Seriefinale i 5. div. for DSA.

Postet av Daniel Garcia den 11. Okt 2024

Torsdag kveld var det duket for toppoppgjør i 5. div. avd. 2, med våre opprykksjagende unge jenter/damer som verter for 2. plass plasserte OSI. Seier ville utløse voldsomt brukbare muligheter for opprykk, mens poengdeling og tap ville gi OSI det samme.

Pangstart

Kampen starter slik slike oppgjør gjerne gjør. Noe høye skuldre, nerver utpå drakta og et banespill deretter. Lite finspill, en del middels utførelse og enda flere balltap.

OSI får etablert seg på vår halvdel, men uten at de skaper allverden.

Samtidig er det en del mellomrom som vi søker å, og også får, utnyttet ved flere anledninger.

I det vi får tak i ballen, spiller vi ballen bevisst i retning motstanders mål så hurtig det lar seg gjøre, på en ventende Anna som kunne motta ball og enten vende opp selv eller legge igjen til møtende spiller, og slik havnet vi i flere overtalls- og, i forlengelsen av det, skåringsmuligheter.

(Her har Anna Joner nettopp sørget for 1-0 til våre)

Og mål skulle det også bli. Både 1 og 2.

Fra et par og tyve meter finner Ida Moe Anna Joner som tar med seg ballen inn i 16 meteren og sender ballen opp under tverrliggeren og i nettet.

Like etterpå vinner vi ballen i gunstig posisjon, men avslutningen fra ca 16 meter sniker seg like utenfor OSIs venstre stolpe.

Så, etter ca 10 min har Sofie ballen ute på sin venstre kant. Fra like utenfor 16 meteren forsøker hun en avslutning som blokkeres. Returen faller i beina på Maria Volldal som tar en touch innover i banen før hun setter ballen i keeperspillers høyre hjørne og 2-0 før 15 min er spilt.

Omgangen fortsetter i et relativt likt spor, men i det man nærmer seg 40 spilte minutter har bortelaget frispark på egen halvdel nære midtbanestreken. Balle lempes i retning vårt mål, hvor en OSI spiller i mellomtiden har sneket seg inn bak vårt bakre ledd. Nevnte spiller lapper til ballen på 1 berøring og geleider ballen relativt kontrollert i målet bak Maja.

(Maria Volldal stod bak vårt 2-0 mål. På dette tidspunktet så det rosenrødt ut)

«A game of two halves».

I alle fall til en viss grad. I starten av omgangen, og i store deler av den, har OSI mest ball og kommer til et par relativt store sjanser. De to første virker å være på vei mot og inn i mål, men en hhv strålende takling i siste sekund og en heroisk involvering av Maja sørger for fortsatt 2-1 ledelse.
Men, det sprekker tilslutt, og man ble jo også advart. Spesielt sleit vi på vår høyre side, hvor OSIs nummer 12 til stadighet kommer seg forbi og inn i vårt straffefelt.

Både 2-2 og 2-3 sitter med ganske kort mellomrom, og plutselig er det bortelaget som har en ledelse å beskyte.

Vi på vår side har et par situasjoner, bl.a en ball i stolpen, men det vil seg ikke, og alt i alt er det ikke ufortjent at bortelaget tar med seg de 3 poengene.

Et litt surt tap blir avslutningen på årets sesong i 5. div hvor vi for første gang på over 10 år har stilt seniorlag på damesiden, og målet om opprykk var innen rekkevidde, men det holdt dessverre ikke helt inn.

Vi takker uansett motstander for kampen og publikum for oppmøte denne sene høstkvelden i oktober. 🤝