Bendik Foss Evensen (f.04) på prøvespill i den portugisiske storklubben Sporting Clube de Braga

Postet av Ullern Fotball den 16. Mai 2021

Det var etter flere sterke prestasjoner på Nordic Football Academy sine camper på Ullernbanen vinteren 2019/2020 at Bendik fikk sjansen hos Sporting en uke senvinteren 2020. Det ble en lærerik erfaring og nå er det Braga som vil ta en kik på den høyreiste og målfarlige spissen fra 2004 kullet. Vi har tatt en prat med Bendik før avreise på selveste 17 mai. 

Fullt trøkk 

Det var aldri pauser under treningene. Vi hadde ingen øvelser der vi sto stille. Alle øvelsene hadde høy intensitet og alle øvelsene var med ball. Det ga nye utfordringer og man måtte hele tiden være påskrudd.

Å komme inn der og se hvordan de trente…ja, det var kult. Jeg trente i alt fire treninger med G-15 og G-16 laget til Sporting. Det var fullt trøkk på de treningene.. De trente ikke bare for å trene. De trente for å spille kamp. Det var veldig bra for meg ettersom jeg vil utvikle aggressiviteten i spillet, sier Bendik om oppholdet i Sporting i 2020. Det ble en tankevekker og lærerik opplevelse for både spiller og trener/spillerutvikler Johan Egil Rudi. 

Spiller for å vinne

Du merker at det er en setting der det betyr noe mer for alle å vise seg frem, hver trening blir behandlet av spillerne som en unik sjanse til å vise sine ferdigheter både fotballmessig men ikke minst mentalt. Det var et røft klima for Bendik å komme inn i der du ikke får noe gratis og om du er passiv så blir du litt spist opp av gruppen. De vet at de har en unik mulighet, de vet at de må være maksimalt til stede hele tiden og de kan se at Christiano Ronaldo og Luis Figo har gått denne skolen og satt en standard for hvordan en må opptre hver eneste dag om en skal nå det absolutt høyeste nivået. Samtidig som spillerne bokstavelig talt tok omveier for å hilse på en trener fra Norge, så her var det også sterke krav til hvordan de opptrer utenfor banen, sier trener for Bendik gjennom flere år Johan Egil Rudi som nå har rollen som spillerutvikler og følger Bendik sin utvikling. 

Det er ingen tvil om at Bendik har egenskaper som er særdeles spennende og som siste års guttespiller i fjor tok han nivået på junior veldig raskt. Vi identifiserte sammen i fjor at det med å være mer aggressiv og intens i spillet sitt var noe de gutta i Sporting lå et par nivå over Bendik på. Spesielt nå som det forhåpentligvis blir senior utfordringer i Ullern snart, så er det noe som har blitt jobbet med gjennom dette spesielle året. For å skåre mål på høyere nivå kan en ikke være på hela, da forsvinner muligheten, påpeker Rudi. 

Bendik om sine forventninger til årets prøvespill i Portugal. 

Lavere skuldre

Jeg har forventninger om å komme inn med lavere skuldre enn jeg hadde under oppholdet i Sporting, slippe meg løs og få vist meg frem fra min beste side. 

Forberedt på aggressiviteten denne gangen 

Det er ingen tvil om at tempo og aggressiviteten i Portugal er et steg opp, dette vet jeg nå og har mentalt forberedt meg på dette inn mot turen. 

Modning 

Jeg skal vise de at jeg er spiller de kan trenge og forventer at dette oppholdet vil gjøre meg til en mer moden spiller. Slike erfaringer vokser jeg på. 

En klubb etablert bak de 3 store - Benfica, Porto og Sporting 

Vet egentlig ikke så veldig mye om Braga, men de har siste årene satset stort på både sitt akademi/treningsfasiliteter og etablert A laget like bak de 3 tradisjonelt store i portugisisk fotball. 

Inspirerende for både spiller, klubb og trenere

Det å kunne sende spillere ut i verden for å skaffe seg referanser som dette er givende for oss som klubb, det viser at vi gjør mye riktig og gir inspirasjon til alle deler av en fotballklubb. Vi gleder oss til å følge Bendik videre og ønsker han lykke til i Portugal, avslutter Rudi.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc