Ullern fortsetter å imponere i sesongoppkjøringen!

Postet av Ullern Fotball den 19. Mar 2022

ARKIVFOTO: Christian Strømme

Ullern har imponert så langt i sesongoppkjøringen med seier mot Eidsvold Turn, Bærum, Frigg, Lokomotiv Oslo og uavgjort mot Kjelsås. Kun et tap har det blitt, men til gjengjeld var det mot KFUM som sist sesong kjempet om opprykk til Eliteserien og er i kvartfinalen i NM i dag.
Det var i dag duket for nok et oppgjør mot Kjelsås, denne gang på Grefsen stadion.

Kjelsås best i første omgang
Forrige gang disse to lagene møttes så dominerte Ullern banespillet fra start av og presset Kjelsås veldig lave. Dette ville ikke trener Eivind Kampen ha noe av denne gangen og Kjelsås gikk knalltøft til verks fra første spark. Ullern slet voldsomt den første omgangen med det fysiske spillet til Kjelsås, og spesielt den store spissen Ole Erik Midtskogen var en håndfull for laget fra Oslo Vest.
Kjelsås var flinke til å stenge rom og vant ballen i mange gunstige posisjoner som førte til flere farlige overganger. Men hjemmelaget manglet den siste pasningen som gjorde at Terje Kirsebom i Ullern buret ikke hadde altfor mye å gjøre selv om Kjelsås dominerte kampen.

Men noe Ullern garantert hadde hatt som tema før kampen var å stoppe Midtskogen på dødballer. Det er enklere sagt enn gjort og spissen som scoret 11 mål på 17 kamper forrige sesong viste sin enorme hodestyrke etter 30 minutter når han knuser sin oppasser i feltet og header inn 1-0 til Kjelsås etter en corner fra venstre.

Bjella og Johansson i trenerapparatet velger å gjøre litt justeringer og dem flytter Lars Følstad i en dypere rolle på midtbanen, det gir bortelaget for anledningen litt mer kontroll på banespillet og trykket fra Kjelsås avtar en god del. Lagene går til pause på stillingen 1-0, en veldig fortjent ledelse sett med både blå og hvite øyne.

Mye bedre etter pause
Ullern starter 2.omgang markant bedre enn den første. Pasningsspillet sitter bedre og det ligner langt mer på kampen på CC Vest Arena hvor Ullern dominerte banespillet stort.
Anført av en meget god Dreni Ademaj, så fant Ullern langt flere rom å spille i enn de gjorde i første omgang. Og etter 55 minutter spilt skulle Ademaj virkelig vise hva publikummet på CC Vest Arena har i vente når han på vakkert vis setter ballen i høyre kryss og utligning 1-1. En nydelig scoring av ny signeringen.

Men Kjelsås slår tilbake mot spillets gang og scorer 2-1 ikke lenge etter utligningen. Et ordentlig slag i trynet for Ullern.
Men Ullern laget virker ikke å la seg knekke av scoringen i mot og fortsetter å dominere kampen. De finner hverandre langt bedre enn i første omgang og man føler at Ullern vil komme tilbake.
Fjorårets assist konge Lars Austnes virker å fortsette i samme spor når han finner tidligere Kjelsås gutt og toppscorer forrige sesong for Ullern, Jens Bonde Aslaksrud i feltet med en nydelig crosser. Aslaksrud er tøff og klarer å få pannebrasken på innlegget og 2-2 er et faktum.

Det nærmer seg fulltid, men Ullern virker som de virkelig ønsker å vinne kampen, og i kampens siste spilleminutt så får Walid Idrissi endelig sjansen han har ventet på. Alene med keeper er Idrissi bombesikker og setter inn Ullerns mål nummer 3 og seieren er et faktum.

Trener Didrik Bjella var meget fornøyd med hvordan laget hans klarte å komme tilbake etter den vanskelige første omgangen.
- Vi møter et godt Kjelsås lag som er veldig godt defensivt organisert. Vi var klare over hva som kom til å møte oss, men allikevel sliter vi med å bryte ned blokken deres. I tillegg er Midtskogen enorm feilvendt og skaper litt trøbbel for oss både i overgangene og på dødball. I første omgang sliter vi rett og slett en hel del, men vi gjør noen strukturelle justeringer og bytter som gjør at vi i 2.omgang tar over mer av spillet og skaper mye mer enn i 1.omg.
Det var god trening for oss å møte Kjelsås på sin hjemmebane og det er gledelig at vi klarer å finne nye måter å vinne fotballkamper på når vi sliter som vi gjør i første omgang.
All honnør til gutta for å vise lojalitet til kampplan og spillestil til tross for en fysisk krevende og frustrerende første omgang som til slutt gjør at vi vinner kampen, det viser sterk karakter og lagmoral.