MSA: Nergaard skadefri og klar for ny sesong!

Postet av Ullern Fotball den 14. Des 2021

Tilbake for fullt.

Nergaard signerte for Ullern i desember 2020 og var da klar for å ta opp kampen om spissplassen, men allerede i februar 2021 merket han at noe var galt med kneet.
- Jeg følte meg veldig bra når jeg kom til Ullern, men i februar merket jeg smerter i kneet som jeg hadde operert i 2018. Det viste seg at jeg måtte sy roten til menisken, noe som ville holde meg ute i 6 måneder. Så i mai ble jeg operert og sesongen var da mer eller mindre over for min del. Men jeg hadde et mål om å rekke spilleminutter i sesongen som var og jeg rakk å få med meg siste kampen for sesongen for Ullern 2. 

Du har vært i full trening nå et par måneder, føler du at du nærmer deg toppformen igjen?
- Jeg merker at det blir bedre og bedre, men jeg har enda en vei å gå. Jeg har jo en stor kropp som skal koordineres, så jeg trenger litt mer tid. Men med 4-5 måneder med pre-season, så skal jeg være skarpere enn noen gang når sesongen starter. 

Skadeplagene og veien videre
Allerede som 17-åring fikk Thorvald sin første alvorlige kneskade. En skade som skulle vise seg å holde han ute fra fotballen i 1,5 år.
- Jeg trente da med a-laget til Asker og på denne tiden gikk jeg på NTG og trente først fotball på morgenen der, før jeg hadde styrkeøkt og påfølgende trening med Asker. Så det er mulig at det ble for mye og at det var derfor det skjedde. Vi hadde en possession øvelse hvor jeg skulle snu meg å gå i press. Så satt foten fast i bakken og jeg kjente det bare knaset i kneet. Det visste seg da at både korsbånd og menisken var røket. Og på grunn av komplikasjoner i arrvevet så var jeg ute i 1,5 år. 


Når Thorvald kom tilbake igjen fra skaden var veien lang for å få spilletid i Asker og han bestemte seg da for å ta en overgang til Ready. Og i sin første hele sesong nettet han 9 mål på 24 kamper og ble dermed toppscorer i 2017-sesongen. Men også denne sesongen skulle ikke gå helt knirkefritt, i en av sesongens siste kamper mot Gjøvik-Lyn ble han taklet og måtte gå av med skade tidlig i kampen. Det viste seg at ytre leddbånd i kneet var røket og nye 4-5 måneder ventet på sidelinjen.
En sulten Thorvald var klar til å fortsette utviklingen sin i Ready i 2018, men det skulle vise seg å bli en vanskelig sesong hvor han igjen måtte tilbringe tid på sidelinjen.
- Jeg begynte å føle smerter i menisken igjen som jeg hadde operert, dette går det jo an å spille med, men du blir veldig hemmet av smertene. Så da ble det bestemt at jeg måtte fjerne menisken, hvilket betydde at nye 5 måneder i treningsrommet ventet. Når jeg da kom tilbake var jeg ikke i form, pluss at vi hadde en annen meget god spiss i Finn Badou Jor som scoret bra med mål, så det ble bare med noen innhopp den sesongen. Endelig skadefri 

Etter en ødelagt 2018-sesong så skulle Thorvald igjen vise hva han var god for. Finn var dratt til Ullern for å score mål der, mens oppe på Gressbanen var det en annen rask og sterk spiss som begynte å finne formen for alvor.

i 2019 var jeg endelig helt skadefri og jeg merket at jeg ble bare bedre og bedre utover sesongen. Spesielt siste halvdel av sesongen var veldig bra. Jeg endte vel på 13 mål i serien og scoret blant annet hat-trick mot Frigg husker jeg. Så da følte jeg meg sterkere og bedre enn noen gang. 


Kjelsås og Corona

Den gode sesongen hadde blitt lagt merke til oppe på Oslos tak som de liker å si, og trener for Kjelsås, Eivind Kampen kunne gjerne tenke seg en rask og sterk spiss i laget sitt. Thorvald følte seg klar for å ta et steg opp og meldte overgang til Kjelsås. Men lite visste man da at sesongen 2020 skulle bli en helt spesiell sesong. 

- etter sesongen jeg hadde hatt med Ready følte jeg meg mer enn klar for å prøve meg i 2.divisjon. Og jeg syns det gikk veldig bra i de treningskampene vi rakk å spille før nedstengingen. Vi spilte da blant annet mot sterke motstandere fra Obos ligaen og jeg følte jeg hadde nivået inne. Dessverre så ble det jo full nedstenging og når vi endelig kunne trene å spille kamper igjen så var jeg ikke samme form som jeg hadde vært. Så det ble bare med to innhopp i den amputerte sesongen vi spilte. Overgangen til Ullern

Som tidligere nevnt så ble dessverre ikke første sesongen helt som planlagt, men nå ser Thorvald fremover og er klar til å ta fatt på ny sesong.
- jeg gleder meg veldig til sesongen starter og jeg tror vi har et lag som kan matche enhver motstander i serien. Så jeg tror vi kommer til å slå godt fra oss selv om det er en divisjon opp. 
For min del hadde jeg selvfølgelig håpet at vi skulle få møte Asker og Kjelsås og et hadde også vært gøy med et Oslo derby, men uansett så blir dette veldig spennende. 

Hva er ambisjonen din for kommende sesong?
- jeg håper at jeg får mitt endelige gjennombrudd i 2.divisjon. I og med at oppholdet i Kjelsås ikke ble noen personlig suksess, så håper jeg at jeg får vist hva jeg kan denne sesongen. 

Er det noen andre unge spillere på laget du tror også kan få sitt gjennombrudd i kommende sesong?
- ja, jeg tror Alexander Nilsen kommer til å få en god sesong. Han har en sterk mentalitet og masse ferdigheter, så han tror jeg kan bli ordentlig god. Også må jeg nevne kanskje min favorittspiller i Ullern, Magnus Fosen. Selv om det kanskje ikke kan kalles et gjennombrudd siden han spilte mer eller mindre fast i sesongen som var, så har jeg tro på at også han vil bli bare bedre og bedre. 


Stor som liten
Akkurat som nå så raget Thorvald et hode over de andre også i barn og ungdomsfotballen. Bildet er tatt fra G13 laget til ØHIL hvor han blant annet spilte med landslagspiller og Belgia proff Andreas Hanche-Olsen, som for øvrig er bror til vår egen Christian Hanche-Olsen.
- Jeg begynte å spille fotball for Hosle når jeg var 5 år også ble vi senere slått sammen til Øvrevoll Hosle. Der var Pappa med som trener i barneårene og etter hvert som jeg ble eldre gikk han over til å følge opp laget jeg spilte på som oppmann. Så han har fulgt meg opp hele veien og er jo også med her i Ullern. (Per Nergaard som er lagleder for a-laget er også Pappa til Thorvald. Red.anm)
Så han har både støttet og kritisert meg når jeg trengte det. Han visste at jeg hadde veldig lyst å bli god i fotball, så han har alltid pushet meg i riktig retning. Jeg har alltid ønsket å drive med fotball og det har aldri vært slik at jeg har vurdert å gjøre noe annet. Og slik føler jeg det fortsatt. Selv om jeg har hatt tanken i hodet når jeg har vært skadet at hvis jeg blir skadet igjen så gir jeg meg. Men den tanken klarer jeg ikke å følge og har derfor gått på med opptrening igjen når jeg har blitt skadet. 

Vi ønsker Thorvald Storm Nergaard en riktig god jul og lykke til med sesongen som kommer! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.