G19: Klare for en kort og intens høstsesong

Postet av Ullern Fotball den 25. Jul 2024

Treningstøyet for første økt etter sommerferien henger allerede klart for spillerne og trenerteamet har vært tilbake på klubbhuset for å diskutere hva som gikk som en hadde tenkt i vårsesongen og hva en ikke var helt fornøyd med og som må justeres i høst. Hovedtrener Johan Egil Rudi har mange tanker om hvorfor det ble som det ble og hva som må endres på om høsten skal bli enda et hakk bedre. 

Treningstøy klart i garderoben 

Vi, og kanskje jeg spesielt, ønsker at spillerne skal oppleve at rammene vi har i hverdagen er ryddige, profesjonelle og ut fra forutsetningene har så høy standard på som overhode mulig. Det økonomiske budsjettet er ikke enorme, men med nokså små midler har vi sammen med spillerne blitt enige om hva som er viktig for oss i hverdagen og gjort investeringer som i en hektisk hverdag med skole, familie, for noen jobb og venner/kjærester, gjør ting litt enklere. Så å komme til nyvasket treningstøy klart i garderoben er noe vi den aller siste perioden har prioritert og som spillerne setter stor pris på, og kanskje noen foreldre hjemme også ser positivt på ;) 

Vårsesongen gav 3.plass i Interkrets og midt på tabellen i 1.div 

Som nyopprykket så er det alltid knyttet vesentlig spenning til hvordan vi takler det nye nivået. Når vi i tillegg skal ha et visst antall tilgjengelig oppover mot rekrutt i 4.div, så er det liten tvil om at det er et imponerende antall spillere i junioralder som har fått brynt seg på gode arenaer denne våren. I Interkrets så vil jeg nok si at mine tanker er noe delt, på den ene siden veldig godt fornøyd med hvordan vi har taklet et nytt og ukjent nivå, på den andre siden har vi tapte en del kamper som vi ut fra spill og sjanser burde klart å få et resultat fra. Der finnes en god del læring i disse tapene, jeg og resten av trenerteamet har analysert og diskutert hvordan vi skal øve bedre i treningshverdagen for å bikke flere jevne kamper i vår favør. I 1.div har utfordringen vår vært nokså åpenbar, vi slipper inn mye mål, så der har vi en del å gå på. 

Det handler mye om psykologi når kampen skal avgjøres 

Etterhvert som nivået går opp, så blir kampene jevnere og jevnere og veldig ofte så avgjøres de mot slutten. Da er mange slitne, både fysisk og mentalt, noen har mye å tape mens det andre laget har alt å vinne på å ta enorme sjanser. Vi har snakket mye om kampens psykologiske spill, det å forstå hva motstanderen må gjøre i ulike scenarier og hvordan vi selv på best mulig måte skal takle disse situasjonene som en gruppe og et lag. Alt fra hvordan vi samles og responderer på baklengs, hva vi foretar oss når et individ gjør en klassisk brøler, hvordan kommer vi ut fra pausen om motstander reduserte til 2-1 rett før pausen? og ikke minst hvordan vi "drar en seier i land" når vi leder knepent med 5 tilleggsminutter igjen? Jeg tror det ligger et enormt fortrinn i å skjønne når det er tid for et valg og når det er tid for et annet valg, og mye av dette handler om å kjenne til de mentale tilstandene som både en selv vil oppleve gjennom kampens løp og ikke minst da å vite om hvordan motstanderen nå har det. 

En stor spillergruppe krever enormt mye av trenerteamet 

Ja spillergruppen vår er stor, det må den også være for å dekke hospitering til A gruppen, spill i 4.div med rekrutt, G19 Interkrets og 1.div. Vi har til og med spillere som jevnlig er med G16 interkrets og G17. Så det er en betydelig kabal og det skal planlegges godt for at spillerne får en tilpasset balanse mellom trening og kamp, mellom knalltøffe utfordringer og nivåer de kan mestre og utforske nye ting på, mellom belastning og hvile, mellom fotballsatsingen og livet forøvrig. Så liten tvil om at en stor spillergruppe krever enormt mye av trenerteamet og derfor er det godt å ha med seg medtrenere med både sterk faglig kompetanse og stor arbeidskapasitet. Ved å være en trio får vi fordelt ansvaret og på den måten kan gi den enkelte den oppfølgingen de ønsker seg. 


