Ny uavgjort til tross for steg i riktig retning

Postet av Ullern Fotball den 20. Sep 2023

Etter en liten landslagspause var det endelig tid for å spille om poeng igjen. Et Ullern-lag sulteforet på trepoengere håpet å kickstarte en sårt tiltrengt sluttspurt i Bergen mandag kveld. Ny uavgjort og 2-2 gjør at stupet nærmer seg.

(Foto: brann.no)

Kom godt i gang

Etter en positiv opplevelse mot Stjørdals/Blink og en ekstra treningsuke var optimismen tilbake i gruppa og dette var også synlig når fløytesignalet gikk på Varden Amfi.  

Etter åtte minutter setter vi opp et meget godt angrep med hurtige kombinasjoner på høyresiden. Skuddet til Christoffer Skårn ga dagens Brann-keeper Eirik Holmen Johansen et lite hint om hva som skulle komme senere, til tross for at den tidligere City-keeperen hadde få problemer med å redde.

Brann hadde ballen mest, men vi skapte stadig farligheter og lå for en gang skyld meget godt organisert defensivt.

Tre minutter senere er Skårn nok en gang på farten. En ny god kontring på høyresiden ender med en Azemi-flikk til Brage Tobiassen inne i Branns 16-meter. Unggutten bruker akkurat litt for lang tid og dagens andre Ullern-sjanse blir blokkert av en forsvarer.

Kort tid etter får samme Tobiassen sjansen på ny. Indreløperen tok det dype løpet helt inn på Branns 5-meter, men helt umarkert headet han det presise Austnes-innlegget såvidt utenfor.

Klarte ikke holde på ledelsen

Det lå et Ullern-mål i lufta og etter 25 spilte minutter fikk vi den etterlengtede goalen. Skårn dundret nedover høyresiden på ny, ble felt av en Brann-forsvarer såvidt innenfor og dommeren pekte på krittet. 

Ullerns straffeeksekutør Fitim Azemi overlot uselvisk ansvaret til Emil Orheim Jaf, som trillet Ullern enkelt i ledelsen fra krittmerket i egen hjemby. 

Men som så mange ganger før klarte vi ikke å bevare ledelsen. 

I sin første farlige visitt inne på halvdelen vår for dagen vender Branns kvikke unggutter spillet fint. Et innlegg som sklir av og går i stolpen setter både Ullern-forsvaret og keeper Jesper Nesbakk Wold ute av spill, og dermed kan Mikael Berg Kvinge trille inn utligningen i åpent mål. 

Resultatet står seg til pause og vi går i garderoben med samme utgangspunkt som vi hadde når kampen startet opp. Vi må opp og frem, kun seier er godt nok. 

Bølget frem og tilbake hele andreomgang

Når lagene kom ut fra hvilen tok det bare sekunder før det smalt på ny. Dagens Ullern-gutt Christoffer Skårn var nok en gang på hugget.

Kantspilleren dro seg fri fra to Brann-spillere etter et innkast og banket ballen opp i garnet fra kanten av 16. Holmen Johansen rakk ikke å reagere og vi var tilbake i ledelsen.

Men omtrent før jubelen hadde lagt seg svarte hjemmelaget på ny. Denne gang lagde vi trøbbel for oss selv med et unødvendig ballmist sentralt i banen. Herman Stakset kunne dermed enkelt runde keeper og sette inn 2-2. 

Tidligere i sesongen har slike type smeller sørget for at luften går ut av ballongen, men Ullern-spillerne jobbet og slet for å komme seg til nye sjanser. 

Jaf, Udnæs og Cleve Broch som kom inn på høyrekanten utover i omgangen hadde alle gode muligheter til å bli matchvinnere, men som så mange ganger før manglet vi marginer og kvalitet iden siste avgjørende fasen. 

Litt marginer med hadde vi allikevel, for på tampen kunne og burde hjemmelaget sikret seieren etter en enrom dobbeltsjanse som på mirakuløst vis til slutt endte utenfor mål. 

Vi skapte uansett mer enn vi slapp til hele kampen sett under ett, og sto godt mot både kvikke unggutter og etablerte eliteseriespillere. 

Men dessverre ble det bare nesten, også denne kvelden. Dermed nærmer det seg sakte men sikkert "vinn eller forsvinn" med tanke på å overleve i PostNord-ligaen. 

