G19: To knepne tap mot Moss FK i helgen

Postet av Ullern Fotball den 30. Jan 2024

Det var duket for årets første treningskamper når en dobbel i Moss ble til en dobbel på Ullernbanen grunnet baneforholdene i sør. Kampene gav gode svar, mye øving mot lavtliggende press og to knepne tap. 

Ullern 1-2 Moss FK

I den første kampen er det hjemmelaget som styre kampbildet da Moss FK legger seg veldig lavt og viser liten interessa av å presse oss. De venter på våre feil og kontringer. Begge lag skaper noen halvsjanser uten at det skjer det helt store foran noen av målene. 29 min er gått når et alt for pinglete høyt press fra hjemmelaget fører til at Moss får spilt seg fri i mellomrom og spilt inn i et enormt bakrom, men Ullern får klarert både en og to ganger før Moss er gjennom med Mikkel Skretting som først redder og så er Moss først på returen og 0-1 er et faktum. Ullern slet med å spille seg til store sjanser mot et lag som gjorde det veldig trangt og vanskelig for oss. 

Etter en god start på 2.omg der vi har funnet bedre løsninger mot Moss sitt ultralave press så er vi igjen for gavmilde i egne rekker. Et innlegg vi egentlig har full kontroll på blir aldri klarert, Moss snapper ballen og runder Skretting i målet. Hjemmelaget brenner en del sjanser før Ludwig L. Aulie setter ballen i mål fra 40m over keeperen og fastsetter resultatet til 1-2. 

Vi får flere svar som vi tar med oss videre 

Det er veldig åpenbart hva vi har øvd på sammen som en ny gruppe og hva vi ikke har brukt særlig med tid på. Spillet vårt fra egen keeper og frem til siste 3 del av banen er veldig bra, vi får skapt overtall i en tidlig fase og ofte spilt med kontroll frem til Moss er lave. Derifra og inn ser vi at vi har flere spillere som ikke helt vet hvordan vi skal bryte ned en så lav struktur. Det er heller ikke så rart all den tid det er mange nye som skal bli både kjent med våre prinsipper og sine lagkamerater. Det høye presset sitter som et skudd allerede, der er vi gode og bare litt udyktighet hindrer at vi setter et par mål etter gode brudd høyt i banen. Vi får alle gjennom en solid fysisk gjennomkjøring, får masse gode bilder vi skal analysere og jobbe videre med de neste ukene frem til vi reiser til Portugal i uke 8 der spill mot lavere press som dette blir et hovedtema for oss", sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

Ullern 2-4 Moss FK

Storm Sundet Luytkis tilbake fra sin stressreaksjon etter å ha mistet så å si hele 2023. Med spillere fra 3 forskjellige treningsgrupper, nye spillere utenfra og dermed enormt mange nye relasjoner så ble det en noe rotete første omgang mot Moss i kamp nr 2 for dagen. Dette laget var noe mer gira på å ta sjanser i eget press og satte oss på prøve. 27 min er gått når ikke mindre enn 5! klareringsforsøk mislykkes og Moss ender alene med keeper Benestad inne i 16m, 0-1. Kun få minutt senere lar vi Moss komme seg fri fra vårt høye press, ingen skikkelig taklingsforsøk gir de fri bane fremover, langt innlegg mot kun en Mossespiller i boks blir ikke håndtert og dermed 0-2. 35 min og Moss kontrer på vår egen corner, ingen takler skikkelig og de kan enkelt sette sitt tredje mål for omgangen. Veldig åpenbart hvor skoen trykket for hjemmelaget i denne omgangen. 

Etter hvilen er det gjort gode justeringer. Jone S. Næss putter på en straffe og Peder Nes på en flott heading. Mens Moss får et mål helt på tampen på en dødball som går direkte i mål fra skrå vinkel helt ute fra sidelinjen. Dermed 2-1 seier i 2.omg og en klar heving fra de første 35 min. 

