdag

KL.  20:30-22:00 . Trening for TG1 på HullebergmyraInnhold:

 • Oppvarming og skadeforebyggende
 • Rondo 8v2 (1 touch uten hælspark)
 • Possession med større antall og liten plass (f.eks. 5v5+4)
 • Headeleiken
 • Spill 4v4/5v5 for de som ikke spilte kamp søndag (vi trener til 22:00)

Onsdag

KL. 16:30-17:45. Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Oppvarming
 • 1v1 (bølgeøvelse) 
 • A vs. F: Forsvar og angrep av boks bredt i banen
 • Spill: 5v5-7v7

Torsdag

Kl. 20:00 Rustad vs. Ullern 2 på Abildsø kunstgress. Oppmøte 19:30. Tropp: Teo, Gaas, Elias, Per, Utheim, Peder, Aksel, Sondre, Jone, Markus, Lucas, Tekken, Myhre, Paul

*Fin dag for styrke overkropp og videogjennomgang av gårsdagens overload-økt

G19 spiller kamp mot KFUM kl. 20:15 på Ullernbanen. 

Fredag

KL.  18:30-20:00. Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Luring
 • Oppvarming
 • Rolletrening (lag) / rondo
 • Kontringsøvelse
 • Spill på så stor bane som mulig (7v7)

Styrke bein går an!

Lørdag

Egentrening/fri

*Fin dag for å ta helt fri!

MSA spiller borte mot Notodden kl. 16:00. 

Søndag

KAMP - Ready vs. Ullern kl. 17:00 borte på Gressbanen kunstgress. Oppmøte kl. 16:10 (50 min. før) i garderoben på Gressbanen. Tropp: Matta, Abbe, Markus, Luca, Seb, Peder, Sam, Lucas, Martin Tran, Aksel, Stefan, Jone, Moe + evt. Lud og Fjell

KAMP - Ullern 2 vs. Kjelsås kl. 20:30 hjemme på CC Vest Arena. Oppmøte kl. 19:50 (40 min. før) i garderobe 8. Tropp: Elias, Per, Gaas, Sondre, Tekken, Paul, Myhre, Jokke, Sebu, Mikkel B, Martin H, Kasper HS + 5 fra lag 1 troppenYannis Moula klar til Kvik Halden

Postet av Ullern Fotball den 10. Jun 2022

Den offensive midtbanespilleren Yannis Maxitas Moula melder overgang fra konkursrammede Øygarden til Ullern Fotball. Overgangen er midlertidig frem til sommerferien, men Moula er klar på at den kan forlenges hvis han får flyttet studiene sine fra Bergen. 


Øygarden Fotball gikk som kjent konkurs og havner dermed nederst i PostNord avdeling 2. Laget som tidligere het Nest-Sotra og var i Obos ligaen måtte i forrige uke melde konkurs og dermed ble alle resultater slettet og de havner nederst i divisjonen.
Dermed er det mange spillere som er ute etter nye arbeidsgivere og tidligere Kåffa spiller Yannis Moula var en av dem. Nå har han signert på en avtale med Ullern frem til sommerferien med mulighet for forlengelse.

Ullern trener Didrik Bjella bedyrer viktigheten av å få inn Moula i en periode hvor laget har slitt med mange skader.
- Vi var utrolig fornøyde med oppkjøringen vi hadde i vinter hvor hele troppen kom seg gjennom skadefri, men etter sesongen startet har vi dessverre opplevd et skadefrafall jeg aldri har sett maken til. Vi har derfor vært nødt til å hente inn forsterkninger og vi er derfor glade for at vi har fått inn Moula. Han har trent med oss hele uken og er klar til kamp mot Kvik Halden. 


Kan bli langsiktig
Ullern trener Didrik Bjella er klar på at selv om avtalen kun gjelder frem til sommerferien, så er muligheten tilstede for at dette blir en permanent overgang.
- Vi kjenner selvfølgelig godt til kvalitetene til Yannis fra før og er veldig glad for at han er her hos oss nå. Det foreligger noen utfordringer med å få flyttet studiet hans til Oslo med tanke på om han spiller her i høst, men akkurat nå er fokuset vårt kun på kampen i morgen mot Kvik Halden, avslutter Bjella. 4.div: Tap mot Årvoll

Postet av Ullern Fotball den 8. Jun 2022

Det var toppoppgjør i 4.divisjon avdeling 2 når Ullern 2 tok i mot Årvoll på CC Vest Arena. Lagene var før kampen henholdsvis nummer 1 og 2 på tabellen før oppgjøret. 
En jevnspilt kamp endte til slutt med seier for Årvoll som dermed kryper opp på lik poengsum som Ullern 2, men er bak på målforskjell. 