Kort og intens høstsesong rett rundt hjørnet 

Den norske fotballsesongen er rar altså, det er en evig oppkjøring i kulde, is og sludd i over 1/2 år og så skal en suse gjennom en vårsesong, så ta fri mens forholdene er som best og så gi seg i midten av oktober. Det er liten tvil om at dette er milevis fra optimalt og langt langt unna det som er standarden i andre land. Så vi håper virkelig at kretsen får vurdert å slå sammen Interkrets divisjonene og spille vertfall fra midt mars til ut november. Det er særs begrenset hvor mye en klarer å skvise ut av nerver og fotballglede over en ny "betydningsløs" treningskamp i 10 minus på en frossen kunstgressbane som er kuttet 2m i bredden pga snøhauger på flere meter. Dette gjelder ikke bare på G19, men forsåvidt også for G16. Vi trenger mange mangle flere kamper der det spilles om poeng. I droppe denne tullete nasjonale serien ville også hjulpet, men Norsk Toppfotball er nok ikke direkte gira på det så lenge toppklubbene synes det er "kult" å sende småunger på flyturer på kryss og tvers av landet for å møte høyst variabel motstand. Men nok om det, vi får prøve å ta tak i det vi kan påvirke selv. 

Oppstarten etter ferie et lite minefelt i seg selv 

Ferie er godt for alle parter, selv om det er rart å ta fri når vær og baner er på sitt beste. Tenk om skifolket skulle ta seg helt off 3-4 uker i januar liksom, det hadde vært litt merkelig. Sommerferien i Norge er hellige saker, så skal være forsiktig med å argumentere for sterkt for at 3 uker spillefri burde holdt. 6mnd spillefri på vinteren er nok mener nå jeg. Men lang pause betyr at mange er hindret å drive med normal fotballspilling og når en da skal begynne på igjen så vil 30 spillere være på helt ulike planeter av grunnlag. Så god dialog med spillerne, planlegge en fornuftig progresjon for hver enkelt og samtidig sørge for at alle er klare for kamp på 90 min etter et par uker er ingen enkel oppgave. I denne perioden tenker jeg ofte det er bedre å være litt for forsiktig enn å riske at noen ryker på noe og så er sesongen over på et blunk. Så sånn sett er denne perioden litt ekstra "spennende" på sitt vis. Vi gleder oss til å være i sving igjen på feltet fra mandag av, fin periode når det fortsatt er skoleferie og vi virkelig kan bruke den tiden vi mener er optimal på både forberedelser, møter, samtaler og tid på feltet. 



Uke 31: Oppstart sesongen 2024 del 2

Postet av Ullern Fotball den 22. Jul 2024

Nå har ikke vi like mange trenere som Arsenal sitt A-lag, men det skal ikke hindre oss i å gjøre det som er viktigst og gratis. God planlegging, enorm kompetanse og spillere som tar ansvar for sin egen utvikling. Uansett hva, hvem og hvorfor, det er DU som må komme på trening 100% forberedt for å kunne oppnå maksimal utvikling gjennom de minuttene fotballtreningen varer. 

Første uken etter 3 uker fri er alltids full av potensielle feilskjær. 1) Din rapportering av status er avgjørende for vår evne til å tilpasse belastningen, noen kan gå rett på, mens andre må starte superlett. 2) Dette er ikke tiden for ekstra trening, vent med det til uke 2. 3) Akkurat denne uken er det bedre å stå over mer enn nødvendig for sikkerhetsskyld, si fra om det er noe. Høstsesongen er 2,5mnd, en sur lyske her og så er sesongen over. 

Man 29.juli

Kl.12.00 - Trening. Innhold: Kort møte i 3.etasje, ekstensiv oppvarming/aktivering, spilløvelse små arealer, EPE 6X60m 6m brems 60sek pause og spill 11v11 3X6 min (3 min pause) på liten bane. Ferdige kl.13.30. 