Kjekt å se mange i aksjon 

Haugevis med både G15 og G16 spillere i aksjon og vi som juniortrenere må være tålmodige, det er et nytt nivå for flere og det er mange som skal lære hverandre å kjenne. Spesielt gøy å se at de yngre virkelig tar opp hansken i 2.omg og er med på å snu kampen litt for vår del. Flere på vei tilbake fra skader som er i aksjon og som nærmer seg full kamp, sier hovedtrener Rudi. 

Neste kamprunde for G19 er om to uker når Bærum SK og Grorud står på menyen. 

G19: Knalltøffe kamper før juleferien

Postet av Ullern Fotball den 22. Des 2023

Våre juniorer avsluttet året med to tøffe kamper mot Interkretsmotstand i Kløfta og Follo på CC Vest Arena. Det skulle bli et litt vel stort tap mot Kløfte ut fra spill og sjanser, mens det ble seier mot Follo etter et mål som målskåreren knapt kunne tro selv. 

Ullern 2-8 Kløfta

Kløfta fra Akershus skal neste år spille Interkrets B og ble en veldig god referanse på nivået for G19-2 som neste år skal spille 1.div her i Oslo. Våre mål kom ved Didrik Wangen (straffe til 2-3) og Caspar Barman Hågå (2-8). 

Skaper mye selv, og gir motstanderen litt for mye

Vi har jobbet mye med høyt press og spill mot høyt press siste perioden, og det kan vi se, spesielt i presset. Ofte vinner vi ballen høyt i banen og at vi ikke har putta et par mål til pause var nesten en prestasjon i seg selv i denne kampen. Så resultatet både til pause og slutt lyver nokså kraftig om en ser på spill og sjanser. Men det handler om dyktighet og vi får gode svar på hvor foten trykker mot så god motstand. Flere av baklengsmålene handler om to ting; på vei fremover er vi ikke godt nok posisjonert i det sekundet vi mister ballen, da har vi ikke enten posisjonert oss godt nok for å vinne den tilbake eller vi reagerer for sent med å ta ut de "farligste" rommene sentralt mellom bakre firer og keeperspiller. Så er det noen situasjoner der vi med hell kan velge å klarere fremfor å prøve å spille ut i situasjoner der vi har særs lite kontroll på hvor både med og motspillere er. Det er forskjell på å kælke ballen avgårde og å velge det sikre i en usikker situasjon, sier hovedtrener Rudi om kampen og det gruppen tar med seg av læring. 

Ullern 5-3 Follo FK

Lørdag var det duket for ny kamp og denne gangen mot det nyopprykka Interkrets A laget Follo FK. En veldig tett og jevn kamp bikker i vår favør etter mål av Antoni Ghali (1-1 - bildet på halv volley rett i motsatt kryss), Oliver Fitzgerald (2-1), Daniel Nelson (Str 3-3), Sean Bonaventure Andreassen (4-3) og Albert Aleksanjan (5-3). 

Det er to gode fotballag som gjer at ingen heilt klarer å ta kontroll på kampen. Det er tett og jevnt og sjansefattig første 45 min. Vi har litt å gå på 1v1 i presset vårt høyere i banen, når vi er litt for sent ut til å holde motstander feilvendt eller bryte foran, så blir vi for lett dratt av og ikke at vi skal drive å lage en haug med frispark, men det blir rett og slett litt for snilt. I 2 omg blir dette langt bedre og vi vinner ballen oftere nærme motstanders mål. Det blir målrikt i denne omgangen og vi er godt fornøyde med mengden mål og sjanser vi skaper. Så skal vi i januar se litt på hvordan vi opererer de gangene vi mister ballen, hva skal prioriteres og hvorfor, sier Rudi om årets siste kamp for G19.

Nå er det ferie for gutta før et historisk 2024 står for tur med lag i både Interkrets og 1.div Oslo. Vi gleder oss til en spennende sesong. 
G19: Opprykk X 2

Postet av Ullern Fotball den 29. Okt 2023

Målene før sesongen var krystallklare fra spillergruppen, opprykk fra både 1.div og 2.div. 11 måneder senere kan vi stolt medele at begge mål er oppnådd og at våre to juniorlag i 2024 skal spille henholdsvis G19 Interkrets B og G19 div 1 Oslo. 

