Svart kveld på Ullernbanen

Postet av Ullern Fotball den 15. Okt 2024

Union Carl Berner var favoritter foran kveldens oppgjør på Ullernbanen, men etter en kanonåpning av hjemmelaget og tente håp, så endte kvelden med dystre siffer for våre rekrutter.

Arkivfoto: Albert Aleksanjan. Foto: Merethe Fosby

Pangåpning!

Ullern tar øyeblikkelig ledelsen etter kun 3 minutter spilt. Dani Khoshpayam stormer gjennom i bakrom og kommer alene med keeper. Han får et litt langt touch, men keeper er avventende og Dani kan servere Albert Aleksanjan på blankt mål. Aleksanjan har hele målet å score på og sender en litt løs ball mot mål, men heldigvis for Ullern så er avslutningen akkurat god nok til at Union Carl Berner ikke klarer å klarere den fra målstreken.

Scoring nummer to kommer etter bare 9 minutter. Ullern tar kort corner til nevnte Albert Aleksanjan som serverer en nydelig ball inn i feltet til vår franske venn Romeo Vergnolle som kontant header ballen ned i lengste hjørnet, og dermed en pangåpning på Ullernbanen. Nå var det flere som følte at Ketil Stokkan burde runget over høyttaler anlegget.

Arkivfoto: Olav Eiksund Sæthre. FOTO: Merethe Fosby

Så skal vi få et minutt som dagens Ullern kaptein Olav Eiksund Sæthre skulle vært foruten. Det starter med et innkast for Ullern som han kaster Union rett i angrep på. Heldigvis for Sæthre så redder Benestad i Ullern buret mesterlig på Union sitt forsøk alene med keeper fra litt skrått hold.

Påfølgende corner ender opp med et skudd fra returrommet, Sæthre redder "mesterlig" på streken, men dessverre for Ullern så mener dommer at Sæthre opptrer som keeper og redder med hånda og dermed rødt kort og straffe.

Straffen settes i mål av bortelagets Magnus Døble og dermed er det full fyr i kampen igjen.

Nå går det fra vondt til verre når vi passerer 22.minutt. Union utligner ved Mathias Bertelsen som blir spilt gjennom et vidåpent Ullernforsvar. Bertelsen runder keeper og setter ballen enkelt i mål. Det virker nesten så hjemmelaget har glemt at de mangler en mann utpå der.

Litt som forventet så er det igjen Union som scorer det neste målet på Ullernbanen. Målet kommer etter at Ullern har etablert spill høyt i banen med laget. En svak tversoverpasning fra Edi Hockic blir brutt av bortelaget og ballen havner hos Markus Botten på Union Carl Berner. Botten titter opp og ser at Ullern keeper ikke forventet noe balltap og står på ca 20 meter. Da er det bare for Botten å sette ballen i en bue over Benestad og det utfører han med full kontroll.

Og nå får speaker Johan Egil Rudi kjenne litt på hvordan det er å være speaker i håndball, for nå hagler målene inn. Ullern utligner minuttet etter at Union scoret 3-2 målet på vakkert vis av Amir Jama. Gleden rekker nesten å etablere seg for hjemmelaget før Bertelsen hos bortelaget nok en gang blir spilt igjennom og fra litt skrått hold klarer han å lirke ballen forbi Benestad i Ullern målet.

Nå er det ikke tid til å fylle seg en ny kaffe engang for nå hagler det med mål og Bertelsen er ikke ferdig. Vi har nå spilt i 38 (!) minutter når Bertelsen smekker inn hat-tricket sitt fra ca 18,2 meter. Stillingen er 3-5 faktisk.

Kampen dabber litt resten av omgangen, det blir kun ett mål de siste 7 minuttene. Og ikke helt uventet er det bortelaget som setter inn en ekstra scoring før pause, signert Magnus Døble.

Lagene går til pause på stillingen 3-6.........

