MSA: Nytt poeng på hjemmebane mot Strømmen

Postet av Ullern Fotball den 11. Okt 2023

En sen scoring av kaptein Ismar Dizdar sikret poengdeling hjemme på Ullern KG i en sjansefattig og jevn kamp mot Strømmen.

Til tross for sen jubel og etterlengtet uttelling på et stort Ullern-trykk mot slutten av kampen var det få som strakk hendende i været etter at sluttsignalet gikk på CC vest arena Lørdag.

Kun seier er godt nok hvis man skal fortsette å tro på miraklenes tid  på Oslos vestkant og da blir den sene utligningen trolig lite verdt når poengene skal telles opp til slutt.

Full dominans i første omgang

Et lavtliggende Strømmen-lag lot Ullern ha iniativet gjennom store deler av første omgang. Det aller meste av spillet foregikk inne på bortelagets halvdel, uten at vi klarte å produsere nok til å ta ledelsen.

Allerede etter få minutter var målsniken Azemi farlig frempå etter et strålende tidlig innlegg fra Austnes på høyrekanten.

Ullerns toppscorer fikk akkurat ikke hodet på innlegget, som var en av flere halvsjanser til hjemmelaget i løpet av første omgang.

Men det var dødball Ullern var farligst.

Etter ca kvarteret spilt traff en innoverskrudd corner pannebrasken til Ismar som headet ballen i tverrligger og ut fra kloss hold.

Noen minutter senere var det Skårn som prøvde seg fra distanse. Et kunstverk av et frispark fra godt og vel 35 meter duppet perfekt mot lengste hjørne, men også denne gang måtte et gispende publikum se det som kunne blitt årets mål i PostNord-ligaen stoppes av treverket.

Rett før pause var Skårn på farten igjen. Kantspilleren ble spilt i bakrom av rekkekamerat Azemi men ble akkurat tidsnok innhentet av en Strømmen-forsvarer i avslutningsøyeblikket.

Størmmen på sin side var knapt i nærheten av sekstenmeteren vår og må sies å være heldig som kunne gå til pause med uavgjort.

Jevnere etter pause

Etter hvilen åpnet kampen seg mer. Strømmen fikk flyttet laget høyere i banen, og fikk lettere tilgang til Ullerns målgård i den første omgangen.

Etter 64 minutter måtte Jesper Nesbakk Wold inn å rette opp sin egen mislykkede frispilling med en sterk reaksjonsredning.

Få minutter senere fikk derimot Strømmen en fryktelig enkel oppgave med å sette inn dagens første scoring etter passivt forsvarsspill av hjemmelaget.

Bortelagets og ligaens toppscorer Jakob Rømo Skille var som så mange ganger tidligere denne sesongen på rett sted til rett tid og pirket inn 0-1.

Strømmens toppscorer Jakob Rømo Skille fikk enkelt sende bortelaget i ledelsen midtveis i 2.omgang. (Foto: Merete Fosby)

Sluttspurt som sikret poeng

Derfra og ut endret kampen karakter. Vi måtte løfte laget, noe som medførte større rom å boltre seg i for samtlige spillere.

Noen halvfarligheter produserte vi, men vi måtte vente helt til slutten av kampen før uttellingen kom. Fitim Azemi jaget en ball ute til venstre, tok et touch forbi en utrusende forsvarer og serverte kaptein Dizdar som hadde blitt flyttet opp for å skape mer trykk inne i boksen til Strømmen.

Med noen minutter igjen på klokka begynte man å øyne et comeback, men slutten av kampen ble svært oppstykket med bytter, innkast og lite baller å jobbe med inne i boksen for nevnte Dizdar, Azemi og unggutten Thomas Støfring som hadde kommet inn.

Dermed ble det et nytt anti-klimaks og veien opp til trygg plass forblir i overkant lang når det kun er fire kamper igjen å spille. Dermed må man sørge for å vinne samtlige gjenstående kamper og samtidig håpe at alle bunnlagene taper avgjørende poeng herfra og ut.

Dermed tar vi heller med oss en gladnyhet for alle som er glad i Ullern. Unggutten Albert Aleksanjan fikk sin debut i PostNord-ligaen og for A-laget til Ullern og viste glimt av de spennende ferdighetene man har sett i årets juniorkamper.

Kantspilleren er i skrivende stund toppscorer for et G19-lag som kjemper om opprykk og en av flere spennende juniorspillere som man garantert vil høre mer om i månedene som kommer.

Vi gratulerer og satser på å bli kjent med både han og andre spennende Ullern-unggutter inn mot årets sesongavslutning i både Norsk Tipping Ligaen og PostNord-ligaen.

Kampfakta

Ullern 1-1 Strømmen

Mål: 0-1 Jakob Rømo Skille 64 min, 1-1 Ismar Dizdar 88 min.
Tilskuere: Ca 280 stk

Ullern (4-3-3) :

Wold, Austnes, Dizdar, Udnæs, Lindøe, Tobiassen, Jorde, Nygaard, Bådsvik , Skårn, Azemi.

Benyttede innbyttere:

43 min -Støfring for Skårn

67 min - Cleve Broch for Tobiassen, Følstad for Lindøe.

81 min -Holthe for Bådsvik, Aleksanjan for Jorde

3.poeng: Simen Nygaard

Styrer spillet meget bra fra sin dype midtbaneposisjon. Spiller svært sjeldent dårlige kamper og er trolig ikke den publikum legger mest merke til, men gjør en veldig viktig jobb med å diktere tempoet i Ullerns angrepsspill. I tillegg flink til å posisjonere seg som gjør at han får stoppet mange av Strømmens overganger og brukt frekvensen sin til å vinne kuler langs bakken.

2.poeng: Jonas Aune Jorde

Jordfreseren fra Oppsal løp trolig mest av samtlige spillere på banen og er instrumental når Ullern skal gjenvinne ballen. Har blitt en ekte boks-til-boks midtbanespiller, som river og sliter i motstandere og har store rekkevidde både langs bakken og i lufta. Har enda mer å gå på offensivt men leverer en ny god forestilling i denne kampen.

1.poeng: Ismar Dizdar

Som vanlig dominerende i luftrommet og fikk også bidratt godt offensivt når Strømmen ble spilt lave. Har en fin pasningsfot som ofte blir brukt til å slå presise crossere. I tillegg en trussel i motstanderens boks hvor han var nære på dødball og til slutt var sist på Ullern sin scoring.