Svart kveld på Ullernbanen

Postet av Ullern Fotball den 15. Okt 2024

Union Carl Berner var favoritter foran kveldens oppgjør på Ullernbanen, men etter en kanonåpning av hjemmelaget og tente håp, så endte kvelden med dystre siffer for våre rekrutter.

  Arkivfoto: Albert Aleksanjan. Foto: Merethe Fosby


Pangåpning!

Ullern tar øyeblikkelig ledelsen etter kun 3 minutter spilt. Dani Khoshpayam stormer gjennom i bakrom og kommer alene med keeper. Han får et litt langt touch, men keeper er avventende og Dani kan servere Albert Aleksanjan på blankt mål. Aleksanjan har hele målet å score på og sender en litt løs ball mot mål, men heldigvis for Ullern så er avslutningen akkurat god nok til at Union Carl Berner ikke klarer å klarere den fra målstreken. 


Scoring nummer to kommer etter bare 9 minutter. Ullern tar kort corner til nevnte Albert Aleksanjan som serverer en nydelig ball inn i feltet til vår franske venn Romeo Vergnolle som kontant header ballen ned i lengste hjørnet, og dermed en pangåpning på Ullernbanen. Nå var det flere som følte at Ketil Stokkan burde runget over høyttaler anlegget. 

Arkivfoto: Olav Eiksund Sæthre. FOTO: Merethe Fosby

Så skal vi få et minutt som dagens Ullern kaptein Olav Eiksund Sæthre skulle vært foruten. Det starter med et innkast for Ullern som han kaster Union rett i angrep på. Heldigvis for Sæthre så redder Benestad i Ullern buret mesterlig på Union sitt forsøk alene med keeper fra litt skrått hold. 

Påfølgende corner ender opp med et skudd fra returrommet, Sæthre redder "mesterlig" på streken, men dessverre for Ullern så mener dommer at Sæthre opptrer som keeper og redder med hånda og dermed rødt kort og straffe. 

Straffen settes i mål av bortelagets Magnus Døble og dermed er det full fyr i kampen igjen. 


Nå går det fra vondt til verre når vi passerer 22.minutt. Union utligner ved Mathias Bertelsen som blir spilt gjennom et vidåpent Ullernforsvar. Bertelsen runder keeper og setter ballen enkelt i mål. Det virker nesten så hjemmelaget har glemt at de mangler en mann utpå der.


Litt som forventet så er det igjen Union som scorer det neste målet på Ullernbanen. Målet kommer etter at Ullern har etablert spill høyt i banen med laget. En svak tversoverpasning fra Edi Hockic blir brutt av bortelaget og ballen havner hos Markus Botten på Union Carl Berner. Botten titter opp og ser at Ullern keeper ikke forventet noe balltap og står på ca 20 meter. Da er det bare for Botten å sette ballen i en bue over Benestad og det utfører han med full kontroll. 


Og nå får speaker Johan Egil Rudi kjenne litt på hvordan det er å være speaker i håndball, for nå hagler målene inn. Ullern utligner minuttet etter at Union scoret 3-2 målet på vakkert vis av Amir Jama. Gleden rekker nesten å etablere seg for hjemmelaget før Bertelsen hos bortelaget nok en gang blir spilt igjennom og fra litt skrått hold klarer han å lirke ballen forbi Benestad i Ullern målet. 

Nå er det ikke tid til å fylle seg en ny kaffe engang for nå hagler det med mål og Bertelsen er ikke ferdig. Vi har nå spilt i 38 (!) minutter når Bertelsen smekker inn hat-tricket sitt fra ca 18,2 meter. Stillingen er 3-5 faktisk. 


Kampen dabber litt resten av omgangen, det blir kun ett mål de siste 7 minuttene. Og ikke helt uventet er det bortelaget som setter inn en ekstra scoring før pause, signert Magnus Døble. 


Lagene går til pause på stillingen 3-6.........


Andre omgangen er ca 10 minutter gammel når Magnus Døble øker ledelsen til 7-3. Ketil Stokkan har forlengts forlatt stadion når Romeo mister ballen og Union kan kontre. Døble spilles gjennom alene med keeper og setter den sikkert i korthjørnet. Og da er vi i gang igjen dere, minutter etterpå så er det Ullern scoring. Vegard Holsæther møter på første stolpe på corner og flicker ballen i mål. Hadde det vært 7-7 her nå med 11 mann på begge lag? 


59 minutter spilt og Ullern burde faktisk redusert til 5-7. Dani legger ballen ut de berømte femogførti til en Amir Jama som er fullstendig alene på 10 meter og skal bare bredside ballen i mål. Det ender med en totalbom og ballen ender opp tilbake hos Dani som nå naturlig nok står i offside. 


Halvtimen av andreomgang passeres når Union får et korrekt idømt straffespark. Lars Kveseth blir lagt ned av Fabian Gluch og Kveseth får æren av å selv sette straffen i mål og dermed 4-8 på resultattavla. 


