G19: 6 av 6 poeng sist uke

Postet av Ullern Fotball den 12. Sep 2023

Albert Aleksanjan satte 2-0 på straffe mot Sagene. Foto: Jon Oldevik.

Våre juniorer i 1.div G19 har slått solid tilbake etter tap i første kamp etter ferien. Sist uke var både Sagene og Bærum motstander, det skulle bli en kamp uten dramatikk og en med fullstendig kalibalik. Men full pott poengmessig.

Tidlig ledelse mot Sagene

Som mot Bærums Verk Hauger skulle det bare være snakk om sekunder før ledelsen var opparbeidet. Edi Hockic tok keeperen på senga og satte inn 1-0 fra langt hold. Resten av kampen var stort sett kontrollert av oss, Marius K. Teigen satte inn 2-0 halvveis etter retur fra keeper via tverra og Albert Aleksanjan satte opp en flott vegg før han smalt ballen forbi keeper fra 20m. Dermed 3-0 til pause og god kontroll. Etter hvilen kontrollerte hjemmelaget kampen og med et kvarter igjen var debutant Magnus Mikkelsen Dybsjord frempå med det som må ha vært noen veldig lange hårstrå for å stusse inn 4-0 og det som ble kampens siste mål.

Med 1-0 etter bare et par sekunder så var kampen umiddelbart inne i vårt spor, Sagene måtte frem og det gav oss rom nok til å skape mye. Skulle gjerne sett at vi bruke muligheten til å forbedre målforskjellen, men slik ble det ikke. Vi holder null, skaper mye og vinner fullt fortjent, sier hovedtrener Johan Egil Rudi.

Drama hele veien inn mot Bærum SK

Torsdag var Bærum SK på besøk og det skulle bli et drama til siste slutt. Men starten på kampen er lite dramatisk, vi får raskt kontroll på banespillet og skaper et par farligheter. Så skjer derimot det som for ofte har skjedd denne sesongen, vi har en spiller omringet på banen og velger å ikke takle ballen til oss selv om den ligger en meter unna flere. Det ender med at BSK kommer til et innlegg som vi ikke håndterer og dermed skudd i hjørnet til 0-1. Dramatikkens første akt skal så starte når et skudd fra ex BSK spiller Ferdinand Kaspersen knekker keeperens finger, så de må sette en utespiller i mål. Det utnytter Ellef Oldevik Herstad og pirker inn 1-1 like etter de tok ledelsen. 31 min spilt. Så er Herstad gjennom alene med keeper like før pause, straffe og Albert Aleksanjan er sikker fra 11m. Dermed ledelse til pause, en ledelse som fort kunne og burde vært større etter at vi blant annet hadde en heading i tverra.

Ellef Oldevik Herstad var involvert i det meste mot Bærum. Foto: Jon Oldevik.

2.omg begynner med to enorme Ullernsjanser som ikke omsettes i mål. Nå burde kampen ha vært død og begravet, men det skulle den overhode ikke være. For i det 58 min gir vi bort ballen på midten, BSK tar oss i ubalanse og plutselig står det 2-2. Temperaturen øker på banen når en del situasjoner dømmes litt hit og dit. 73 min er spilt når Aleksanjan spiller Herstad gjennom, svakt skudd rett på keeper men ballen triller over streken og i mål. Så skal Herstad fullføre sitt bidrag til kampen når han like etter får sitt andre gule og dermed er vi 10 man de siste 15 minuttene. De blir høydramatiske, det kriges, det lages nesten straffe og det brukes ymse triks i boken for å drøye tid og til slutt kunne en høre dommeren blåse for siste gang. Ullern 3-2 Bærum SK.

Ja dette ble særs spennende, vi hadde ikke helt kontrollen på hvem som fikk det gule kortet og det viste seg å være en annen enn vi trodde. Situasjonen rundt kortet var veldig rotete, men der gikk vi trenerne på en liten smell. Vi var godt forberedt på hva vi skulle møte og kampplanen satt som et skudd den. Det er likevel ingen garanti for noe som helst og når vi gir bort to mål så blir det alltid spennende, det røde kortet gjorde kaoset komplett og vi måtte lete frem kriger og kyniske egenskaper for å hale det i land. Alltid deilig å stå igjen med seier etter slike kamper, det gir noe mer enn en kontrollert firemålsseier, avslutter Rudi som kunne puste lettet ut etter femte seier på rad etter ferien.