Bittert tap mot Alta

Postet av Ullern Fotball den 7. Aug 2023

Selv om man forrige kamp mot Tromsdalen var svak så har Ullern laget under Anders Lubeck sin ledelse absolutt vist god progresjon den siste tiden. Og tre poeng mot Alta var absolutt i sikte når de gjestet CC Vest Arena.
Men en unødvendig utvisning og straffebom gjorde jobben særdeles vanskelig.

ARKIVFOTO: Emil Orheim Jaf så det røde kortet mot Alta. FOTO: Merethe Fosby

Ut av startblokka
Ullern var kanskje ikke på papiret oddsfavoritt før denne kampen, men troen på 3 poeng var meget sterk når de tok imot Alta på sin egen hjemmebane.
Og Ullern åpner kampen virkelig sterkt. Mads Bådsvik får to store sjanser allerede etter et par minutter, men dessverre sitter ikke avslutningene helt for han. Bortelaget sliter virkelig den første halvtimen, spesielt på venstresiden hvor Emil Jaf i kjent stil flere ganger klarer å passere sin oppasser, men uten tellende resultat på måltavlen.

Men der hjemmelaget sliter med å sette ballen i mål, så er ringreven Christian Reginiussen langt bedre når han får muligheten etter 31 minutter. Han er sikker på laben og sender bortelaget i føringen i regnet på CC Vest Arena.

Gleden skal imidlertid vise seg å være kortvarig for laget fra nord. Jubelen fra bortelaget har knapt nok lagt seg før Fitim Azemi viser enorm kvalitet når han er sterk feilvendt og klarer å holde i ballen. Han dribler seg fri fra to spillere og serverer Lars Austnes på høyresiden. Austnes bruker sin eminente høyrefot til å svinge ballen inn i feltet og der sitter den endelig for Bådsvik når han setter pannebrasken nydelig til ballen og styrer ballen i hjørnet.

ARKIVFOTO: Mads Bådsvik scoret igjen på CC Vest Arena. FOTO: Merethe Fosby

Hodemist

Det nærmer seg pause når Ullern og Emil Jaf skal gi seg selv veldig vanskelig forutsetning foran andre omgangen. Etter noen tette dueller så mister unggutten Jaf hodet et ørlite sekund og slenger ut en hånd i retning en Alta spiller. Selv om treffet nok ikke var det hardeste så gir det uansett ikke dommer noen alternativ annet enn å vise han det røde kortet. Dermed må Ullern spille med en mann mindre i en hel omgang.

Tett og jevnt, selv med 10 mann

Utgangspunktet før andre omgang var meget vanskelig, men Ullern hadde absolutt ikke tenkt å legge seg bakpå for å berge ett poeng.

Hjemmelaget bytter til to stoppere bak og setter innpå Christoffer Skårn og signalet er tydelig. Her skal vi gå for alle poengene. Og det hadde ikke vært helt ufortjent om det hadde blitt resultatet.
Nevnte Skårn blir spilt nydelig fri på høyrekanten av Brage Tobiassen og stormer inn i feltet. Der må Alta ty til ulovlige midler for å stoppe han og dermed ender det hele med straffespark til Ullern. Årets første for ordens skyld.

Og nå ligger det meste til rette for at nysigneringen Fitim Azemi skal sette sitt første mål for Ullern. Azemi løper selvsikkert mot ballen og sender den ned mot venstre hjørnet. Dessverre for Azemi og Ullern redder Alta keeper Mats Trige mesterlig med et tigersprang og som i motsatt oppgjør blir han avgjørende.

Vi hopper til minutt 83 og igjen er det Christian Reginiussen som skal straffe Ullern når han setter inn 2-1 til bortelaget og sitt niende mål denne sesongen. Og mannen som spilte sin 330 kamp for Alta i dette oppgjøret har virkelig vært en Ullern nemesis denne sesongen.

Og Ullern klarer aldri å svare, selv om de heroisk forsøker å angripe bortelaget de siste minuttene. Istedenfor som det så ofte skjer, så er det motstanderen som får muligheten til å kontre. Og på overtid sitter den definitive spikeren i kisten når innbytter Peder Brekke kommer alene med keeper og kan enkelt lobbe den over en utrusende Bugge i Ullern buret, og dermed game set match.

