Historisk begivenhet

Postet av Daniel Garcia den 16. Apr 2024

           

 (Denne gjengen tar i 2024 fatt på spill i 5 div senior damer


Med fare for å bli både pompøse, høye, mørke og historieløse. Førstkommende torsdag finner en aldri så liten begivenhet sted på Ullernbanen. For første gang siden 2012 vil det bli spilt en senior damekamp på en av våre to baner med et Ullernlag på den ene halvdelen, med Snarøya på motsatt halvdel i første serierunde i 5 divisjon avdeling 2. 

Lite vet vi om hva vi går til, men målet og ambisjonen er klar. I tillegg til at vi selvsagt ønsker å stabilisere oss og ha et damelag i senior seriesystemet i uoverskuelig fremtid, er vi også såpass ambisiøse at vi håper å komme oss oppover i divisjonen(e). Så vil tiden vise hva og hvordan det går. 


I mellomtiden kan vi jo se litt på hvordan vi har havnet her. 


Seniorfotball på damesiden. 


Året er 2012 og Ullern har et damelag helt oppe i 3 divisjon for seniorer. Her biter man relativt godt fra seg og ender opp på en finfin 4. plass. 

Deretter er det tilsynelatende stopp, for året etter finnes det ingen informasjon om noe tilsvarende lag. 

Det samme året viser «bøkene» at Ullern stiller med ytterligere 9 lag i seriespillet på dame/jentesiden. 

(slik så det ut forrige gang et Ullernlag var å finne på en tabell tilhørende seniorfotballen på damesiden)


Litt bakgrunn

I mellomtiden drives det relativt godt i Ullern Fotball, klubben vokser og man oppnår brukbare resultater. På guttesiden. 

Det stilles samtidig med vesentlig færre lag og man har færre spillere på jentesiden. 


Som en litt festlig kuriositet og anekdote. 3 år etter at Ullern stilte damelag i seniorfotballen for siste gang, høsten 2015, spaserer nåværende hovedtrener for damelaget inn portene for første gang på et anlegg som den gang så noe annerledes ut. 

Først og opprinnelig som keepertrener, men ble raskt introdusert og installert på jentesiden, og der har han blitt siden. 

9 år senere og man er 2 dager unna seriestart og første senior damekamp på 12 år. 


Jenter 2003 - 2006

Jenter født 2003 var det første kullet nåværende hovedtrener fikk ansvaret for, mens kullet under, jenter født 2004, var et kull som skulle gjøre det brukbart sportslig, med en solid gjeng som trente mye og godt, og samtidig var pionerer der de inngikk et samarbeid med Fossum, som også har blitt gjentatt i senere tid. 


I 2012 var det som nå er kjernen i damelaget, jenter født 2006, 5-6 år gamle og hadde såvidt fått noen skarve touch på ballen og tilbakelagt ikke alt for mange meter ute på CC Vest Arena.

Spoler man frem til 2019, så hadde disse sitt første år med 11er fotball, og man hadde også rukket å inngå et samarbeid med nevnte Fossum, i et forsøk på å både bevare så mange som mulig, ved å ha en større gruppe og dermed et bedre tilbud til alle, samtidig som man kunne forsøke å danne et grunnlag for å hevde seg også ute på banen, for å forhåpentligvis unngå å lide samme skjebne som kullene før disse, som dessverre hadde forvitret og opphørt pga antall. Høsten 2020 ble første seriekamp som samarbeidslag spilt. 


                                    (Seriestart 1 div J15 august 2020, Ullern/Fossum v Holmen). 

2024

Og samarbeid har også vist seg å være en nøkkel. Man har også etterhvert forent krefter med Ready, også de i samme situasjon, med et minkende antall spillere hvor man stod i fare for å ikke ha hverken lag eller tilbud, og dermed het man i 2021 Ullern/Fossum, mens man i 2022 og 2023 stilte som Ullern/Ready i J17 serien 2 år på rappen, mens man i år stiller lag i J19 2 div og som nevnt for første gang i seniorfotballen hvor man begynner i 5 divisjon, med en gruppe bestående av jenter født 2006 - 2008, mens de født 2009 så smått skraper på døra. 

                                                ( Ullern/Ready på Sør Cup sommeren 2023). 

Hvor dette bærer og ender opp vites ikke. Men man krysser fingre og tær og tak og banker i bordet og håper dette er starten på noe langvarig. 

Uansett, kjenn din besøkelsestid og ta turen til Ullernbanen allerede kommende torsdag for en historisk begivenhet. Endelig spilles det seniorfotball igjen på Ullern med damer (om enn relativt unge sådanne) i aksjon! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Daniel Garcia

Ukeplan uke 18

27.04.2024

Ukeplan uke 17

20.04.2024

Ukeplan uke 16

14.04.2024

J2012 på cup

J2012 på cup

07.04.2024

Ukeplan uke 15

07.04.2024