ARKIVFOTO: Fredrik Stokke, Ullern Fotball

Straffemiss 
Lite som skjedde før halvtimen var spilt, men når halvtimen ble rundet skjer det en situasjon hvor Ullern keeper Filip Terzic kommer langt ut i feltet på en langpasning. Det ser ut til at han er først på ball og bokser den unna, men dundrer ned en Årvoll spiller i samme situasjon. Dommer konfererer med linjemann og det dømmes til slutt straffe og gult kort på Terzic.
Straffesparket er av den meget svake sorten og den humper og spretter utenfor.

Lite store målsjanser i første omgangen, men Ullern kunne tatt ledelsen på en langskudd fra Fredrik Stokke som keeper så vidt får noen fingertupper på og ballen treffer tverrliggeren.

To kjappe fra Årvoll etter pause
Ca 10 minutter av andre omgang er spilt når bortelaget Årvoll tar ledelsen. En dødball slås på bakerste og Ullern forsvaret prøver å kontrollere ballen over dødlinjen, men en Årvoll spiller rekker akkurat å få lagt ballen tilbake i feltet og der står Karim Bata helt alene og kan enkelt sette ballen i mål. Litt slurvete forsvarsspill av hjemmelaget.

Og 0-2 kommer ikke lenge etterpå. Et innlegg fra venstre slås lavt inn i feltet og der klarer Kristoffer Babajide å komme foran Henrik Navarsete og avslutter på første med venstrefoten. Skuddet er ikke veldig godt plassert, men kommer veldig brått på Terzic som må se nok en ball gå i nettet bak seg.

Hovedtrener Anders Johansson gjør noen justeringen og flytter blant annet midtstopper Henrik Navarsete opp som spiss, Navarsete som spilte sine første minutter siden skaden han pådro seg i serieåpningen mot Øygarden i 2.divisjon.
Det ga Ullern litt mer trykk på topp og hjemmelaget produserte etterhvert flere kvalifiserte målsjanser. Blant annet hadde Navarsete en ball i mål, men linjedommer stod dessverre og vinket med flagget.
Ullern 2 får reduseringen sin når klokken passerer 83.minutt og da tennes håpet om å få med seg i alle fall et poeng. Evan Bjerke header et innlegg tilbake i feltet til Fredrik Stokke som hamrer ballen i mål. Et veldig fint angrep av Ullern 2.

Ullern 2 har flere sjanser til å utligne, blant annet ved et flott skudd fra sekstenmeteren av Evan Bjerke, men nok en god redning fra Årvoll keeper Bojang berger seieren for bortelaget.


OK prestasjon, skuffende resultat
Anders Johansson var skuffet etter kampen, men da mer av resultatet og ikke selve prestasjonen.
- Jeg syns ut i fra de forutsetningene vi har foran denne kampen så gjør vi en ok prestasjon. Vi var tvunget til å rotere litt på det laget som har spilt tidligere, men jeg syns de spillerne som kommer inn gjør det veldig bra selv om de ikke har spilt sammen tidligere. Vi er lojal til kampplanen og jeg syns spillerne også håndterer den omleggingen vi gjør de siste 25 minuttene på en veldig bra måte, og vi skaper jo flere gode muligheter på slutten som med litt mer tur kunne gitt oss et poeng. Men Årvoll var gode og er nok det beste laget vi har spilt mot i 4.divisjon så langt denne sesongen. Så vi skal ikke grave oss ned over dette, men heller brette opp ermene å komme sterkt tilbake. Også var det veldig godt å se Henrik Navarsete tilbake igjen på banen og jeg syns han gjør mye bra når han kommer inn, avslutter Johansson.

Lagoppstilling:
30. Filip Terzic
13. Sindre Grytnes (c)
14. Ola Rye
16. Daniel Smedsrud
21. Christian Hanche-Olsen
28. Joacim Sereba
18. Aksel Bay-Larsen
20. Brage Tobiassen
27. Fredrik Stokke
25. Nima Sharifi
26. Evan Bjerke

Innbyttere:
12. Ingvald Benestad
 2. Henrik Navarsete
17. Jacob Cleve Broch
19. Danial Khoshpayam
22. Marius K. Teigen
23. Ellef O. Herstad
24. Heeirthan Shanthan

Kampfakta
Ullern 2 - Årvoll: 1-2
Mål: Bata 54.min, Babajide 62.min, Stokke 83.min (Bjerke).
Gule kort: Terzic, Haidar, Kongelf
Tilskuere: Ca 80

Poengbørsen
3.poeng: Brage Tobiassen
Unggutten (f.06) har spilt mer eller mindre fast på midtbanen i 4.divisjon denne sesongen, og han spiller aldri en dårlig match. Smart spiller som ofte finner gode løsninger offensivt og blir også bedre og bedre på den defensive biten. Vår beste mann denne kampen!

