G19: Ut av cupen - full pott i serien

Postet av Ullern Fotball den 27. Mai 2023

Våre juniorer har vært i aksjon tre ganger denne uken på Ullernbanen. Mandag var det G19 NM med KFUM som stod på plakaten, mens Lyn og Oppsal stod for tur i serien torsdag og fredag. Dessverre er cupen allerede over for våre gutter, men i serien ble det full pott. 

Fra nesten 2-2 til 1-5 på fem min 

Mandag kveld stod det om plass i 3 runde av G19 Cupen da vi møtte KFUM på CC Vest Arena. Gjestene hadde med seg spillere som tidligere i år har spilt OBOS liga, så det var en formidabel oppgave som våre gutter stod overfor. Bortelaget som i snitt var markant eldre enn våre tok føringen og hadde en del mer ball i åpningen av kampen uten å skape de helt store sjansene, men når de hamret en innøvd corner i krysset og vi noe senere gav bort ballen noe billig på egen halvdel og 0-2 stod seg til pause så det litt trått ut. Men en justert plan inn mot pause, finpusset i pausepraten og god start på andre omgang så kampen ut til å vippe i vår favør når Albert Aleksanjan i det 52 min smeller inn 1-2 etter en flott flikk fra Danial Khoshpayam. Sistnevnte får så en enorm sjanse i det 60 min og kunne fort også sendt Jacob Cleve Broch på åpent mål med en pasning. Men som så ofte skjer så er den lille forskjellen den som fort gir store resultater i målprotokollen, for der vi ikke satte våre muligheter var KFUM kliniske og på 5 min hadde vi gått fra nesten 2-2 og håp om å ta de til 1-5 i målprotokollen. Da var kampen kjørt, en må frem, blottlegger seg og det ender med hele 2-8 etter at Sean Andreassen reduserer helt på tampen på en flott heading. 

Hovedtrener Rudi 

Vi sliter lenge med å spille oss ut fra KFUM sitt høye press, ender for tidlig med pasninger breit som er lette å presse for de. Etter en god pauseprat tar vi mer og mer over i 2.omg og føler at her har vi en virkelig sjanse, men det er engang sånn at å skåre mål i fotball er det vanligste og der vi bommet så traff KFUM. Merkelig nok er vi nokså fornøyde med mye vi gjør i denne kampen, det er ingen snakk om noen kollaps, alle bidrar og kjemper på helt inn. Selv på 2-8 prøver vi, så det skal vi være stolte av. Så er det liten tvil om at det er ergerlig å tenke på at vi var så nærme 2-2, men til slutt så voldsomme tall i målprotokollen. 

Kontrollert seier mot Lyn i 1.div 

Torsdag kveld var det Lyn som var motstander i 1.div og det skulle bli en relativt enkel dag på jobben for våre gutter. Tidlig ledelse etter mål av Danial Khoshpayam og Ellef Oldevik Herstad. Så er det en voldsom sjansesløseri videre i omgangen før Khospayam og Herstad X2 var frempå igjen. Like før slutt satte 2008 modell Philip Fjellman (bildet) inn sitt første mål på dette nivået etter et flott hodestøt.

Foto: Jon Oldevik. 

Vi har full kontroll fra start til slutt, holder nullen og skårer seks mål. Kjekt å se flere få prøve seg på dette nivået og komme godt fra det, sier hovedtrener Rudi. 

Fotball på sitt verste og deiligste da Oppsal ble slått på overtid 

Kampen oppsummert: 

0-85 min: Total overkjøring xG 10-0

85 min: Keeper utvist, frispark fra 17m rett i mål og 1-0 til Oppsal

93 min: Jone Næss til 1-1 på hel volley. 

94 min: Marius Lund Stensland til 2-1.

96 min: Kamp slutt! 

Full fortjent seier og 3 poeng :) 

 

 

 
Ny trepoenger i 1.div etter 4-1 seier mot Bærum

Postet av Ullern Fotball den 11. Mai 2023

Etter en trå start på kampen mot Bærum på AJ Arena i Sandvika så skulle det ta seg opp for våre gutter og ende med en solid seier og tre nye poeng hjem til Oslo Vest. 

Dårlig oppvarming gav dårlig start

Den gode gamle klisjeen, være på fra start, hadde vi ikke helt tatt med oss inn i torsdagens kamp og dermed startet vi veldig på hæla og lot Bærum få lov å ta en aldri så liten kommando i en generelt svak åpning på fotballkampen. Dette førte også til at Bærum tok ledelsen helt fortjent i det 14 min. Heldigvis fikk vi justert litt på kampplanen og tok mer og mer over utover i omgangen uten at det på noen tid var slik at vi var på det nivået vi burde være hva gjelder klassikerne engasjement, trøkk og innsats. Men på dødball har vi vært stadig tyngre og like før pause kriger vi inn 1-1 ved Marius Lund Stensland og kan gå til pause med uavgjort. 

