Uke 22 - Kåffa borte og Hasle-Løren hjemme

Postet av Ullern Fotball den 28. Mai 2022

Lag 1 har fått en tøff start på sesongen. Det er det ingen tvil om. I slike stunder er det mange fallgruver å gå i, blant annet det å skylde på eksterne faktorer som man ikke kan kontrollere, eller - som verre er - å gi opp og miste trua på det vi kan få til som lag. Livet og fotballen er besynderlig og merkelig. Man vet aldri hvor og når neste opptur kommer, eller neste gode periode. Det eneste som er sikkert, er at man ikke oppnår suksessen om man gir opp. Ja, det er faktisk den eneste måten man garanterer overfor seg selv at man mislykkes - frem til det punktet er det ALLTID muligheter til å komme dit man vil. "Failure is what happens when you've deciced you've failed. Until then, you're still looking for ways to get where you want to be". Dette sitatet fra Tim Grover henger på veggen i styrkerommet, og er viktig å ta innover seg de gangene det går trått. Ellers kan man se på bildet nedenfor å spørre seg hva som er verst: Å få et par tøffe opplevelser eller være han der nederst i illustrasjonen?

Gutta har også fått være med på å utarbeide verdiene til gruppa:

SAMHOLD - TRIVSEL - KVALITET - ENGASJEMENT

Mandag

Egentrening/fri

*Fin dag for styrke overkropp og videogjennomgang av helgas kamper

Tirsdag

KL.  16:00-18:00. Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Møte i gamle klubbhus 
 • Oppvarming m/skadeforebyggende
 • Possession/position i formasjon
 • Fotballtennis/avslutningstrening
 • Styrke overkropp

Lag 3 spiller kamp kl. 19:00, lag 4 kl. 20:30. 

Onsdag

KL. 16:30-18:00. Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Oppvarming
 • 1v1/2v1 / avslutningstrening
 • Spilløvelse: Smalbanespill
 • Spill: Så stor bane som mulig 
 • Styrke bein etter økt

G14 spiller kamp hjemme kl. 19:00.

Torsdag

Egentrening/fri

*Fin dag for styrke overkropp og videogjennomgang av gårsdagens overload-økt

Fredag

KL.  20:00-21:30. Trening for TG1 på CC Vest ArenaInnhold:

 • Oppvarming
 • Medium possession/position / avslutningstrening
 • A vs. F: Oppbygging dypt i banen
 • Spill på så stor bane som mulig (11v11)

Lørdag

Egentrening/fri

*Fin dag for video av gårsdagens økt

G14 spiller hjemmekamp kl. 15:00. 

Søndag

G16 spiller hjemmekamp kl. 13:00.

KAMP - KFUM vs. Ullern kl. 18:30 borte på KFUM Arena. Oppmøte kl. 17:40 (50 min. før) i garderoben på Ekeberg. Tropp: Kommer!

KAMP - Ullern 2 vs. Hasle-Løren kl. 20:30 hjemme på CC Vest Arena. Oppmøte kl. 19:50 (40 min. før) i garderobe 8. Tropp: Kommer!G19 Seier på hjemmebane mot Lyn

Postet av Ullern Fotball den 27. Mai 2022


Juniorlaget gjorde seg klar for å ta i mot Lyn på hjemmebane torsdag kveld og vinner sin 5. strake kamp i G19 1. divisjon.

Ullern tar raskt kontroll over kampen og spiller mot et lavtliggende Lyn lag, som har sin høyeste spiller til tider på ca 25 meter, noe som ikke er så enkelt å spille ut.
Vi finner ledig plass på høyre side og Ellef sender oss i ledelsen ganske tidlig i omgangen.
Ullern gutta fortsetter å kombinere seg på høyre side, men det blir bare "nesten". Da kommer Lyn inn i kampen og skaper et par farligheter. 

Andre omgang er like åpen som den første. Vi spiller av det presset som Lyn kommer med og skaper et par fine angrep på høyre side igjen, men denne gangen klarer ikke vi å få ballen helt inn i mål.
Lyn utnytter et par pasningsfeil hos oss og angriper flere ganger, hvor de kanskje kunne ha fått minst en scoring fra det.
Vi klarer å roe seieren i land og leder foreløpig G19 1.divisjon. 

Kort kommentar fra Nicolas Gajardo: Vi er veldig gode i perioder og får et mål i første omgang etter et par gode angrep. Vi skaper mange gode angrep i både første og andre omgang til å øke ledelsen, men klarer ikke å sette ballen i mål.
Lyn er på ingen måte ufarlig og kampen var jo veldig åpen, men vi kriger helt til siste minutt og vi tar 3 nye poeng i en vanskelig kamp. 

Kampfakta: 

Ullern - Lyn 1-0 (1-0)

Mål: Ellef O H (9.min)

Gule kort: Jacob Cleve Broch (Ullern)

Tilskuere: 48


 Vi takker Lyn, dommer og tilskuere for kampen!MSB: Tabelltopp etter sliteseier mot Stovner

Postet av Ullern Fotball den 25. Mai 2022

Serieleder mot tabelltoer. Øst mot vest. Ullern mot Stovner. Det var mye spenning og prestisje tilknyttet tirsdagens fjerdedivisjonsoppgjør på Rommensletta kunstgress. Før kampen ledet Stovner 4. div. avd. 2 med 13 poeng, ett poeng foran Ullerns rekrutter som lå på andreplass. 

Men ting skulle snu. Til det bedre, sett med Ullern-øyne. For etter 90 minutter på en flott (og litt smal) kunstgressbane stod det til slutt 3-2 til Ullern og dermed inntar rekruttlaget tabelltoppen. 

Rotete start

Det var riktignok ingen enkel seier. Stovner tok ledelsen etter et langt kast ganske tidlig i kampen, og Ullern slet med å finne tilbake til det offensive spillet man har sett fra dem de siste kampene. Da var det til stor hjelp at Sindre Grytnes dukket opp fra intet på en dødball og hamret inn 1-1 med venstrefoten. Den stillingen sto seg til pause, og det var alt å spille for lagene gikk ut til andre omgang.

Etter hvilen startet Ullern best. Litt ut i andre omgang gikk Aksel Bay-Larsen i bakken innenfor Stovners sekstenmeter. Ureglementert, ifølge herren kledd i sort og med fløyte i munnen. Straffe til Ullern. Fredrik Stokke steg frem og satte sikkert inn 2-1. Men Ullern var ikke ferdig. På en kontring mot slutten av kampen ble hurtigtoget Thomas Støfring spilt fri og satte sikkert inn Ullerns tredje scoring for kvelden. Ei scoring som skulle vise seg å bli viktig, for på overtid fikk nemlig Stovner også prøve seg fra krittmerket - 2-3! Til tross for mye kaos og Hawaii-fotball på slutten så red Ullern av stormen, og kunne løfte hendene i triumf etter siste fløyteblås. 

Mantra ga telling

- Etter en del dårlige opplevelser i løpet av fjorårets sesong, har jeg hele tiden minnet gutta på at vi må lede med to mål før vi nærmer oss slutten av kampen. Ellers leder vi ikke - det er innstillingen vi har nå. Det har blitt et slags mantra. Og akkurat i går kveld skulle det jaggu stemme, sier rekruttrener Anders Romsøy Johansson og humrer. 

- I fjor hadde vi garantert tapt poeng i en slik kamp. Vi er et lag som ikke får trent sammen og vi har mange unge spillere. De må tilegne seg erfaring og lære seg å ikke bare spille bra, men å vinne fotballkamper. I tillegg er majoriteten av 11-eren vår vesentlig bedre offensivt enn defensivt, så da er det greit å lede med litt margin når vi nærmer oss full tid, forklarer han videre. 

Rekruttrener Anders Johansson. Foto: Christian Strømme

 

Ting å rette på

Til tross for resultatet og det faktum at Ullern tar med seg 3 poeng mot en av hovedutfordrerne på bortebane, var ikke Johansson utelukkende fornøyd med prestasjonen. 

- Dette er langt fra vår beste kamp, og spillemessig er vi ikke særlig gode om vi sammenligner oss med den standarden vi selv har satt. Vi har en del å jobbe med, stadfester han. 

- Når det er sagt, så er det kjempebra at vi klarer å stå sammen og fortsette å prøve hele veien. Vi slet litt med dette i førsteomgangen, men vi fikk snakket sammen i pausen og ble enige om hvordan vi skal fremstå når det går trått. Det gikk vesentlig bedre i andre omgang. I tillegg er det kjekt å se at vi klarer å vinne på en dag der en del av spillet vårt er under pari. Og selv i de periodene Stovner dominerer, rakner vi ikke. Det er et godt tegn og dette tar vi med oss, sier Johansson. 

Han skryter videre av hvordan de erfarne gutta står frem i en slik tøff kamp. Terje Kirsebom, Harold Mufoncol og Sindre Grytnes - så vel som 17-åringen Ola Rye - var helt avgjørende mot sluttminuttene av kampen. 