2.poeng: Fredrik Stokke
En kamp med blandet innhold fra Fredrik Stokke. Gjør veldig mye bra, vinner mye dueller og skaper også en god del offensivt blant annet med mål og skudd i tverrliggeren. Men har også en del ballmist han kunne vært foruten. Men alt i alt så gjør han en viktig jobb for Ullern.

1.poeng: Christian Hanche-Olsen
Spilte bare første omgangen, men leverer 45 veldig gode minutter. Løser sidestopper rollen meget bra til tross for at han ikke er den største spilleren på banen. God og trygg med ball og plasserer seg alltid på rett sted.G19 fortsetter i riktig spor!

Postet av Ullern Fotball den 7. Jun 2022

Ullern G19 fortsetter å samle inn 3 poeng, denne gangen var det Korsvoll som ble feid av banen på Korsvoll kunstgress.

Vi har ballbesittelse i store deler av første omgang og skaper to store sjanser som kunne ha blitt mål. Det er igjen veldig vanskelig å skape målsjanser ofte når et lag ligger lavt og kompakt slik Korsvoll gjorde denne kampen. Korsvoll hadde et par farlig kontringer etter våre balltap, så dette var noe vi måtte justere til pause. 

I andre omgang var kampbilde ganske likt som det var i første. Vi fortsetter å angripe mot et lag som ligger lavt, denne gangen fant vi enda større rom på høyre side og skapte et par fine angrep der.
Det tok ca et kvarter i andre omgang før ballen var inn i nettet, og med en mer åpen kamp utover andre omgang kunne vi øke ledelsen først på straffe og så med Fabian Gluch danser gjennom forsvarspillere til Korsvoll. 

Kort kommentar fra Nicolas Gajardo: Gutta i denne kampen følger planen i større grad enn det vi har gjort tidligere denne sesongen. Vi holder gode posisjoner over lengre tid, det gjør at vi kan kommunisere bedre med hverandre og spille raskere i situasjoner der vi kan komme oss gjennom i bakrom med kontroll.
Vi er fornøyd med 3 nye poeng i sekken, og er fokusert på de to viktige kamper vi har foran oss denne uken i G19 1.div.

Kampfakta: 

Korsvoll - Ullern 0-3 (0-0)

Mål: Nima S. (60), Jacob C.B. (80), Fabian G. (88)

Gule kort: 0.

Tilskuere: 31

Vi takker Korsvoll, dommere og tilskuere for kampen!1 poeng borte og to nye navn på skadelisten

Postet av Ullern Fotball den 7. Jun 2022

Ullern møtte tabellnabo og også nyopprykkede Staal Jørpeland til kamp på Jørpeland stadion. Begge lagene kjemper for å holde seg over nedrykksstreken så 3 poeng stod på agendaen i garderoben for begge lag. Etter en jevnspilt første omgang så var nok Ullern det laget som var mest skuffet når dommeren blåste for full tid og poengdeling. 

ARKIVFOTO: Merethe Fosby

Jevnspilt første omgang og nye skader
I det som har utviklet seg til et aldri så lite skademareritt for Didrik Bjella og hans menn, så måtte Bjella konstatere at han nok en gang måtte se to spillere forlate banen allerede før kampen var halvspilt.
Lars Austnes måtte av banen med et kraftig overtråkk når halvtimen var spilt, og som ikke det var nok så måtte også Kasander Getz av like før pause med det som så ut som en hamstring skade.

Begge lagene virket fast bestemt på å tette igjen bak fra start og første omgangen bydde ikke på for mange målsjanser.
Men Staal er kjent for sine raske overganger og det var nettopp slik 1-0 scoringen. Et brudd på en offensiv dødball for Ullern hvor Ullern hadde flyttet frem mye folk ender opp med at Georg Danielsen på Staal får stå alene med keeper. Danielsen får et sleivtreff, men ballen ender allikevel opp i mål bak keeper Jesper Wold.

Ullern får utligningen sin på et meget gunstig tidspunkt like før pause. Jens Aslaksrud får stå helt alene på bakerste etter en corner, og header ballen via en Staal spiller og i mål.

Ullern best etter pause
I andre omgang tok Ullern over mer eller mindre totalt og skapte flere gode målsjanser, spesielt på dødballer. Magnus Fosen har blant annet en heading i stolpen og en avslutning fra 5 meter rett på keeper. Men det vil seg ikke for Ullern og Staal har faktisk en stor mulighet helt på slutten da kaptein Ismar Dizdar bommer og plutselig er Staal alene med keeper. Men en god Jesper Wold redder heldigvis mesterlig.