Pausepraten....

""#$"#$"#"#$ @+? med utestemme hva gjelder det som må ligge i bunnen av en god prestasjon. 

2 omg full kontroll og vinner fortjent 

De siste 45 minuttene kan vi være bekjente av og da viser vi hvilke nivå vi har inne. Det skapes flere sjanser, det skåres 3 flotte mål og Bærum slippes til fint lite. Albert Aleksanjan som stod for 5 målpoeng sist setter inn 2-1 i det 55.min når han smeller inn et innlegg fra høyre. Så stanger vi litt mot veggen, har en i tverra og det står 81 min på klokken når Antoni Ghali bredsider inn 3-1 etter flott forarbeid av Danial Khoshpayam og like før slutten fastsetter målmaskinen Lage Ekra-Reistad inn dagens siste når han runder keeper og ruller ballen inn i det åpne målet. 

Vinner fullt fortjent 

Vi har fortsatt tilgode å vise oss fra vår beste side i 90 minutter, i dag er det åpningen av kampen vi ikke kan være fornøyde med og gutta var tydelige på at oppvarmingen ikke var av den standarden vi skal forvente av oss selv. Så det må vi se på både spillere og ledere. Å være klar for kamp er ikke noe en bare kan slå på 1 sekund før avspark, det kreves riktig både mental og fysisk inngang for å være 100% forberedt. Etter en pauseprat der det ble snakket i store bokstaver om det grunnleggende så leverer vi en solid og god 2.omg der vi har 11 stk + gode innhopp som bidrar til at vi kan sitte igjen med en langt bedre følelse enn vi gjorde halvveis. Spillefri neste uke fra serien, men spennende kamper i vente mot Strømsgodset G17 Nasjonal og KFUM i NM for G19. Det gleder vi oss til, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. G19: Full pott i 2. div

Postet av Ullern Fotball den 8. Mai 2023

Mye bra både med og uten ball

Våre gutter har virkelig levert varene så langt denne sesongen i G19 2.divisjon. Med 4 seiere på 4 kamper, har gutta full pott så langt denne sesongen. 

Det høye presset, som de fleste ungdomslagene i Ullern er glad i, har vært en viktig faktor i de gode kampene vi har spilt. Dette ble et viktig våpen spesielt i forrige kamp på hjemmebane mot Korsvoll 2, da det ble veldig vanskelig for de gutta i blått å spille seg ut. 

I tillegg til den defensive jobben som legges ned, klarer vi å skape mange sjanser til vår favør. Det har ført til mange målrike kamper så langt denne sesongen, og alt tyder på at den trenden kommer til å fortsette utover sesongen. 

 Fortsatt en god del å jobbe med

Kommentar fra gårsdagens kaptein Mikkel Skretting: Kontrollerte seiere i alle kamper med mye bra spill, men mulighet for å score en god del mer i hver kamp. 

Vi er veldig gode i motstanderens halvdel, og som Mikkel nevner, så kunne vi ha scoret en god del mer i hver kamp ut fra antall målsjanser vi har i løpet av 90 minutter. Ullern laget som spiller en divisjon over oss sliter også med å score på alle de gode målsjanser de skaper, så dette er noe hele spillergruppa skal jobbe videre med. 

Kort kommentar fra trener Nicolas Gajardo: Vi ønsker alltid å prestere så bra vi klarer uavhengig av hvem som står på den andre halvdelen når kampen skal blåses i gang. Vi synes vi har klart dette bra hittil, vi dominerer mestparten av våre kamper og er solide både off og def.
Dette er noe vi helt klart skal bygge på videre og gleder oss til å se hva dette laget kan få til denne sesongen. 

Neste seriekamp i Gutter 19 år 2. div. er førstkommende fredag 12. mai kl 20.00 borte mot Hasle-Løren. G19: 5-2 seier mot Sagene

Postet av Ullern Fotball den 5. Mai 2023

5-2 og 5 målpoeng på Albert "Kvaratskhelia" Aleksanjan i torsdagens seriekamp i 1.div mot Sagene. Ullern tok en tidlig ledelse og kontrollerte lenge kampen, før en slapp Sagene litt inn i det mot slutten. Som mot BVH så kunne og burde seiersmarginen vært mye større. 

