Ullern 2: Knepent tap mot Lokomotiv Oslo

Postet av Ullern Fotball den 16. Aug 2023

Lokomotiv Oslo har kanskje ikke hatt helt den vårsesongen de hadde håpet, og "hjemme" på Frogner Stadion var det derfor ekstremt viktig med 3 poeng for å klatre ut av nedrykksstriden i Norsk Tipping ligaen, avdeling 1.
Og for Ullern 2 var kampen vel så viktig for å holde kontakten med lagene over nedrykksstreken. Men som på CC Vest Arena i sesongens første kamp, så var det igjen Loket som tok alle poengene med knappest margin.

Benestad stengte buret før pause
Ullern 2 stilte utvilsomt en første ellever hvor de offensive kvalitetene var hovedattributt til de fleste av spillerne utpå der. Men hva gjør vel det når man har en keeper som ved flere anledninger reparerer svakt forsvarsspill med noen ordentlige feberredninger.

Men de offensive kvalitetene skapte også mange gode muligheter for Ullern 2, og det var en meget underholdende kamp for de drøyt 30 oppmøtte og det uvisst antall seere som fikk med seg kampen via Direktesport.
Og en som virkelig var i slaget var nummer 23, Bendik Foss Evensen. Spissen har vist stigende form den siste tiden og han lot seg ikke be to ganger når han flikkes nydelig gjennom på blankt mål av Emil Jaf. Med venstre foten plasserer han ballen enkelt til høyre for keeper og dermed ledelse til bortelaget.

Og den ledelsen klarer Ullern 2 å holde inn til pause, mye takket være Ingvald Benestad som varter opp med 3 helt nydelige redninger som strengt tatt burde vært mål.

Gammel kjenning straffet Ullern 2
Andre omgangen er ikke mange minutter gammel når Ullerns Abdel-Hedi Ali er i det gavmilde hjørnet. Først så spiller han ballen rett i en Loket spiller etter egen 5 meter, og i påfølgende situasjon hvor ballen ender opp i bena igjen til Ali, så surrer han det til for seg selv og mister kontroll på både ball og motstander. Det ender opp med felling av Erlend Storseth og straffespark til Loket.

Benestad går riktig vei på straffen, men straffen er såpass hard og velplassert av Ulrik Bjerke og dermed er utligningen et faktum.

Inn til 2.omgang så entret tidligere Ullern spiller Kasper Hoftvedt banen. Etter å ha vært ute hele 2022 med korsbåndskade så er det gledelig å se at spissen begynner å finne formen selv om det var synd han skulle finne den mot nettopp Ullern.
Hoftvedt putter først 2-1 i det 70.minutt før han øker ledelsen i det 79.min og dermed 3-1 ledelse til Loket.

Håpet om poeng tennes når klokken har passert 85.min. Cleve Broch bryter en pasning høyt i banen og finner Dreni Ademaj på 20 meter. Ademaj som bommet på straffespark noen minutter før finner Bendik Foss Evensen i boksen, han legger ballen til rette for seg selv med ett touch før han kontrollert plasserer ballen til høyre for keeper. Den type scoring har han scoret mange av i sitt liv.

Men dessverre så blir det ikke flere mål på Frogner stadion og Ullern 2 må for åttende gang denne sesongen gå av banen med 1 måls tap.

Kampfakta
Lokomotiv Oslo - Ullern 2: 3-2
Mål: Foss Evensen 16.min (Jaf), Bjerke 52.min (Str), Hoftvedt 70.min, 79.min, Foss Evensen 86.min (Ademaj). Gult kort: Myhre (Lokomotiv Oslo), Udnæs (Ullern 2).
Tilskuere: 30

Lagoppstilling
Benestad, Bay-Larsen, Ali, Udnæs, Cleve Broch, Hockic (Stensland 77.min), Holthe, Ademaj, Jaf (Aleksanjan 85.min), Støfring (Francke 58.min), Foss Evensen

Poengbørsen
3.poeng: Ingvald Benestad
Med sin enorme 1.omgang så er det vanskelig å komme unna 3 poeng til han. Må se 3 mål i nettet i andre omgang, men kan vel strengt tatt ikke lastes for det.

2.poeng: Bendik Foss Evensen
Meget god kamp av Foss Evensen. Deilig å se at målene også er tilbake i tillegg til at han er råsterk på topp og god med ballen i beina. Lukter PostNord-ligaen av han nå!

1.poeng: Aksel Bay-Larsen
Gjøres ingen tjenester når han blir satt i en uvant posisjon på høyreback. Men Bay viser at han også i denne posisjonen duger meget godt. Såpass godt at vi syns han fortjener å komme på poengbørsen også denne gang.