A-laget: En solid sesong er gjennomført, en ny står for døren

Postet av Ullern Fotball den 4. Nov 2019

Med 1-9 seier over Norild i Vadsø avsluttet Ullerns A-lag en solid 2019-sesong. Resultatet ble en sterk 4.-plass i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, kun 2 poeng opp til 2.plass.

Det har naturlig nok vært noen skuffelser underveis, men alt i alt kan A-laget kan se tilbake på en svært begivenhetsrik sesong med mange positive opplevelser og stor støtte fra tribunen.

Vi har tatt en prat med trener Didrik Bjella om sesongen som har vært og planer og forventninger til 2020-sesongen.

Didrik, kan du oppsummere sesongen slik du opplever den?

- Sesongen ble veldig lik det vi så for oss at den ville bli før sesongstart. Som jeg har snakket om tidligere måtte vi starte helt på nytt med å skape et produkt da utgangspunktet var en nokså ny sammensatt spillegruppe, ny trener og ny spillestil. Det var nok for veldig mange en ny måte å spille fotball på som skulle læres og mange nye relasjoner skulle falle på plass, sånt tar tid, men det har aldri vært noe tvil om at potensialet til årets spillerstall har vært veldig høyt.

Vi starter som forventet veldig varierende i prestasjonene våre og resultatene svinger som en følge av dette i store deler av vårsesongen. Vi åpner sesongen med 1-1 mot Lokomotiv Oslo og 2-1 tap for Halsen i de første 2 rundene. Dette er naturligvis to oppgjør vi bør ta med oss alle seks poengene fra. Noe senere, nærmere bestemt 1.mai, viser laget hva vi kan utrette da vi leverer en vanvittig opphenting i 2.omgang mot 2.div laget Oppsal i cupen og snur 0-3 til 5-3 på 45 minutter. Dette var nok en viktig seier for moralen i gruppa etter en noe tung sesongstart. Prestasjonene fortsetter å variere frem mot sommeren, men vi ser gradvis at vi tar nye steg. Det som var positivt å se i denne perioden var at vi i mer eller mindre samtlige kamper skapte flere målsjanser enn motstanderen vår, men var ikke effektive nok til å sette de i nettet. Selv i 1-4 tapet mot VIF2 på Intility Arena vinner vi sjansestatistikken selv om dette er til mager trøst. Nærmere sommeren begynner det å skje ting. Vi knekker noen koder sammen og går på en meget sterk periode der vi tar poeng i hele ti strake kamper, der kun én av disse ender med poengdeling. Høstsesongen er egentlig veldig positiv, men preges naturligvis av at VIF2 mer eller mindre sikrer opprykket etter 0-2 seier på CC Vest Arena. Ser man allikevel bort fra to hjerneblødninger mot MIF2 og Follo er vi i veldig stor grad der vi skal være.

Vålerenga 2 rykker fortjent opp fra vår avdeling i årets sesong etter enkelt og greit ha vært det beste laget gjennom hele året. For vår egen del er det mye vi er fornøyd med, det at vi skulle være med å kjempe helt i toppen allerede i det første året var ikke noe vi hadde regnet med på forhånd. Det smaker veldig bittert å tape hjemme mot Follo i nest siste serierunde, da vi med tre poeng i den kampen hadde endt på en enda sterkere 2.plass.

Kan du nevne topp tre oppturer og nedturer i år?

- Av de mest bemerkelsesverdige oppturene våre i år vil jeg først nevne snuoperasjonen mot Oppsal i cupen. På en sterk andreplass kommer perioden med 10 ubeseirede kamper på rad og til slutt er det verdt å nevne stemningen vi klarte å skape på CC Vest Arena mot Strømsgodset, det ble en veldig fin opplevelse med alle tilskuerne som møtte opp. 

Jeg vil si vi har hatt 2 store nedturer sportslig sett, bortekampene mot Mjøndalen 2 (4-2) og Frigg (2-1) er års verste, der vi rett og slett er milevis unna der vi skal være. Så river jeg meg fortsatt i håret av dommeravgjørelsen som gir oss to billige gule kort i 1.omgang mot Strømsgodset i en kamp der vi faktisk er helt på høyde med eliteserieklubben, og at vi leverte tidenes mest ineffektive kamp borte mot Vålerenga 2.


Med en så god sesong er det vel også noen enkeltspillere som har utmerket seg?

