God kamp, dårlig uttelling mot Os

Postet av Ullern Fotball den 2. Mai 2023

Ullern 2 tok en viktig seier mot Stabæk 2 i forrige runde. Nå ventet det tøff motstand mot et av topplagene når man gjestet Os på Kuventræ stadion. Men rekruttene ga Os ordentlig med motstand selv om man fikk verst tenkelige åpning.

God prestasjon
Ullern 2 møtte et Os lag som fort kommer til å blande seg helt i toppen av Norsk-Tipping ligaens avdeling nummer 1 og de var store oddsfavoritter før match. Og Os laget tar øyeblikkelig ledelsen på Kuventræ stadion før man har passert 2 minutter på stadionuret. Et drømmetreff fra 25 meter signert Anders Havsgård gir hjemmelaget ledelsen før folk omtrent har rukket å sette seg.

Men Ullern 2 nullstiller umiddelbart og tar godt tak i kampen og er absolutt det førende laget. Og Ullern rekruttene både kunne og burde utlignet når Bendik Foss Evensen kommer alene med keeper, men en altfor løs lobb ender rett i klypa på Færøvik i Os buret.
I en meget god Ullern periode skal bortelaget få seg nok et slag i trynet når en uheldig Jonas Jorde mister ballen i et særdeles ugunstig område. Anders Waagan på Os kan føre ballen frem å sette den kontant i mål fra drøye 16 meter, og en ellers meget god Jorde fortviler.
Når lagene går til pause på stillingen 2-0 til hjemmelaget så er det allikevel et håp om at Ullern 2 skal få noe med seg i denne kampen etter en god førsteomgang.

Tung start igjen
Dessverre så starter andre omgang som den første. Det er gått kun kort tid før Os igjen skal sette ballen i mål. Et litt halvsøvnig Ullern forsvar lar hjemmelagets Szymon Walczak stå alene etter en dødball og han kan smelle spikeren i Ullern kisten.
Men bortelaget viser sterk moral og fortsetter sitt gode spill som i første omgang. Og etter timen er spilt så kroner Aksel Bay-Larsen en meget god kamp med scoring og et ørlite håp igjen i Ullern leiren.
Det lille håpet varer til minutt 77, da setter Anders Waagan sin andre og Os sin fjerde scoring for dagen og dermed game over.

Bedre enn oss i begge bokser
Hovedtrener for Ullern 2, Sigve Ravnåmo var fornøyd med prestasjonen, men erkjente at hjemmelaget var sterkere i de avgjørende situasjonene.
Vi er vel egentlig totalt sett best i mellom boksene, men vi taper kampen på at dem dessverre var litt skarpere enn oss. Vi spiller oss til mange gode situasjoner og målsjanser, men mangler det siste lille som gir oss flere mål. Motstanderen har en del kvaliteter i laget som vi visste om på forhånd og det er ikke tilfeldig at dem klarer å utnytte de feilene vi gjør. Men vi skal absolutt ta med oss det positive fra denne kampen for det var det mye av, også må vi bare lære av de feilene vi gjorde, avslutter Ravnåmo.

Kampfakta
Os-Ullen 2: 4-1
Mål: Havsgård 2.min, Waagan 26.min, 77.min, Walczak 47.min, Bay-Larsen 62.min (Følstad).
Gule kort: Walczak (Os), Stensland (Ullern 2).

3.poeng: Aksel Bay-Larsen
Strålende av Nord-Norges Messi. Er mye av den skapende kraften til bortelaget og kroner det hele med en fin scoring. Mister aldri ballen og finner alltid en medspiller i en god posisjon. Gledelig å se at Bay-Larsen begynner å finne formen igjen etter en skadeplaget 22 sesong.

2.poeng: Henrik Solvoll Navarsete
Også han har vært satt tilbake i seriestarten med skade, men er nå tilbake igjen for fullt. God kamp i midtforsvaret selv om det ble 4 mål imot.

1.poeng: Lars Følstad
Sammen med Jonas Jorde og Aksel Bay-Larsen utgjør han et meget sterk midtbane i denne kampen. Strålende gjenvinning i forkant av scoringen.