Den tidligere Bryne og Kjelsås spilleren Erik Rosland hadde flere muligheter til å score mål denne kampen, men det skulle gå nesten 90 minutter før målet endelig kom. og når det først kom så puttet han like gjerne på ett til før lysene ble slukket på Ullernbanen. Og når skribenten trodde dette skulle være siste setning så glemte han hvilken type kamp det var. Rosland puttet faktisk enda ett og dermed hat-trick i løpet av 3 minutter. 

Arkivfoto: Dennis Berg Smalsundmo. FOTO: Merethe Fosby


Tung dag på jobben
Hovedtrener for Ullern 2, Dennis Berg Smalsundmo var en skuffet mann etter kampen og innrømmet at dette var tungt å svelge. 
Det er klart dette er fryktelig skuffende. Man bruker jo voldsomt mye tid på dette her for at det skal bli best mulig og jeg er jo til syvende og sist ansvarlig for resultatet ovenfor spillerne, organisasjonen og alle rundt dette laget. Og på en kveld som denne hvor resultatet blir som det blir så må jeg innrømme at det er tungt å svelge, sier en skuffet Smalsundmo. 

På stillingen 2-1 så blir dere tvunget til å gjøre noen grep med tanke på det røde kortet, føler du at det var noe dere burde gjort annerledes? 
Definitivt hvis man skal være etterpåklok, men vi gjorde de grepene vi mente var riktig der og da. Vi havnet en mann under sist gang også når vi møtte Union Carl Berner og lyktes da veldig godt syns jeg med samme grep. Vi ønsket ikke å "forurense" hodene til spillerne for mye og prøvde å holde oss til omtrent samme kampplan som vi hadde før start, med kun en liten justering av posisjon til en av spillerne. Men helt klart så lyktes vi ikke med den planen, sier Smalsundmo. 

Nå venter det en særdeles viktig kamp neste uke mot BVH som kan avgjøre hvem som overlever og hvem som ikke overlever i årets 4.divisjon. Hvordan påvirker dette resultatet de forberedelsene? 
- Jeg syns spillerne hadde et fint fokus etter matchen. De var selvfølgelig skuffet i likhet med trenerapparatet, men samtidig evnet de å se at de gode periodene i kampen så lykkes vi veldig godt med de tingene vi øver på. Så nå skal vi hvile og sove litt på det også starter vi allerede i morgen med forberedelsene mot BHV, avslutter Smalsundmo.

Ullern 2 - Union Carl Berner: 4-11

Mål Ullern: Aleksanjan, Vergnolle, Jama, Holsæther. 

Mål Union: Mange!

Tilskuere: 34


Startoppstilling hjemmelaget:


Poengbørsen:
3.poeng: Albert Aleksanjan
Med scoring og assist i første omgang så er det vanskelig å komme utenom Albert på 3 poeng på en dag som denne. Byttes av til pause, forhåpentligvis kun for å spare han til neste A-kamp.

2.poeng: Ullern publikummet som ble værende
Kveldens 2 poenger går til hjemmepublikummet som ble værende ut matchen. 

1.poeng: Ullern G2012
Skribent må ty til en del alternative poeng denne gangen og 1 poeng blir gitt til vårt flotte G2012 kull som ryddet banen på mesterlig vis før kampstart!







Uke 42 - Kjelsås borte

Postet av Ullern Fotball den 13. Okt 2024

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass.

Utstyrsansvar TG1:

  • Ballansvar: Shahsavari
  • Vester og kjegler: Steffensen 
  • 6 småmål: Sørensen
  • Garderobeansvar: Øyen


Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Mandag 

  • Egentrening/fri

Tirsdag 

  • Trening TG1, 17:00 (16:45) på HULLEBERG. Innhold på Facebook-siden. 

Onsdag 

  • Kamp borte i G17 1. div., mot Kjelsås, 20:30. Oppmøte senest 19:35. Tropp: kommer!

Torsdag 

  • Egentrening/fri

Fredag

  • Trening TG1, 18:30 (18:15) på nye KG. Innhold på Facebook-siden

Lørdag

  • Trening TG1, 12:00 (11:45) på nye KG. Innhold på Facebook-siden

Søndag

  • Egentrening/fri





Uke 42: B kamp og siste runde i Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 13. Okt 2024

Husk å melde inn din tekst om du har "signert" for 2025 i Interkrets eller 1.div gruppen. Betaling av depositum for treningsleir i uke 8 vil bli lagt til i Hoopit i løpet av uken, så sørg for at du er registrert der. Ellers er det B kamp igjen på tirsdag og siste runde i Interkrets spilles på torsdag. 

Man 14.okt

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Oppvarming, 2v2 omstilling, EPE, Fotballdueller 1v1 på mål og spill 4v4/5v5 12X2,5 min med 1 min pause + styrke ben sammen i bua. Ferdige kl.20.00. 