- Ja, det er flere som har levert meget gode prestasjoner i år, men jeg vil først og fremst trekke frem at resultatene dette året har vært en konsekvens av et godt kollektivt arbeid over tid. Det jeg er mest stolt av er at vi har skapt et enormt bra sosialt miljø. I år har Ullerngarderoben vært et flott sted være. Det er en gjeng som både jobber hardt for å vinne, som samtidig er utviklingsorienterte og som har det artig sammen i prosessen. Jeg tror dette har vært noen av de viktigste faktorene for at vi har prestert godt som et kollektiv denne sesongen.


MSB endte også på en sterk 4. plass, hva kan du si om det?
- Ja, også der har spillergruppa levert varene i år. B laget vårt er primært dekket av A stallen, og det at vi ender godt plassert på øvre halvdel også der er et tegn på at konkurransen i årets A stall har vært stor. Mange av de som har spilt på B laget denne sesongen er godt etablerte 3.divisjonsspillere som har opptrådt så profesjonelt som man forventer at det skal være når de har falt utenfor A troppens 11er. Årets 4.divisjon har vært en veldig god utviklings arena for mange og det er gøy å se at vi har eksempler på spillere som startet sesongen med å spille en del på B laget og som har jobbet seg inn til "fast" plass på A laget.

Til slutt, kan du si litt om planene for neste sesong? Hvordan ser spillerstallen ut? Hva er målet og forventningene for 2020? Og hva må vi bli bedre på for å kunne kjempe i toppen også neste sesong? 
- Målet for neste sesong er like enkelt som det var i år - vi skal forsøke å vinne hver eneste fotballkamp vi spiller. Forventningene blir nok noe preget av årets resultater, men det er noe jeg bare synes er positivt. Det hadde vært rart om vi ikke hadde en intern forventning i spillerstallen og trenerapparatet om å ikke gjøre det bedre enn fjoråret. Årets sesong har gitt oss svar på at vi er et av 3.divisjons beste lag. Toppnivået vårt tilhører og divisjon på høyere nivå og vi kan slå alle.

Vår viktigste arbeidsoppgave blir å lære oss til å finne frem til toppnivået vårt litt oftere, heve bunnivået vårt og prestere på et jevnere nivå enn vi har gjort i år. Vi må vite hva som gjør oss gode når vi er gode og gjøre alt vi kan for å gjenskape dette så ofte som mulig. Det som er den store forskjellen for neste sesong sammenliknet med årets sesong, er at vi etter i år har erfart at det er opp til oss selv i stort sett samtlige kamper. Av alle kamper vi har spilt i år er det kun i hjemmekampen mot (et sterkt) Vålerenga 2 at vi har følt at vi har tapt poeng mot et bedre lag. 

Som vi offentliggjorde allerede tidlig i sommer hadde hele 9 spillere signert for neste sesong, enda flere har resignert nå og vi kan med trygghet si at vi går inn i 2020 sesongen med kontinuitet på spillersiden. Støtteapparatet er veldig stolte av nettopp dette, for det er på ingen måte på grunn av spillerlønninger at man ønsker å spille fotball i Ullern. Vi opererer med et beskjedent A-lagsbudsjett sammenliknet med andre klubber på nivået og spillere kommer til Ullern først og fremst på grunn av et godt sportslig opplegg, høyt nivå på spillerstallen og godt sosialt miljø. Det Ullern man har sett i år er en meget spennende stall å være en del av og jeg mener bestemt at kombinasjonen av sportslig nivå, utviklingsmuligheter, sosialt miljø og ambisjoner er hovedårsaken til at spillerne fra årets stall ønsker å resignere sine kontrakter. 

Det viktigste vi gjør for å ta nye steg er å beholde våre egne. Kontinuitet er nøkkelen for å kunne videreutvikle fremfor å måtte begynne på nytt. Vi er i en posisjon nå hvor vi kan videreutvikle spillet vårt, noe som kommer til å være av våre aller største suksesskriterier for neste sesong. Noen spillere inn og noen spillere ut vil det alltid være, men stammen i spillerstallen består. I vinter skal vi jobbe med å finne de rette forsterkningene til troppen, og vi ønsker å få inn noen få som bidrar både til å heve toppnivået vårt, samt heve kvaliteten på bredden vår slik at vi sikrer en best mulig treningshverdag. Vi har gjennom året også avslørt noen detaljer i spillestilen og sportslig innhold som vi skal utbedre og forhåpentligvis blir kombinasjonene av mange små detaljer en avgjørende forskjell mot neste sesong.

Til slutt vil jeg si at vi ser virkelig frem til neste sesong. Årets prestasjoner gjorde oss mer sultne, og vi kommer til å være bedre forberedt når vi sparker i gang sesongen 2020. Det blir også svært fine omgivelser med nytt klubbhus og hall, og ikke minst håper vi på å se enda flere Ulltras på tribunen som det ble meget god sving på i år.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.