G15 TG1: Runder av vårsesongen med seier mot naboen

Postet av Ullern Fotball den 20. Jun 2022

G15-1 spilte søndag sin siste kamp for vårsesongen. Det ble 1-0-seier mot Ready på gressbanen, og nå kan gutta se frem mot Dana cup rundt neste sving.  

 

I vinter kom nyheten som bragte stor spenning rundt G2007 TG 1s sesong: Holmen trakk seg fra 1. divisjon og dermed berget lag 1 plassen i aller, aller siste time. Lag 2 slapp dermed også å rykke ned til 3. divisjon - noe som i så fall ville vært veldig urettferdig for laget som havnet mitt på tabellen i fjorårets 2. divisjon. Uansett: G15-laget vårt fikk likevel et flott kamptilbud og passende matching for alle spillerne med spill i første- og andredivisjon, og da var det straks mye mer å glede seg til - og jobbe hardt inn mot. 

Nå, noen måneder senere, er vårsesongen over og treningsgruppa - på omkring 30 spillere og som utgjør G15-1 og G15-2 - kan se tilbake på mange spennende kamper og både opp- og nedturer på veien. Slik det ofte blir i denne sporten.

Pangstart for begge lag

Etter en lang vinter var det ingen tvil om at gutta var gira på å komme godt ut av startblokkene i april. I første serierunde vant lag 2 3-0 mot Holmen, mens lag 1 smadret Ski - laget som endte 1 poeng over Ullern 1 i fjor og berget plassen med dette poenget - hele 6-0. Og vipps, så var sesongen for alvor i gang.

Lag 1 skulle dog få det tøffere ut over våren, og gikk på ei lang og tung tapsrekke etter kampen mot Ski. 

- Vi har hatt trøbbel med å score mål; vi så at vi slapp inn mindre enn mange av lagene over oss på tabellen, men scorte ikke i nærheten av like mange selv. Dette var utfordringen vår i fjor også, og til tross for at vi har jobbet beinhardt med å skape- og omsette sjanser så har vi fortsatt en vei å gå, sier hovedtrener for TG1-gruppen, Anders Romsøy Johansson. 

- Dette har også vært høyst medvirkende til at vi ikke har tatt poeng i kamper vi egentlig har vært det førende laget, som mot Langhus og Asker. Dette har vi erkjent at vi må bli bedre på, og klarer vi det så er jeg sikker på at vi kan ta enda flere poeng mot høsten. Så er det jo sånn at vi møter gode lag i denne avdelingen, noe vi er veldig glad for at vi får gjøre i det hele tatt, men vi trenger litt marginer på vår side for å ta hjem poengene da. Det har vi ikke hatt før mot Ready i siste serierunde, forklarer Johansson nærmere.  

Med seier over Ready og KFUM i to tøffe bortekamper ble det likevel ni poeng og niendeplass etter halvspilt fotballsesong. Sammenlignet med i fjor er laget dermed bedre stilt enn i fjor på samme tid. 

- Selv om vi har tapt en del er det ikke sånn at vi blir rundspilt eller knust, og vi kan slå mange av lagene over oss så vel som de under oss. Det er ei jevn avdeling og vi har en plan om å bite enda hardere fra oss til høsten, konstaterer Johansson. 

Flyttet opp

Selv om det er enkelt og gøy å snakke om tabeller og poeng, er det andre ting som står foran i køen i kullet - og klubbens - prioriteringsliste. Særlig trivsel og utvikling. Der mener hovedtreneren laget er på toppen av tabellen. 

- Treningsgruppa her er en drøm å jobbe med. Rett og slett en fantastisk gjeng. Gutta tar imot nykommere og holder fast på de mer etablerte på en fremragende måte. Her har jeg bare positivt å si om dem. Og de er selv grunnen til at vi har såpass mange ivrige spillere som bruker så mye tid sammen fremdeles. Med 30 spillere må jeg skuffe 18 hver gang jeg tar ut en startellever, og vi har fått oss noen trøkker i trynet til nå. Likevel står de rakrygget og sterke sammen på en imponerende måte, sier Johansson. 

Hovedtrener Johansson trekker frem samholdet i gruppa. Bildet fra da hele kullet samlet seg til FA-cupfinale på klubbhuset

 

På utviklingsfronten har gruppa også sett midtstopperen Marius Stensland ta steget opp i G06-gruppa. Den høyreiste gutten fra Høvik har også debutert for B-laget til Ullern i 4. div. herrer. 

Trener for G15-1 og MSB med Marius Stensland fra førstnevnte stall etter kamp for sistnevnte. 


- Marius har hatt en flott utvikling og kan nå langt, og han er langt fra den eneste. Vi har gjennom vinteren sett flere nykommere ta store steg på kort tid, mens flere av de som har vært her har gått fra spill i 2. div. til 1. div. De som har spilt mye 1. div. over lang tid er nærmere 06-erne våre nå enn før. Ting går i riktig retning her, og de beste eksemplene heter Albert Opdahl og Luca Herzog Mate: De spilte begge mest i 2. div. i fjor og er i år tilnærmet fast i 1. div. og hospiterer jevnlig med 06-kullet vårt. De viser hva som går an, konstaterer Johansson. 

God vår for lag 2

I G15 2. div. har det vært målrikt så langt. Alle de fire fremste lagene har over 50 mål enten for eller imot totalt sett. Heldigvis har Ullern 2 fått mange riktig vei, og står med 32-19 i målforskjell og 19 poeng så langt i sesongen. Det er per nå godt nok til tredjeplass på tabellen. 

- Vi har hatt en god vårsesong og kan fortjent ta sommerferie på 3. plass i 2. divisjon. God utvikling har det også vært. Mens vi trøblet mot lag som presset lavt og hadde kontringer som sitt viktigste angrepsvåpen, har vi tatt noen viktige steg her. To disiplinerte prestasjoner mot Frigg og Rustad/Abildsø viser at vi evner å angripe med både kontroll og god balanse i laget, og samtidig får seks poeng og null baklengs. I tillegg har vi også fått vist at både lagmoralen og arbeidsviljen er der når det røyner på. Vi måtte virkelig slite og grave dypt for poengene mot Oppsal og Kjelsås, det viser jo at det er litt tak i guttene. Det er også en liten fjær i hatten at vi tar sommerferie som Oslo Fotballkrets beste lag 2 foran Grorud, KFUM og Ready, sier Mads Hultgreen, trener og kampleder for lag 2.

 

Dana cup neste

Selv om det er fri fra seriekamper i et par uker, skal ikke gruppa ligge på latsida. Den 25. juli er det Dana cup, og gruppa skal ha to uker til med trening før de tar helt fri. Dette blir andre gang gruppa reiser sammen i år: I vinterferien tok de nemlig turen til Vuku i Trøndelag på treningsleir. 

- Denne gruppa har blitt frarøvet muligheten til å reise sammen på cup pga. en viss pandemi, og jeg tror vi alle gleder oss enormt til Dana. Det blir en opplevelse for livet, avslutter Johansson. 

 

Ullern G15-2 har hatt en god vårsesong totalt sett og ligger på en foreløpig tredjeplass på tabellen.


 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.