MSA: Ny god prestasjon - Nytt pinlig stortap

Postet av Ullern Fotball den 28. Okt 2023

(Foto Halden Arbeiderblad, Mathias Bakke Eidissen)

Et Ullern-lag med senkede skuldre og lite press på seg leverte en strålende førsteomgang mot Kvik-Halden. Men som så mange ganger før i år raknet det mot slutten av kampen.

Med en rekke skader og en tropp som merker at det nærmer seg slutten av sesongen var det to nye fjes i dagens lagoppstilling. Noah Jacobsen og Jacob Cleve Broch fikk tillit fra start på hver sin back og henviste dermed Austnes og Lindøe til benken.

Havnet under tidlig

De to juniorspillerne og resten av Ullern-gutta fikk det hett rundt ørene de første femten minuttene på gresset i Halden. Hjemmelaget trykket Ullern langt tilbake på banen og fikk også tidlig uttelling.

En Kvik-corner ble svingt inn på første stolpe, og inne i boksen var hjemmelagets kaptein først på ballen og pirket 1-0 over streken etter mye klabb og babb i feltet.

Responsen på en unødvendig og tidlig baklengs var derimot meget bra.

Sakte men sikkert fikk vi flytta spillet høyere på banen, og i store deler av første omgang dominerte vi stort i banespillet.

Etter 23 minutter kom også utligningen. Cleve Broch fosset nedover venstresiden, og slo inn i feltet. Ballen kom ut igjen, men der var Mads Bådsvik hissig i gjenvinningen. Høyrekanten snurret rundt og serverte Azemi på bakerste stolpe. Superspissen kastet seg frem og fikk en tå på ballen som fant veien bak hjemmelagets keeper. 1-1 og game on.

Mistet hodet etter pause

Resten av førsteomgangen fortsatte vi å trykke på, og Azemi kom til en ny stor sjanse som dessverre gikk rett på keeper etter et fint gjennomspill.

Men det tok en god stund før det kom ny nettkjenning på Halden Stadion.

Med 65 minutter på klokka valgte en frem til da svært solid Jesper Nesbakk Wold en kort løsning i frispillingen på en humpete gressmatte.

En Kvik-spiller snappet ballen og serverte innbytter Øystein Lundblad Næsheim alene med keeper. Spissen gjorde ingen feil og satt inn ny ledelse for hjemmelaget.

Deretter åpnet kampen seg veldig og Kvik skapte flere store sjanser. Vi måtte blant trekke i nødbremsen ved flere anledninger, men både Fosen og Austnes var inne og reddet baller på strek.

Mot slutten raknet det fullstendig. Ismar Dizdar hadde kommet inn for en skadet Udnæs og var først fryktelig nære å sette ballen i mål etter en corner. Få minutter senere måtte han til pers i motsatt ende av banen.

En klønete involvering av Ullern-keeper Wold sørget for straffe og utvisning med fem minutter igjen på klokka. Med alle fem bytter fullført var det Ullern-kaptein Dizdar som dro på seg hanskene og forsøkte å redde forsøket fra 11-meteren.

Sin solide rekkevidde til tross, det ble bare nesten og Kvik avgjorde dermed kampen. Rett før sluttsignalet gikk kontret de også inn 4-1 og dermed ble det en nitrist avslutning på det som i utgangspunktet var en solid prestasjon av et ungt Ullern-lag.

Vi tar med oss et godt innhopp av Albert Aleksanjan og PostNord-liga debut for Jacob Francke. Begge født i 2006 og sistnevnte tilbake for fullt etter et skademareritt som har vart i flere år.

Kampfakta

Kvik/Halden- Ullern 4-1

Mål: 1-0 Kvik/Halden 11 min , 1-1 Azemi 23 min, 2-1 Kvik/Halden 58 min,  3-1 Kvik Halden 90 min, 4-1 Kvik Halden 90 + 2 min.

Ullern (4-3-3) :

Wold, Jacobsen, Fosen, Udnæs, Cleve Broch, Tobiassen (C), Jorde, Nygaard, Bådsvik , Orheim Jaf, Azemi.

Benyttede innbyttere:

65 min - Dizdar inn for Udnæs

77  min -Aleksanjan for Jaf, Austnes for Tobiassen

84 min - Lindøe for Jacobsen, Francke for Azemi

Poengbørsen

3.poeng: Mads Bådsvik

Høyrekanten var et av få lyspunkt tidligere denne sesongen og viste seg fra en god side også i dag. Sammen med Azemi på topp skapte han det som var av Ullern-sjanser og var tidvis et angrep alene på høyresiden. En fin assist på utligningen og burde hatt en til når han spilte Azemi lekkert igjennom i første omgang.

2.poeng: Herman Peder Udnæs

Etter en litt svak kamp mot Kisa var Udnæs tilbake i praktslag i dag. Sammen med Fosen hadde han solid kontroll på Kvik-spissene så lenge han var på banen og krydret som vanlig spillet med offensive bidrag, crosspasninger og kompromissløst duellspill. For en høstsesong han har levert!

1.poeng: Brage Tobiassen

Unggutten fikk kapteinsbindet i fraværet av både Ismar og Austnes og tok virkelig ansvar. Med solid ballbehandling og gode valg styrte han både det offensive spillet og gikk foran i press-spill og duellspill defensivt. Rett og slett en meget voksen kamp helt til en smell gjorde at han måtte gå av banen.