Lagoppstilling
12. Jesper Wold
 6. Espen Lindøe
15. Magnus Fosen
 5. Abdel-Hedi Ali
 4. Ismar Dizdar (c)
 3. Harold Mufoncol
11. Lars Austnes (Christoffer Skårn 31.min)
 7. Håkon Øverby
24. Dreni Ademaj
17. Kasander Getz (Bendik Foss Evensen 45.min)
25. Jens Bonde Aslaksrud

Kampfakta
Staal Jørpeland - Ullern: 1-1
Mål: Danielsen 36.min, Aslaksrud (Skårn)
Gule kort: Ali, Bogdanovic, Hinna, Østensen
Tilskuere: 400


Poengbørsen
3.poeng: Harold Mufoncol
For andre kamp på rad stikker Harold Mufoncol av med 3 poeng på børsen. Han har virkelig kommet inn på midten med trykk og energi og vinner stort sett alt av dueller. Også mot Staal gjorde han en utrolig viktig rydde jobb på midten.

2.poeng: Abdel-Hedi Ali
Tilbake i startoppstillingen etter å ha vært ute med skade noen uker. Fikk en viktig rolle med å demme opp for store sterke Daniel Ciach på topp hos Staal. Det gjør han på en mesterlig måte og gir Ciach særdeles vanskelige arbeidsvilkår.

1.poeng: Christoffer Skårn
Kommer inn for en skadet Lars Austnes etter ca halvtimen, og Skårn viser frem den enorme farten sin umiddelbart på høyre siden. Slår flere fantastiske dødballer og en av dem gir han også assist. Et uromoment hele kampen og venstrebacken til Staal var nok glad når kampen var over. Uke 23 - OBOS kamp

Postet av Ullern Fotball den 4. Jun 2022

Lag 1 skal kjempe om avansement i en ny OBOS kamp borte mot Klemetsrud og har seriekamp lørdag borte mot Oppsal.

Lag 2 jager enda en seier på bortebane og møter Lyn på Kringsjå, mens lag 3 har fri fra kamper denne uken. 

Tema: Dødballer

Utstyrsansvarlig
Alle hjelper å samle inn baller, kjegler og vester etter økta er ferdig.

Mandag

Kl. 18.30 OBOS Kamp for lag 1 borte mot Klemetsrud på Mortensrud kgress . Oppmøte senest 45 min før. Tropp: Alle i TG1. 

Fri for resten

Tirsdag

TG2 Kl 18:00-19:30 Trening på CC Vest Arena

Innhold: Pasningsøvelse, possession, spill 6v6.

Fri for resten.

Onsdag

TG1 Kl 18:30-20:00 Trening på CC Vest Arena

Innhold: Pasningsøvelse, spilløvelse, spill 5v5

TG2 Kl 18:00-19:30 Trening på Hullerbergmyra

Innhold: Pasningsøvelse, possession, spill 6v6.

Torsdag

Kl. 20.15 Kamp for lag 2 borte mot Lyn 2 på Kringsjå kgress 3. Oppmøte senest 45 min før. Tropp: Bernhard, Joachim, Cedric, Aslak, Thomas, Jacob, Fredrik, Sander, Mateo, AW, Tarald, Frank, Ler, Tian. 

TG1 Kl 16:30-17:30 Trening på JARMYRA

Innhold: Pasningsøvelse, taktisk 11v11, spill 6v6. 

Fredag

Fri / Egentrening med ball.

Lørdag

Kl. 11.00 Kamp for lag 1 borte mot Oppsal på Trasop kgress. Oppmøte senest 45 min før. Tropp: Otto, Ludde, Fjell, Emil, Loly, Ankjell, Tarald, Eimhjellen, Noah, Erik, Gustav, Max, William. 


Søndag

TG2 Kl 11:00-12:30 Trening på Hullebergmyra for de som ikke spiller kamp

Innhold: Pasningsøvelse, possession, spill 6v6. 

Fri / Egentrening med ball.

Styrkeprogrammet kan gjennomføres.Uke 23 - Grorud for lag 1, frihelg for lag 2

Postet av Ullern Fotball den 4. Jun 2022

Vi suser på videre med ei ny uke. Ikke bare har gutta nå utarbeidet verdiene for gruppa, men også hva slags atferder vi vil se av en 07-er i Ullern-drakt, og hvilke atferder vi absolutt ikke vil se. Det er enkelt å snakke om slike ting, men nå må ord bli til handling for at vi skal ha den fotballhverdagen vi alle ønsker oss. 