Tirs 15.okt

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Kl.20.15 - MSB vs Union Carl Berner på Ullernbanen. 

Ons 16.okt

Kl.17.30 - Trening. Innhold: Konkurranse, skåre mål øvelse, spill 11v11 3X7 min på halv bane og skuddkonk. Ferdige kl.18.30. 

Tors 17.okt

Kl.20.15 - 1.div vs Frigg på Tørteberg. Oppmøte kl.19.15. 

Kl.20.15 - IK vs Kløfta på Kløfta. Oppmøte kl.19.15. 

Fre 18.okt

Kl.16.45 - Trening. Innhold: Fotballtennis, minispill med vegger og bollekos (boller (ca 20 stk per) laget selv ferske og fine (IKKE kjøpeboller!) av: Proto, Jon, Theo, Ellef, Matta og Jonathan). Mens Tran og Gustav handler sjokkomelk fra panten. Ferdige kl.18.00. 

Lør 19.okt

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Søn 20.okt

Kl.10.30 - Trening. Innhold: Oppvarming, spille oss ut fra 5m øvelse, spill 11v11 3X13 min og innlegg volleykonk til slutt. Ferdige kl.12.00. 

Kl.13.00 - MSA vs Flint Tønsberg på Ullernbanen. 




Keeperspillere i Ullern Fotball

Postet av Ullern Fotball den 9. Okt 2024

 

Et bilde som inneholder person, utendørs, gress, sportsutstyr Automatisk generert beskrivelse

 

Ullern fotball er kjent for å legge godt til rette for de som kan bruke hendene litt ekstra. Flere keeperspillere har tatt stegene i Ullern, før reisen fortsatte i større klubber. Både OBOS-liga og Eliteserien. Med seg i reiseveska har de tatt med seg en forståelse om arbeidsoppgaver på banen som ikke alle klubber er like oppmerksomme på.  

Keeperspilleren, som alle andre på laget, skalEt bilde som inneholder gress, utendørs, lekeplass, jorde Automatisk generert beskrivelse bidra til å skåre mål, lage målsjanser, vinne ballen og beskytte eget mål. Det stiller krav til posisjonering som oftere bidrar til nettopp dette. Tiden der keeperspilleren bare skal stoppe skudd på streken der målet står er forbi. Når laget til keeperspilleren ikke har ballen, er vel det beste å erobre ballen før motstanderen får skyte på målet?

Keeperspilleren i angrep vil naturlig være lenger unna målet laget skal skåre på. Likevel endrer det ikke oppgaven til laget. Om keeperspilleren er høyere i banen òg får ballen, vil avstanden til målet som skal skåres på være kortere, medspillere nærmere og tiden brukt for å utnytte et dårlig posisjonert motstanderlag går betraktelig ned.

På vei mot å utvikle slike keeperspillere, er det ikke unaturlig at det blir noen mål imot. Det kan oppleves tøft for den med egen farge på drakten, spesielt med et publikum som forventer at du stopper skudd (som er en forventning vi må snu litt på). Se heller etter hvor mange skudd som blir avverget før motstanderen får sparket ballen mot målet!Et bilde som inneholder gress, utendørs, lekeplass, himmel Automatisk generert beskrivelse

Denne forståelsen er også årsaken til at spilleren med hansker og egen drakt blir kalt «keeperspilleren». Det å «stå i mål» er en beskrivelse som ikke fremmer den godt posisjonerte keeperspilleren. Med godt språk kommer også god adferd enklere.

Som keeperansvarlig i klubben er det viktig for meg å ha alle trenere og foreldre ombord på planen for å utvikle «moderne» keeperspillere! Så vi alle oppmuntrer og støtter keeperspillerne i den prosessen, uansett om det skjærer seg noen ganger på veien. Det er en viktig del av læringen!
 
Dennis Berg Smalsundmo, keeperansvarlig Ullern Fotball




Uke 41: Dobbelkamp torsdag

Postet av Ullern Fotball den 6. Okt 2024

En helt nydelig høstferie er over, fantastisk vær og vi har fått ladet batteriene før innspurten av sesongen de tre neste ukene. Ingen MSB kamp denne uken, så da får vi trent godt, det blir bra. 

Man 7.okt

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Oppvarming + skade, skåre mål øvelse og spill 11v11 2X10 min + 4v4 6X2 min. Ferdige kl.19.30.

* Styrke ben kan gjennomføres. 

Tirs 8.okt

Fri/egentrening

* Styrke overkropp, balanse og bevegelighet kan gjennomføres. 

Ons 9.okt

Kl.17.15 - Trening. Innhold: Oppvarming/konkurranse, 2v2 omstillingsspill og spill 11v11 2X10 min. Ferdige kl.18.45. 15 min plass til litt egenterp etterpå. 