* Styrke overkropp kan gjennomføres. 

** Ekstra trening KUN etter avtale med trener. 

Tirs 30.juli

Kl.13.00 - Trening. Innhold: Kort møte i 3 etasje, ekstensiv oppvarming/aktivering, prepp 1v1, EPE 7X50m 5m brems 50sek pause og spill 6v6/8v8 4X5 min (3 min pause). Styrke ben felles etter økten. Ferdige ca 14.00. 

Ons 31.juli

HELT FRI!!! 

* Nei....

** stikke på stranda og se på bølgene 

*** evt chill hjemme med en pose babygullerøtter 

Tors 1.aug

Kl.13.00 - Trening: Innhold: Kort møte i 3 etasje, ekstensiv oppvarming/aktivering, skadeforebyggende hopp og hink, spilløvelse medium areal, EPE 8X40m med 4m brems 40sek pause og spill 11v11 16 til 16m 3X7 min (3 min pause). Ferdige kl.14.30. 

* Styrke overkropp kan gjennomføres. 

** Ekstra etter økt etter avtale med trener. 

Fre 2.aug

Kl.13.00 - Trening. Innhold: Intensiv oppvarming inkl prepp og 1v1, EPE 9X30m 3m brems 30 sek pause og spill 4v4/5v5 på to baner 6X2 min (1,5 min pause). Ferdige kl.14.00. 

Lør 3.aug

Uavklart om kamp eller ei. Fredag, lør og søn vil bli justert ut fra kamptidspunkt. Info når avklart. 

Søn 4.aug

Se lørdag. 



G19: Tøffe tak i seier mot Kløfta i Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 29. Jun 2024

Etter noen kamper der innsats og banespill ikke helt har samsvart med resultatene, så var det godt å få smake på seier igjen i siste vårkampen før ferien når Kløfta måtte dra hjem fra Oslo Vest med 4-2 tap i sekken. 

Kunne vært avgjort etter 10 min 

Ullern tok kommandoen fra start av og Kløfta fikk ikke til all verdens. Storskårer Luytkis gliste før kampen, skulle glise noe mindre i 1.omg, men så kom storgliset i 2.omg. For etter knappe 10 min hadde Antoni Ghali satt et innlegg rett i mål, mens nevnte Luytkis hadde satt en ball i tverra og vært alene med keeper. Kløfta i sitt særs høye press og fysisk spill var slettes ikke ufarlige og Skretting i Ullernmålet måtte være på vakt etter lange baller i bakrommet. Hjemmelaget øker senere til 2-0 ved Daniel Khoshpayam som kriger ballen inn på bakre. Ledelse til pause og da var spørsmålet om det lot seg håndtere noe bedre enn tidligere. 

Fortjent seier

Laget har slitt med å takle kontroll inn til pause og dermed blitt noe "sløve" i starten av 2.omg. Men det så ut som trener Rudi endelig hadde nådd frem med sitt budskap og starten av 2.omg foregikk stort sett på Kløfta sin halvdel til tross for motvind. Det var lite å si på at 3-0 kom i denne perioden når Khoshpayam får tid og rom til å prikke innlegg på fot til Luytkis som på flott vis satte ballen inn på første stolpe. 

Så ble det drama når Skretting kolliderte med en Kløftaspiller. Vår man måtte av og rett på legevakten, heldigvis ikke brudd er rapportene. Så vi får satse på at Skretting er tilbake om ikke alt for lenge. Ikke lenge etter får Kløfta et frispark som løftes inn, keeper på halvdistanse og målet er åpent 3-1 og litt spenning. Men med et desperat Kløfta så får Luytkis rom å boltre seg i, alene med keeper gjør han ingen feil, runder og setter ballen i åpent mål. Dårlig kommunikasjon hos oss fører til et veldig unødvendig selvmål helt på tampen. Men alt i alt en fortjent seier til oss før ferien. 

Hallvard og Magnus takker av 

To som spilte sin siste kamp for Ullern i denne omgang var Hallvard og Magnus som begge skal over dammen til USA fra høsten av for å kombinere fotball med studier.

