G19: 6-3 seier mot Follo i generalprøven før høstsesongen sparkes i gang

Postet av Ullern Fotball den 5. Aug 2023

Det var endelig duket for kamp igjen for våre juniorer når Follo kom på sommervisit til Ullernbanen torsdag kveld. Vi stilte med en 11er for hver omgang, så i praksis ble det som to kamper på 45 min for oss.

4-2 seier i 1.omg

Follo har levert en sterk vårsesong i Interkrets B og ligger som nr 2 der bak relativt suverne Skeid på topp. Så vi visste det var en sterk motstander vi skulle bryne oss på. Med høyt aggressivt press setter vi umiddelbart press på Follo som etter 5 min må takle til corner. Der er Jacob Cleve Broch presis på labben og finner Herman Udnæs på bakre stolpe som header ballen vakkert helt i motsatt hjørne og i mål. 1-0. Kampen jevner seg ut og det er to gode lag som kjemper om å skaffe seg overtak i kampen. Corner er mål sies det ofte fra tribunen, det er sjelden riktig, men i dag var det oftere riktig enn normalt. 15 min er spilt når Follo har corner, vi klarer ikke få bort ballen og til slutt blir den hamret inn via nærmeste stolpe til 1-1.

26 min spilt når en ball i bakrom uten adresse blir jaget av Thomas Støfring, flere blir med i presset og vi vinner ballen i gunstig posisjon ved Jon Røen Bjørge som spiller Udnæs gjennom alene med keeper og dermed 2-1 etter en rolig innside til side for keeper. 33 min er det på nytt bunnsolid omstilling av våre gutter, Udnæs jager bakfra og Røen Bjørge takler til seg ballen før han leter frem sin indre Dennis Bergkamp (den med utsiden til Viera på White Hart Lane for en del år siden) og finner Ellef Oldevik Herstad på vei inn i bakrommet, Herstad prøver å runde keeper som gir retur og der er Støfring og kan sette ball i det åpnet målet til 3-1. Rett før pause skal det bli to mål til. Først er det Follo som spiller en pasning til sin egen keeper, han bruker alt for lang tid med ballen og i en rasende fart kommer Støfring som snapper fra han ballen og 4-1 er et faktum. Siste som skjer i omgangen er frispark i nesten cornerposisjon for Follo, elendig markering av oss og dermed 4-2 inn til pause. En sjanserik 1.omg, vi må øve på dødball mot.

2-1 seier i 2.omg

11 mann av og 11 nye på til andre omgang. Corner mot, puslete opptreden og Follo reduserer til 4-3 etter bare få minutter. Dagens tredje mål mot på dødball. Men heldigvis er vi ikke så verst på offensive dødballer. 55 min spilt når vi får frispark på perfekt skuddhold. Aleksanjan trengte ikke lete, hullet i muren var enormt, ball rett gjennom og 5-3. 65 min er gått når det settes et godt høyt press, keeper til Follo spiller til en medspiller som får en noe lang berøring og der er Martin Tran. 2007 modellen kommer alene med keeper, spiller ballen på tvers til Marius K. Teigen som kan sette 6-3 i det åpne målet. Resten av omgangen forløper uten de store sjansene, Ullern med god kontroll, Sean B. Andreassen kommer på etter sitt kragebensbrudd i våres og en solid forestilling av våre gutter.

Hovedtrener Rudi om generalprøven

Vi får alle gjennom en solid økt mot en god motstander, alle får spilt den mengden vi hadde planlagt med. Moro å ha med juniorer fra A stallen som bidrar på den måten som Thomas, Herman og Jacob gjør her i dag. Vi unngår skader, får smake på nettsus, må jobbe med mentaliteten vår på dødballer mot og ser relativt bra ut etter ferien. Så jeg er fornøyd, neste torsdag er det klart for seriespill og nabo Frigg venter på Ullernbanen. Vi gleder oss til en spennende høstsesong.