Tors 10.okt

Kl.20.00 - Interkrets vs Lillehammer på Stampesletta. Oppmøte kl.19.15. 

Kl.20.15 - 1.div vs Haslum på Ullern. Oppmøte kl.19.15. 

Fre 11.okt

Kl.17.00 - Trening. Innhold: Fri rondo med foamrullings, possession battleship og småbaneturnering. Ferdige kl.18.00. 

Lør 12.okt

Fri/egentrening

* Styrke overkropp, balanse og bevegelighet kan gjennomføres. 

Søn 13.okt

Kl.12.00 - Trening. Innhold: Oppvarming inkl prepp og 1v1, skåre mål øvelse og spill på to baner 7v7 5X8 min. Ferdige kl.13.45. 




Uke 41 - Sprint-Jeløy på besøk

Postet av Ullern Fotball den 6. Okt 2024

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass.

Utstyrsansvar TG1:

  • Ballansvar: Engene
  • Vester og kjegler: Steffensen 
  • 6 småmål: Pusic
  • Garderobeansvar: Steensen 


Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Mandag 

  • Egentrening/fri

Tirsdag 

  • Trening TG1, 16:30 (16:15) på nye KG. Innhold på Facebook-siden. 

Onsdag 

  • Trening TG1, 20:00 (19:45) på nye KG. Innhold på Facebook-siden. 

Torsdag 

  • Egentrening/fri

Fredag

  • Trening TG1, 17:00 (16:45) på nye KG. Innhold på Facebook-siden. 

Lørdag

  • Kamp hjemme i G16 IK mot Sprint-Jeløy, 14:00. Oppmøte senest 13:05. Tropp: kommer!

Søndag

  • Egentrening/fri




G19: Vi utvider opplegget for våre fremste i junioralder

Postet av Ullern Fotball den 4. Okt 2024

Med det enorme antallet juniorspillere og juniorlag vi allerede har på flere ulike nivåer er vi særs stolte over å kunne si at vi tar vare på veldig mange veldig lenge i Ullern Fotball. Med dagens antall som ønsker et omfattende opplegg i G19 Interkrets og 1.div er vi allerede sprengt i kapasitet og "verre" skal det bli. Derfor gjøres det noen justeringer for de som i 2024 har vært en del av Junior 1 i tilbudet for 2025 for å ta vare på enda flere enda bedre. Kort fortalt blir den en treningsgruppe for G19 Interkrets og en treningsgruppe for Oslo G19 div 1. 

35 stk på trening i en gruppe ikke ideelt 

For å kunne gjennomføre gode fotballtreninger der spilleren blir skikkelig ivaretatt så er det viktig å oppleve at det er kort vei fra hovedtrener til spiller. Det er også viktig at spilleren føler seg som en del av en treningsgruppe og et fotballag. I årets sesong har vi hatt en kjempesvær spillergruppe i trening der avstanden mellom de helt ferske og de som er på vei opp i A - stallen har vært litt for lang, mange har hatt en hovedtrener i trening og en annen kampleder, og i treningshverdagen har vi til tider vært alt for mange. Når en da i tillegg ønsker å gi spillere sjansen fra både G16 Interkretsgruppen og G15 div 1 A gruppen, så sier det seg selv at dette ikke går opp lengre når det neste år mest sannsynlig skal flyttes opp mange ambisiøse spillere fra våre eldste aldersbestemte kull. Sett fra G19 perspektiv så kommer det gode og solide kull som perler på en snor og de må vi være klare for å ta godt i mot og fase inn i juniorfotballen på en god måte der første steget er passelig overgang fra G16", sier hovedansvarlig for G19 opplegget Johan Egil Rudi. 

Mindre grupper gir flere sjansen 

Så fra 1.november vil vårt mest omfattende opplegg for spillere i junioralder (født 2008-2006) bli utvidet med en ekstra treningsgruppe. På den måten vil vi kunne tilby flere spillere plass, spillerne vil få flere trenerressurser per økt og det vil bety en mer naturlig trapp fra G16 og opp til vår A - gruppe. G19 div 1 gruppen vil bestå primært av de yngste juniorene og spille G19 div 1 Oslo. G19 Interkrets gruppen vil bestå primært av de spillerne uansett alder som er nærmest å rekruttfotball og hospitere med A - gruppen. Begge gruppene vil falle inn under G19 paraplyen og både organisatorisk og sosialt gjøre veldig mye sammen, samtidig, og ha tilgang til de samme ressursene i rammene rundt som garderobe, treningsutstyr osv. Spesielt Interkretsgruppen vil være liten i antall for å sikre gode muligheter for hospitering og flyt opp fra G19 div 1 gruppen og dermed naturlig nok plass for de som er klare for hospitering også fra yngre alderstrinn. På denne måten vil også spillerne ha direkte kontakt og dialog med sin trener i trening OG kamp, noe vi tror er viktig av flere grunner, avslutter Rudi. 

