G19: Tap 3-1 for Frigg i serieåpningen

Postet av Ullern Fotball den 15. Apr 2023

Endelig var det serieåpning også for våre juniorer på guttesiden og det var en skikkelig godbit når naborival Frigg stod på motsatt side av banen. Alltid litt ekstra ramme rundt disse kampene, mye folk og alltid drama. Dessverre gikk det meste av dramatikk mot våre gutter denne gangen. 

Gavepakker og 0-2 til pause

Åpningen av kampen er preget av at Ullern har mye ball og kontrollere det meste som skjer ute på banen uten å skape det helt store. Frigg er direkte i stilen og gode til å kontre når de hvite mister ballen. Ved et par tilfeller er Ullern nære å miste ballen veldig nærme egen keeper og når vi gjør det vi for mange ganger så utnytter Frigg det tilslutt når et helt ufarlig gjennomspill ikke blir tatt hånd om av noen og de kan sette ballen i mål. Som ikke det skulle være nok så tar det bare 5 min til før i bokstavelig talt setter ballen i eget mål når et alt for løst tilbakespill til keeper på mystisk vis bare triller forbi keeper og inn i mål. En omgang som dermed blir mer og mer preget av at Frigg får masse giv og energi og spiller deretter. 

Nye gavepakker og til slutt et fortjent tap 

Etter en pauseprat der en skal prøve å gå ut å snu kampen så starter den med at vi igjen sparker ballen rett i eget mål. Pluss på et vi bommer på straffe og får rødt kort ut av ingenting så ble dette rett og slett veldig trått å få noe ut av. Sondre Lund Roland skårer til 3-1 på et flott angrep. 

"Dramaturgien rett i fanget på Frigg" - hovedtrener Johan Egil Rudi  

Det er ikke ofte en opplever slike kamper som dette heldigvis, der alt av marginer går mot en på de verst tenkelige tidspunkter og spiller motstanderen ekstremt gode. Vi starter kampen som vi ønsker, god kontroll i banespillet og setter oss opp i noen gode situasjoner uten å komme til de helt store sjansene. De står høyt i banen og vi burde utnyttet det enda mer for å strekke de skikkelig. Frigg slår den tidlig langt fra begge stoppere som har gode føtter og dermed lite sjanse for å vinne ballen særlig høyt i banen, dermed ble vårt eget oppbyggende spill bakfra avgjørende. Der er vi bare ikke gode nok, pasninger er for svake og det er hele veien en følelse av at om vi ikke gjør det bedre så vil det straffe seg. Ting tas litt lett på er opplevelsen fra sidelinjen. Vanskelig å skylde på noen andre enn oss selv etter to selvmål, straffebom, rødt kort og alt lå dermed tilrette for Friggseier. Vi skal spille vår fotball, men den krever mer av hver enkelt i utførelse om vi skal ta med oss poeng fra slike kamper. Hjem å øve, nye kamper rett rundt hjørnet med Gneist borte i Norsk Tipping - ligaen for flere av våre gutter på søndag.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.