Andre omgangen er ca 10 minutter gammel når Magnus Døble øker ledelsen til 7-3. Ketil Stokkan har forlengts forlatt stadion når Romeo mister ballen og Union kan kontre. Døble spilles gjennom alene med keeper og setter den sikkert i korthjørnet. Og da er vi i gang igjen dere, minutter etterpå så er det Ullern scoring. Vegard Holsæther møter på første stolpe på corner og flicker ballen i mål. Hadde det vært 7-7 her nå med 11 mann på begge lag?

59 minutter spilt og Ullern burde faktisk redusert til 5-7. Dani legger ballen ut de berømte femogførti til en Amir Jama som er fullstendig alene på 10 meter og skal bare bredside ballen i mål. Det ender med en totalbom og ballen ender opp tilbake hos Dani som nå naturlig nok står i offside.

Halvtimen av andreomgang passeres når Union får et korrekt idømt straffespark. Lars Kveseth blir lagt ned av Fabian Gluch og Kveseth får æren av å selv sette straffen i mål og dermed 4-8 på resultattavla.

Den tidligere Bryne og Kjelsås spilleren Erik Rosland hadde flere muligheter til å score mål denne kampen, men det skulle gå nesten 90 minutter før målet endelig kom. og når det først kom så puttet han like gjerne på ett til før lysene ble slukket på Ullernbanen. Og når skribenten trodde dette skulle være siste setning så glemte han hvilken type kamp det var. Rosland puttet faktisk enda ett og dermed hat-trick i løpet av 3 minutter.

Arkivfoto: Dennis Berg Smalsundmo. FOTO: Merethe Fosby

Tung dag på jobben
Hovedtrener for Ullern 2, Dennis Berg Smalsundmo var en skuffet mann etter kampen og innrømmet at dette var tungt å svelge.
Det er klart dette er fryktelig skuffende. Man bruker jo voldsomt mye tid på dette her for at det skal bli best mulig og jeg er jo til syvende og sist ansvarlig for resultatet ovenfor spillerne, organisasjonen og alle rundt dette laget. Og på en kveld som denne hvor resultatet blir som det blir så må jeg innrømme at det er tungt å svelge, sier en skuffet Smalsundmo.

På stillingen 2-1 så blir dere tvunget til å gjøre noen grep med tanke på det røde kortet, føler du at det var noe dere burde gjort annerledes?
Definitivt hvis man skal være etterpåklok, men vi gjorde de grepene vi mente var riktig der og da. Vi havnet en mann under sist gang også når vi møtte Union Carl Berner og lyktes da veldig godt syns jeg med samme grep. Vi ønsket ikke å "forurense" hodene til spillerne for mye og prøvde å holde oss til omtrent samme kampplan som vi hadde før start, med kun en liten justering av posisjon til en av spillerne. Men helt klart så lyktes vi ikke med den planen, sier Smalsundmo.

Nå venter det en særdeles viktig kamp neste uke mot BVH som kan avgjøre hvem som overlever og hvem som ikke overlever i årets 4.divisjon. Hvordan påvirker dette resultatet de forberedelsene?
- Jeg syns spillerne hadde et fint fokus etter matchen. De var selvfølgelig skuffet i likhet med trenerapparatet, men samtidig evnet de å se at de gode periodene i kampen så lykkes vi veldig godt med de tingene vi øver på. Så nå skal vi hvile og sove litt på det også starter vi allerede i morgen med forberedelsene mot BHV, avslutter Smalsundmo.

Ullern 2 - Union Carl Berner: 4-11

Mål Ullern: Aleksanjan, Vergnolle, Jama, Holsæther.

Mål Union: Mange!

Tilskuere: 34

Startoppstilling hjemmelaget:

Poengbørsen:
3.poeng: Albert Aleksanjan
Med scoring og assist i første omgang så er det vanskelig å komme utenom Albert på 3 poeng på en dag som denne. Byttes av til pause, forhåpentligvis kun for å spare han til neste A-kamp.

2.poeng: Ullern publikummet som ble værende
Kveldens 2 poenger går til hjemmepublikummet som ble værende ut matchen.

1.poeng: Ullern G2012
Skribent må ty til en del alternative poeng denne gangen og 1 poeng blir gitt til vårt flotte G2012 kull som ryddet banen på mesterlig vis før kampstart!