Vår skadebehandler

Espen Ringlund er tilgjengelig på Ullern Idrettsanlegg, og du kan booke din time hos Espen til rabatterte priser for alle medlemmer i Ullern IF.

For å lese mer om Espen, og evt booke din time, finner du all informasjon på hans nettside: https://fysioringlund.no/


Gode råd ved akutt skade - Hva er viktigst? 


1) Kompresjon – Legg på en støttebandasje. Dette er det viktigste du gjør for å dempe hevelsen som oppstår.

Begynn med ganske stram kompresjon de første 30 minuttene før du legger den litt løsere - men fast- så ikke du mister all blodsirkulasjon utenfor skadestedet. Støttebandasjen kan du med fordel bruke i 2 døgn etter skade. 


2) Hold skadestedet høyt - helst ca 30 cm over hjertehøyde. Dette gjelder også de første 2 døgn etter skaden. 


3) Å ise ned er ikke nødvendig men kan brukes som smertelindring. Det har vist seg at isen ikke demper hevelse eller betennelse. Ønsker du å ise ned for smertelindring kan du legge is på i 5 -10 minutter av gangen 4 ganger de første 2 timene etter skaden har oppstått


4) Bevegelse – etter et par timer når eventuell blødning har gitt seg kan du i de aller fleste tilfeller begynne med lett bevegelse av det skadde leddet/ området. Kun lette bevegelser, uten belastning og innenfor smertegrensen. Dette stimulerer tilheling av skaden og forkorter skadetiden noe. Lytt til kroppen! Det er viktig at smerten ikke provoseres.


5) Unngå betennelsesdempende medisiner i akuttfasen. De mest kjente er Ibux, voltarol, votaren, brexidol, naprosyn, naproxene og acetyl salisylsyre som finnes i f.eks globoid + mange fler. Disse øker blødingstendensen og forsinker tilhelingen. Har du store smerter er det bedre å ta en vanlig paracet.


6) Søk hjelp, få skaden undersøkt og kom i gang med riktig behandling eller rehabilitering så fort som mulig.


God Bedring!