G19: Det ble skåringsbonanza mot Korsvoll

Postet av Ullern Fotball den 24. Sep 2023

I vårkampen på bortebane mot Korsvoll ble det tap etter 30 min med en mann mer på banen. På torsdag var det duket for å returoppgjør og det skulle bli mindre kort, men mange flere mål.

Fitzgerald show

Det tok ikke lang tid før Ullerngutta begynte å skape sjanser og bare 6 min var spilt når Albert Aleksanjan smyger ballen over Korsvoll sine stoppere og Oliver Fitzgerald chipper ballen over keeper til 1-0. Men der det var lekent og mye bra fremover, skulle det bli desto mer rot og surr den andre veien. Flere ganger er vår bakre ledd ikke helt enig om en skal falle av eller ikke, og 9 min er spilt når vi har for mange linjer bakerst og Korsvoll smetter gjennom alene med Skretting til 1-1. Men med Aleksanjan i storform på ene siden og en Ellef Oldevik Herstad som virkelig har funnet målformen på den andre, så skulle Korsvoll sine backer rett og slett få seg en tøff kveld i regnværet på Ullernbanen. Edi Hockic finner Herstad i bakrommet og alene med keeper ruller han den rolig i mål. Fem minutter senere rager Sean Bonaventure Andreassen igjen i de høyere luftlag og stanger inn 3-1. Det skapes sjanser og situasjoner på løpende bånd. 30 min spilt når Danial Khoshpayam finner Fitzgerald til 4-1 og like før pause er det Aleksanjan som serverer Fitzgerald hans tredje mål og fjerde målpoeng for omgangen.

Svak start på 2.omg

En klassiker på store ledelser til pause er at laget som leder ikke evner å holde nivået sitt oppe og de som ligger under får tatt seg litt sammen og lagt en aldri så liten plan. Slik utartet det seg også det første kvarteret etter pause. Ullern var litt under sitt nivå og plutselig hadde en gitt bort to mål til Korsvoll og på 5-3 ble det plutselig en aldri så liten nerve i kampen igjen. Men Fitzgerald var ikke ferdig, i det 60 min bredsider han inn en corner fra Jacob Cleve Broch. Da gikk luften litt ut av Korsvoll og det ble store rom å angripe i. To min senere spilles Bendik Foss Evensen gjennom av Fitzgerald (målpoeng nr 6!!) alene med keeper, rundt keeper og 7-3. To min til går og da er det Cleve Broch igjen som serverer, denne gangen Herstad på flott innløp fra motsatt kant. 85 min spilt når 2008 modell Philip Fjellman drar seg innover og smeller ballen i motsatt kryss fra 17-18 meter og samme Fjellman bredsider inn Ullern sitt tiende mål på overtid, assistert av Jon Røen Bjørge og Bendik Foss Evensen.

Det sitter bedre og bedre fremover i banen

Hovedtrener Johan Egil Rudi om kampen.

Det er liten tvil om at ti mål riktig vei viser at relasjoner virkelig begynner å sitte og vi ser at stadig flere angrep ligner på hverandre. Vi møter mange lag som legger seg lavt og det å spille mot slike lag er noe vi har brukt mye tid på å finjustere siste ukene både på feltet, med video og i samtaler med spillere, lagdeler og hele gruppen. Må nevne Oliver etter hele seks målpoeng. Oliver har hatt en enorm utvikling siden sommeren og er nå 100% frisk og i topp fotballform, er en fryd å se på både som skaper av situasjoner, tilrettelegger og avslutter. Han fortjente å få en solid dose målpoeng i dag.

Jeg klarer likevel ikke være helt fornøyd, vi skal alltid se på områder vi kan forbedre. Fire baklengs og måten vi fremstår ut fra pausen på 5-1 ledelsen er helt klart områder vi vil se på og evaluere før neste ukes kamp. Det handler om hvordan vi både enkeltvis og som gruppe klarer å holde standarden vår oppe, der gjorde åpenbart vi trenere og spillerne en for dårlig jobb.

Så mye bra, mye moro, litt å jobbe med og ta tak i. Alt i alt en underholdende kveld på Ullernbanen.