Ullern samarbeider med Fossum

Postet av Gamle klubbhuset den 30. Nov 2019

Som nevnt tidligere i uken, og som kanskje også er kjent for en del, så har vi i Ullern inngått et samarbeid med Røa på jentesiden, hvor Røa har posisjon som flaggskipet på jente/damesiden, og et naturlig sted å sende spillere videre den dagen vi ikke har et godt nok tilbud til dem i Ullern. Men samtidig ønsker vi selvsagt å beholde de så lenge som mulig i Ullern. Og derfor synes vi også tiden var inne for å ta grep på J2006 kullet. 

Jenter 2006 har, etter noen år med litt frafall på spillersiden, gjort som jenter 2004 i sin tid, og inngått et samarbeid med Fossum. Begge klubbene befant seg i relativt like situasjoner, der man hadde en spillergruppe og et antall som ikke var helt optimalt for å kunne gi alle et like godt tilbud. Med jentene, som med guttene, er det forskjeller innad i et kull, der ikke alle deler ambisjoner og ferdigheter.

Klubbene trener så langt sammen to ganger i uken, mens de har hver sin egne lagsøkt på henholdsvis Ullern og Fossum, slik at man parallelt med samarbeidet, også kan beholde lags- og klubb identitet/tilhørighet. 

Mandager foregår treningene på Ullernbanen, og med over 30 stykker på disse øktene, kan vi slå fast at vi har fått en god start. 

Kan også nevne at vi har hatt 5 keepere på disse øktene, og med litt hjelp på trenersiden fra Fossum, har vi da kunne hatt egne keeperøkter med jentene. hvor bl.a Maria N (J07) og Josefine (J06) har deltatt, begge på henholdsvis sone og kretslag, som kanskje kan føre til at vi får etablert et keepermiljø, noe vi ikke har vært bortskjemt med på jentesiden. 

Utenfor banen vil foreldre fra begge leire sørge for at det legges til rette for at de skal bli godt kjent med hverandre, mens trenerne (Daniel og Brian) tar seg av det som foregår på trening og i kamp. 

 Med et samarbeid håper vi å kunne legge til rette for at alle skal få et godt tilbud, slik at de vil trives og dermed også øke sjansen for at jentene fortsetter med fotball i mange år fremover.



Ukeplan uke 48

Postet av Gamle klubbhuset den 24. Nov 2019

Fin treningsuke, topp innsats på alle 3, og fin økt mandag hvor vi avslutter økten med kveldsmat og sosialisering. Også moro med sosialt og cupfinale lørdag. Mye aktivitet på mange i det siste, husk viktigheten av nok søvn, mat og drikke. Så er det også viktig å kle seg etter forholdene. 

Får en ny endring i treningsdag denne uken, hvor hovedøkten faller på en tirsdag. Jobber også med å få på plass en treningskamp i løpet av uken. Kommer eventuelt tilbake til dette. 


Mandag. 19.00 - 20.30. Oppvarming, spill. 

Tirsdag. 17.00 - 19.30. Oppvarming, deløvelse, spill

Fredag 17.30 - 19.30. Oppvarming, deløvelse, spill. 



Ukeplan uke 47

Postet av Gamle klubbhuset den 17. Nov 2019

Ny uke for tur, etter nok en uke bak oss hvor vi får unnagjort 3 gode økter og jobbet med det oppbyggende angrepsspillet vårt. Godt å se at vi stadig gjør fremskritt her, og spesielt tålmodigheten ser vi tegn til at i økende grad bedrer seg, noe som jo bidrar til at vi ikke mister ballen like enkelt. 

Uken avsluttes med kamp borte mot BVH, en av mange før jul, så blir det også nok kamper etter jul og frem mot seriestart i april. 

Med mange på trening, spesielt på mandager, er det viktig at vi er flinke til å melde fra i god tid om vi kommer på trening eller ikke, noe som gjør planleggingen av økten vesentlig enklere. 

Så vil vi som alltid forsøke å spille mest mulig på trening.

Vi trener utendørs denne og neste uke, merk nye treningstider.  


Mandag. 19.00 - 20.30.

Oppvarming, deløvelse, spill 7v7/8v8

 Husk kveldsmat etter økten, som avsluttes litt tidligere enn vanlig. 

Torsdag 18.00 - 19.30. Obs, på Ullern. 

Oppvarming, deløvelse, spill på så stor bane som mulig. 

Fredag. 17.30 - 19.30. 

Oppvarming, småbane, spill på så stor bane som mulig. 


Mandag og torsdag trener vi på Ullern. Da har dere som ankommer banen først, ansvaret for å ta ut utstyr, sørge for at vi har nok vester og hatter, og pumpe luft i ballene ved behov. Husk også å telle de når dere tar de ut av nettet. 



Ukeplan uke 46

Postet av Gamle klubbhuset den 10. Nov 2019

Ukeplan uke 46

Første uke av sesongen 2020 gjennomført med 3 brukbare økter, hvorav to sammen som UFO. 

