Gnisten slukket etter sjansesløseri mot Gjøvik/Lyn

Postet av Ullern Fotball den 30. Sep 2023

(Foto: Merete Fosby)

Etter 4-0 seieren over Junkeren sist helg var gnisten igjen tent i Ullern-leieren. Den sluknet fort når Gjøvik/Lyn ble for sterke på hjemmebane i en ny kamp med sjansesløseri og enkle baklengs.

Tre tverrliggertreff, bom alene med keeper og en rekke gode skuddmuligheter utenfor, over eller midt på keeper. I dagens kamp mot Gjøvik/Lyn var det tilbake til gamle synder for et Ullern-lag som fikk troen på en sluttspurt etter en etterlengtet trepoenger mot Junkeren forrige Søndag.

Passive i eget felt

Men som så mange ganger før denne sesongen var det til slutt motstanderen som var skarpest foran begge målene.

Og som så mange ganger før i år åpnet vi kampen med å gi bort en enkel scoring.

Kun fem minutter var spilt når en lang ball ble polet inn i feltet. Jesper Nesbakk Wold ropte keeper, trakk seg, havnet på halvdistanse og måtte se passive lagkamerater la Gjøvik-spillerne være først på ballen to ganger inne i sekstenmeteren.

Jonas Leenen fikk dermed en enkel jobb med å heade hjemmelaget i ledelsen og vi fikk en ditto tøff start på en allerede tøff bortekamp.

God respons på tidlig baklengsmål

Men som så mange ganger før responderte Ullern-gutta godt på en tidlig kalddusj. Vi festet grepet om kampen og begynte også å produsere målsjanser på løpende bånd.

Først headet Skårn midt på keeper fra god posisjon inne i feltet.  Deretter var det Austnes sin tur. Høyrebacken kom seg opp i banen og sendte avgårde den første av tre skuddforsøk som skulle stoppes av tverrliggeren denne formiddagen.

Peder Herman Udnæs har levert strålende kamper etter debuten fra start i PostNord-ligaen for få uker siden.

Unggutten testet først skuddfoten fra distanse med et prosjektil som endte like utenfor venstre kryss.

Deretter forserte han halve banen og serverte Fitim Azemi fløyelsmykt på pannebrasken med venstrefoten.

Ullerns toppscorer takket og bukket inn utligningen med en utagbar heading. 1-1 og Azemi fortsatt der han slapp forrige uke når halvtimen var spilt.

Like etterpå var Brage Tobiassen millimeteren unna å tuppe inn ledelsen, men lagene gikk til pause på 1-1.

Lekaj-dobbel etter pause

En mann som alltid er i fokus når Gjøvik/Lyn spiller kamp er Rocky Lekaj. Hjemmelagets toppscorer hadde scoret fem mål på de fem siste kampene, og var en det hadde vært snakket mye om at man ikke måtte gi for mye plass og tid i Ullern-garderoben.

Derfor er det ekstra surt når det er nettopp han som setter inn både 1-2 og 1-3 i løpet av ti minutter i andre omgang.

Med 25 minutter igjen på klokka så det bekmørkt ut med Ullern-øyne, men friske ben og ny energi bidro til at vi nok en gang tok iniativet i matchen.

God sluttspurt til ingen nytte

Følstad, Cleve Broch, Bådsvik og Skog Martinussen var alle med på å puste nytt liv i kampen og spesielt de to sistnevnte var godt å se tilbake på banen etter skadeavbrekk de siste ukene.

Etter 72 minutter er det nettopp Bådsvik som trer igjennom Azemi med en følsom bakromsball men spissen setter avslutningen midt på et utrusende keeper.

Få minutter senere er duoen på farten igjen. Bådsvik header et nydelig innlegg fra Cleve Broch i tverrliggeren og på returen dukker naturligvis Ullerns toppscorer opp og setter innen volley med venstrefoten.

2-3 og reduseringen sørger for at kampen tar fullstendig fyr på ny med 15 minutter igjen på klokka.

Mot slutten har begge lag store sjanser og både Jaf, Brage og Følstad har gode muligheter til å sikre oss poeng med hjem i bussen til Oslo.

Men det blir altså bare nesten - igjen.

Dermed må man trolig vinne resten av de fem gjenværende kampene for å berge plassen, en oppgave som per nå virker umulig for et lag som sliter med å komme seg ut av motgangen i årets sesong.

Kampfakta

Gjøvik/Lyn 3-2 Ullern

Mål: 0-1 Leenen 5.min, 1-1 Azemi 30 min , 1-2 Lekaj 54 min, 1-3 Lekaj 63 min, 2-3 Azemi 75 min.
Gule kort : Følstad, Orheim Jaf
Tilskuere: Ca 500 stk

Ullern (4-3-3) :

Wold, Austnes, Dizdar, Udnæs, Lindøe, Tobiassen, Jorde, Nygaard, Orheim Jaf , Skårn, Azemi.

Benyttede innbyttere:

65 min - Følstad for Jorde.

70 min - Cleve Broch for Lindøe, Bådsvik for Skårn, Nygaard for Skog Martinussen

88 min -Støfring for Orheim Jaf

3.poeng: Fitim Azemi

To nye scoringer og en ny god prestasjon. I likhet med sist helt avgjørende for Ullerns angrepsspill med sin styrke og duellkraft som oppspillspunkt. Samtidig en konstant trussel i boksen og med litt flyt hadde det blitt hattrick også i dag. Hadde Azemi vært Ullern-spiller hele sesongen hadde trolig situasjonen sett annerledes ut, så god er 31-åringen på dette nivået.

2.poeng: Peder Herman Udnæs

Ny strålende match av midtstoppertalentet. Er i tillegg til å kontrollere de defensive oppgavene med fart og styrke en offensiv trussel med sin ro med ball og gode venstrefot. Livsfarlig når han tar med seg ball forbi ledd og serverer også en strålende assist på 1-1. Er uheldig og faller på 1-2 men totalt sett en ny toppmatch av 18-åringen.

1.poeng: Lars Følstad

Fikk over en halvtime på banen og brukte denne meget godt. Tilførte stor energi til sluttspurten med sine ballvinneregenskaper og driv med ballen i beina. Var også nære å sette utligningen med et skudd like utenfor mot slutten av kampen.