Postet av Ullern Fotball den 19. Mai 2024

Uke 21

Så kan nok noen tenke at "Dennis legger altså ut bilde av seg selv når han selv skriver ukeplanen. Sykt teit". Likevel handler dette bildet om mer enn det. Andre har gitt meg et nytt perspektiv i livet. Hvordan reflekterer du selv over dine bidrag til det som er mye større enn deg selv?

Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag!

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass.

• 6 småmål:

Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur.

Tema: Oppbyggende spill

Mandag

• Trening TG1, 13:30 (13:15) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden.

Tirsdag

• Trening TG1, 16:15 (16:10) på CC. Ca. 70 min. Innhold på Facebook-siden.
  • Møte i 3. etasje på nye klubbhus rett etter økta

Onsdag

• Kamp hjemme for lag 1 mot Frigg, 20:30. Oppmøte senest 19:35. Tropp: kommer!

Torsdag

• Egentrening/fri

Fredag

• Trening TG1, 18:30 (18:15) på CC. Ca. 70 min. Innhold på Facebook-siden.

Lørdag

• Kamp hjemme for lag 1 mot Lillehammer, 14:00. Oppmøte senest 13:05. Tropp: kommer!
  • MERK: KAMPEN BLIR FLYTTET PGA DENNIS PÅ MSA. INFO KOMMER.

Søndag

Uke 21: 1.div på torsdag mot Holmlia

Postet av Ullern Fotball den 18. Mai 2024

Ja det er sommer nå og det fører til en utfordrende periode der våre kjære kropper trenger litt tid på å tilpasse seg. Listen over enkle tiltak er ikke veldig lang, men tar en rask repetisjon her.

- Direkte sol på huden er ekstremt slitsomt for kroppen å takle, den må kjøle ned kroppen og ikke minst reparere skadet hud. Dette bør unngås, D vitamin får en mer enn nok av selv om en er i skyggen.

- Væskebalanse må jobbes med gjennom hele dagen, kroppen kan lagre en del vann, men det må skje gradvis for å unngå at en blir kvalm. Å drikke mye rett før aktivitet gjør at alt vannet kun lagres i magesekken og ikke i kroppen generelt.

- Vi mister salt gjennom mye svetting, så klassisk sportsdrikke (må ikke forveksles med disse idiotisk energidrikkene som alle såklart bør holde seg langt unna) med tilsatt salt kan være lurt på ekstra varme dager.

- Kjøle seg ned gjennom å holde kald drikkeflaske med isbiter i, kjøleelement, eller annet kaldt i hendene og/eller holde det mot pannen.

Holder en seg noenlunde til disse retningslinjene så vil du kunne fungere bedre både på hjemmebane, skole og på fotballbanen.

Kommende uke er det kun B-kamp og 1.div, så dermed noe mer trening for enkelte. Endringer vil kunne oppstå utover uken, så følg med.

Man 20.mai

Kl.19.30 - Møte og trening. Innhold: Møte i 3 etasje fra kl.19.30. Oppvarming inkl skadeforebyggende, skåre mål øvelse, spill 13v13 og spill 11v11 + litt ekstra i grupper etter økten. Ferdige kl.21.30.

* Lett styrke ben kan gjennomføres.

Tirs 21.mai

Kl.20.15 - MSB vs Oppsal 2 på Ullernbanen.

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet.

Ons 22.mai

Kl.19.00 - Trening. Innhold: Oppvarming, skåre mål øvelse, spill 11v11 2X10 min og spill videre for de som ikke er i troppen i morgen og ikke spilte mye i går i B kampen 4v4 6X2,5 min. Ferdige kl.20.30.

Tors 23.mai

Kl.20.15 - 1.div vs Holmlia på Prinsdalen KG. Oppmøte kl.19.15. Tropp på FB siden.

Fre 24.mai

Kl.17.00 - Trening. Innhold: Muligens video, oppvarming, skåre mål øvelse, så delt økt mellom de som spilte mye i går i 1.div og resten. Ferdige kl.18.30 ish.

* Alle gjennomfører styrke ben sammen i bua når de er ferdige. Viktig at vi får gjennomført nok styrke ben i denne perioden.

Lør 25.mai

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp rett før en går på stranden for å sitte i skyggen ;), balanse og bevegelighet.

Kl.16.00 - FA Cup finale på storskjerm på klubbhuset.

Søn 26.mai

Kl.19.30 - Trening. Innhold: Oppvarming, skåre mål øvelse, 11v11 struktur og 11v11 spill 3X12 min. Ferdige kl.21.00.