To flotte gutter som har vært viktige i vår første sesong på lenge i G19 Interkrets, begge kom med erfaring fra nivået fra Skeid i vinter og har vært med på å sikre at vi tidlig hadde referanser på hvor nivået ligger. Vi ønsker de lykke til med studier borti Amerika og så ser vi de kanskje innom oss igjen til neste sommer på ferie tilbake i gamlelandet, sier hovedtrener Rudi. 



Plan frem til og med søndag 7.juli

Postet av Ullern Fotball den 23. Jun 2024

Jeg håper å straks ha nyheter om neste års eventuelle treningsleir i uke 8. I mens kan vi kose oss med et gammelt lagbilde fra G19 sin treningsleir til Lipot i Ungarn. Vi skal ikke dit. 

En kamp igjen i både 1.div og Interkrets før vi skriver juli og etterhvert en velfortjent ferie. Men før det skal vi få trent godt uten skole eller særlig annet å tenke på. Her er en så presis skisse som mulig helt frem til ferien start. 

Fre 5.juli

Kl.12.00-14.00 - Trening. Innhold: Oppvarming inkl skadeforebyggende styrke (nordic og copen), spilløvelse, spill 7v7/9v9 4X8 min og styrke ben sammen i bua. 

Lør 6.juli

Fri/egentrening

Kl.13.00 - MSA vs Åssiden på Ullernbanen

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Søn 7.juli

Kl.12.00-13.30 - Trening. Innhold: Fri rondo, småbaneturnering med vegger og konkurranse. 

God sommer! 



MSB: 3 poeng mot Bærum 2 før sommerpause😎

Postet av Ullern Fotball den 20. Jun 2024

Noe seint kommer nettartikkelen fra en "rysare" av en kamp i 4. divisjonen, men med 505 error på nettsiden, skulle det ta litt tid. Likevel; mandag ettermiddag hadde MSB sin siste kamp før sommerpause, hvor de besøkte Bærum 2 på AJ Arena. Hjem derfra ble det også 3 poeng.

Ullern fra start:


1.omg

Bærum i sine gule drakter starter godt og kommer seg oftest over midtstreken. Ullern beskytter målet godt, og klarer å komme seg mer og mer "inn" i kampen. Med bedre valg offensivt og lengre angrep, biter Ullern seg oftere fast på Bærum sin side, hvor Bærum oftere havner i lavt press. Med noen gode overganger, kunne Albert sette kampens første mål, dog etter flere sjanser til Ullern. Videre er kampen veldig jevn, i godt juni-vær. Dommeren gir det ikke mange ekstraminutter, og Ullern tar ledelsen til pause.

2.omg

Ullern skulle ut å holde mer på ballen før de fikk press nærmere seg, samt gi ballen til åpenbare ledige spillere. Det gikk dessverre ikke mer enn 40 sekunder før det motsatte skjedde, hvor feilvendt med mann i rygg ble spilt på, ca. 30 meter fra eget mål. Etter balltap og hurtig/direkte angrep fra Bærum sitter målet. 1-1. Nå får Bærum blod på tann og presser høyere, men Ullern klarer å "stå i mot". Det blir videre jevnt, og kortere angrep fra begge lag. Helt til Ullern har et fantastisk angrep som ender opp til Ihlen. Mot sin tidligere klubb bruker han venstrefoten fra 26 meter setter han ballen helt i siden. Ullern leder 2-1. Nå kunne Bærum fortsatt med sitt gode press, men det er Ullern som lykkes mest. Det resulterer i straffe til Ullern, som Karlsen setter kontrollert i mål. Ullern tar med seg 3 deilige poeng før ferie. 


Tilskuere: 40🎉

Ullern ⭐:

⭐⭐⭐ Albert Aleksanjan

⭐⭐ Nicolas Karlsen

⭐ Olav Eiksund Sæthre


Neste kamp etter ferien: Christiania BK borte, tirsdag 13.8 20:15


Vi takker Bærum, dommertrioen og publikum for kampen🤝