Motivasjon og selvtillit #Jenteløftet

Postet av Ullern Fotball den 13. Jun 2022

Mandag 13. juni inviterte Ullern til et arrangement om motivasjon og selvtillit med Ingvild Stensland som foredragsholder. Totalt deltok rundt 60 jenter fra -06, -07 og -08 kullene på Ullern, Ready og Fossum, og deltakerne fikk med seg både nyttig innsikt og verdifulle erfaringer, samt en hyggelig grillsamling på terrassen.

Ingvild Stensland er en av Norges mest meritterte fotballspillere, og har både vunnet Champions League, spilt to EM finaler, deltatt i VM, har 144 landskamper og mange år som landslagskaptein. Veien dit har både vært lang og krevende, og Ingvild delte villig av både egne erfaringer og usikkerheter, og ga flere gode tips og triks om hvordan man kan utvikle seg som fotballspiller mentalt. 

Ingvild har jobbet med spillerutvikling i Stabæk, og ble i 2022 ansatt som landslagstrener for kvinner U23. Hun har også gitt ut «Fotballboka for jenter». Boka tar for seg både de taktiske, tekniske, fysiske, mentale og sosiale aspektene ved fotball. På foredraget vi fikk servert sto det mentale i fokus, og Ingvild var innom flere mentale teknikker for å håndtere prestasjonsangst, skape motivasjon, øke selvtilliten og forbedre den indre dialogen. 

I etterkant av samlingen fikk vi muligheten til å stille Ingvild noen spørsmål:

Hvordan står det egentlig til med kvinne- og jentefotballen i Norge? 

Nei – generelt står det egentlig veldig bra til synes jeg, og den utvikles jo konstant og hele veien. På landslagsnivå har jo både J17 og J19 og A-laget kvalifisert seg til EM. Det er både veldig bra og veldig viktig!

I bredden så har jeg ikke like god oversikt, jeg vet ikke hvor mange jentespillere vi har registrert nå, men det er fremdeles veldig mange jenter som spiller, selv om vi nok mistet en del under pandemien. 

Tror du jentefotballen har lidd mer enn guttefotballen under og etter pandemien?

Ja, jeg er litt redd for det. Jeg vet jo ikke sikkert, og er veldig spent på å se det endelige resultatet. De tallene foreligger nok ikke før om kanskje et år, men jeg er redd for at vi ikke har klart å holde på like mange spillere som vi burde ha gjort. 

Og hvor tror du vi er om 5 – 10 år? 

Det vanskelig å spå, men det viktigste er jo at vi holder på flest mulig, lengst mulig – det er jo det vi som jobber i fotballen har som mål. En ting er elitefotballen, men så har vi bredden – og det er egentlig det viktigste. At vi sørger for et godt tilbud til alle jenter, uansett alder og nivå.

Ja - hva tenker du egentlig er det viktigste klubben kan gjøre for å verve flere jentespillere, og ikke minst holde på de så lenge som mulig?

Inngangen må være å få opp motivasjonen, og der er satsingen dere i Ullern gjør veldig viktig. Dere gjør mye bra, med både foredrag, sammenslåing av klubber og tilrettelegging for at alle kan finne sin plass. Målet trenger ikke være toppseriespill eller å avle frem den neste Ada Hegerberg – det må være å dyrke samholdet, det sosiale og få jentene til å trives i klubben. Jobb med verdier, finn på aktiviteter også utenfor fotballen – vi ser jo hvor viktig det er.

Hva med å få flere kvinnelige trenere og dommere? Hvordan skal vi lykkes med det?

Det viktigste er egentlig å oppmuntre og tilrettelegge for at flere kvinner tar kurs – at dere bygger kompetanse. Snakk varmt om kurs og de ulike ordningene. Det koster jo litt, men det gjelder å finne ordninger slik at man får flere utdannede trenere – det er viktig for treneren selv, men også viktig for spillerne. Og det samme gjelder egentlig dommere. Det er ikke alle som ønsker eller kan bli fotballspillere, men som kan ha mye å bidra med som trener eller dommer. 

Har du noen siste utfordringer eller beskjeder til jentespillerne på Ullern?

Ha det gøy! Hvis spillerne ikke har det gøy så faller de fra. Så finn idrettsgleden og din plass i det sosiale samholdet. Og gi litt av deg selv, så får du veldig mye igjen!

 

 

«Jenteløftet»

Foredraget inngår i Ullerns jentesatsing «Jenteløftet». Prosjektet består av å få flere jenter til å spille fotball lenger, samt spre kunnskap om jentefotball, få flere jenter til å ta trenerkurs og få flere jenter engasjert på ledernivå. Vi gir ordet til Magne Aarvik – sportslig leder i Ullern Fotball, som forklarer hva satsingen består av i Ullern:

Hva er egentlig «jenteløftet»?

Jenteløftet innebærer ikke noen grunnleggende endringer i tilbudet vi gir jentene i klubben, men er en identifisering av et av områdene vi ikke har lykkes godt nok med, og som vi jobber med å forbedre. Det fokuset settes inn i alle ledd - styre, administrasjon og trenere.

Hva er det viktigste Ullern ønsker å oppnå med denne satsningen?       

Målet er å rekruttere enda flere jenter til fotball, at de jentene vi får med skal spille enda mer fotball, og at flere av jentene skal spille fotball enda lenger. 

Har du noen utfordringer eller oppfordringer til jentespillerne på Ullern?

Ta kontakt! Vit at vi ønsker å legge til rette for et fotballtilbud som møter deres ønsker og behov. Vi vil at ingen skal slutte, og håper vi kan klare å bygge opp et seniorlag fra ungdomsjentene vi nå har. Så om det er noe du savner eller ønsker - gi beskjed. Ikke bare snakk med lagvenninnene, men ta det opp med treneren, foreldre, laglederen eller meg!

 Etter arrangementet var det grilling på takterrassen

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.