MSA: Midtstoppertalent har signert proffkontrakt

Postet av Ullern Fotball den 14. Okt 2023


(Foto: Merete Fosby)

Etter en kometkarriere i høst har Herman Udnæs(18) signert en proffkontrakt med Ullern. Midtstoppertalentet har skrevet under på en kontrakt som i utgangspunktet varer ut 2025-sesongen, men fortsetter utviklingen i samme tempo kan unggutten fort være klar for større oppgaver før den tid.

I en sesong uten de aller største oppturene rent sportslig er det fortsatt noen lyspunkter som vil stå igjen fra 2023-sesongen. Et av de aller største heter Peder Herman Jorsett Udnæs.

Unggutten spilte en birolle gjennom vårsesongen med kun et innhopp mot Alta, men i høst har han spilt hovedrollen i flere av Ullerns kamper. 

Fra sin midtstopperposisjon har han tidvis briljert med fart, teknikk, duellstyrke og en strøken venstrefot. 

Nå har unggutten velfortjent fått tilbud om en proffkontrakt og satt penn på papir for de neste 2,5 årene. 

Han er naturligvis både glad og stolt over å ha nådd en ny milepæl i karrieren. 

- Det er rett og slett veldig gøy å signere med klubben man har vokst opp i.  Jeg trives veldig godt og har lyst til å fortsette å utvikle meg her, forteller Udnæs.

Tatt store steg på kort tid

Alle som har sett Ullerns kamper denne høsten har lagt merke til en slepen venstrebent midtstopper som trykker godt til i duellene. Udnæs har tålmodig ventet på sin mulighet men brukt den svært godt.

- Høstsesongen har vært veldig bra for meg personlig. Tidligere i år var jeg ikke med i troppen, men når sjansen dukket opp grep jeg den med begge hender. Deretter har jeg egentlig følt at jeg har utviklet meg videre hver eneste uke og for hver eneste kamp, forteller han.

Hovedtrener Anders Lübeck er full av lovord om sin nye stopperstjerne.

- Udnæs er et prakteksemplar på en ung spiller med riktig innstilling. Han har aldri klaget et sekund, jobbet knallhardt hver dag og sto så til de grader klar når muligheten bød seg. Etter debuten har han ikke sett seg tilbake, og som han sier selv har han egentlig bare blitt bedre og bedre for hver kamp. 

Jeg tror jeg har tilgode å se noen ta så store steg på så kort tid, men så vet vi av erfaring at det svinger fort og ofte for unge spillere. Derfor skal han få tid til å stabilisere seg og utvikle flere sider av spillet sitt, forteller Ullern-treneren.

Med en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen ligger alt til rette for at Ullern-publikummet får stor glede av 18-åringen i de neste årene. Lübeck er allikevel klar på at Udnæs og flere andre forhåpentligvis skal videre på et tidspunkt.

- Ullern skal være en klubb som utvikler spillere til toppfotballen og det mener vi at vi har alle forutsetninger for å klare. Derfor er det gledelig at et av våre største talenter velger å signere en lang kontrakt istedenfor å ta et steg "til siden" å spille for klubber som Bærum, Grorud eller Skeid. Kommer riktig klubb på riktig nivå på banen har vi gjort jobben vår, og da er det ingenting vi heller vil enn å se Ullern-gutter lykkes på de øverste nivåene.

Ullerns assistenttrener Sigve Ravnåmo har fulgt utviklingen til Herman Udnæs tett på rekruttlaget denne sesongen. Nå har unggutten signert proffkontrakt etter å ha etablert seg som A-lagsspiller.

Ullerns assistenttrener Sigve Ravnåmo har fulgt utviklingen til Herman Udnæs tett på rekruttlaget denne sesongen. Nå har unggutten signert proffkontrakt etter å ha etablert seg som A-lagsspiller. (Foto: Ullern Fotball)

Besøker Raufoss på mandag

Allerede er det klubber som har fått med seg de gode prestasjonene til Udnæs. Mandag reiser han opp til Nammo Stadion for å trene med OBOS-ligalaget Raufoss i tre dager. 

Totningene var tilstede på Ullerns kamp mot Gjøvik/Lyn og så Udnæs storspille. Selv om han har forpliktet seg til Ullern i flere år legger han ikke skjul på ambisjonene om å spille på høyere nivå når muligheten byr seg.

- Jeg har lyst til å bli så god jeg kan bli. Drømmen er å kunne leve av fotballen. Det er målet jeg har satt meg og det jeg jobber for hver dag, avslutter Udnæs.

Alle i Ullern gratulerer og gleder seg til å følge utviklingen videre. Dette er en signering som lover godt for både kommende sesong og fremtiden!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.