- Disse karene gjør en eksemplarisk jobb og står frem som ledere og forbilder for de yngre gutta. Det er slik unggutta tilegner seg den nødvendige erfaringen jeg snakket om i sted raskest: Ved å se-, høre- og oppleve hva sånne som Teddy gjør når det koker litt ekstra, sier Johansson. Terje Kirsebom får skryt fra trener Johansson etter tirsdagens kamp mot Stovner. Foto: Merethe Fosby 

 

Nok et østkantoppgjør venter

Om ei knapp uke er det Veitvet som venter til Ullerns andre bortekamp på rad. Og apropos "på rad": Ullerns trepoenger mot Stovner er deres femte seier på rad. Klarer de sin sjette?

- Jeg håper alle gutta er like innstilt som meg på å fortsette den gode trenden; vi må nå rette fokus mot en bunnsolid prestasjon i en tøff bortekamp mot Veitvet. Vi har ingen grunn til å undervurdere noen til tross for tabellsituasjonen vår og det er ikke mange månedene siden vi slet med å ta poeng i denne ligaen. Vi må holde oss ydmyke og fortsette å male på videre, og hele tiden ha fokus på kommende kamp. Tabellen har ikke noe særlig å si før ute i oktober, avslutter Johansson. 

KAMPFAKTA

ULLERN XI: Terje Kirsebom, Joacim Sereba, Harold Mufoncol, Sindre Grytnes, Ola Rye, Jacob Cleve Broch (Oldevik Herstad fra 80. min.), Fredrik Stokke, Aksel Bay-Larsen, Brage Tobiassen, Mikael Foss Andersen (Nima Sharifi fra 80. min.), Thomas Støfring

Ubenyttet reserve: Noah Røe, Ingvald Benestad

SCORINGER: 0-1 (8. min.), 1-1 (Grytnes, 35. min.), 2-1 (Stokke, 70. min.), 3-1 (Støfring, 75. min.), 3-2 (90. min.)

SPILLERBØRS


3 POENG: Sindre Grytnes

Sindre Grytnes rydder opp i svært mye, særlig i lufta og særlig mot slutten av kampen. Plusser man på den viktige scoringen hans i første omgang, kan man mildt sagt si at Grytnes var betydningsfull for seieren.  

2 POENG: Harold Mufoncol

Bunnsolid defensivt og fra sin sidestopperposisjon klarer han å ødelegge mange lovende Stovner-angrep. I tillegg er innstillingen til "Harry" både energisk, engasjert og smittsom, og får med seg resten av laget i riktig retning. 

1 POENG: Terje Kirsebom

"Teddy" har full kontroll på det aller meste defensivt, og i likhet med sin stoppertrio er han mye av grunnen til at Stovner ikke får scora mer enn de to målene de fikk. Fint ute og sweeper bak forsvarslinja når Stovner forsøkte å spille rett inn i bakrom.
Tre poeng ganger to: Sindre Grytnes får tre poeng på vår spillerbørs etter kampen mot Stovner. Foto: Merethe Fosby

 Ullern sjanseløse borte mot Egersund

Postet av Ullern Fotball den 23. Mai 2022

Et skadeskutt UIlern lag ble dessverre for svake mot et imponerende godt Egersund lag. Og for første gang denne sesongen var Ullern rett og slett sjanseløse i kampen om poengene. Egersund hadde helt tydelig forberedt seg godt før møtet på Husabø. 


Avgjort før pause
Ullern startet faktisk kampen med et par gode målsjanser etter bare et par minutter spilt, men resten av omgangen skulle omgjøres til et mareritt for Ullern.
Egersund scorer 1-0 etter 10 minutter når en avslutning ender opp med å bli et glimrende gjennomspill, og Stålesen på EIK kan enkelt score.
Mål nummer to kommer bare noen minutter etterpå, en forholdsvis svak avslutning går dessverre under en uheldig Filip Terzic i Ullern buret.
I denne perioden er det kun et lag på banen og Ullern sliter virkelig. Etter 27 minutter er det klart for nok en scoring for hjemmelag. Ullern mister ballen på midten og da er EIK dødelig på overgangen. Samme Hammershaug (bildet) spilles gjennom og setter ballen kontrollert forbi Terzic.

Vondt skal gå til verre like etterpå, et innlegg fra venstre går forbi alle i feltet og ender opp i lengste hjørnet, game over.

Et ørlite håp
Ullern reduserer på straffespark ved Ismar Dizdar like før pause, og når Lars Austens dundrer inn scoring nummer to for Ullern før timen er spilt så tennes det et ørlite håp. I denne perioden presser Ullern på og EIK er tydelig litt rystet. Men Ullern får ikke uttelling og EIK punkterer kampen etter 71 minutter spilt når en meget godt Dunsby setter inn 5-2 til hjemmelaget.