SAMHOLD - TRIVSEL - KVALITET - ENGASJEMENT

Mandag

Egentrening/fri

*Fin dag for styrke overkropp og videogjennomgang av helgas kamper

Tirsdag

KL.  17:00-19:00. Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Videomøte i hallen - send inn klipp fra helgas kamper
 • Oppvarming m/skadeforebyggende
 • Fotballtennis/avslutningstrening
 • Trang possession
 • Styrke overkropp

B-laget spiller toppkamp mot Årvoll hjemme kl. 20:15. 

Onsdag

KL. 16:30-18:00. Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Oppvarming
 • A vs. F: Treballsøvelse
 • A vs. F: Forsvar og angrep av boks bredt i banen
 • Spill: 5v5-7v7
 • Styrke bein etter økt

Torsdag

Egentrening/fri

*Fin dag for styrke overkropp og videogjennomgang av gårsdagens overload-økt

Fredag

KL.  20:00-21:30. Trening for TG1 på JarmyraInnhold:

 • Oppvarming
 • Spilløvelse/A vs. F: Utnytte overtall bredt
 • Dødballspill
 • Spill på så stor bane som mulig (11v11)
 • Åttetall (konkurranse)

Styrke bein går an!

Lørdag

Egentrening/fri

*Fin dag for å ta helt fri!

MSA spiller hjemme mot Kvik Halden kl. 15:00. 

Søndag

KAMP - Ullern vs. Grorud kl. 18:30 hjemme på CC Vest Arena. Oppmøte kl. 17:40 (50 min. før) i garderobe 8. Tropp: Teo RG, Abbe, Seb, Luca, Osci, Aksel, Moe, Markus, Stefan, Sam, Martin Tran, Lucas, PederUke 23 - TRE kamper

Postet av Ullern Fotball den 3. Jun 2022

                 

Uke 23

Vi går inn i en innholdsrik uke, men også veldig belastende. Søvn, mat og avslapping vil bli viktig imellom hver kamp og hver økt. Gjør jobben utenfor banen, som på banen, så kan vi nyte uke 24 i enda større grad! Kamp blir også gøy, hvor OBOS-cup starter denne uka.
 
 Husk å melde fravær til Tobias, da jeg er borte til og med lørdag. 

 

Learn how to be happy with what you have while you pursue all that you want. - Jim Rohn

 

Fravær meldes seinest kl 12:00!

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Ballansvar (sjekk luft!): Olav S, Fredrik R og Adrian V

Vester og kjegler (2x12 og 3x12): Casper S, Johannes A og Faustas F


Utstyret: De spillerne nevnt over sørger for at alt utstyr er ute i god tid til økstart. Etter økten derimot skal HELE gruppen rydde inn igjen utstyret vårt og evt annet som ligger på banen (vi tar ansvar som et lag med andre ord)

Tema: Omstillinger F-A


Mandag

Kamp hjemme mot BVH, 20:15. Oppmøte senest 19:20. Tropp: Gantzel, Olav, Tiam, Casper, Brandin, Johannes, Adrian, Simen, Caspar, Risan, Lindemann, Faustas, Salim, Sondre, Rongve, Samuel, Munkhausen og Theo.

Tirsdag

Fri/egentrening. Få bevegd seg lett!

Onsdag 

Kamp borte mot Nesodden, 20:15. Oppmøte senest 19:20 (Bergersletta 125, 1450 NESODDTANGEN). Tropp: Gantzel, Olav, Tiam, Casper, Brandin, Jonas, Adrian, Simen, Caspar, Risan, Lindemann, Faustas, Salim, Sondre, Rongve, Samuel, Munkhausen og Theo. 

Torsdag 

Trening TG1, 16:00 (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 60 min. Innhold: 

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Kongespill
 • Fotballtennis-turnering

Fredag 

Egentrening/fri

Lørdag
 
 Trening TG1, 10:00 (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 75 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Dødball-kamp
 • Posisjonsøvelse 11v9 / 10v8
 • Spill opp mot 10v10


Søndag

Kamp borte mot Asker, 20:15. Oppmøte senest 19:20 (Kirkevn. 221, 1371 ASKER). Tropp: Gantzel, Faustas, Lindemann, Adrian, Caspar, Theo, Jadis, Tiam, Samuel, Sondre, Brandin, Simen, Risan, Casper og Rongve
Glemt noe? Intervju med Ullerns rydde- og gjenbruksjef Linda Sahnoun

Postet av Ullern Fotball den 2. Jun 2022

I forbindelse med Verdens miljødag 5. juni ønsker vi å oppfordre spillere og foreldre til å tenke gjenbruk. Kjøp gjerne brukt tøy og/eller la det gå i arv. Og ikke minst - ta bedre vare på klær og utstyr! 

