Hoseth og Brauti klar for semifinale i kveld!

Postet av Ullern Fotball den 6. Des 2021

                   Håkon Helland Hoseth og Jonas Vatne Brauti før kveldens kamp mot Fredrikstad
3 hinder igjen fra Eliteserien 2022
Både Hoseth og Brauti har gått gradene i Ullern Fotball før de tok steget opp i norsk toppfotball.
Jonas Vatne Brauti (f.99) debuterte for Ullern i PostNord i 2016 og spilte 33 kamper for Ullern før ferden gikk videre til Stabæk foran 2019 sesongen. I sommer valgte han å ta turen til KFUM Oslo i Obos-ligaen hvor han nå sammen med en annen vaskeekte Ullern gutt, Håkon Helland Hoseth (f.99) kjemper om den siste plassen i neste års Eliteserie.

Etter å ha slått Sogndal 1-0 i kvartfinalen så er de nå klare for semifinale mot Fredrikstad i kveld. En kamp som for øvrig vises klokken 18:00 på Eurosport.
Vinner KFUM denne kampen så er det finale mot Jerv. Og vinneren av den kampen skal møte laget som havner på kvalikplassen i Eliteserien for endelig å avgjøre hvem som får den siste plassen i neste års Eliteserie.

(Bilde: Håkon Helland Hoseth 2019. Foto: O. Helland)


97 kamper for Ullern
Håkon debuterte helt tilbake i 2015 og rakk hele 97 kamper for Ullern før ferden gikk videre til KFUM og Obos ligaen i 2020 hvor han nå står med 44 kamper for KFUM.
Han er også en del av den gylne 99-generasjonen som i tillegg til Hoseth og Brauti også har Felix Horn Myhre som nå spiller i Brann.

Dere har stabilisert dere i Obos ligaen med 4.plass i 2019, 8.plass i 2020 og nå 5.plass i 2021. Og dette med et budsjett som er langt lavere enn de fleste lagene i ligaen. Hva er det som gjør at KFUM presterer på et så jevnt og høyt nivå?
- Det er jo på banen at resultatene kommer, hvis man klarer å gjøre den delen bedre enn motstanderne gir det et veldig godt utgangspunkt for å hente mange poeng. Når de frivillie i klubben i tillegg hjelper til med rammene rundt gjør det oss til et godt fotballag. 

Ullern skal neste år spille i PostNord ligaen, hva tenker du om mulighetene for Ullern til å hevde seg der? 
- Ullern tror jeg kommer til å klare seg bra i 2.divisjon neste år. De har satt sammen et sterkt lag og hadde en veldig god sesong i år. En ubeseiret sesong gir et veldig godt utgangspunkt til neste sesong. Det blir selvsagt en tøffere sesong, men det skal ikke mye til før Ullern etablerer seg som et godt lag i PostNord, ingen tvil. 

Semifinale mot Fredrikstad i kveld, hva blir nøkkelen for at dere skal gå seirende ut av denne kampen? 
- For vår del, kampen mot Fredrikstad, har vi også et godt utgangspunkt. Vi har spilt god fotball i det siste, og resultatene har fulgt med. 
Når vi er på vårt beste kan vi slå hvem som helst, så det gjelder å pushe det nivået i kveld, så tror jeg vi kan utsette ferien litt til. 

Hvor viktig har Ullern vært for din spillerutvikling?
- Ullern har vært veldig viktig for min utvikling, gode sportslige rammer, gode trenere og alltid gode medspillere som pushet hverandre. Så må jo absolutt den individuelle oppfølgingen gjennom blant annet samarbeidet med Bix nevnes som ga meg utrolig mye.


Brauti tror på seier
Også Brauti tok seg tid til å svare på noen spørsmål fra oss.

Hvordan har overgangen vært fra Stabæk til KFUM?
- Jeg er veldig fornøyd med overgangen til KFUM. Jeg tror det var bra med et miljøskifte og jeg setter stor pris på sjansen jeg har fått i KFUM. 

Det er sterk kamp om keeperplassen i Kåffa og du måtte godta å sitte på benken de første kampene, men nå har du stått de 5 siste og dere er ubeseiret i alle de kampene Føler du at du er inne i din beste periode i karrieren?
- Jeg har fått mye spilletid i 4.divisjon og Obos ligaen som jeg ikke har gjort siden Ullern tiden. Det hjelper veldig på og jeg føler jeg er i stadig utvikling og håper det skal fortsette videre.

Semifinale mot Fredrikstad, hva tenker du om kveldens kamp?
- Jeg tror det blir en jevn kamp som kan bikke begge veier, men tror vi drar det lengste strået. 

Vi ønsker de begge lykke til og minner igjen om at kampen kan sees direkte på Eurosport klokken 18:00 i kveld! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.