Trenere for 2025

Nicolas Gajardo er kjent for de fleste i Ullern. "Gaja" var en viktig del av opprykket til Interkrets og 1.div i 2023 og har siden sin retur fra en tur innom sitt fødeland Chile vært en viktig del av å følge opp spillerne som er nærmest A - stallen og bidratt både til Interkretslaget og 1.div. Gaja skal også i 2025 være en del av trenergruppen på G19 der han primært vil være på feltet med begge grupper og sekundært være bindeleddet opp mot vårt A - lag. 

"Vi har en spennende sesong foran oss med mange spillere i junioralder som vil opp og fram, noe som er veldig gøy for oss trenere og klubben. Personlig gleder jeg meg til å jobbe med våre talenter i Ullern Fotball og hjelpe dem til å ta steget opp på vårt A-lag.  "






Hovedtrener for G19 div 1 gruppen blir årets G19 assistenttrener Muslim Akil Razzaq. "Mush" har siste årene vist seg tilliten verdig og vel så det gjennom å levere solid innsats på flere områder i klubben vår, både med de yngre og de eldre på G19. Hel ved på alle områder og kanskje den treneren i klubben som kjenner Ullern best gjennom sin tid som spiller og nå i flere år som ansatt. Vi er veldig fornøyde med å kunne tilby våre yngste juniorspillere en slik ressurs i deres første steg ut av årskullorganiseringen. 

"Jeg gleder meg veldig til å fortsette å jobbe med denne aldersgruppen og bidra i større grad i en gruppe. Gjennom denne delingen tror jeg vi klarer å få en bedre oppfølging og treningshverdag. Dette tror jeg også vil bidra til å gi flere i ungdomsavdelingen sjansen til å kaste seg uti god matching enda tidligere. Dermed bedre utgangspunkt for å utvikle flere opp og fram"





Overordnet administrativ leder G19 og hovedtrener G19 Interkretsgruppen blir Johan Egil Rudi. Sunnmøringen med snart 20 års fartstid i Ullern Fotball holder fortsatt godt på dialekten og skal nå ta fatt på 2025 med vår nye treningsgruppe. 

"Det er et privilegium å få jobbe med denne aldersgruppen, samtidig som det har sine helt unike utfordringer. Jeg tror at med å skape mindre treningsgrupper vil kunne ta vare på flere langt bedre enn vi gjør i dag og hjelpe de så fort som mulig til et nivå der de kan bidra til vårt rekruttlag og videre mot A - stallen. Spennende kull og typer kommer på rekke og rad de kommende årene, noe en ekstrem og unik stabilitet på opplegg og trenersiden har sørget for. Jeg gleder meg allerede til kommende sesong". 




Om trenerapparatet blir supplert med enda en ressurs vil bli avgjort senere. 

Er du interessert i vårt opplegg? Nøl ikke med å sende oss en melding i dag! 

Tlf: 918 57 577

E-post: joherudi@hotmail.com 




G19: Seier 3-2 mot topplaget Ull Kisa

Postet av Ullern Fotball den 3. Okt 2024

Med kveldens seier 3-2 mot topplaget Ull Kisa er våre juniorer sikret plass i neste års Interkrets. Det skulle såklart bli spennende hele veien inn også denne gangen når 3-1 ledelse til pause ble redusert til 3-2 med få minutter igjen. 

Meget god 1.omg

Ullern kom godt igang og etter bare noen minutter burde det første målet ha kommet når vi er 3v1 inne i deres 16m, men siste pasningen blir for upresis. Vi presser UK høyt og får flere gunstige brudd. Særs godt første åpningskvarter. Men når vi ikke får ballen i mål så er UK nådeløse og etter 20 min tar de ledelsen. Responsen fra våre gutter er vel å merke tipp topp og vi maler på videre. Et godt innlegg fra Ellef ender hos Danial som bredsider ballen kontant i mål. Like etter er det Mikkel Amdal som gir oss ledelsen for første gang i kampen og nå rant det inn. Marius K. Teigen sniker seg inn i bakrommet og setter 3-1. Noe som står seg til pause til tross for straffe til UK som går i stolpen rett før hvilen. 

En veldig kaotisk 2.omg

De siste 45 minuttene er en salig smørje av dårlig lavt press og svidde sjanser. Vi brenner straffe og med UK på desperat jakt etter mål så trives vi SÆRS dårlig i lavt press og slitne ben og hoder fra mye kamper merkes godt. Heldigvis klarer vi å krige oss gjennom det og bryter tapsrekken. 