En av de som virkelig står på for å tilrettelegge for dette er Linda Shanoun - Ullerns helt egne rydde- og gjenbrukssjef. #Hverdagshelt


Fortell oss litt om deg selv – hvem er du?

Først og fremst er jeg mor til en som spiller fotball på Ullern, så jeg har tilbragt noen timer her på Ullernbanen. Utenom det er jeg bioingeniør og jobber på laboratorium på Rikshospitalet. Det er det jeg driver med når jeg ikke driver med rydding av Ullerntøy.

Ja – for hvordan begynte du egentlig med dette med ryddingen?

Det var nok ikke noen overraskelse at jeg begynte å rydde i glemmekassene for de som kjenner meg – jeg er veldig glad i å rydde. Det startet med at jeg var på jakt etter noe gjenglemt tøy og tok en titt i glemmekassen. Og jeg synes det var så mye ok tøy som lå oppi der. Jeg trodde jo egentlig at gjenglemt tøy skulle være en enslig sokk og et gammelt håndkle, men det lå jo fine vinterjakker og nesten nytt tøy oppi der – og veldig mye fotballtøy. Og da tenkte jeg jo at noen må jo savne alle disse klærne? Så jeg begynte å legge det utover asfalten for å få oversikt. Jeg hadde egentlig tenkt til å bare bruke et kvarter, men ble stående til lenge etter at sola hadde gått ned og legge tøyet utover benkene, sortert etter initialer, slik at man lettere kunne finne det man savnet.

Det var første runden. Men etter noen uker så var kassene fulle igjen, så da tok jeg en ny runde. Og da var det en i klubben som kjøpte klesstativer og en hel haug med kleshengere slik at vi kunne henge opp klærne i stedet for å ha det liggende utover. Da ble det mye lettere å organisere tøyet, og det ble ikke liggende i veien. Og så ble jeg egentlig bare forespurt om jeg kunne gjøre dette jevnlig og ta ansvar for glemmekassene.

Hvor mye tøy er det egentlig snakk om? 

Første gang jeg gjorde dette var i fjor sommer, og siden det har jeg gjort det fire ganger. Og da har det vært opptil tre fulle glemmekasser hver gang. Så det er MYE tøy det er snakk om til ganske mange tusen kroner.

Hvem er det som glemmer igjen så mye tøy, og hva er det som glemmes?

Det er alt og alle. Det er tøy i alle størrelser, men 90% av klærne er fotballtøy, og da mest Ullerntøy fra Torshov sport, og veldig mye av det er merket med initialer. Jeg ser jo at det er noen bokstavkombinasjoner som går igjen, så det er tydelig at det er noen som glemmer mer enn andre

Hva tenker du om at ikke folk passer bedre på tingene sine?

Jeg vet ikke om det bare er tiden vi lever i, og om det er slik overalt eller spesielt mye her på Ullern, men jeg synes jo det er litt bekymringsfylt hvis folk bare kjøper nytt i stedet for å ta en titt i glemmekassa. Samtidig kan jeg jo forstå at folk ga opp å se etter tøy sånn som glemmekassene var før. For det første var det jo så mye oppi dem, og det var mye vått og skittent tøy som ble muggent. Så da gir man jo opp før man kommer 20 cm nedi kassa. Men nå som det henger på stativ håper jeg jo at det blir enklere for folk å stikke innom og finne igjen tøyet sitt, og at vi ikke trenger å kaste så mye.

Jeg tror også det kommer litt av at folk har for mye ting. Hvis man har én drakt så både passer man bedre på den og merker det hvis den er borte. Men hvis man har 5 gensere merker man det kanskje ikke hvis en av dem ble liggende igjen på banen?

Hva skjer egentlig med tøyet etter at du har ryddet og sortert det? 

Det er heldigvis ganske mye som hentes. Første gangen vi ryddet i kassene måtte vi kaste veldig mye fordi det var muggent. Vi kastet blant annet enorme mengder med vannflasker. Siden jeg jobber på laboratorium er jeg fullstendig klar over hvor mye bakterier som befinner seg i slike plastflasker som er blitt liggende hele sommeren og blitt varme. Så i den første runden måtte vi kaste veldig mye. Men etter det har vi ryddet jevnlig sånn at det ikke kommer mugg i kassene og tøyet ikke blir ødelagt.

