Ubeseiret 2021!

Postet av Ullern Fotball den 1. Nov 2021

Arkivfoto: David Rydningen

Siste match i sesongen 2021

Ullern er for lengst klar for opprykket til PostNord, men det var nok et sterkt ønske om å fullføre sesongen uten tap. Og for Didrik Bjella var det kanskje ekstra viktig siden motstanderen var hans gamle klubb, Lokomotiv Oslo.
"Loket" lå på 2.plass foran siste serierunde og ville med seier sikre seriesølvet. For øvrig den beste plasseringen de har hatt i seriesystemet siden de ble etablert i 1999.

Kampfakta
Lokomotiv Oslo - Ullern: 1-2
Dietrichson 43.min, Dizdar 64.min (Austnes), Fosen 76.min.

Gule kort: Austnes, Navarsete, Martinussen, Øverby

Bytter: Jor 55.min (Kristiansen), Mufoncol 79.min (Lindøe).

Tilskuere: Ca 70

Hjemmelaget farligst før pause

Lokomotiv Oslo kunne gått opp i ledelsen allerede etter 1 minutt når Andreas Kytiri kommer helt alene gjennom, men Kytiri setter ballen utenfor stengene til Kirsebom.

Ikke uventet så er det bortelaget Ullern som har mest ball og Loket virker å være komfortable med å ligge lavt og heller satse på overganger. Og det er Loket som produserer de største sjansene i første omgangen og har 2-3 gode muligheter for scoring. Like før halvtimen så burde hjemmelaget gått opp til 1-0 når de får straffe, men Mikkel Storeskar setter ballen utenfor stolpen og lagene er fortsatt like langt.

Men, like før pause skal hjemmelaget få sin fortjente ledelse, Ullern er veldig passive når Dietrichson får lov til å føre ballen rett gjennom Ullern forsvaret og setter ballen kontant i korthjørnet til Kirsebom.

Tok grep i 2.omgang

Trener Didrik Bjella gjorde et tidlig grep i 2.omgang når han satt inn på Finn Badou Jor og la om til 2 spisser. Dette ga Ullern mer duellstyrke på topp og Jor markerte seg umiddelbart med sin fysikk.

Han har bare vært på banen et par minutter når han får sin første mulighet på hodet etter innlegg fra Lars Austnes, og i påfølgende situasjon noen sekunder etterpå får han dempet ballen ned på brystet inne i 16 meter, men pasningen inn foran mål blir klarert ut av Loket forsvaret.

62 minutter er spilt og Lindøe tar et raskt kast i bakrom mot Jor som vinner en corner. Ullern flytter opp sitt tunge skyts i luftrommet, deriblant Ismar Dizdar. Corneren slås som vanlig med nydelig presisjon av Lars Austnes, og på bakerste kommer nettopp Dizdar og header inn sitt 5 (!) seriemål for sesongen. Solid målsnitt på midtstopperen.

Der Ullern i første omgang slet med å komme seg til sjanser, så er det et Ullern lag som ser langt mer giftige ut etter pausen, og spesielt Jor viser seg å være en håndfull for Loket.

Ullern får nok en corner i det vi passerer 71.min. Corneren slås fra Austnes og Jor header ballen i mål, men det dømmes frispark til Loket. En uforståelig avgjørelse av dommer og Ullern snytes for ledelsen.

Like etterpå får Loket sin første ordentlige mulighet i kampen, og den var ikke så rent liten heller. Ringlund rundlurer Magnus Fosen og stormer opp langs høyresiden, finner innbytter Dahlen i feltet med en ikke altfor enkel ball, men Dahlen får til en mesterlig avslutning som dessverre går i stolpen for så lande rett i fanget til Ullern keeper, Terje Kirsebom.

Men Ullern har vært et helt annet lag i 2.omgang og etter 75.minutter så får Magnus Fosen sin aller første scoring for Ullern på seniornivå når han banker inn 2-1 til Ullern etter en dødball fra Austnes som medfører en del klabb og babb før til slutt Fosen får avsluttet.

Ullern skaper et par meget gode sjanser på slutten ved Jens Aslaksrud. Den første kommer etter flott samspill med Jor inne i feltet, men dessverre går avslutningen rett på keeper. Sjanse nummer to kommer på overtid etter av keeper til Loket har vært oppe på en corner. Corneren heades ut og Aslaksrud stormer oppover banen langs høyresiden med halve Loket på slep. En sliten Aslaksrud velger å avslutte mot åpent mål fra ca 40 meter, men avslutningen triller dessverre ved siden av mål.

11-2-0

Ullern avslutter altså sesongen med sin ellevte seier. Og med to uavgjorte og null tap så er det en suveren seriemester i avdeling 6 som rykker opp til PostNord.

14 forskjellige målscorere på 13 kamper og kun 9 baklengs viser et lag som har mange strenger å spille på foran neste sesong i 2.divisjon.

I et intervju etter kampen valgte Didrik Bjella å fremheve evnen til å vinne fotballkamper selv på dager hvor ting er litt vanskelig og den opprinnelige planen ikke sitter.

Poengbørsen

3.poeng: Lars Jensen Austnes

Avslutter sesongen med sin assist nummer 10! Etter å ha spilt ving i 2019-sesongen så har han denne sesongen inntatt vingback rollen i Ullern sitt nye system. Slet litt med skade som han spilte med i starten av sesongen, men etterhvert som skaden har blitt bedre så har også spillet til Austnes bare blitt bedre og bedre utover sesongen. Viser igjen denne kampen sin viktige rolle i dette Ullern laget.

2.poeng: Ismar Dizdar

Dizdar ble signert like før sesongstarten braket løs og hvilken tilvekst han har vært for Ullern denne sesongen. Scorer nok et mål i denne kampen og har også et par meget viktige involveringer defensivt. Bunnsolid levert nok en gang av Dizdar.

1.poeng: Espen Lindøe

Vet ikke hvor mye Lindøe har spilt venstre vingback før denne sesongen, men uansett så har han løst rollen på en meget god måte. Viser seg meget god i første omgang 1 mot 1 og har blant annet en sekvens etter 10 minutter hvor han dribler av 3 Loket spillere og kommer seg nesten helt inn i 5 meteren til motstanderen. Leverer stort sett alltid gode kamper og dette er også en av dem. Blir tom på slutten og byttes ut etter 79.minutter, men Lindøe kan se tilbake på en meget god sesong fra hans side.