Bærum fikk revansje på hjemmebane

Postet av Ullern Fotball den 14. Aug 2023

Som det eneste laget som har tapt for Ullern i PostNord-ligaen 2023 var et formsvakt Bærum trolig på jakt etter revansje når de tok oss i mot på "Kadda". Og revansje for det bitre 1-2 tapet på Ullern KG fikk de så til de grader etter en oppvisning i effektivitet foran mål.

God start på kampen

Et Ullern-lag for dagen ledet av assistenttrener Sigve Ravnåmo og keepertrener Dennis Smalsundmo gikk fortumlet i garderoben med 0-3 i sekken etter det som er en av årets mest spesielle omganger.

Før pausesignalet derimot, var det Ullern som styrte det meste av spillet.

Men fotball avgjøres som kjent i begge de to lagenes sekstenmetere, og her var det liten tvil om hvilket lag som hadde møtt opp til helgvakt på arbeidsplassen denne lørdagen.

De første 15 minuttene var derimot et stort lyspunkt på det som til slutt ble en (gul og) sort dag. En av suksessfaktorene til Ullern i det motsatte oppgjøret, nemlig hurtig vendingsspill og flittig bruk av vingbackene Lindøe og Austnes, ga oss både ro med ball og tilløp til farlige sjanser.

Både Mads Bådsvik og Fitim Azemi var farlig frempå ved et par anledninger men det var hjemmelaget som skulle nette først.

Manglende stolthet i egen boks

I likhet med sist gang lagene møttes tok Bærum ledelsen på et hjørnespark. Peder Vogt rev seg løs inne i feltet og klarte på finurlig vis å heade ballen i mål til tross for at han var på vei ut av boksen. 1-0 litt mot spillets gang.

Ullern Fotball kan nok se langt etter dugnadsjobber som sikkerhetsvakt hos vaktselskapet Pro-Sec i nærmeste fremtid.

Få minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen etter det som må betegnes som særs passivt forsvarsspill.

får lov til å ta ned, kontrollere og spille seg inn i 5-meteren vår, og Kristoffer Sørensen får en enkel jobb med å sette inn 2-0.

Nok en gang setter vi tredemølla på full motbakke i en kamp vi i utgangspunktet er helt på høyde med motstanderen.

Bedre blir det heller ikke av at vi fortsetter å brenne sjanser i motsatt ende av banen. En duggfrisk Christoffer Skårn var tilbake på Ullerns høyrekant og skapte mye kvalme sammen med resten av topptrioen.

Men der hvor det fortsatt er kladdeføre i Ullern-angrepet har Bærums offensive kvalitetsspillere speilblank is å kjøre på.

Målsniken Lasse Bransdal er ikke en mann du slipper ut av dødvinklene i PostNord-ligaen, og etter nok en oppvisning i passivt forsvarsspill får Bærums toppscorer heade inn 3-0 like før pause.

Ullern-gutta måtte dermed rusle slukøret inn til hvilen, med den viktige påminnelsen om at mål preger kamper lengst frem på netthinnen.

Få men viktige lyspunkter å ta med seg

Den andre omgangen startet omtrent der den første slapp. Rasmus Løvseth vil ikke være noe dårligere enn sine rekkekamerater i front hos de gule.

Altfor upresset får han prikke inn 4-0 bak Bugge, og en kamp som virket relativt kjørt var nå fullstendig parkert på dynga.

Derfor tar vi med oss noen få gledelige oppturer mot slutten av kampen.

Først reduserer vi på straffespark ved Fitim Azemi. Etter mange gode offensive bidrag fikk endelig nysigneringen sin første scoring i Ullern-drakt. La oss håpe det er starten på en real streak.

Deretter fikk en ny Ullern-unggutt debuten sin i PostNord-ligaen. Jacob Cleve-Broch fikk de siste 7-8 minuttene på banen og rakk både å vise frem sin gode venstrefot og sin gode innstilling på den korte tiden.

Før den tid hadde Bærum puttet på et par mål til, mens Ullern nok en gang hadde flere store sjanser til å score et par til.

Blant annet fikk dagens matchball et nytt liv som fisk etter å ha blitt blåst over mål og ut i Oslofjorden av Mads Bådsvik.

På tavla til slutt blir det uansett stygt, og det er få steder å gjemme seg når man seks i sekken av et lag som Bærum.

Det positive er at de andre lagene i bunnen også avgir poeng i hver eneste runde, og dermed har man fortsatt noen uker til med spenning i vente.

På Søndag kommer TUIL på besøk til Ullern KG og der får vi en ypperlig mulighet til å revansjere både 0-4 tapet i nord for noen uker siden og helgens pinlige 6-1 tap.

Jacob Cleve-Broch (f.2004) fikk fortjent debuten i PostNord-ligaen for Ullern sitt A-lag mot Bærum.

Kampfakta

Ullern: Bugge, Austnes, Fosen, Navarsete, Rye, Tobiassen, Jorde, Lindøe, Bådsvik, Skårn, Azemi

Benyttede innbyttere: Følstad (64), Bay Larsen (74), Foss Evensen (74), Cleve Broch (85), Holthe (85)

Bærum: Skretteberg, Vogt, Frobenius, Østvold, Øya, Arvesen (K), Haugen, Myrmo, Bransdal, Løvseth, Sørensen

Mål:  1-0 Vogt (10.), 2-0 Sørensen (15.), 3-0 Bransdal (44.), 4-0 Løvseth (46), 4-1  Azemi (48), 5-1 Myrmo (56.), 6-1 Bransdal (88.)

Poengbørsen
3.poeng: Espen Lindøe

Som alltid 100% innsats fra den rutinerte backen mot gamle lagkamerater. Vant de fleste av sine kamper defensivt og hadde også en rekke offensive bidrag. Skaffer oss straffe og er en av få som kan se seg i bilspeilet med god samvittighet på vei ut av parkeringsplassen på Kadda.

2.poeng: Christoffer Skårn

Et friskt pust tilbake i 11eren. Full av energi og får vist glimt av hvor viktig han er på sitt beste. God i kontringsfasen, serverer flere gode innlegg og har nok sjanser til å sette et par i kassa selv. Kan bli viktig en viktig mann utover høsten.

1.poeng: Brage Tobiassen
Ny god kamp av midtbanejuvelen. Fungerer som boksåpner i frispillingen og er god til å sette opp folk spesielt fremover i banen. Vinner i tillegg mye dueller i lufta og viser at han har etablert seg på et stabilt godt PostNord-liga nivå, til tross for at han såvidt har rukket å bli konfirmert.