G19: Seier i siste kamp før ferien

Postet av Ullern Fotball den 3. Jul 2023

Albert Aleksanjan var igjen på jobb med flere målpoeng. Foto: Jon Oldevik. 

 

I siste seriekamp i 1.div før vi tar en aldri så liten spillefri pause i juli var det Grei som stod for motstanden på Ullernbanen. Det skulle bli en kamp som først så avgjort ut, men så ble spennende igjen, før Ullerngutta avgjorde den. Dermed dobbel serieleder inn i sommerpausen. 

Burde vært avgjort etter 1.omg

Det var ett lag på banen i den første omgangen. Ullern var totalt dominerende og burde ha ledet med flere mål når 1-0 endelig kom etter 12.min når Marius Karlstrøm Teigen får fyrt av et godt plassert skudd i lengste hjørnet. Da kom målene fort, Albert Aleksanjan setter to med få minutters mellomrom og kampen ser avgjort ut på 3-0 etter 25.min. Men som litt for ofte denne våren gir vi motstanderen litt troen på ting i avgjørende tidspunkt i kampen når vi rett før pause slipper inn 3-1. Dermed en viss usikkerhet hos oss og litt tro inn i Grei garderoben.

Grei frempå igjen i 2.omg før kampen avgjøres mot slutten

Det var liten tvil om at målet hadde gitt Grei troen på at de kunne komme tilbake. Den troen blir ikke mindre når de reduserer igjen i det 55 min, nå var de bare ett mål bak og selv om Ullern hele veien dominerer både banespillet og i sjanseprotokollen så ville det seg ikke på den siste pasningen eller avslutningen. Må også nevnes at Grei hadde en meget solid keeper som hadde en virkelig god dag på jobben. Men i det 67 min er Ellef Oldevik Herstad gjennom og setter ballen kontant til side for keeper og 4-2 ledelse. Da går luften litt ut av Grei. Ullern kontrollerer kampen bedre nå og i det 85 min setter Oliver Fitzgerald inn 5-2. Grei kontrer inn 5-3 før Emil Schjesvold setter 6-3 rett fra avspark på overtid. 

Tabelltopp X2 er tipp topp, men Rudi ser på områder å forbedre i sommer for å forbli der

Det er liten tvil om at vi skal være fornøyde med at vi leder serien med begge våre G19 lag når vi nå tar en pause i sommer. Men vi ser allerede på områder der vi må bli bedre til høsten og det er spesielt to områder som peker seg ut. 21 baklengsmål er vi ikke fornøyde med og flere av målene kommer i perioder der vi ikke er dyktige nok på å vurdere hva som er riktig valg for å vinne fotballkampen. Hvordan vi forholder oss til kampbilde, stilling og tidspunkt er avgjørende for å gjøre bedre valg i ulike tidsbolker av en fotballkamp. Et valg i en fotballkamp må gjøres ut fra disse faktorene. F.eks om du leder 1-0 med 1 min igjen av overtiden så er det kanskje ikke da du prøver å ta ned en vanskelig ball som bakerste mann, da setter du den kanskje heller langt tilbake for å unngå en ugunstig situasjon i mot. Her har vi en del å hente, vi har et ungt lag, vi har gjort oss noen dyrkjøpte erfaringer som vi håper å lære av. På den mer overordnede defensivt så handler mye om hvordan vi er forberedt på potensielle balltap, for ofte er vi for opptatt av ballen og blir tatt på den berømte sengen i det balltapet er en realitet og der har vi for ofte tillatt motstanderen overganger på oss der vi har vært sårbare, forteller hovedtrener Johan Egil Rudi. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.