Nesbakk Wold: "Gruppen er samlet, tent og utrolig klar for å krige"

Postet av Ullern Fotball den 27. Jul 2023

Foto: Merethe Fosby

Ullern har en sterk historie på keepersiden og det er ikke rent få keepere som har tatt steget fra vårt A lag og videre oppover i toppfotballen. 2002 modellen Jesper Nesbakk Wold kom til Ullern som 15 åring fra Ready for å spille G16 Interkrets. Steg for steg har han utviklet seg og etter en bunnsolid vår for rekruttlaget i Norsk Tipping ligaen startet han sin første kamp i PostNord i årets første seier mot Bærum i helgen som var. Vi tok en prat med den unge keeperen. 


Modenhet har hjulpet meg til bedre prestasjoner

Personlig føler jeg at modenhet stadig har hjulpet meg med å forbedre prestasjoner, både i enkeltkamper og over tid. Desto eldre jeg blir, desto mer opplever jeg en ro over eget spill, og hvordan jeg forholder meg til stressende og pressede situasjoner. Samtidig opplever jeg at det er enklere å ta for deg personlig utvikling (fotballteknisk og mentalt) om jeg har ett konkret bilde på hva jeg ønsker å bli bedre på. Dette aspektet føler jeg har forbedret seg stort på kort tid - jeg kjenner meg selv bedre og reflekter bedre over egne forbedringspotensial.

Ønsker å bli bedre

Selv om jeg opplever at jeg stadig tar steg innen min mentale styrke, er det fortsatt noe jeg ønsker å utbedre og forbedre stort. Keeperrollen er en vanskelig  posisjon sånn sett. Det er en posisjon hvor det alltid teller hva man gjør, hvilke valg man tar og hvordan en agerer. Utespillere har særegne krav til fysisk styrke og utholdenhet, hos keepere sitter mye i det psykiske. Derfor er det også noe jeg personlig ønsker å bli enda bedre på.

Foto: Merethe Fosby 

Senke skuldrene i ferien 

Med mer fritid utenom treningstid er det naturlig at jeg kan jobbe med flere deler av verktøykassen min enn ved en ellers travel skole- og jobbhverdag. Jeg forsøker å trene styrke så ofte jeg har mulighet, samt supplere med økter hvor jeg kan terpe på spesifikke teknikkmomenter og andre forbedringspunkter. Samtidig tar jeg i bruk sommeren for å senke skuldrene, og gjøre andre ting som ikke omhandler fotball. Dette kan innebære båttur, en tur på drivingrangen, eller gåtur med hunden. At fotballen ikke er helt altoppslukende er viktig for meg, uavhengig av hvor i sesongen vi befinner oss.

Utrolig gøy å få årets første start i PostNord

Naturligvis var det utrolig gøy, og ikke minst befriende at det gikk som det gikk. Starten på høstsesongen markerte ett år siden min forrige PostNord-kamp, og derfor var det gøy at jeg presterte slik jeg ønsket. Spesielt gøy var det på bakgrunn av situasjonen vi befinner oss i. Er overraskende få som forsøker en chip for tiden, men Cleve må vel være en heit kandidat. Vi har bygd opp en helt egen driv de siste månedene, og det reflekteres i prestasjonene våre på banen. Gruppen er samlet, tent og utrolig klar for å krige for sesongens andre 3 poenger på en fantastisk arena og kunstgress⚽️🦾

Foto: Merethe Fosby. 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.