G19: Årets første kamper spilt i helgen

Postet av Ullern Fotball den 23. Jan 2023

Søndag var våre juniorer på herresiden endelig i gang med sine treningskamper og det var Ull Kisa X2 som stod for tur på CC Vest Arena. Første kampen endte 2-2 etter to mål av storskårer Storm Sundet Luytkis (bildet over) og i kamp 2 ble det tap 6-2 etter mål av Magnus Moe (f.07) og Nima Sharifi.

Et bevisst lag å møte sterk motstand på vinterstid

Vi har tatt et helt bevisst valgt på vinterstid, for å gi spillerne så god matching som mulig, ved å møte mange motstandere fra både en og to hyller over der vi selv er i seriespillet i Oslo. Det er også fint å krydre hverdagen på denne tiden av året med motstandere fra litt utenfor Oslo. Så vi møter stort sett Interkretslag eller lag som spiller i den nasjonale serien mellom serieslutt og seriestart, sier hovedtrener Johan Egil Rudi.

Henger absolutt med på nivået

Vår juniorgruppe er av den yngre varianten i 2023 og for mange er det viktig å få kjenne på nivået vi skal jobbe med så fort som mulig. Mange fra denne gruppen både har som mål og skal være bidragsytere i Norsk Tipping-ligaen og da har vi ingen tid å miste i å eksponere de for et langt tøffere nivå enn mange av de er vandt med. Så langt har vi møtte Interkretsmotstand i alle 3 kamper og det er liten tvil om at vi henger veldig godt med. I Notodden fikk vi tidlig erfare at her kan en ikke stå med luen i hånden, det gikk litt fort for oss i starten men vi lærte fort og mot Moss FK i neste kamp var vi så på nivå at vi tok med oss en seier inn i det nye året.

2-2 mot Ull Kisa 1

I helgen var det Ull Kisa som var på besøk og det skulle bli en meget målrik første omgang i kampen mot deres førstelag. Allerede etter et par minutter kunne det stått 1v1 når Ull Kisa smalt ballen i stolpen etter 20 sekund og 15 sekund senere var Ellef H. Oldevik gjennom alene med keeper uten å få ballen i mål. Ullern var så det førende laget en lengre periode og skapte en del gode muligheter uten å få ballen i mål. Så gir hjemmelaget bort ballen litt ute av balanse på siden og på en godt utført overgang er ikke Ullerngutta kyniske nok og Ull Kisa tar ledelsen 1-0.

Toppskårer fra fjorårets sesong i G16 Interkrets for Ullern, Storm Sundet Luytkis, har ingen planer om å løpe og presse mindre i 2023 og bare minutter senere jager han en ball til keeper som stresser og Luytkis kan sette ballen i åpent mål fra kort hold. Dessverre skal Ull Kisa få flere overganger og når Marius Lund Stensland må lage frispark på 18m så skrus ballen over muren og i mål. Men Sundet Luytkis er ikke ferdig, en ball i bakrom fra Marius S. Teigen ender hos spissen som runder keeper og setter den i åpent mål med venstrefoten fra en litt vanskelig vinkel. Dermed 2-2 til pause, ikke noe å si på ut fra antall sjanser begge lag skapte.

De siste 45 minuttene gikk langt roligere for seg, begge lag litt mindre åpne defensivt og antall målsjanser betraktelig lavere. En meget fin og god matching mot et godt fotballag ender med 2-2.

Fokuset siste uken har vært på omstillingene våre fra angrep til forsvar når vi mister ballen høyt i banen, en del momenter i den fasen ser vi igjen i dag, spesielt det å raskere få spillere fra "feil" side av ballfører på riktig side. Men vi ser også at vi har en vei å gå før vi er råe nok på å stupe i ballvinner så fort at de ikke har sjansen til å ta oss i ubalanse. På motstanders halvdel skal vi være ekstreme på å jakte ballen når vi mister den, hele tiden fair men det skal være litt enten vinne ball eller frispark over hvordan vi ønsker det skal være, utdyper Rudi.

6-2 tap for et meget ungt Jr 2

Dessverre er det mye sykdom i våre kretser for tiden og det gjort også at laget i neste kamp mot Ull Kisa 2 etterhvert ble en tøff, men lærerik for mange, erfaring. Ull Kisa er det ledende laget i åpningen og kampen og tar også ledelsen 1-0. Men Ullern er fullt på høyde og når Magnus Moe setter 1-1 er det slettes ikke ufortjent. Nima Sharifi er frempå en retur og setter inn 2-1 ledelse for hjemmelaget. Bortelaget var nok noen år eldre enn vår 11er i snitt og det kom mer og mer frem utover kampen at der var en viss forskjell i fysikk. Inn mot pause har Ull Kisa snudd kampen til 4-2 i sin favør.

Pausepraten handler i stor grad om å by mer på seg selv, både gjennom verbal og non-verbal kommunikasjon, på dette området var det litt skuffende å se at vi ikke hjelper hverandre mer når motgangen begynte å melde seg utover i omgangen, sier Rudi.

Det er ingenting å si på innsatsen i 2.omg, mange 2007 modeller får sin debut på nivået og får unikt god matching mot et solid juniorlag. Det ser lenge ut til at innsatsen skal ende i 0-0 siste 45 minuttene, men UK får seg to raske mål helt på tampen og den ender med 6-2 tap for det unge og hardtarbeidende Ullern 2 denne ettermiddagen på CC Vest Arena.

Vi får mange gjennom både 90 minutter og sine første minutter for året og ser frem til å bygge videre på de erfaringene vi gjør oss denne helgen gjennom kommende treningsuke og inn mot nye kamper neste helg. Da håper vi på mindre feber og sykdom slik at vi får alle i stallen i gang, avslutter Rudi.