Trå dag i nord

Postet av Ullern Fotball den 1. Aug 2023

Det ble en trå dag på Romssa Arena når tabelltoer Tromsdalen UIL var motstander lørdag tidlig ettermiddag. Et tidlig baklengs gjorde at vi måtte frem å jage og da ble det mye rom for TUIL å kontre i.

Tidlig under

Publikum hadde knapt rukket å sette seg før dagens første mål skulle presentere seg på det som for tiden er TUIL sin midlertidige hjemmebane mens de skifter plastikk inni Tromsdalen. Like før 5 min på klokken taper vi et par dueller på midten og TUIL utnytter bruddet rått. Spiller til toppskårer Marius Larsen som drar av Ola Rye og planter ballen helt ute ved stolpen utenfor Wold sin rekkevidde. Verst tenkelig start for oss mot et lag som vet å kontre når sjansene byr seg.

Vi skaper ikke all verdens, nærmest er vi på et innlegg fra Lars Austnes som finner Azemi på første stolpe, men keeper er på plass og avverger. Ellers var Jaf frisk og den som så ut til å kunne skape trøbbel for TUIL. Men de helt store sjansene uteble og i det 35 min får TUIL en av sine mange cornere i første omgang. Ballen klareres først, men ikke godt nok, den blir lempet inn i feltet og ender hos Larsen som setter sitt andre for dagen og 2-0. Det resultatet står seg til pause og det så ikke lovende ut.

Egentlig ikke nærme poeng

TUIL har god kontroll på kampen i andre omgang, vi sliter med å komme til klare sjanser og TUIL har både ball i stolpen og andre målsjanser før du avgjør kampen på slutten når vi må frem. I det 81 min får TUIL enda en corner, henges opp og de knuser oss rett og slett i duellen og ballen går i mål. Wold vil nok kanskje tenke at den kunne vært reddet. Bare drøye minuttet etter misser vi på en pasning på midten, overgang er nevnt, de ender 1v1 nærme mål og setter ballen kontrollert i lengste. 4-0 og null poeng med hjem fra Tromsø.

Kampfakta
Tromsdalen - Ullern: 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Larsen (5.min), 2-0 Larsen (35 min), 3-0 Eliassen (81 min) og 4-0 Skogvoll (83 min)
Gule kort: Ademaj (Ullern)
Tilskuere: 220

Poengbørs

3.poeng: Emil O. Jaf

Viser 1v1 ferdigheter både fysisk og teknisk som holder høyt PostNord nivå. Har et raid rett etter 2-0 målet der han drar av motspiller på egen halvdel, slår tunell på neste og rykker forbi den tredje før innlegget blir slått inn. Dessverre løp for få lagkamerater fort nok til å fylle opp boksen der. Fremstår som vår klart største trussel mot TUIL. Pluss også for en del viktige returløp.

2.poeng: J. Aarenes

Står ikke på innsatsen fra gutten på vår venstreside. Vi har ok kontroll defensivt på den siden, skaper litt fremover. Konkurransen om poengene ikke den helt store i denne kampen, såpass ærlige må vi være.

1.poeng: Jonas A. Jorde

Jobber og sliter hele veien inn, men det er liten tvil om at midtbanekampen tapte vi i denne kampen.