G19 Interkrets også i 2025

Vi merker helt klart at gruppen utover høsten får trent mindre jevnlig, relasjoner brytes opp og dermed faller også nivået på våre prestasjoner. Sett på sjanser for og mot så er det liten tvil om at de tre forrige kampene, som alle endte med tap, burde gitt oss mer. Men stadige gule og alt for mange røde kort gjør det ikke lett for oss. I dag fikk vi avsluttet kampen med 11 stk på banen og da viser vi spesielt i 1.omg så lenge kreftene varer at vi kan hamle opp med og slå absolutt alle lag på dette nivået. Det var målet vårt før sesongen der vi ikke inn på et nytt nivå med stort sett kun spillere med 1.div bakgrunn, da er det ekstra kjekt å se at vi har tatt nivået såpass fort og nå er godt etablert helt i toppen. For første gang i Ullern Fotballs historie beholder vi plassen på dette nivået. Nå skal vi trene godt og avslutte med stil på to lekne bortekamper på Lillehammer og Kløfta før vi tar oss en velfortjent liten ferie i starten av november, melder hovedtrener Johan Egil Rudi. 




Hvordan har årets sesong vært for våre ex Ullern spillere?

Postet av Ullern Fotball den 3. Okt 2024

Selv om Ullern går gjennom et generasjonsskifte og sliter litt midt på tabellen i 3.divisjon så er det flere tidligere Ullern spillere som gjør det godt i toppfotballen. 
Her er en liten oversikt over hvordan årets sesong har gått så langt for disse. 


Felix Horn Myhre - Brann

Et mye omtalt navn de siste ukene etter strålende landslagsdebut og scoring under forrige landslagssamling. Ligger for øyeblikket på 2.plass når det gjenstår 6 runder. En av Eliteseriens beste spillere og kanskje klar for å ta steget ut i fotball Europa?


Erling Knudtzon - Lillestrøm

Etter 5 år i Molde hvor han ble seriemester og cupmester to ganger så vendte han tilbake til Lillestrøm foran årets sesong. Der kjemper 35-åringen en hard kamp med sine lagkamerater for å unngå nedrykk til Obos ligaen. 

Håkon Helland Hoseth - KFUM

Med sine 19 kamper og to scoringer i Eliteserien denne sesongen så har han vært en viktig brikke i Johannes Moesgaard sitt mannskap som har prestert over de fleste forventninger denne sesongen. I skrivende stund ligger de på 7 plass i Eliteserien. 

Brage Tobiassen - Stabæk

Unggutten som imponerte stort for Ullern forrige sesong ble før denne sesongen kjøpt til Stabæk. Der står han foreløpig med 9 kamper i Obos og 15 kamper i 3.divisjon for Stabæk 2. 

Jens Bonde Aslaksrud - Kjelsås 

Spissen spilte en viktig rolle for Ullern i opprykkssesongen i 2021 og fortsatte å levere varene i 2.div det påfølgende året. Kongen av sene scoringer i cupen førte Kjelsås helt til semifinale i cupen i 2023 og har hatt en god sesong også i år på Grefsen stadion med 14 mål på 24 kamper. Opprykket til Obos lar vente på seg iallfall ett år til for Kjelsås som ligger på en foreløpig 5.plass i 2.divisjon. 

Jacob Cleve Broch - Kjelsås

Gutten med den strøkne venstrefoten ble hentet av Eivind Kampen til Kjelsås etter at unggutten tok store steg forrige sesong. Dessverre for Jacob så har han hatt tøff konkurranse om plassen på venstrebacken, men kanskje det åpner noen muligheter nå som Oprea er solgt til Tromsø til neste sesong.

Sebastian Remme Berge - Kjelsås 

Spilleren fikk 50 kamper i Obos for Ull/Kisa etter overgangen fra Ullern i 2018 og har vært innom både Arendal og Eidsvold Turn før han i sommer meldte overgang til Kjelsås. 

Mads Bådsvik - Follo

Har levert en meget god sesong for Follo i 2.divisjon. Driblekanten fra Stavanger har nettet 11 ganger denne sesongen og har spesielt i høst vist strålende form. Er fortsatt bare 23 år og har vist at han har potensialet til enda større oppgaver.

Jonas Vatne Brauti - Kjelsås

Ble solgt til Stabæk etter 2018-sesongen etter solide prestasjoner i Ullern drakta. Det ble dessverre med to kamper i Eliteserien for den unge keeperen og ble hentet av KFUM i 2021. Der ble det langt mer spilletid og i 2022 spilte han 24 kamper i Obosligaen. Spiller nå i Kjelsås hvor han har vært fast inventar i buret. 

Emil Orheim Jaf - Brann

Gutten som dribler alt og alle gikk til Brann fra Ullern før denne sesongen. Ikke blitt noe spilletid i Eliteserien, men står med 21 kamper for Brann 2 i 2.divisjon. Brann 2 for øvrig setter ny poengrekord for et 2.lag i årets sesong. 


Jonas Aune Jorde - Follo


Hardhausen som spilte for Ullern i 2023-sesongen valgte dessverre og ikke bli med ned i 3.divisjon og meldte overgang til Follo. Noe skader har holdt han ute av noen kamptropper, men står med 18 kamper for et Follo lag som tidvis har imponert i årets sesong. 