Det må rett og slett øves mer på å skåre

Vi produserer et enormt antall målsjanser, igjen, men sliter voldsomt med effektiviteten. Det positive er at vi presser frem og spiller oss til alle disse sjansene, så blir det opp til oss trenere sammen med spillerne å bli flinkere til å omsette de til gjeldende tall i statistikken. Moro å se Aleksanjan blomstre noe voldsomt i en ny rolle som ligner mye på den Kvaratskhiela har i Napoli. Kapabel til å gå begge veier, både for skudd og innlegg, det ble skapt enormt mye langs den siden og vi gleder oss til å se mer av det, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

Tidlig ledelse 

Det tok bare noen få minutter før Junior Peya, som var tilbake etter en brist i ribbene, dro gjennom i bakrom, ballen fra Aleksanjan var perfekt og Peya kunne sette ballen kontrollert i mål. Knappe 10 min var gått når Aleksanjan satte ballen i en lang bua over keeper og inn via bakre stolpe. 2-0. Så fulgte en rad av store sjanser som ikke ble mål før Aleksanjan dro seg innover og satte Herstad perfekt gjennom alene med keeper, en følsom lobb og 3-0 til pause. 

Slipper Sagene inn i kampen

Sjansesløseriet fortsatte i 2.omg, men når Aleksanjan sylfrekt kjippet inn 4-0 etter 58 min så dette helt avgjort ut. Men etter en del bytter så mister Ullern litt kontroll på kampen og med 15 min igjen så blir det faktisk litt spennende når vi slipper to mål og Sagene får litt krefter og troen på at de kan få noe ut av dette. Vi brenner nye enorme muligheter, flere alene med keeper før dagens man Aleksanjan igjen er god foran mål og setter inn 5-2. 

3 poeng og vi ser frem mot Norsk Tipping kamp mot Skedsmo på lørdag kl.16.00. G19: 3-0 seier mot Årvoll

Postet av Ullern Fotball den 21. Apr 2023

Foto: Jon Oldevik

Det ble litt mer å juble for når vi tok i mot Årvoll til årets første hjemmekamp. Et tidlig mål og tidlig overtak så ut til å bli kampbildet, men i fotball snur det fort og det ble ikke avgjort før mot slutten. 


Klarer aldri å ta skikkelig tak i kampen

Årvoll gir oss enormt mange gode overganger og vi kommer flere ganger i situasjoner som er neste for gode til å være sanne, 3v1 og 4v2, men vi klarer ikke helt å time når pasninger skal slås eller hvor hardt. Dermed får vi stadig brudd på egne brudd og kampen bølger voldsomt frem og tilbake uten at noen av lagene klarer å få noe grep i noen retning, sier G19 hovedtrener Johan Egil Rudi. 

Hjemmelaget gikk ut i hundre og etter bare få minutter blir Kaspersen felt inne i 16m, straffe til Ullern og Nima Sharifi feirer en tidlig ID ved å sette ballen sikkert fordi keeper. Flere muligheter ender ikke i mål og Årvoll kommer etterhvert til hektene og omgangen er spillemessig ganske jevn selv om Ullern nok har et lite overtak i sjanseprotokollen. 

2.omg i samme sporet 

I andre omgang fortsetter egentlig trenden, Ullern skaper sine muligheter i spill mens Årvoll først og fremst er en trussel på dødball eller på overganger ved sin meget gode venstrekant. Hjemmelaget legger om formasjon i et forsøk på å skaffe seg noe bedre kontroll over kampen, men så lenge den ikke er avgjort er den åpen. Det er til Albert Aleksanjan drar seg mot dødlinjen og finner Khospayam alene med nettmaskene. 2-0 og roen senker seg. Like før slutt er Gustav Stavseng alene gjennom med keeper etter en meget fin pasning fra Caspar Barman Hågå og fastsetter sluttresultatet til 3-0. Dessverre pådrar Ellef Oldevik Herstad seg sitt andre gule kort og må dermed stå over neste kamp. 

Stavseng iskald alene med keeper. Foto: Jon Oldevik. 

Hovedtrener Rudi oppsummerer

Det blir veldig synlig at vi er en fersk gjeng. Vintersesongen har gitt alle mye god matching, men vi har hatt lite matching sammen med den 11eren som nå spiller G19 div.1. Mange har vært med rekrutt og fått verdifulle minutter seniorfotball der. Så blir det nå vår jobb å så fort som mulig skape et godt lag ut av en gjeng gode spillere som ikke har spilt så mye sammen tidligere. Vi kommer til å bli bedre og bedre etterhvert som sesongen skrider frem når vi får bygget stadig sterkere relasjoner. Mot Årvoll, som er en vanskelig motstander (to tap mot de i fjor), viser vi en innsats, en moral og et samhold som allerede er sterkt. Vi holder samtidig nullen og skårer tre mål, dette tar vi med oss videre og glede oss til fortsettelsen.  

Ullern fra start: Inn kom Sean Bonaventure Andreassen for Kaspersen (40 min), Ludwig Lorentz Aulie for Sæthre (60 min), Ellef Oldevik Herstad for Cleve Broch (45 min), Gustav Stavseng for Sharifi (60 min), Marius Karlstrøm Teigen for Peya (75 min) og Caspar Barman Hågå for Aleksanjan (85 min).