MSA: Over og ut etter tap på Jessheim

Postet av Ullern Fotball den 24. Okt 2023

Tre runder før slutt er også alle matematiske regnestykker lagt bort. Etter 3-1 tapet for Ull/Kisa spiller Ullern i Norsk Tipping-ligaen sesongen 2024.

(Foto cbdnordic_no)

Det ble som ventet en tøff bortekamp mot Ull/Kisa i lett snødrev og vinterlige forhold på Jessheim. Et Ullern-lag som skulle gjøre en siste krampetrekning for å sette sammen en seiersrekke på slutten kom bra ut av startblokkene på Jessheim Stadion. Det var bortelaget som skapte mest de første femten.

Mads Bådsvik og Jonas Holthe hadde hver sin kjempesjanse, og til slutt satt også ledermålet.

20 minutter var spilt når Austnes fikk tak i ball kjapt og kastet Fitim feilvendt inne i Kisas sekstenmeter.

Kraftspissen vendte lett bort en Kisa-stopper og chippet ballen inn på bakre stolpe. Der kom Jonas Aune Jordet i høy fart og banket ballen i i nettet via en utspilt keeper.

1-0, en solid åpning på kampen, og endelig scorer vi først. Ledelsen holder seg helt til pause til tross for at både Fosen og Wold må i aksjon for å stoppe store sjanser for hjemmelaget inn mot hvilen.

Rotet bort ledelsen i andre omgang

Etter pause var det derimot hjemmelaget som skulle vise seg å være meget effektive. De brukte kun to minutter av den andre omgangen til å komme ajour når "Bamba" ble tildelt for mye plass og tid foran Ullern-målet.

Kisa-spissen banket ballen i mål fra nærmest død vinkel og vi var igjen like langt.

Få minutter senere måtte Jesper Nesbakk Wold på nytt plukke en ball ut av eget nett når Mathias Blårud fikk stå alene inne på 5-meter etter en corner. Den rutinerte midtbanespilleren hadde få problemer med å heade hjemmelaget i ledelsen.

Historien gjentok seg nesten etter 68 minutter. Andreas Nyhagen lå i returrommet og ventet etter enda en av hjemmelagets cornere.

Venstrebacken banket til på halv-volley og avgjorde kampen med 3-1 og 20 minutter igjen å spille.

Dermed ble resten av kampen en kaotisk affære der begge lag hadde sjanser til å redigere målscoren. Hos oss var Fitim nærmest med en heading fra fem meter, men Stefan Hagerup i Kisa-målet viste at han kan mer enn å skyte frispark.

Når heller ikke Brage Tobiassen fant nettmaskene med et skudd mot slutten av kampen ble det ikke flere scoringer, og dermed måtte Ullern på nytt reise hjem uten poeng på bortebane.

Ettersom lagene rundt alle plukket poeng i denne serierunden ble det også klart at vi spiller i Norsk Tipping-Ligaen neste sesong. Nå blir det fokus på å avslutte sesongen på en verdig måte.

Forhåpentligvis kommer vi sterkere tilbake etter et år hvor vi kan bygge videre på en ung og spennende tropp og kjenne på seiersfølelsen litt oftere enn vi har gjort i 2023!

Kampfakta

Ull/Kisa - Ullern 3-1

Mål: 0-1 Jonas Aune Jordet 21min, 1-1 Kalabatama 47 min, 2-1 Blårud 50 min, 3-1 Nyhagen 68 min.
Tilskuere: Ca 150 stk

Ullern (4-3-3) :

Wold, Austnes, Fosen, Udnæs, Lindøe, Holthe, Jorde, Nygaard, Bådsvik , Orheim Jaf, Azemi.

Benyttede innbyttere:

64 min -Cleve Broch for Lindøe, Bay Larsen for Jorde, Martinussen for Nygaard.

72 min - Tobiassen for Azemi.

77  min - Jacobsen for Udnæs

3.poeng: Fitim Azemi

En håndfull for forsvarsspillerne til Kisa, spesielt i 1.omgang. Råsterk i duellspillet og arkitekten bak det meste Ullern skaper offensivt. Nydelig forarbeid på 1-0 scoringen.

2.poeng: Lars Jensen Austnes

Høyrebacken var både høyt og lavt i snødrivet på Jessheim. God på omstillingene begge veier og slår som alltid presise baller fremover i banen. Demmet også bra opp for Kisas gode venstreside gjennom hele kampen.

1.poeng: Magnus Fosen

Endelig tilbake i 11eren etter å ha lagt bak seg noen måneder med skadetrøbbel og benketilværelse. Viser at formen er i anmarsj og at han fortsatt har mye å bidra med på dette nivået. Sterk i løpsduellene med Ul/Kisas sterke spiss, står i veien inne i boksen og flink til å se løsninger fremover i banen.