G19: Ullern 6-3 Moss FK i Interkrets onsdag kveld

Postet av Ullern Fotball den 16. Mai 2024

3 seiere på rad, 12 poeng og 8 uker til neste seriekamp? Nesten, de to første er moro, den siste er litt drøy - men at det blir en solid pause nå for IK laget kommer godt med all den tid mange her spiller 4.div også. Mot Kællene fra Moss ble det målrikt og etterhvert nokså dramatisk.

Årets beste omgang?

I vinter tapte vi 2-1 i en treningskamp mot Moss FK og var forberedt på solid motstand. Men vi tar kommandoen i kampen tidlig. Storskårer Storm Sundet Luytkis er på gang og etter 9 minutter er det pur avslutterklasse når han iskaldt drar av en stopper med høyra og plasserer ballen kontrollert i lengste med venstrefoten. Ikke lenge etter blir vi tildelt straffe, Daniel Nelson er sikker som en islandsk sparebank, heldigvis for han er nevnte Luytkis rask på returen og gir Nelson en ny sjanse fra 5m på åpent mål. Men kaptein for dagen Luytkis var ikke ferdig, 3-0 målet i det 28 min er også en perle. Mottar ballen foran mål, drar elegant av presset med sålen og hamrer den under keeper. Så er det Martin "Dembele" Tran som drar seg fri mot dødlinjen og hamrer den inn til Magnus Dybsjord som styrer ballen forbi keeper på første stolpe. 4-0 og det kunne faktisk fort vært mer, men bunnsolid både i press, i etablert spill og etablert forsvar.

Merkelig spenning i 2.omg

Selv om Moss aldri er i nærheten av å vinne kampen, så ble det likevel en rar følelse av spenning i 2.omg. Moss hevet seg flere hakk, både gjennom åpenbart gode innbyttere og sitt eget spill. Straffer er ikke like lette som avspark har sesongen til nå bevist og når vi får en ny en så blir også den reddet. Her må det nok straffetrening til for gutta. Men på den påfølgende corneren stiger hodespesialisten Amir Ghutale opp på bakre og header inn 5-0. Så begynner nok hjemmelaget å merke det tøffe kampprogrammet siste tiden, Moss kommer mer med og reduserer til 5-1 i det 60.min. Men når Luytkis igjen er på pletten med sin favoritthobby, dra av Mossestoppere, i det 75.min så er det game over og 6-1. Avslutningen på kampen preges av et desperat mosselag, et par merkelige røde kort til oss og et par litt irriterende reduseringer. Kampen ender 6-3 og vi inntar tabelltopp delt med to andre lag med en kamp mindre spilt enn oss.

Hovedtrener Rudi: Mye å være fornøyde med

3 seiere på rad i G19 Interkrets er historisk, vi er konkurransedyktige og vel så det. Den enorme bredden i vår junioravdeling blir bare forsterket denne uken. Med 14! juniorer på B kamp tirsdag! Mange unge skal ta nivåer og her får de sjansen til det. Vi gjennomfører kampen med flere guttespillere og det er moro å se at de kommer yngre som presser på for spilletid gjennom gode prestasjoner for G16 i Interkrets og G19 1.div. Det krever disiplin å holde seg friske og fresh i denne perioden, så vi har stort fokus på det som skjer utenfor feltet, søvn, mat, drikke og ikke minst holde seg unna den solen er viktig i disse tider. Nå gleder vi oss til en liten pause fra serien før nabo Stabæk skal slås ut av cupen om et par uker.

G19 div 1 i kveld mot KFUM på Ullernbanen kl.20.15.

MSB: Seier mot Nordstrand 2, og første smultring!😎

Postet av Ullern Fotball den 15. Mai 2024

I det første av to oppgjør mot Nordstrand for våre seinorlag denne uka, skulle vi først møte Nordstrand 2 i 4. divisjonen. Begge med en mindre poeng enn ønsket i starten, og dermed viktig kamp for begge lag.

Ullern fra start:

1.omg

Nordstrand 2 starter i samme utgangsposisjoner som vi tidligere har sett fra deres A-lag. Dermed var Ullern nokså forberedt på hva vi skulle møte. Omgangen starter med noen små sjanser i favør Nordstrand, samt tidlige balltap fra Ullern sin side. Når Ullern utover omgangen håndterer angrepsmønstre bedre, får Ullern oftere ballen. Samtidig tar Ullern høy risiko, og kommer ikke til de største sjansene. Med flere trekk og mer flytting av motstanderen, ville Ullern kunnet skape mer. 0-0 til pause, med store muligheter for poeng.

2.omg

Etter sidebyttet tar det ikke lang tid før det løsner for Ullern i rødt. Med lenger angrep og oftere fremover der vi er i overtall, skaper vi flere sjanser. Med noen bytter kommer også raskere press-aksjoner, og Nordstrand sliter med å bygge opp spillet. Når Albert Aleksanjan vinner ballen rett fremfor Nordstrand sitt mål er det en enkel oppgave han får. 1-0 til Ullern. Med positive påvirkninger på hjernetilstand, løper Ullern noen ekstra meter. Nordstrand sliter derfor med å skape noen flere sjanser. Selv om de flytter opp flere spillere. Ullern beskytter målet sitt godt, og tre poeng kunne til slutt jubles over!

