G19: Knalltøffe kamper før juleferien

Postet av Ullern Fotball den 22. Des 2023

Våre juniorer avsluttet året med to tøffe kamper mot Interkretsmotstand i Kløfta og Follo på CC Vest Arena. Det skulle bli et litt vel stort tap mot Kløfte ut fra spill og sjanser, mens det ble seier mot Follo etter et mål som målskåreren knapt kunne tro selv.

Ullern 2-8 Kløfta

Kløfta fra Akershus skal neste år spille Interkrets B og ble en veldig god referanse på nivået for G19-2 som neste år skal spille 1.div her i Oslo. Våre mål kom ved Didrik Wangen (straffe til 2-3) og Caspar Barman Hågå (2-8).

Skaper mye selv, og gir motstanderen litt for mye

Vi har jobbet mye med høyt press og spill mot høyt press siste perioden, og det kan vi se, spesielt i presset. Ofte vinner vi ballen høyt i banen og at vi ikke har putta et par mål til pause var nesten en prestasjon i seg selv i denne kampen. Så resultatet både til pause og slutt lyver nokså kraftig om en ser på spill og sjanser. Men det handler om dyktighet og vi får gode svar på hvor foten trykker mot så god motstand. Flere av baklengsmålene handler om to ting; på vei fremover er vi ikke godt nok posisjonert i det sekundet vi mister ballen, da har vi ikke enten posisjonert oss godt nok for å vinne den tilbake eller vi reagerer for sent med å ta ut de "farligste" rommene sentralt mellom bakre firer og keeperspiller. Så er det noen situasjoner der vi med hell kan velge å klarere fremfor å prøve å spille ut i situasjoner der vi har særs lite kontroll på hvor både med og motspillere er. Det er forskjell på å kælke ballen avgårde og å velge det sikre i en usikker situasjon, sier hovedtrener Rudi om kampen og det gruppen tar med seg av læring.

Ullern 5-3 Follo FK

Lørdag var det duket for ny kamp og denne gangen mot det nyopprykka Interkrets A laget Follo FK. En veldig tett og jevn kamp bikker i vår favør etter mål av Antoni Ghali (1-1 - bildet på halv volley rett i motsatt kryss), Oliver Fitzgerald (2-1), Daniel Nelson (Str 3-3), Sean Bonaventure Andreassen (4-3) og Albert Aleksanjan (5-3).

Det er to gode fotballag som gjer at ingen heilt klarer å ta kontroll på kampen. Det er tett og jevnt og sjansefattig første 45 min. Vi har litt å gå på 1v1 i presset vårt høyere i banen, når vi er litt for sent ut til å holde motstander feilvendt eller bryte foran, så blir vi for lett dratt av og ikke at vi skal drive å lage en haug med frispark, men det blir rett og slett litt for snilt. I 2 omg blir dette langt bedre og vi vinner ballen oftere nærme motstanders mål. Det blir målrikt i denne omgangen og vi er godt fornøyde med mengden mål og sjanser vi skaper. Så skal vi i januar se litt på hvordan vi opererer de gangene vi mister ballen, hva skal prioriteres og hvorfor, sier Rudi om årets siste kamp for G19.

Nå er det ferie for gutta før et historisk 2024 står for tur med lag i både Interkrets og 1.div Oslo. Vi gleder oss til en spennende sesong.