Laget i 2.div gjorde fullstendig rent bord. Null tap og suveren seriemester. 

Med totalt 225 mål fordelt på de to lagene så har våre juniorgutter hamret inn mål på mål gjennom hele sesongen med målene fordelt på 25 spillere i 1.div og 29 spillere i 2.div. Med andre ord et stort antall spillere som har bidratt med sin del på veien. Toppskårer i 1.div ble Albert Aleksanjan som fra sin venstrekant har satt inn 19 mål, mens Marius K. Teigen har putta hele 23 mål i 2.div. 


Det var en tett og tøff kamp hele veien med Haslum i 1.div.

 I 2.div hang Christiania lenge med, men vi seig fra mot slutten. 

En litt seig start - både i forsesongen og i vår

Det ble en noe røff start på sesongen når våre målmaskiner på topp en etter en måtte kaste inn håndkleet. Marius E. Railo måtte gi seg med helseplager, fjorårets toppskårer i G16 Interkrets Storm Sundet Luytkis endte på null kamper med ryggproblemer og Lage Ekra Reistad røk korsbåndet i bare 4 serierunde på våren. Det stilte krav til resten av gruppen om å erstatte de målene på andre måter, omskolering av spillere og en litt annen måte å spille på ble nødvendig i flere kamper. Dette har spillergruppen taklet veldig bra, vi har underveis i sesongen blitt både mer samspilte og fleksible mot ulike strukturer. Dette gjenspeiles i det enorme antallet mål vi har skåret og ikke minst i antallet målskårere, sier hovedtrener Rudi.  

To klare utfordringer 

Vår utfordring har vært å møte så mye lavtliggende lag som satser på kontringer mot oss og det å sørge for å ri ledelser i land mot slutten. Her ligger mye av grunnen til at dette ble spennende helt inn og at vi har avgitt litt for mange poeng underveis. To områder vi helt klart ønsker å utvikle oss på gjennom vinteren før kommende sesong. 

Fort skape et sterkt VI

Å trene en juniorgruppe er alltid en spesiell utfordring og krever ekstra innsats for å skape både en klar standard i hvordan vi gjør ting, en skikkelig lagfølelse og en klar felles forståelse for våre prinsipper i spillestilen. Det er tross alt spillere fra 5 kull med sine ulike trenere og bakgrunner, fra flere klubber utenfra og alt dette skal sys sammen i en stor velsmurt spillergruppe. Der skal spillerne ha enorm skryt, garderoben har blitt full tidligere og tidligere utover sesongen, treningsleiren i vinterferien i Spania var enormt viktig til tross for sine utfordringer der med ymse virus (noe som kanskje til og med skapte enda sterkere bånd mellom gutta da de måtte ta vare på hverandre og hjelpe hverandre) og ikke minst i alle våre små tiltak gjennom året som er myntet på å gjøre alle både bedre kjent og bedre venner. 


Med så mange spillere i aksjon så er det viktig å hele tiden skape bånd mellom spillere, før oppvarming har alltid en ansvar for å si noen velvalgte ord.


Godt samarbeid med A gruppen og et avgjørende bidrag 


Vi har et enormt antall lovende juniorer både i vår A stall og i vår G19 stall, samarbeidet mellom A og G19 har vært viktig i en sesong der våre juniorer har hatt sentrale roller både i PostNord, Norsk Tipping og G19 divisjonene. Våre spillere har flydd landet rundt og fått topp topp matching i seniorfotballen, men også samtidig vært enormt viktige bidragsytere på G19 nivå. Helt avgjørende for at skulle oppnå begge våre mål vil jeg si. At vi trenerne er på huset i det daglige og kan finne gode løsninger er viktig i en hverdag der belastningen og styringen av den kan være helt avgjørende for å prestere maksimalt på flere arenaer samtidig. 