Postet av Ullern Fotball den 14. Mai 2024

Det er som kjent, første gangen vi stiller med en G19 gruppe som skal spille i både G19 IK og 1.div. Det var dermed knyttet spenning til hvordan vi skulle starte denne serien etter en lang vinter med god treningskvalitet. Etter 6 kamper står vi med 10 poeng, 6.plass, og 3-1-2.

Med en G19-gruppe på nesten 40 spillere, skulle man tro at det ikke skulle være utfordrende å stille med to lag i seriespillet, men med mange kvalifiserte for både MSA- hospitering og MSB- spill i 4.div senior, får vi matchet alle i troppen, og i tillegg gitt muligheten til en del fra G16 og G15. Siste kamp mot Korsvoll var det 4 fra G15 samtidig på banen siste 30 minuttene.

(f.v) Jacob Strandskogen, Daniel Smith, Luka Thyness-Larsen, og Jesper Boye født 2009 med minutter for G19 i år.

Trenere Mush og Ingo etter de 6 første kampene:

"Vi sier oss fornøyd med sesongen så langt, og det er ikke noe tvil om at vi både holder nivået og kan hevde oss i denne divisjonen. Med en naturlig rullering de første kampene, har mange fra både G15 og G16 fått prøve seg på et nytt nivå og aldersgruppe. Det er samtidig fint å se at jobben som har blitt gjort på feltet i vinter gir resultater i form av spillere som er taktisk fleksible og som har mange refleksjoner på hvordan spille mot ulik motstand. Det blir moro å følge gjengen videre i sesongen!"

Neste kamp er allerede torsdag 16.mai mot KFUM 2 på Ullernbanen 20:15. Vel møtt!

Uke 20: Ny oval helg

Postet av Ullern Fotball den 11. Mai 2024

En helg med litt annet å tenke på et godt for hodet og 17.mai med is og hurrarop er heller ikke å forakte i en hektisk vårsesong.

Man 13.mai

Kl.18.30 - Trening. Innhold: Oppvarming inkl teknisk terp og styrke ben (frisk lyske og copenhagen), skåre mål øvelse, 11v11 med frys og spill 11v11 fritt 3X12 min (de som skal spille B kamp spiller første kampen og går av). Ferdige kl.20.00.

* Ikke noe styrke ben etter denne.

Tirs 14.mai

* Styrke overkropp, balanse og bevegelighet kan gjennomføres.

Kl.20.15 - MSB vs NIF 2 på Niffen.

Ons 15.mai

Kl.20.15 - G19 IK vs Moss FK på Ullernbanen. Oppmøte kl.19.15.

Kl.20.15 - G16 IK vs Skedsmo borte.

Tors 16.mai

Kl.18.00 - MSA vs Nordstrand på Ullernbanen.

Kl.20.15 - G19 div 1 vs KFUM 2 på Ullernbanen.

Fre, lør og søn - Helt fri! Vi trener igjen sent mandag 20.mai kl.20.00.

G19: 1-0 seier borte mot serieleder Lørenskog i Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 9. Mai 2024

Sist onsdag ble det 3-1 seier mot Grorud på Ullernbanen etter mål av Antoni Ghali på straffe, Storm Sundet Luytkis og en frisparkperle av Amir Ghutale. I går gikk turen til Lørenskog og serielederen i Interkrets. Tett og jevnt spille det bli, men våre gutter kunne reise hjem med det største smilet før en kjærkommen oval weekend.

Mye ball I en sjanserik første omgang

Noe uventet la Lørenskog seg veldig lavt og lot oss styre mye av spillet. Bortsett fra en kort periode mellom 10-15 min så var det stort sett vi som hadde ballen. Det gjorde at vi endret nokså tidlig vår struktur for å kunne bryte gjennom deres lave 1-5-3-2 formasjon. Aldri lett å spille mot, men vi skapte mer enn nok situasjoner og sjanser til å skåre. Siste pasningen var ofte det som sviktet oss. Lørenskog leder av en grunn og skapte vel så mange sjanser på sine overganger. Uavgjort til pause var forsåvidt greit ut fra spill og sjanser, selv om de nevnte spill og sjanser skulle tilsi mer 1-1 eller 2-2.

