G16: 2004 modellene avsluttet sesongen helt i toppen med alle tre lag

Postet av Ullern Fotball den 25. Okt 2020

G16 kullet har gjennomført en flott sesong på veldig mange måter. 2004 årgangen er en stor og solid gjeng og å gjennomføre ungdomstiden med totalt rundt 60 spillere skal vi være veldig stolte av. Årskullansvarlig Johan Egil Rudi skriver litt om det som har vært spesielt gledelig til tross for en meget spesiell sesong og år generelt for alle. 

To store grupper

Spesielt for TG.1 og lag 1 så er ofte det å ikke klare G16 IK kutten en utfordring, ofte en nedtur som henger sammen med at spillere ser seg etter andre klubber. Men vi etablerte tidlig et sportslig opplegg som gav tilstrekkelig med matching for alle og med et tett samarbeid med G19 gruppen så har vi kunnet hevde oss på hele 5 forskjellige arenaer gjennom sesongen. Victor Skilbred har sammen med Roar Smedsrud skapt en flott arena for TG.2erne der antallet spillere har økt jevnt og trutt gjennom sesongen, det vil jeg påstå er nokså unikt. 

Flere spillere tatt steget opp

Et klart mål for TG.1 har vært å skape et sportslig miljø som gjør at spillerne er klare for å først hospitere med G19 og så ta steget opp som fast medlem av vårt øverste aldersbestemte nivå. Det har vært spesielt gledelig å se så mange gjøre en ekstraordinær innsats både på fellesøkter, men kanskje spesielt på egenhånd, som har gitt et uforholdsmessig stort antall 2004 modeller plass i G19 stallen og de har ikke bare vært der for å gjøre opp et antall på trening. En unik kultur der flere møtes på banen i timesvis flere ganger i uken utenom fellestrening har dannet grobunn for denne utviklingen og viser for yngre spillere hva som faktisk må til for å nå opp til G19 nivået. Jacob Cleve Broch, Ferdinand Wien Algarheim, Mathias Enge Railo, Andreas Dahl Jørgensen, Ole Dokken Skrivervik og Bendik Foss Evensen har alle vært en fast del av G19 gruppen i 2020 sesongen. 

Spiss Bendik Foss Evensen er en av de som har lagt ned et enormt antall timer på Ullernbanen de siste årene. Resultatet av det er G19 plass, toppskårer for G19 og ikke minst treningsopphold i Sporting Club de Portugal. 

 Fra Ullern G16 til OBOS Ligaen

Ikke en normal setning å skrive, men for Mats Edwin Lindegaard så ble dette en realitet når han begynte på skole på NTG i Kongsvinger. Nevnte Bendik Foss Evensen sin partner i egentrening på Ullernbanen byttet i sommer klubb til Kongsvinger IL og etter bare noen dager var det rett på trening med A laget og inn på benken i OBOS Ligaen. En skade på førstekeeperen gjorde dette mulig og selv om sesongen for KIL ikke akkurat har gått på skinner har unge Lindegaard fått maksimalt ut av en ellers spesiell sesong. Det blir spennende å følge med på Mats sin videre karriere i toppfotballen i skogen på vinger. 

Alle lag med i toppen

Til tross for nesten et helt lag opp på G19 eller til OBOS, så har lag 1 hevdet seg helt i toppen av det øverste nivået i Oslofotballen på G16. Etterveksten bak de som er flyttet opp har vært solid og et nesten tosifret antall har gjennom sesongen vært innom G19 i trening eller G19-2 i seriekamp. Lag 1 kjempet helt inn med KFUM om KM tittelen og det var bare noen få poeng som skilte lagene når ferien ble ferdigspilt denne helgen. Det har vært gledelig å se nye spillere vokse frem og det blir spennende å se hvem som jobber steinhardt for å fortjene en plass i G19 gjennom vinteren. I OBOS Cup kom lag 1 helt til semifinalen der det ble stopp for BVH på golden goal. 

Lag 2 har hele høsten kjempet med Lyn 2 og Årvoll om seieren i sin avdeling, knepne tap mot begge gjorde at en havnet på 3.plass med to mål mindre skåret enn Årvoll. En enorm fordel for kullet å kunne stille med lag i både 1, 2 og 3.div, noe som gir et kamptilbud til alle. 

Lag 3 var fryktelig nærme avdelingsseier og endte på en flott 2.plass til slutt. Den enormt store gruppen har gjennom årets sesong muligens blitt så mange at en bør stille med to lag neste sesong. Siste kamp for året er muligens ikke spilt da siste runde ble avlyst pga covid i gruppen, så dette er skrevet med forbehold om at siste seriekamp hadde endt med seier. 

G17 serien satser på i Ullern Fotball

For den kommende sesongen skal kullet holde frem som et eget kull også på G17 og en skal spille i den stadig utviklende G17 serien som nå har to divisjoner og med langt mer seriøse lag enn en finner i G19 div 3 som hadde vært alternativet for mange. Vi håper flere G16 lag blir med der og satser på dette som det naturlige steget etter G16. 

Årskullansvarlig Rudi takker alle foreldre og medtrenere og oppmenn for et flott 2020 til tross for alle utfordringene en global pandemi har gitt oss. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.