Kampfakta
Brann 2 - Ullern: 2-2

Mål: 0-1 Orheim Jaf 25.min, 1-1 Kvinge 43.min, 1-2 Skårn 47.min, 2-2 51.min Stakset 
Gule kort :Ingen
Tilskuere: ca100

Ullern: Wold, Austnes, Dizdar, Udnæs, Lindøe, Tobiassen (Holthe 67 min), Jorde, Nygaard, Orheim Jaf (Fosen 90), Skårn (Cleve Broch 65 min), Azemi.

Poengbørsen

3.poeng: Christoffer Skårn

Skaffet straffe og scoret et kunstmål. Sto bak mye av det Ullern-skapte på høyresiden. Kommer virkelig til sin rett i kontringsfasen med hurtighet, 1v1 ferdigheter og skuddstyrke. Jobbet også godt defensivt helt til kreftene tok slutt. 

2.poeng: Herman Udnæs

Ny bunnsolid kamp i sin andre kamp fra start i PostNord-ligaen. God til å bryte foran, vinner dueller både i lufta og langs bakken og bidrar også offensivt med smarte og gode pasninger samt forseringen i banen. Et tverrligger-treff unna matchvinnerscoring og årets mål i PostNord-ligaen. Sammen med Ismar god kontroll på Branns spiss-yndling Heggebø gjennom 90 min. 

1.poeng: Fitim Azemi

Pliktoppfyllende og hardtarbeidende i press-spillet. Gjør en ekstremt viktig jobb som oppspillspunkt og er flink til å holde på ballen, og sette opp andre. Kommer til en del farligheter og er nære på ved flere anledninger. Bevegelig og aktiv i 90 min som sørger for mye plass til kantene våre. Kan bli skummel nå som den fysiske formen nærmer seg toppen igjen. Keeperspillere i Ullern Fotball

Postet av Ullern Fotball den 18. Sep 2023

 

Et bilde som inneholder person, utendørs, gress, sportsutstyr
Automatisk generert beskrivelse

 

Ullern fotball er kjent for å legge godt til rette for de som kan bruke hendene litt ekstra. Flere keeperspillere har tatt stegene i Ullern, før reisen fortsatte i større klubber. Både OBOS-liga og Eliteserien. Med seg i reiseveska har de tatt med seg en forståelse om arbeidsoppgaver på banen som ikke alle klubber er like oppmerksomme på.  

Keeperspilleren, som alle andre på laget, skalEt bilde som inneholder gress, utendørs, lekeplass, jorde
Automatisk generert beskrivelse bidra til å skåre mål, lage målsjanser, vinne ballen og beskytte eget mål. Det stiller krav til posisjonering som oftere bidrar til nettopp dette. Tiden der keeperspilleren bare skal stoppe skudd på streken der målet står er forbi. Når laget til keeperspilleren ikke har ballen, er vel det beste å erobre ballen før motstanderen får skyte på målet?

Keeperspilleren i angrep vil naturlig være lenger unna målet laget skal skåre på. Likevel endrer det ikke oppgaven til laget. Om keeperspilleren er høyere i banen òg får ballen, vil avstanden til målet som skal skåres på være kortere, medspillere nærmere og tiden brukt for å utnytte et dårlig posisjonert motstanderlag går betraktelig ned.

På vei mot å utvikle slike keeperspillere, er det ikke unaturlig at det blir noen mål imot. Det kan oppleves tøft for den med egen farge på drakten, spesielt med et publikum som forventer at du stopper skudd (som er en forventning vi må snu litt på). Se heller etter hvor mange skudd som blir avverget før motstanderen får sparket ballen mot målet!Et bilde som inneholder gress, utendørs, lekeplass, himmel
Automatisk generert beskrivelse

Denne forståelsen er også årsaken til at spilleren med hansker og egen drakt blir kalt «keeperspilleren». Det å «stå i mål» er en beskrivelse som ikke fremmer den godt posisjonerte keeperspilleren. Med godt språk kommer også god adferd enklere.

Som keeperansvarlig i klubben er det viktig for meg å ha alle trenere og foreldre ombord på planen for å utvikle «moderne» keeperspillere! Så vi alle oppmuntrer og støtter keeperspillerne i den prosessen, uansett om det skjærer seg noen ganger på veien. Det er en viktig del av læringen!
 
Dennis Berg Smalsundmo, keeperansvarlig Ullern FotballUkeplan uke 38

Postet av Ullern Fotball den 17. Sep 2023

Hørte jeg kamper? Nesten som vanlig, et lass med kamper også denne uka. Utsatt sak mot Kåffa mellom Oppsal og RASK i hver sin ende av uka. Så forsøker vi å få gang i et par økter også, som da blir av det hhv rolige og kampforberedende slaget. 