Enda mer sjanser i andre omgang

Målløst i første omgang er nå en ting, men kun ett mål i andre må sies å være enda mindre forståelig. For både stenger og tverrliggere skulle få kjørt seg. Våre gutter gikk ut i hundre og etter 10 min får vi tildelt straffe som Junior Peya dessverre setter utenfor mål. Men vi fortsatte å presse på og pressmaskinen Luytkis blokkerer keeper og kan enkelt sette inn et velfortjent 1-0 mål. Midtre del av omgangen skjer det ikke så mye, men siste 10 min må sies å være innholdsrike. Lørenskog må frem, det blir enorme sjanser begge veier. Vi klarer ikke punktere kampen til 2-0 til tross for enorme og enormt med sjanser, da lever spenningen helt inn, men vi rir det av og tar med oss tre råsterke poeng hjem til Oslo.

Fornøyd med hvordan vi vinner på slutten

Jeg er mer og mer fornøyd med hvordan vi takler de ulike scenariene gjennom en fotballkamp med tanke på gjøre de valgene og justeringene som faktisk må til for å vippe kampen i vår favør. Mye av dette har handlet om psykologien som oppstår mot slutten av kamper når vi leder, da endrer ofte dynamikken seg fra å bare spille kamp til at laget som ligger under har alt og tape og må pøse på og laget som leder har alt å tape og nervøsitet kan påvirke både våre valg og gjennomføringen av valg. Så da kan det være lurt å gjøre ting noe annerledes enn på 0-0 i det 20 min av kampen. Kult å se at vi lærer oss noen triks fra kamp til kamp nå på ett nytt nivå, sier hovedtrener Rudi.

MSB: Tap mot Manglerud Star😒

Postet av Ullern Fotball den 8. Mai 2024

Manglerud Star sine beste menn kom tirsdag på besøk i strålende fotballvær. Med full tropp og ambisiøse spillere, kunne Manglerud Star vente seg tøff motstand mot 3 poeng!😊

1.omg

I likhet med forrige kamp, møtte vi et lag som hadde gjort det bra de første 4 kampene. 9 av 12 poeng. Som forventet fikk Manglerud Star tøff motstand første 20, og den virkelig største sjansen hadde Oliver Fitzgerald med sitt skudd i tverrligger. Ullern kunne altså vært i ledelsen. Kampen "svinger" godt videre, hvor begge lag nokså fort kommer seg nærme målene. Det løsnet til slutt for Manglerud Star hvor et langskudd ble første målet som kom. Ullern går da til pause med 0-1 i sekken, hvor likevel mulighetene for poeng er store.

2.omg

Andre omgang blir Ullern oftere spilt lave i forsvar. Det blir utfordrende å komme seg nærme nok i press, og Manglerud Star får ofte spilt videre før vi vinner ballen. Det skjedde også på Manglerud Star sitt 2. mål, hvor det er enda et langskudd hvor Ullern er noe for langt unna i press. Med enda et mål fra Manglerud Star på innlegg, kunne veien videre se nokså vanskelig ut. Likevel klarer flere å bidra godt for Ullern sitt beste, og Danial Khoshpayam havner til slutt alene med keeperspiller, hvor han perfekt plasserer ballen i nettmaskene. Ullern trykker på videre, men klarer ikke å komme til flere store målsjanser, før dommeren mener at "nok er nok". Ullern med nytt tap, men har flere svakere konkurrenter i vente. Poeng kommer. Mer om det senere.

Postet av Ullern Fotball den 4. Mai 2024

Tre deilige poeng mot Langhus og Grorud tar vi med oss inn i en uke der vi skal få ladet batteriene. Som jeg har sagt før, det er viktig å tenke litt lengre frem i tid midt i sesongen. Selv jeg som verdens sterkeste trener tar av og til hele to dager helt off, for å bare være 100% restituert selv om jeg føler jeg kunne trent. Sånn holder en kroppen fresh og gir den en mulighet for å hente seg inn.

Været fører med seg mye flott, men solen rett på huden gir ikke bare lett nøttebrun eller knall rød farge, den gjør også at kroppen bruker enormt med energi på å kjøle seg ned og om en blir bare litt brent må den regenerere huden. Energi du heller vil ha til treningen og kampen din om du skal utvikle deg og prestere på nivået du ønsker for deg og oss.

Skolen knyter seg gradvis til fremover, planlegg og ha dialog, så finner vi nok løsninger.

Man 6.mai

Kl.16.45 - Trening. Innhold: Oppvarming + skadeforebyggende, rondoer av ulike slag, 11v11 taktisk og 11v11 spill 2X10 min. Spillermøte og litt video etter økten. Ferdige kl.18.30.

Kl.19.00 - MSA vs Sarp 08 Rekrutt

Tirs 7.mai

Kl.16.45 - Trening for de som IKKE spiller onsdag. Innhold: Oppvarming, 1v1/2v2, spill 7v7/9v9 og liten konk til slutt. Ferdig kl.18.00.