G19: To knepne tap mot Moss FK i helgen

Postet av Ullern Fotball den 30. Jan 2024

Det var duket for årets første treningskamper når en dobbel i Moss ble til en dobbel på Ullernbanen grunnet baneforholdene i sør. Kampene gav gode svar, mye øving mot lavtliggende press og to knepne tap.

Ullern 1-2 Moss FK

I den første kampen er det hjemmelaget som styre kampbildet da Moss FK legger seg veldig lavt og viser liten interessa av å presse oss. De venter på våre feil og kontringer. Begge lag skaper noen halvsjanser uten at det skjer det helt store foran noen av målene. 29 min er gått når et alt for pinglete høyt press fra hjemmelaget fører til at Moss får spilt seg fri i mellomrom og spilt inn i et enormt bakrom, men Ullern får klarert både en og to ganger før Moss er gjennom med Mikkel Skretting som først redder og så er Moss først på returen og 0-1 er et faktum. Ullern slet med å spille seg til store sjanser mot et lag som gjorde det veldig trangt og vanskelig for oss.

Etter en god start på 2.omg der vi har funnet bedre løsninger mot Moss sitt ultralave press så er vi igjen for gavmilde i egne rekker. Et innlegg vi egentlig har full kontroll på blir aldri klarert, Moss snapper ballen og runder Skretting i målet. Hjemmelaget brenner en del sjanser før Ludwig L. Aulie setter ballen i mål fra 40m over keeperen og fastsetter resultatet til 1-2.

Vi får flere svar som vi tar med oss videre

Det er veldig åpenbart hva vi har øvd på sammen som en ny gruppe og hva vi ikke har brukt særlig med tid på. Spillet vårt fra egen keeper og frem til siste 3 del av banen er veldig bra, vi får skapt overtall i en tidlig fase og ofte spilt med kontroll frem til Moss er lave. Derifra og inn ser vi at vi har flere spillere som ikke helt vet hvordan vi skal bryte ned en så lav struktur. Det er heller ikke så rart all den tid det er mange nye som skal bli både kjent med våre prinsipper og sine lagkamerater. Det høye presset sitter som et skudd allerede, der er vi gode og bare litt udyktighet hindrer at vi setter et par mål etter gode brudd høyt i banen. Vi får alle gjennom en solid fysisk gjennomkjøring, får masse gode bilder vi skal analysere og jobbe videre med de neste ukene frem til vi reiser til Portugal i uke 8 der spill mot lavere press som dette blir et hovedtema for oss", sier hovedtrener Johan Egil Rudi.

Ullern 2-4 Moss FK

Storm Sundet Luytkis tilbake fra sin stressreaksjon etter å ha mistet så å si hele 2023. Med spillere fra 3 forskjellige treningsgrupper, nye spillere utenfra og dermed enormt mange nye relasjoner så ble det en noe rotete første omgang mot Moss i kamp nr 2 for dagen. Dette laget var noe mer gira på å ta sjanser i eget press og satte oss på prøve. 27 min er gått når ikke mindre enn 5! klareringsforsøk mislykkes og Moss ender alene med keeper Benestad inne i 16m, 0-1. Kun få minutt senere lar vi Moss komme seg fri fra vårt høye press, ingen skikkelig taklingsforsøk gir de fri bane fremover, langt innlegg mot kun en Mossespiller i boks blir ikke håndtert og dermed 0-2. 35 min og Moss kontrer på vår egen corner, ingen takler skikkelig og de kan enkelt sette sitt tredje mål for omgangen. Veldig åpenbart hvor skoen trykket for hjemmelaget i denne omgangen.

Etter hvilen er det gjort gode justeringer. Jone S. Næss putter på en straffe og Peder Nes på en flott heading. Mens Moss får et mål helt på tampen på en dødball som går direkte i mål fra skrå vinkel helt ute fra sidelinjen. Dermed 2-1 seier i 2.omg og en klar heving fra de første 35 min.

Kjekt å se mange i aksjon

Haugevis med både G15 og G16 spillere i aksjon og vi som juniortrenere må være tålmodige, det er et nytt nivå for flere og det er mange som skal lære hverandre å kjenne. Spesielt gøy å se at de yngre virkelig tar opp hansken i 2.omg og er med på å snu kampen litt for vår del. Flere på vei tilbake fra skader som er i aksjon og som nærmer seg full kamp, sier hovedtrener Rudi.

Neste kamprunde for G19 er om to uker når Bærum SK og Grorud står på menyen.