Gajardo og Fjellbakk takkes av 

Det er viktig for meg på påpeke viktigheten av et like sterkt samhold i trenergruppen som i spillergruppen. Medtrenere med like tanker om fotball og som er samkjørte på standard i gjennomføring er helt avgjørende. Siden Nicolas Gajardo gjennom året har vært her på deltid og med annen jobb i tillegg har Tobias Fjellbakk sitt bidrag med å fylle hullene ved behov vært veldig viktig for kvaliteten på økter der vi har vært opp mot 30 spillere samlet på feltet. Gajardo og Fjellbakk har sørget for at jeg kunne hatt et overordnet fokus og de har ledet 2.div laget i de fleste kampene inn til en suveren 1.plass. Fjellbakk har siden gått over i sivil jobb og Gajardo er nå trygt på plass i sitt hjemland Chile. Jeg vil begge rette en stor takk til deres bidrag gjennom et veldig artig, men krevende år. 

Planer for 2024 legges 

Heldigvis er keepertrener Dennis Berg Smalsundmo med videre og skaper en kontinuitet i trenergruppen som er viktig. Det jobbes også med å få inn minst en ny assistent. Parallelt med det skal en ny spillergruppe dannes med spillere på vei opp, inn og ut. Gruppen tar nå en uke fri før sesongen 2024 så smått begynner i november. 

G15 gjengen er også klare for Interkrets i 2024. For første gang kan Ullern Fotball skilte med Interkrets både for G16 og G19. 

 
G19: Det ble skåringsbonanza mot Korsvoll

Postet av Ullern Fotball den 24. Sep 2023

I vårkampen på bortebane mot Korsvoll ble det tap etter 30 min med en mann mer på banen. På torsdag var det duket for å returoppgjør og det skulle bli mindre kort, men mange flere mål. 

Fitzgerald show

Det tok ikke lang tid før Ullerngutta begynte å skape sjanser og bare 6 min var spilt når Albert Aleksanjan smyger ballen over Korsvoll sine stoppere og Oliver Fitzgerald chipper ballen over keeper til 1-0. Men der det var lekent og mye bra fremover, skulle det bli desto mer rot og surr den andre veien. Flere ganger er vår bakre ledd ikke helt enig om en skal falle av eller ikke, og 9 min er spilt når vi har for mange linjer bakerst og Korsvoll smetter gjennom alene med Skretting til 1-1. Men med Aleksanjan i storform på ene siden og en Ellef Oldevik Herstad som virkelig har funnet målformen på den andre, så skulle Korsvoll sine backer rett og slett få seg en tøff kveld i regnværet på Ullernbanen. Edi Hockic finner Herstad i bakrommet og alene med keeper ruller han den rolig i mål. Fem minutter senere rager Sean Bonaventure Andreassen igjen i de høyere luftlag og stanger inn 3-1. Det skapes sjanser og situasjoner på løpende bånd. 30 min spilt når Danial Khoshpayam finner Fitzgerald til 4-1 og like før pause er det Aleksanjan som serverer Fitzgerald hans tredje mål og fjerde målpoeng for omgangen. 

Svak start på 2.omg

En klassiker på store ledelser til pause er at laget som leder ikke evner å holde nivået sitt oppe og de som ligger under får tatt seg litt sammen og lagt en aldri så liten plan. Slik utartet det seg også det første kvarteret etter pause. Ullern var litt under sitt nivå og plutselig hadde en gitt bort to mål til Korsvoll og på 5-3 ble det plutselig en aldri så liten nerve i kampen igjen. Men Fitzgerald var ikke ferdig, i det 60 min bredsider han inn en corner fra Jacob Cleve Broch. Da gikk luften litt ut av Korsvoll og det ble store rom å angripe i. To min senere spilles Bendik Foss Evensen gjennom av Fitzgerald (målpoeng nr 6!!) alene med keeper, rundt keeper og 7-3. To min til går og da er det Cleve Broch igjen som serverer, denne gangen Herstad på flott innløp fra motsatt kant. 85 min spilt når 2008 modell Philip Fjellman drar seg innover og smeller ballen i motsatt kryss fra 17-18 meter og samme Fjellman bredsider inn Ullern sitt tiende mål på overtid, assistert av Jon Røen Bjørge og Bendik Foss Evensen. 