ARKIVFOTO: Ullern trener Anders Lubeck. FOTO: Merethe Fosby

"Man får som fortjent"
Ullern trener Anders Lubeck var skuffet etter kampen og mener laget hans må klare å holde hodet kaldt i avgjørende situasjoner.
- Føler du at man gir vekk poengene i dag med både utvisning og straffebom?
Man får som regel som fortjent, både i fotball og i livet ellers. Gutta jobba og slet det de kunne, spesielt med 10 mann så gir vekk blir feil. Men vi må holde hodet kaldt i stressende og avgjørende situasjoner, og der sviktet vi dessverre igjen i de få men avgjørende nøkkelsituasjonene som oppsto i løpet av en jevn og intens kamp, sier Lubeck.

- Neste runde er det borte mot Bærum som dere slo for et par uker siden. Hvor viktig blir det med tre poeng i den kampen?
Jeg er ikke så opptatt av hvem vi møter og hvor vi skal hente poeng. De er like mye verdt oppe i Levanger som hjemme på Ullern. Det som er sikkert er at vi må ha trepoengere og det helst litt kjapt. Det er et press vi må og vil leve med. Taper vi de neste kampene er det fort over for i år. Skulle vi få fart på ting derimot, kan det gå fort. De som har sett Formel 1 vet hvor fort man kan avansere bakerst i feltet hvis kjerra først får fart!

- Selv om det har tynt med poeng denne sesongen så må det være gledelig å se unge spillere som Ola Rye starte sin tredje kamp på rad å prestere så bra som han har gjort?

I en sesong som uansett er langt unna det man håpet på resultatmessig er det en del lyspunkter når det kommer til spillerutvikling. Et av lyspunktene heter Ola Rye. Han har ikke fått spilletid i velkomstgave av meg, han har gjort seg fortjent til hvert eneste minutt han har spilt i konkurranse med flere veldig sterke og mer erfarne alternativer på stopperplass. Han er en av de som gir aller mest av seg selv og som jeg opplever tåler kravene som blir stilt. Jeg er generelt veldig optimistisk med tanke på unggutta som kommer opp fra egen stall. Brage Tobiassen var kanskje banens beste mot Alta, Bendik Foss Evensen har respondert ekstremt bra på tilbakemeldingene han fikk etter jeg kom.  I tillegg viser Jacob Cleve Broch, Herman Udnæs og Thomas Støfring den nødvendige sulten og dedikasjonen i hverdagen som trengs for å ta nivået på sikt. Her har det blitt jobbet veldig godt i utviklingsavdelingen de siste årene, sier Lubeck.

Kampfakta
Ullern - Alta: 1-3
Mål: Reginiussen 31.min, Bådsvik 32.min (Austnes), Reginiussen 83.min, Brekke 90.min.
Gule kort: Jorde, Austnes (Ullern), Skum, Andersen, Jacobsen, Reginiussen, Trige, Suhr-Stamnes (Alta)
Rødt kort: Emil Orheim Jaf (Ullern)
Tilskuere: 135

Poengbørsen
3.poeng: Brage Tobiassen
Unggutten var tilbake igjen etter suspensjonen etter det røde kortet før ferien mot Godset 2. Han viser at han har tatt med seg den gode formen fra i vår og gjør sine saker meget bra på midtbanen til Ullern. Alltid spillbar og full oversikt hvor han har med og motspillere.

2.poeng: Ola Nikolai Rye
Man blir kanskje ekstra blendet av disse ungguttene når de presterer. Men de fortjener absolutt hyllest når de kommer inn i laget og viser at de kan spille god fotball på dette nivået. Rye spiller bare sin fjerde kamp i PostNord, men viser trygghet og autoritet som normalt skulle tilsi en haug med kamper på dette nivået.

1.poeng: Fitim Azemi
Fortvilende bom når han får mulighet fra krittmerket. Men ellers i kampen er han råsterk på topp og sterkt delaktig i scoringen i første omgang. Ingen tvil om kvaliteten hans og at han blir meget viktig for Ullern denne høstsesongen.