Jonas Holthe - Notodden

Drammensgutten kom til Ullern fra Træff foran forrige sesong. En del skader gjorde at det ble bare med 15 kamper for Holthe for oss før han valgte en overgang til Notodden i 2.divisjon. Der har han vært skadefri og spilt fast gjennom hele sesongen. 

Noah Jacobsen - Notodden

Var på et kort utlån fra KFUM forrige sesong og i likhet med Holthe så valgte han Notodden som destinasjon denne sesongen. 

Ikke alltid en starter denne sesongen, men står med 21 kamper for laget som kjemper en meget spennende kamp om overlevelse i 2.divisjon. 

Terje Kirsebom - Kjelsås

Er virkelig en legende i Oslofotballen og er fortsatt med på toppnivå. 44-åringen må dessverre se Jonas Brauti foran seg i køen på keeperplassen i Kjelsås så det har blitt med kamper for Kjelsås 2 denne sesongen. 

Ola Nikolai Rye - Grorud

Den høyreiste midtstopperen ble hentet til Grorud forrige sesong og fikk godt med spilletid for dem i høstsesongen 2023. Dessverre så har 2024 vært et år med skader som har holdt Ola utenfor banen helt til juli. Nå virker det som han endelig er kvitt plagene og startet senest i forrige kamp mot Junkeren. Grorud som uten tvil ønsker seg tilbake til Obos må smøre seg med tålmodighet en stund til da de for lengst er ute av kampen om opprykk. 

Akenaton Empa - Ull/Kisa

Spilleren som kom fra Finnsnes til Ullern i 2022 spiller nå i Ull/Kisa i 2.divisjon etter ett år i Grorud. Viste takter på at formen begynte å komme seg i vår hvor han leverte 9 mål på 9 kamper for Grorud 2, men målene har foreløpig latt vente på seg i Kisa. 

Edonis Mulaj - Follo

Edonis kom til Ullern fra Ready i 2023. Den tidligere Vålerenga gutten slet med manglende spilletid hos oss og valgte derfor å ta et steg ned igjen og ble lånt ut til Follo som senere ble en permanent overgang. Der har han gjort sine saker særdeles bra og det hele endte med opprykk for Follo til 2.div. Edonis har fortsatt den gode utviklingen i år og har vært så å si fast i laget hele sesongen. 

Rasmus Løvseth - Arendal

Nordlendingen Løvseth presterte meget sterkt i 2018 og 2019 for Ullern. Nå spiller han i Arendal i 2.divisjon og har tidligere spilt for Kjelsås og Bærum. 

Markus Myre Aanesland - Sandnes Ulf

98eren var en del va 97-gjengen på Ullern før han gikk videre til Stabæk i ungdomsårene. Ble med 1 eliteseriekamp for Stabæk før han gikk til Kongsvinger. Det har så langt blitt 126 kamper i Obos for henholdsvis Kongsvinger, Raufoss og Sandnes-Ulf. 

Etter alle solemerker så ender det med nedrykk fra Obos for laget fra Rogaland. 

Matias Belli Moldskred - Sandnes Ulf

I likhet med Aanesland så må nok Belli belage seg på at Sandnes Ulf ender opp med nedrykk denne sesongen. Mannen med 8 landskamper og 4 mål for Nicaragua har i likhet med sine lagkamerater ikke levert sin beste sesong og det blir spennende å se hvor han ender opp neste sesong.


Christoffer Alagie Jatta Skårn - Kvik Halden
Gjennomgikk en operasjon i vinter og det virke som Skårn hadde valgt å trappe ned med fotballen når han signerte for Rakkestad. Men i sommervinduet var han tilbake igjen i toppfotballen når han signerte for Kvik Halden som kjempet en desperat kamp for å unngå nedrykk fra 2.div. Dessverre for Skårn og Kvik så ender sesongen med nedrykk.















MSB: Stort steg mot sikker plass for Ullern 2

Postet av Ullern Fotball den 2. Okt 2024

Våre rekrutter har kjempet en hard kamp for å unngå nedrykk, men med seier i gårsdagens oppgjør mot Oslojuvelene så står Ullern 2 med to seiere og to uavgjorte på de fire siste kampene og ligger godt an til å berge plassen i 4.divisjon. 

Bilde: Ilia Boyadzhiev var meget toneangivende mot Oslojuvelen. FOTO: Merethe Fosby

Klasseforskjell
Ullern 2 stilte kanskje på papiret sitt sterkeste lag så langt denne sesongen, og mot bunnlaget Oslojuvelene var det tydelig fra første spark på ballen at det skulle mye til for at de tre poengene ikke skulle bli igjen på Ullernbanen. 