Disse øktene skal brukes til å spille så mye fotball som mulig, så vil antall og kapasitet avgjøre formatet. Kampene fremover skal brukes til øving. Det er mye (nytt) som skal læres, øves og terpes. Selv om formatet er endret, er prinsippene fortsatt relativt like, selv om vi får 4 ekstra spillere å forholde oss til. 

Avsluttet uken med kamp i Telenor Arena og vår andre 11er kamp over 2x35 min. 

Husk at det er kjølig ute, så ta forhåndsregler når det gjelder søvn, mat og drikke, og husk å kle dere med ull innerst fra topp til tå. 


Mandag. 19.00 - 20.30, Ullernbanen

Oppvarming m/styrke, 1v1 varianter, spill

Onsdag, 18.00 - 19.30, Telenor Arena

Oppvarming og spill/deløvelse

Fredag, 17.30 - 19.30, Fossum

Oppvarming, deløvelse, spill.

Søndag, vinterseriekamp. Tropp og info i Spond.


Mandag tar dere selv ut utstyr på banen, sørg for at ballene har luft og tell ballene før dere tar de ut av nettet. 



Ullern Junior Herrer 2020

Postet av Gamle klubbhuset den 10. Nov 2019

Da er våre junior sats-grupper klare for å ta fatt på 2020-sesongen kommende uke, mens breddetilbudet tjuvstartet forrige uke med 18 mann på trening onsdag. Grov beskrivelse av våre tilbud:

G19, tidligere jr-1, er vårt øverste sportslige juniortilbud og det er en løpende sportslig vurdering hvem som tar del i denne gruppa. Etter nedrykk fra interkrets spiller laget i G19 1.divisjon. Fra spillergruppa er det også løpende mulighet for å kvalifisere til seniortreninger, kamper og også permanent innlemmelse.

G18 blir vårt "nye" steg før G19. Vi ønsker et tydeligere "førstelag" mellom G16 og G19,og opplever G18 som et mer beskrivende navn enn jr-2, og gruppa har alltid en betydelig lavere snittalder enn G19/jr-1. Dennis Berg Salsundmo er ny mann i klubben i høst, og vil være hovedtrener for denne gruppa. Gruppa vil spille G19 2.divisjon, så tross navnet er gruppa fortsatt åpen for spillere som fyller 19 i 2020. Dere som var en del av våre breddetilbud på 2002 eller 2003 i fjor, men kan tenke dere å gire opp fotballen litt, er det her du tester det i tiden fremover. Plan uke 46 ligger her: https://fotball.ullern.no/blog/post/151284/uke-46---oppstart-2020?ispage=true og gi beskjed til Dennis om du ønsker det.

G18 og G19 innebærer et valg av såkalt satsningstilbud med sportslig vurdering av trenerapparat, hvilken gruppen som til enhver tid er riktig for deg.

Junior Bredde blir tilbudet til alle spillere 17-19 år som ikke ønsker å bruke så mye tid på fotballen som G18/19 innebærer. Dersom gruppa blir stor nok, har vi mulighet til å melde flere lag på til seriespill. Vi tar utgangspunkt i én treningsgruppe og lag i G19 3.divisjon (evt 4.) Treningsmengde 1-2 ganger per uke + kamper. Vi starter med 1 ukentlig trening i november (onsdager 2030) og gjør så vurdering om treningsmengde videre gjennom vinteren. Dennis er trener også for denne gruppa.

Vi tror og håper vi gjennom dette har tilbud som passer alle gutter 17-19 år uansett ferdighets- eller ambisjonsnivå!

Foreldremøte for junior sats (felles G18 og 19) og junior bredde vil avholdes før eller like etter jul.



Magne, Sportslig Leder



Ukeplan uke 45

Postet av Gamle klubbhuset den 3. Nov 2019

Uke 45


Etter noen uker med fotballfri er vi endelig igang igjen og tar mandag fatt på første økt i sesongen 2020. Håper alle har hatt det fint og fått ladet batteriene, samtidig som dere er klare for å snøre på dere fotballskoene og komme igang igjen, som ble tjuvstartet med kamp søndag mot Røa. 

Vi har lenge trent sammen med Fossum, men nå har vi også formalisert samarbeidet, noe som innebærer at vi kommer til å trene sammen 2 dager i uken denne vinteren. I tillegg til dette vil vi ha 1 lagsøkt hvor vi trener sammen med J07, som også nevnt i Spond. Forøvrig er det fint om dere blir flinkere til å bruke Spond, litt for mange som enten bruker lang tid på å svare, eller ikke gjør det i det hele tatt. Å vite hvem og hvor mange som kommer på økt gjør det enklere for meg og Brian å planlegge øktene, som igjen fører til bedre økter. 

Vi kommer til å spille en del kamper både før og etter jul, og legger opp til øving på hhv nivå 1 og 2, så blir det hele tiden en vurdering fra meg og Brian om hvem som spiller hvor, men satser på at alle får prøvd seg begge steder. 

Satser også på å få til et spillermøte innen rimelig tid. 


Mandag 19.00 - 20.30 på Ullern. 

Onsdag 18.00 - 19.30 i Telenor Arena

Fredag 17.30 - 19.300 på Fossum. 


Forsøker å få til så mye spill som mulig på disse øktene.