Ullern har slitt med enorme skadeproblemer denne sesongen og det kom tydelig frem i kampen mot EIK at alle skadene har begynt å tære på. Hele 8 spillere fra A-stallen er ute med skade og det er kanskje en mager trøst for Didrik Bjella, men ingen nye skader ble registrert i kampen mot EIK.

Lagoppstilling Ullern
30. Terzic
 6. Lindøe
15. Fosen
 4. Dizdar (c)
11. Austnes
21. Hanche-Olsen (Grytnes 46.min)
17. Getz (Mufoncol 46.min)
 7. Øverby (Bay-Larsen 79.min)
 8. Skårn (Sereba 79.min)
24. Ademaj (Stokke 79.min)
25. Aslaksrud

12. Wold (ubenyttet reserve)

KAMPFAKTA
Egersund - Ullern: 5-2
Mål: Stålesen 10.min, Hammershaug 16.min, 27.min, Sleveland 30.min, Dizdar 40.min (str), Austnes 58.min (Øverby), Dunsby 71.min.
Gule kort: Ademaj
Tilskuere: ca 250

POENGBØRSEN
3.poeng: Lars Austnes
På en tung Ullern dag så var det ikke så lett å finne så mange lyspunkter. Men scoringen til Austnes var absolutt et lyspunkt. Smeller ballen i hjørnet fra 18 meter og tenner da et lite håp for bortelaget.

2.poeng: Håkon Øverby
Under vanskelige arbeidsforhold så jobber han utrettelig gjennom hele kampen som vanlig. Setter opp Hanche-Olsen i situasjonen som medfører straffe og noterer seg også for en litt billig assist på scoringen til Austnes. Får fortjent hvile når kampen er avgjort på 5-2.

1.poeng: Ismar Dizdar
Kapteinen gjør det han kan for å holde spillergruppen oppe og dem må sies at Ullern aldri i løpet av kampen egentlig ga opp eller gikk sure. Spiller andre omgangen som spiss og vinner mange luftdueller på topp. Sikkert straffespark.Uke 21 - Frihelg

Postet av Ullern Fotball den 22. Mai 2022

                 

Uke 21

Utrolig godt å vinne mot Bærum, selv om prestasjonen vår ikke var av den beste sorten. Uansett tar vi en velfortjent langhelg, etter 3 nye gode økter. Noen blir også med for å spille kamp – både onsdag og søndag. 

“I never dreamed about success. I worked for it.” — Estée Lauder

Fravær meldes seinest kl 12:00!

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Ballansvar (sjekk luft!): Jadis S, Samuel J og Ludvig L

Vester og kjegler (2x12 og 3x12): Jonas E, Salim L og Tiam F
Utstyret: De spillerne nevnt over sørger for at alt utstyr er ute i god tid til økstart. Etter økten derimot skal HELE gruppen rydde inn igjen utstyret vårt og evt annet som ligger på banen (vi tar ansvar som et lag med andre ord)

Tema: Omstillinger F-A

Mandag

Trening TG1, 18:30 på Jarmyra (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 75 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • Konkurranse
 • Kongespill eller 1v1/2v2
 • Fotballtennis eller 3v3/4v4 (avhengig av spilletid mot Bærum)

Tirsdag

Egentrening/fri – fornuftig å få bevegd seg litt lett

Onsdag 

Kamp hjemme mot Vålerenga i G17 1. divisjon, 20:30. Oppmøte senest 19:35. Troppmedlemmer fra G17: Jonas E, Salim L, Fredrik R, Adrian V, Faustas F, Theo HV, Tiam F, Olav S, Magnus G og Marcus BF

Torsdag 

Trening TG1, 14:00 (oppmøte 10 minutter før, ferdigskifta og med alt utstyr klart). Ca. 90 min. Innhold:

 • Egenfirkant + dynamisk
 • 1v1/2v2 eller større egenfirkant (avhengig av spilletid onsdag)
 • Maksimale fotballhandlinger med maksimal rest eller fotballtennis 
 • 5v5/6v6

*Fin dag for styrke bein om du ikke spilte kamp onsdag

Fredag 

FRIHELG

Lørdag
 

FRIHELG


Søndag

FRIHELG/kamp

Kamp hjemme mot Frigg i G17 1. divisjon, 15:00. Oppmøte senest 14:05. Troppmedlemmer fra G17: Jonas E, Faustas F, Salim L, Theo HV og Tiam F