Ny uavgjort til tross for steg i riktig retning

Postet av Ullern Fotball den 20. Sep 2023

Etter en liten landslagspause var det endelig tid for å spille om poeng igjen. Et Ullern-lag sulteforet på trepoengere håpet å kickstarte en sårt tiltrengt sluttspurt i Bergen mandag kveld. Ny uavgjort og 2-2 gjør at stupet nærmer seg.

(Foto: brann.no)

Kom godt i gang

Etter en positiv opplevelse mot Stjørdals/Blink og en ekstra treningsuke var optimismen tilbake i gruppa og dette var også synlig når fløytesignalet gikk på Varden Amfi.

Etter åtte minutter setter vi opp et meget godt angrep med hurtige kombinasjoner på høyresiden. Skuddet til Christoffer Skårn ga dagens Brann-keeper Eirik Holmen Johansen et lite hint om hva som skulle komme senere, til tross for at den tidligere City-keeperen hadde få problemer med å redde.

Brann hadde ballen mest, men vi skapte stadig farligheter og lå for en gang skyld meget godt organisert defensivt.

Tre minutter senere er Skårn nok en gang på farten. En ny god kontring på høyresiden ender med en Azemi-flikk til Brage Tobiassen inne i Branns 16-meter. Unggutten bruker akkurat litt for lang tid og dagens andre Ullern-sjanse blir blokkert av en forsvarer.

Kort tid etter får samme Tobiassen sjansen på ny. Indreløperen tok det dype løpet helt inn på Branns 5-meter, men helt umarkert headet han det presise Austnes-innlegget såvidt utenfor.

Klarte ikke holde på ledelsen

Det lå et Ullern-mål i lufta og etter 25 spilte minutter fikk vi den etterlengtede goalen. Skårn dundret nedover høyresiden på ny, ble felt av en Brann-forsvarer såvidt innenfor og dommeren pekte på krittet.

Ullerns straffeeksekutør Fitim Azemi overlot uselvisk ansvaret til Emil Orheim Jaf, som trillet Ullern enkelt i ledelsen fra krittmerket i egen hjemby.

Men som så mange ganger før klarte vi ikke å bevare ledelsen.

I sin første farlige visitt inne på halvdelen vår for dagen vender Branns kvikke unggutter spillet fint. Et innlegg som sklir av og går i stolpen setter både Ullern-forsvaret og keeper Jesper Nesbakk Wold ute av spill, og dermed kan Mikael Berg Kvinge trille inn utligningen i åpent mål.

Resultatet står seg til pause og vi går i garderoben med samme utgangspunkt som vi hadde når kampen startet opp. Vi må opp og frem, kun seier er godt nok.

Bølget frem og tilbake hele andreomgang

Når lagene kom ut fra hvilen tok det bare sekunder før det smalt på ny. Dagens Ullern-gutt Christoffer Skårn var nok en gang på hugget.

Kantspilleren dro seg fri fra to Brann-spillere etter et innkast og banket ballen opp i garnet fra kanten av 16. Holmen Johansen rakk ikke å reagere og vi var tilbake i ledelsen.

Men omtrent før jubelen hadde lagt seg svarte hjemmelaget på ny. Denne gang lagde vi trøbbel for oss selv med et unødvendig ballmist sentralt i banen. Herman Stakset kunne dermed enkelt runde keeper og sette inn 2-2.

Tidligere i sesongen har slike type smeller sørget for at luften går ut av ballongen, men Ullern-spillerne jobbet og slet for å komme seg til nye sjanser.

Jaf, Udnæs og Cleve Broch som kom inn på høyrekanten utover i omgangen hadde alle gode muligheter til å bli matchvinnere, men som så mange ganger før manglet vi marginer og kvalitet iden siste avgjørende fasen.

Litt marginer med hadde vi allikevel, for på tampen kunne og burde hjemmelaget sikret seieren etter en enrom dobbeltsjanse som på mirakuløst vis til slutt endte utenfor mål.

Vi skapte uansett mer enn vi slapp til hele kampen sett under ett, og sto godt mot både kvikke unggutter og etablerte eliteseriespillere.

Men dessverre ble det bare nesten, også denne kvelden. Dermed nærmer det seg sakte men sikkert "vinn eller forsvinn" med tanke på å overleve i PostNord-ligaen.

Kampfakta
Brann 2 - Ullern: 2-2

Mål: 0-1 Orheim Jaf 25.min, 1-1 Kvinge 43.min, 1-2 Skårn 47.min, 2-2 51.min Stakset
Gule kort :Ingen
Tilskuere: ca100

Ullern: Wold, Austnes, Dizdar, Udnæs, Lindøe, Tobiassen (Holthe 67 min), Jorde, Nygaard, Orheim Jaf (Fosen 90), Skårn (Cleve Broch 65 min), Azemi.

Poengbørsen

3.poeng: Christoffer Skårn

Skaffet straffe og scoret et kunstmål. Sto bak mye av det Ullern-skapte på høyresiden. Kommer virkelig til sin rett i kontringsfasen med hurtighet, 1v1 ferdigheter og skuddstyrke. Jobbet også godt defensivt helt til kreftene tok slutt.

2.poeng: Herman Udnæs

Ny bunnsolid kamp i sin andre kamp fra start i PostNord-ligaen. God til å bryte foran, vinner dueller både i lufta og langs bakken og bidrar også offensivt med smarte og gode pasninger samt forseringen i banen. Et tverrligger-treff unna matchvinnerscoring og årets mål i PostNord-ligaen. Sammen med Ismar god kontroll på Branns spiss-yndling Heggebø gjennom 90 min.

1.poeng: Fitim Azemi

Pliktoppfyllende og hardtarbeidende i press-spillet. Gjør en ekstremt viktig jobb som oppspillspunkt og er flink til å holde på ballen, og sette opp andre. Kommer til en del farligheter og er nære på ved flere anledninger. Bevegelig og aktiv i 90 min som sørger for mye plass til kantene våre. Kan bli skummel nå som den fysiske formen nærmer seg toppen igjen.