Når tøyet er sortert og hengt opp har vi en hentedag slik at folk kan komme og finne det som tilhører dem. Det som er igjen etter en slik hentedag ser klubben gjennom og beholder en del som går til spillere som kan ha behov for utstyr. Ullern er jo opptatt av at økonomi ikke skal være en ekskluderende faktor fra å kunne spille fotball i klubben, så de passer på å tilby pent brukt Ullerntøy til de som kanskje ikke har mulighet til å kjøpe nytt. Det synes jeg er et fint og sosialt tiltak.

Etter at klubben hadde tatt sitt var egentlig planen å arrangere en salgskveld med det utstyret som var igjen. Vi skulle fjerne initialene og legge det ut til salg, men jeg kom ikke så langt før jeg ble kontaktet av en i klubben som skulle til Gambia og var på utkikk etter fotballtøy. Så da kom hun med to store Ikeaposer og fylte opp med Ullerntøy som hun tok med ned. Det var veldig hyggelig å gi det bort til noen som virkelig trengte det. Så nå har vi et helt gambisk lag som løper rundt i ullernutstyr. Det er litt gøy. Og de ble veldig glade for alt de fikk.


Vårt gambiske "ullernlag" :)

 

Men planen er altså å holde salgskvelder med gjenglemt tøy fremover?

Ja, jeg håper vi kan få til det. Vi vil jo selvfølgelig først og fremst at folk skal kunne få tilbake det de eier. Men det er en del tøy som ikke blir hentet selv etter at vi har ryddet og organisert, tørket og hengt opp, og til og med sendt melding til de som har hatt navnelapper med telefonnummer. Det eneste de må gjøre er å komme innom og plukke med seg det som tilhører dem. Noe særlig mer enn det føler jeg ikke vi kan gjøre, og hvis de ikke kommer og henter da, så tenker jeg at de ikke er så interessert i å få det igjen. Og da er det jo bedre at det går til et salg og til inntekt til klubben.

Det er jo bedre for alle – det er bedre for økonomien til medlemmene som kan spare penger på å kjøpe brukt tøy. For disse barna vokser jo så fort, og det blir dyrt å kjøpe nytt tøy hele tiden.

Og det er bedre for klubben som får en liten ekstra inntekt. Selv om det jo ikke er for å tjene penger vi gjør dette. Det er gjenbruk som står i fokus - at vi sikrer at utstyret får lenger levetid. For ikke minst er det bedre for miljøet - at vi bidrar til mer gjenbruk og motarbeider bruk og kast mentaliteten litt. Man trenger ikke kjøpe nytt hver gang ungen har vokst ut av drakten!

Hva med alle de som sitter med masse fravokst Ullerntøy hjemme da – kan dette også leveres inn til slike salgskvelder?

Ja – det blir jo eventuelt neste steg. Men det hadde vært gøy å få til det - at folk kunne komme og levere inn det de ikke trengte lenger, både tøy og ikke minst fotballsko som blir fravokst før de blir utslitt. Vi skal jo ikke øke budsjettet til Ullern fotball på denne måten, men det hadde vært fint om utstyret kunne gått tilbake til klubben i stedet for bare å bli kastet, og at det kan komme til nytte for andre.

Har du noen siste oppfordringer til Ullern-folket der ute?

Ta turen innom og sjekk stativene som står i inngangspartiet til nye klubbhus! Og følg med på Ullerns sider Facebook og Instagram. Klubben poster oppdateringer der når jeg har ryddet, og kommer til å si ifra når vi får stablet på bena en slik utsalgskveld. Håper vi sees der!

 

Underveis i første ryddesjau - august 2021

 Terje Kirsebom tar farvel!

Postet av Ullern Fotball den 2. Jun 2022

Etter over 3 år i Ullern med opprykk og spillernes spiller 2021 på cven velger Terje Kirsebom å returnere til Kjelsås.
- Litt vemodig og trist, men jeg forlater Ullern med gode minner og et godt forhold til alle i klubben, sier Terje. 
18 år mellom første og siste
En lang fotballkarriere er absolutt ikke over enda bedyrer Terje og sisteskansen er fast innstilt på å spille på så høyt nivå som mulig, så lenge som mulig. Siste match for Ullern ble hjemme mot Odd 2 da han skadet seg stygt i duell med Abel Stensrud, og Terje måtte forlate banen med et kutt i hodet som krevde hele 19 sting for å få det lappet sammen igjen. Og det er faktisk hele 18 år mellom første og siste kamp for Ullern sitt A-lag. Debuten kom i 2004, som for øvrig er året når tidligere a-lags kollega Bendik Foss Evensen ble født.
- Jeg har mange gode minner fra tiden min i Ullern. Å få være med på opprykket til 2.divisjon var en utrolig morsom opplevelse. Det betydde også veldig mye for meg å bli kåret til spillernes spiller etter en sesong hvor vi hadde veldig mange gode kandidater.