Mandag: Kamp, se Spond.

Tirsdag: Fri

Onsdag: Trening på Ullern, 20.30 - 21.45

  • Minibanespill + dynamisk
  • 3v3 angrepstart fra 25m.
  • Frispilling 4 v 3 + 2v1  40x23m bane
  • Frispilling 6 v 5 44 x 40m bane. 
  • 7v7 / 8v8 2x5 min

Torsdag: Kamp, se Spond

Fredag: Fri

Lørdag: Trening på Ullern, 12.00 - 13.15, forsøker oss på litt mat etter økten i 3 etg. 

  • Liten konk + possession 5v5+3 (15-20 min)
  • 3v3 med utgangsposisjoner 15-20 min
  • 7v7 2x8 min 60x40 m bane

Søndag: Kamp, se Spond. 


Utstyr: Smedsrud, Martine, MathildeUke 38: Kamper mot KFUM og Frigg

Postet av Ullern Fotball den 17. Sep 2023

Mandag

Fri/Styrke overkropp


Tirsdag

18:00-19:30 økt på KG2


Onsdag 

16:30-18:00 økt på CC Vest Arena


Torsdag

Fri/Egentrening/Styrke


Fredag

16:45-18:00 økt på CC Vest Arena


Lørdag

13:00 2. Div vs Frigg på CC Vest Arena. Oppmøte 12:20. Tropp: Gaas, Sondre, Utheim, Trym, Tekken, Elias, Ardian, Sam, Alex, Christian, Dyrland, Cebastian, Kleivdal, Didrik, Jørgen

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8188772


15:00 1. Div vs KFUM på KFUM Arena. Oppmøte 14:00. Tropp: Matta, Markus, Luca, Skjæveland, Toby, Peder, Ax, Jone, Bo, Aksel, Mathias, Didrik, Oscar, Moe

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8188638


Søndag

Fri/Egentrening/StyrkeUke 38: Bergen, Korsvoll revansj og Trasop på menyen

Postet av Ullern Fotball den 17. Sep 2023

Fotball er et artig spill der ting kan snu fort og det er detaljer som gjør at en kamp ender sånn eller slik. At vi tilbyr HL overganger mot oss i 1.omg til vi nekter de kontringspunkter i 2.omg betyr altså at kampen endres fra åpen og underlege, til 12-0 seier etter pausen. 

Kommende uke skal altså en gjeng til Bergen for å møte Fana i Norsk Tipping, torsdag har vi muligheten til å revansjere det forsmedelige tapet i vår og hvem glemmer vel ikke megadramatikken mot Oppsal på Ullernbanen i vår. 

Om noen skulle lure, jeg følger daglig opp både dugnadspenger fra Øya (de er ubegripelige treige....) og forskrings fra Salou (de er enda treigere....). Så ingen vits å spørre, jeg sier fra når ting er på plass. 

Da kjører vi meny. 

Mandag 18.sept

Kl.16.30 - MSA vs Brann 2 fra Berge på storskjerm i 3 etasje. 

Kl.19.00 - Trening. Innhold: Oppvarming + 1v1/prepp, EPE, Fotballsprinter 2X10 på 15m med korte pauser, 11v11 spill på full bane 2X13 min og 9v9/11v11 spill på halv bane 2X12. Felles styrke ben i bua etterpå. Ferdige kl.21.15 ish. 

Tirs 19.sept

Kl.18.00 - Norsk Tipping vs Fana i Bergen. 

* Fin dag for styrke overkropp. 

Ons 20.sept

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Oppvarming, innleggsomstillingsøvelsen, 11v11 spill 2X9 min, innlegg og avslutningskonkurranse. Ferdige kl.19.00. 

Tors 21.sept

Kl.20.15 - 1.div vs Korsvoll på Ullern. 

Fre 22.sept

Kl.17.00 - Trening (for de som ikke har kamp). Innhold: Oppvarming, spilløvelse, possession og småspill ut fra antall. Ferdige kl.18.00. 

Kl.19.30 - 2.div vs Oppsal på Trasop. 

Lør 23.sept

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp. 

Søn 24.sept

Kl.13.00 - Trening og lunsj. Innhold: Oppvarming inkl skadeforebyggende, spilløvelse, 11v11 struktur/spill og 11v11 spill 3X8 min. Felles lunsj i 3 etasje etterpå. 

Kl.16.00 - PostNord Liga Ullern vs Junkeren på CC Vest Arena.