Trist avslutning på hjemmebane

Postet av Ullern Fotball den 6. Nov 2023

(Foto: Merete Fosby)

For første gang i år fikk publikum se en resignert Ullern-gjeng hjemme på Ullern KG. Ullerns unge mannskap var aldri i nærheten når Sotra vant 4-0.

Hederlige prestasjoner og svake resultater har vært gjennomgangsmelodien for Ullerns A-lag utover en tung sesong. Helgens kamp mot Sotra fra Bergen fortjener derimot ikke betegnelsen hederlig.

Bortelaget var best i alt fra første sekund, og kunne innkassere en enkel borteseier på en dag der hjemmepublikumet for første gang i år fikk se et Ullern-lag som virket å ha mistet litt av gnisten. Naturlig nok.

Enkle baklengsmål

Sotra satte på turboen umiddelbart og spesielt på vår høyreside fikk duoen Foldnes/Mvuka boltre seg fritt i løpet av den første omgangen.

Etter 15 minutter spilt fikk bortelaget meget enkel tilgang til ball innenfor sekstenmeteren vår etter noen kjappe kombinasjoner ute til venstre. Haakon Berge fikk avslutte upresset med venstrebenet fra 7-8 meter og 0-1.

Kun fem minutter senere var Sotra toppscorer Falck i samme posisjon. Heller ikke han gjorde noen feil og styrte et innlegg fra venstre lekkert bort i hjørnet og doblet dermed ledelsen.

Vi kom oss noenlunde på beina og fikk vist frem litt bedre takter med to gode sjanser for Azemi og Noah Jacobsen som begge traff Sotra-keeper Grasmo med sine avslutningsforsøk.

Kampen ødelagt rett etter pause

Emil Orheim Jaf og Thomas Støfring kom inn etter pause for å få fart på topptrioen, men problemene oppsto først i motsatt ende av banen.

På ny fikk bortelagets Falck all tid og plass i verden til å sette et innlegg upresset i mål fra kort hold etter skrekkelig forsvarsspill fra hjemmelaget.

Kort tid etter ble vi kontret i senk og en for dagen meget god Beltran Mvuka sørget for at det sto 0-4 på tavla etter 52 spilte minutter.

Keeperdebutant med god avslutning på kampen

Resten av kampen gikk relativt rolig for seg og vi klarte aldri å sette noe særlig preg på verken kampbilde eller Sotras bakre rekker i jakten på redusering.

Derimot fikk dagens debutant, Ingvald Grønseth Benestad vist frem litt av styrkene sine med et par gode redninger mot slutten av kampen. 03-modellen har vært en trofast støttespiller for Bugge og Wold i årets sesong og fikk fortjent debuten sin i PostNord-ligaen ettersom de to første var utilgjengelig til kampen.

Han sørget for at det ikke ble flere mål på Ullern KG i en kamp vi også takket av Thomas Skog Martinussen etter en rekke sesonger i rødt og hvit.

Kampfakta

Ullern 0-4 Sotra

Mål: 0-1 Sotra 15 min , 0-2 Sotra 20 min, 0-3 Sotra 46 min, 0-4 Sotra 52 min.

Ullern (4-3-3) :

Benestad, Jacobsen, Fosen, Udnæs, Cleve Broch, Tobiassen, Jorde, Nygaard, Bådsvik , Austnes (C), Azemi.

Benyttede innbyttere:

45 min -Støfring for Azemi, Bådsvik for Orheim Jaf

66 min -Skog Martinussen for Austnes, Holthe for Nygaard

84 min -Foss Evensen for Udnæs

Poengbørsen

3.poeng: Jonas Aune Jordet

På en dag der lite eller ingenting stemte er det en mann som alltid legger 100% innsats i bånn. Jorde klinket som vanlig til i samtlige dueller, og løp begge veier. En av få som kan se seg i speilet med god samvittighet etter denne kampen.

2.poeng: Emil Orheim Jaf

Kom inn etter pause og bidro med til at Ullern i hvertfall så skarpere ut i overgangsfasen. Skaper mye på egenhånd, men sliter med å omsette gode prestasjoner i og rundt sekstenmeteren til målpoeng.

1.poeng:  Jacob Cleve Broch

Startet sin andre kamp på rad. Spiller på høy risiko og prøve på mye. Når det lykkes ser det meget spennende ut, og underholder publikum med dribleraid og tuneller. Kommer til å bli en spennende spiller å følge for Ullern-publikummet i 2024!