Det sitter bedre og bedre fremover i banen

Hovedtrener Johan Egil Rudi om kampen. 

Det er liten tvil om at ti mål riktig vei viser at relasjoner virkelig begynner å sitte og vi ser at stadig flere angrep ligner på hverandre. Vi møter mange lag som legger seg lavt og det å spille mot slike lag er noe vi har brukt mye tid på å finjustere siste ukene både på feltet, med video og i samtaler med spillere, lagdeler og hele gruppen. Må nevne Oliver etter hele seks målpoeng. Oliver har hatt en enorm utvikling siden sommeren og er nå 100% frisk og i topp fotballform, er en fryd å se på både som skaper av situasjoner, tilrettelegger og avslutter. Han fortjente å få en solid dose målpoeng i dag. 

Jeg klarer likevel ikke være helt fornøyd, vi skal alltid se på områder vi kan forbedre. Fire baklengs og måten vi fremstår ut fra pausen på 5-1 ledelsen er helt klart områder vi vil se på og evaluere før neste ukes kamp. Det handler om hvordan vi både enkeltvis og som gruppe klarer å holde standarden vår oppe, der gjorde åpenbart vi trenere og spillerne en for dårlig jobb. 

Så mye bra, mye moro, litt å jobbe med og ta tak i. Alt i alt en underholdende kveld på Ullernbanen. 
G19: Ny seier i 1.div

Postet av Ullern Fotball den 14. Sep 2023

Sean Bonaventure Andreassen med sitt 6 mål for året mot Lyn i 1.div. Foto: Jon Oldevik (arkiv fra kamp mot Korsvoll)

 

I tussmørket på Kringsjå nedi skauen var det duket for noe så sjelden som en onsdagskamp i 1.div G19. I helsort var det Lyn som stod for motstanden, veldig dyptliggende motstand skulle det vise seg. 

Tidlig ledelse 

Vi tar tak i kampen fra starten av og allerede etter 3 minutter har vi både rundet keeper og hatt en solid sjanse uten å ta ledelsen. Men når Danial "Iceman" Khoshpayam får ballen inne i 16m, drar av en og setter ballen mellom bena på Lyns gode keeper så var det 1-0 og kun 5 minutter spilt. Et lynlag som hadde åpnet kampen med å parkere både buss og biler foran mål skulle likevel ikke la seg lokke frem. Våre gutter har mye ball og skaper flere sjanser uten å få dagens andre mål. Dermed lever kampen når vi går til pause med bare 1-0. 

Luftens baron punkterte kampen

Andre omgang er ikke noe annerledes, men mot slutten er det alltid litt sånn at laget som har ledet og ført kampen begynner å føle at de har noe å tape mens laget som har vært underlegne ser at det skal bare en liten tilfeldighet til for å komme fra kampen med et resultat. Men vi er ryddige bakover og når vi endelig treffer skikkelig på en corner så er Sean Bonaventure Andreassen der igjen og stanger inn kampens siste mål til 2-0. 

"Vi møter et lag som ligger veldig lavt, er disiplinerte og gjør det veldig vanskelig for oss. Lange angrep ble nøkkelen for å slite de ut og dermed få skapt overtall på sidene etter å gå fra lavt balltempo til hurtig i spillvendingene. Trodde kanskje at et tidlig mål skulle lokke de frem, men slik ble det ikke og der er en nerve hele veien for at vi skal glippe. Noen dødballer mot blir det, men vi står godt i mot og helt på tampen er Sean igjen frempå med pannebrasken og stanger inn det avgjørende målet. Ellers ikke all verdens å melde, smultring bakover, god kontroll, ingen skader og tre poeng. For min egen del må eg nok innse at det er på tide å leite frem langbukser nå ;)", sier hovedtrener Rudi mens han rusler gjennom gamle trakter i studentbyen på NIH som har endret seg en anelse siden han og Bendiksen observerte Lyn økter med Atta Aneke som fast følgesvenn for 15 år siden.