G19: Tap og seier i serieåpning høstsesong

Postet av Ullern Fotball den 18. Aug 2023

Ingen kamper er enkle i 1.div G19 Oslo, og hverken mot et blodtoppet Frigglag eller et opprykksjagene Årvoll skulle det bli noe annerledes. Tette, tøffe og jevne kamper der utfallet lenge stod å vippet. En av de gikk mot oss og den andre med. Slik var G19 sine to første kamper i høstsesongen 2023.

Drama og kollaps mot nabo Frigg i første høstkampen

Sommerferie, naboduell og toppkamp når Frigg kom på besøk med halve A laget sitt til dyst på Ullernbanen. Masse publikum og to gode lag skulle duellere. At lagene hadde veldig ulike styrker gjorde at ingen av lagene helt klarte å ha kontroll på kampen og det skulle bli enormt sjanserikt. Mens Frigg var sterke fremover i banen og hadde et kombinasjonsspill på høyt G19 nivå og skapte mye gjennom det, var de ditto svake bakerst i banen og godt Ullernpress skapte mange brudd som førte til mange sjanser. Det var knapt gått 10 min før Frigg tok ledelsen, begge lag hadde som sagt så plenty med sjanser før Herman Udnæs utlignet i det 39 min, men Frigg skulle likevel få gå til pause når de gikk rett opp i ny ledelse 2-1.

I 2.omg skulle det bli dramatikk på flere måter. Etter et drøyt kvarter fikk en Friggspiller en alvorlig skade, brudd i leggen og ambulanse måtte til for å få fraktet han til sykehus der han har gjennomgått det som etter rapportene tilsier er velykket operasjon. Vi ønsker han alt godt i sin vei tilbake på fotballbanen. Like etter kampen startet igjen så utligner vi til 2-2, igjen er det Udnæs som er frempå. Dessverre gis det bort et av for mange unødvendige dødballer mot i årets serie og via via får Frigg kranglet ballen i mål. Synd fordi i denne perioden var vi i ferd med å få et visst overtak i kampen, Frigg naturlig nok litt preget av den stygge skaden på egen spiller. Når kampen bikker 80 min må vi frem i banen, endringer gjøres, men det ender i nytt Frigg mål og dermed går luften litt ut av ballongen. Avslutningen på kampen er overhode ikke godkjent og det blir hele 6-2 til Frigg før lyset går og dommeren blåser av kampen.

Vi møter ett veldig godt Frigglag som holder svært høyt G19 nivå, det er kult med masse publikum og det er lærerikt for gutta å møte spillere som spiller fast på et solid Norsk Tipping lag for Frigg A. Utfordringen for oss er at vi ender med å ikke henge helt sammen defensivt når Frigg er i etablerte angrep, deres gode kombinasjonsspill blir seende voldsomt flott ut når vi ikke gjør jobben vår alle man tidlig nok. Da må noen hele tiden reparere for andre og det blir voldsomt slitsomt i lengden. Liten tvil om at enkelte blir avslørt når en møter såpass god motstand, vi lærer mye og så skulle jeg naturlig nok sett at vi ikke rakner såpass på slutten. Uansett ble fotballen ikke helt like viktig denne kvelden etter den stygge skaden på Friggspilleren, vi ønsker han god bedring og har sendt han en liten hilsen fra oss, deler hovedtrener Rudi med oss.

Avgjorde på slutten Årvoll

Ny toppkamp og helt annet kampbilde enn mot Frigg. Årvoll la seg stort sett lavt og lot oss ha ballen. Kontringer med påfølgende dødballer var virkemiddel som skulle slå oss denne dagen på en noe slitt Årvoll kunstgress. Kampen følger følgende spor. Vi har ballen, skaper masse gode situasjoner og sjanser, Årvoll kontrer og får en del dødballer de er småfarlige på. 0-0 til pause, vi burde ledet med et par mål.

I andre omgang skulle det vel å merke bli mer action. Ny dødball, corner denne gangen, Årvoll er tøffest i feltet og 1-0. Heldigvis responderer vi på beste vis, Danial Khoshpayam og 1-1 rett etter på en rask avslutning mellom bena på keeper. Vi pusher mer og mer på, antall berøringer i Årvoll sin 16m må ha vært nær rekord i årets serie for vår del, men ballen ville ikke i mål. Så skulle vi vise dødballstyrke offensivt, toppskårer Albert Aleksanjan stiger opp og header ballen rett på keeper, men er først på returen og 2-1 er et faktum med knappe 10 min igjen. Årvoll må ofre alt fremover, det gir oss rom for overganger og når Marius Teigen gjør en flott jobb så finner han 2008 modell Philip Fjellman som bredsider ballen i mål alene med keeper. 3-1, game over og 3 poeng.

3-1 fra Philip Fjellman, det feires på skikkelig vis.

Vi dominerer kampen i store perioder, men har en tendens til å mangle litt på valgene våre når vi kommer til gode situasjoner nærme motstanders mål. Pasninger som slås litt for tidlig, litt for sent, litt for hardt eller litt for svakt, timing og styrke avgjør ofte i tette situasjoner. At vi må gjøre en del endringer underveis i kampen, både pga skade og planlagte bytter, viser at vi har en bunnsolid stall og benken vår er sterk. Flere kommer innpå og gjør sterke bidrag til at vi haler i land 3 poeng på en vanskelig bortebane. Årvoll hadde kun avgitt poeng i en hjemmekamp før de møtte oss. Kult å se flere guttespillere f.08 og 07 komme innpå med viktige bidrag, det gror godt under junioralder og flere banker på døren. Rekruttkamp allerede i morgen lørdag og vi ser frem til en hektisk høst med masse gode utfordringer, avslutter Rudi før han tar helg.