Ullern tar ledelsen 1-0 etter et vakkert angrep på venstresiden. Francklyn Goulehi som startet sin første kamp siden skaden han pådro seg i mai mot Sarpsborg finner Boyadzhiev i feltet med en nydelig stikker. Boyadzhiev gjør ingen skam på angrepet når han prikker en nydelig ball inn på bakerste hvor Mikkel Amdal kontrollert bredsider ballen kontant i nettet. 
Ikke mange minutter etterpå så er det klart for 2-0, og denne gangen er det Bendik Foss Evensen som får lagt til enda et mål på sin statistikk i 4.divisjon, serien han herjet i sesongen 2021 og 2022. Målet var hans 30 i 4.div på 25 kamper. 

ARKIVFOTO: Bendik Foss Evensen. FOTO: Merethe Fosby

Selv om Ullern presset på og skapte sjanse på sjanse som enten smalt i stenger eller ble stoppet av en meget god keeper så var ikke bortelaget helt ufarlige de heller. Kun et par minutter etter Foss Evensen sin scoring så kommer reduseringen etter en overgang. Brian Oyat drar seg inn fra høyre og setter ballen utagbart i mål for vår sisteskanse, Jesper Nesbakk Wold. 

Den nyopprettede spenningen i kampen ønsker Boyadzhiev og kvitte seg med og setter inn 3-1 etter at kamp uret har passert 22.min. Kampen minnet på dette tidspunktet om en typisk 7-3 kamp, men det roer seg litt ned og lagene går faktisk til pause uten at det blir scoret flere mål. 

 
Aagesen og Boyadzhiev styrte midtbanen totalt mot Juvelene.

Middels kvalitet
Der Ullern i første omgang satte opp det ene gode angrepet etter det andre så var andre omgang langt mer rotete. Selv om Juvelene helt klart begynner å bli slitne så klarer ikke Ullern å angripe med samme kontroll som i første. 
Men sjanser blir det og Ullern burde økt ledelsen flere ganger, spesielt Amdal har noen store muligheter som dessverre ikke ga noe resultat. Vi må vente helt til det 82. minutt før uttellingen kommer. Bendik Foss Evensen blir lagt ned i straffefeltet og dermed straffe til Ullern. 
Her tenkte nok de fleste på Ullernbanen at den skal storscoreren selv ta, men han er jo en hyggelig og snill gutt (kanskje ikke alle midtstoppere han har spilt mot tror det) og gir muligheten til Fabian Gluch til å score sitt første seniormål for Ullern. 
Gluch er sikkerheten selv og setter ballen enkelt i mål og fastsetter resultatet til 4-1 og tre poeng til hjemmelaget. 

Ullern 2 - Oslojuvelene: 4-1
Mål: Amdal 7.min, Foss Evensen 13.min, Oyat 13.min, Boyadzhiev 22.min, Gluch (str) 82.min. 
Tilskuere: 42
Gule kort: Bryn, Aleksanjan (Ullern), Kise, Lunde, Marthinussen (Oslojuvelene). 

 3.poeng: Ilia Boyadzhiev            

Setter opp det ene gode angrepet etter det andre. Veldig flink i mellomrommet og viser frem både pasningsfot, driblerier, kombinasjoner og skudd. Assist og mål bidrar til 3.poeng på poengbørsen.

  2.poeng: Christian Halfstad Aagesen   

Sammen med Boyadzhiev så viser "Åge" virkelig at han holder et nivå som er mange hakk over gårsdagens motstander. Trygg i pasningsspillet og gir laget en god balanse på midten sammen med Jama. 

 1.poeng: Albert Aleksanjan

Herjer til tider på venstresiden og passerer vel backen sin 1V1 et dusin ganger. Skaper sjanser for seg selv og andre flere ganger, men mangler det siste lille for å sette den i mål. For seg assist, men kunne og burde nok ha hatt enda flere målpoeng. Uansett, Albert er virkelig en attraksjon for publikum og er en spiller det blir spennende å følge videre.




Uke 40 - Høst(ferie)

Postet av Ullern Fotball den 1. Okt 2024

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass.

Utstyrsansvar TG1:

  • Ballansvar: Ankjell
  • Vester og kjegler: Frank
  • 6 småmål: Noah
  • Garderobeansvar: Eikheim 


Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Mandag 

  • Egentrening/fri

Tirsdag 

  • Egentrening/fri

Onsdag 

  • Trening TG1, 15:00 (14:45) på nye KG. Innhold på Facebook-siden. 

Torsdag 

  • Egentrening/fri

Fredag

  • Trening TG1, 18:00 (17:45) på nye KG. Innhold på Facebook-siden. 

Lørdag

  • Kamp borte i G16 IK mot Moss, 14:00. Oppmøte senest 13:05 (Kallumvegen 6A, 1524 MOSS). Tropp: Hagen, Masterman, Engene, Heidar, Reiten, Hadi, Schjesvold, Steensen, Pusic, Ankjell, Johannessen, Shahsavari, Eikheim og Sørensen

Søndag

  • Egentrening/fri