Viktig brikke for oss
Ullern trener Didrik Bjella valgte å hente Terje tilbake til Ullern i desember 2018, men en røket biceps gjorde at Terje ikke fikk sin "debut" før i juli borte mot Follo. Og Bjella er klar på at Terje har vært en veldig viktig brikke for Ullern i tiden han har vært der.
- Terje kom inn med massevis av erfaring og kvalitet. Han krever mye av seg selv og omgivelsene og er med på å skape en god treningskultur. Og i forrige sesong var han bunnsolid sammen med forsvaret og vi var da laget som slapp inn minst mål i 3.divisjon. Vi må takke Terje for alt han har bidratt med og jeg ønsker han masse lykke til videre i karrieren som jeg tror enda har noen gode år igjen, smiler Bjella. 
MSB: Fortsatt tabelltopp i 4.divisjon for Ullern 2

Postet av Ullern Fotball den 1. Jun 2022

Ullern 2 var store favoritter foran oppgjøret mot Veitvet borte på Veitvet Kunstgress. Og bortelaget skuffet ikke og inntok dermed tabelltoppen etter nok en komfortabel seier. Men de trengte en hel omgang på å komme i gang.
ARKIVFOTO: Bendik Foss Evensen

Målgaranti
Bendik Foss Evensen var tilbake på Ullern 2 etter å vært ute en ukes tid med sykdom. Og spilleren som før denne kampen stod med 6 mål på 3 kamper fortsatte den utrolige statistikken mot Veitvet da han både åpnet og avsluttet scoringsballet i kampen som til slutt endte 4-0 til Ullern 2.

Trener Anders Johansson var ikke fornøyd når lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Han var helt klar på at man måtte prestere mye bedre i andre omgangen.
- Vi gjør altfor mye enkle feil på helt basic ting som pasninger og duellspill, så det forventer jeg at vi skal være mye bedre på i andre omgang, sier en litt frustrert Johansson. 

Og Johansson fikk umiddelbart svar på tiltale når Bendik Foss Evensen scorer 1-0 like etter pause. Og når Ullern 2 går opp til 2-0 og 3-0 halvveis i andre omgang ved Thomas Støfring så er kampen i bunn og grunn avgjort.
Kampen ender 4-0 til Ullern 2 og Anders Johansson var litt mer fornøyd etter kampen enn i pausen, men var fortsatt tydelig på at prestasjonen totalt sett var under pari. 
- Jeg er selvfølgelig fornøyd med at vi vinner og at vi vinner med komfortabelt siffer, men resultatet lyver samtidig litt. Vi er det beste laget utpå der, men Veitvet har noen farlige muligheter som Jesper avverger. Jeg føler at prestasjonen var et steg ned fra de foregående kampene og hvis vi skal slå Årvoll i neste runde så må vi opp flere hakk, avslutter Johansson. 

Så er det verdt å nevne at nok en debutant fikk muligheten for første gang i seniorfotballen når Noah Grønvold Røe (f.05) kom innpå på slutten.

Lagoppstilling: 
12. Jesper Wold
5. Abdel-Hedi Ali
14. Ola Nikolai Rye
21. Christian S. Hanche-Olsen
28. Joacim Sereba
18. Aksel Bay-Larsen
20. Brage Tobiassen
22. Mikael Foss Andersen
27. Fredrik Stokke
23. Bendik Foss Evensen
29. Thomas Støfring

Innbyttere:
84. Ingvald Grønseth Benestad
15. Ellef Oldevik Herstad
17. Dani Khoshpayam
19. Heeirthan Shanthan
24. Evan Mathias Bjerke
25. Jacob Cleve Broch

Kampfakta: 
Veitvet - Ullern 2: 0-4
Foss Evensen 47.min, Støfring 65.min, 68.min, Foss Evensen 80.min.


Poengbørsen
3.poeng: Mikael Foss Andersen
Spilleren som før sesongen valgte å trappe litt ned og kun fokusere på spill for Ullern 2 viser nok en gang at han nok hører hjemme på et høyere nivå. Mareritt for motstanderen en mot en og skaper farligheter hele tiden.

2.poeng: Aksel Bay-Larsen
Nordlendingen som har fått innhopp i 2.divisjon i alle de tre siste kampene gjør nok en god figur for Ullern 2. Veldig flink i mellomrommet og mot fysisk tøffe motstandere står han godt i duellene.

1.poeng: Jesper Nesbakk Wold
Har ikke altfor mye å gjøre, men når det trengs så er han der han skal. Viser igjen sin kvalitet med ballen i beina og spiller ballen farlig gjennom i bakrom ved et par anledninger. Solid match og nok en smultring!