Keeperspillere i Ullern Fotball

Postet av Ullern Fotball den 18. Sep 2023

 

Et bilde som inneholder person, utendørs, gress, sportsutstyr

Automatisk generert beskrivelse

 

Ullern fotball er kjent for å legge godt til rette for de som kan bruke hendene litt ekstra. Flere keeperspillere har tatt stegene i Ullern, før reisen fortsatte i større klubber. Både OBOS-liga og Eliteserien. Med seg i reiseveska har de tatt med seg en forståelse om arbeidsoppgaver på banen som ikke alle klubber er like oppmerksomme på.  

Keeperspilleren, som alle andre på laget, skalEt bilde som inneholder gress, utendørs, lekeplass, jorde

Automatisk generert beskrivelse bidra til å skåre mål, lage målsjanser, vinne ballen og beskytte eget mål. Det stiller krav til posisjonering som oftere bidrar til nettopp dette. Tiden der keeperspilleren bare skal stoppe skudd på streken der målet står er forbi. Når laget til keeperspilleren ikke har ballen, er vel det beste å erobre ballen før motstanderen får skyte på målet?

Keeperspilleren i angrep vil naturlig være lenger unna målet laget skal skåre på. Likevel endrer det ikke oppgaven til laget. Om keeperspilleren er høyere i banen òg får ballen, vil avstanden til målet som skal skåres på være kortere, medspillere nærmere og tiden brukt for å utnytte et dårlig posisjonert motstanderlag går betraktelig ned.

På vei mot å utvikle slike keeperspillere, er det ikke unaturlig at det blir noen mål imot. Det kan oppleves tøft for den med egen farge på drakten, spesielt med et publikum som forventer at du stopper skudd (som er en forventning vi må snu litt på). Se heller etter hvor mange skudd som blir avverget før motstanderen får sparket ballen mot målet!Et bilde som inneholder gress, utendørs, lekeplass, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Denne forståelsen er også årsaken til at spilleren med hansker og egen drakt blir kalt «keeperspilleren». Det å «stå i mål» er en beskrivelse som ikke fremmer den godt posisjonerte keeperspilleren. Med godt språk kommer også god adferd enklere.

Som keeperansvarlig i klubben er det viktig for meg å ha alle trenere og foreldre ombord på planen for å utvikle «moderne» keeperspillere! Så vi alle oppmuntrer og støtter keeperspillerne i den prosessen, uansett om det skjærer seg noen ganger på veien. Det er en viktig del av læringen!
 
Dennis Berg Smalsundmo, keeperansvarlig Ullern Fotball


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.