Tap i sesongåpningen for Ullern 2

Postet av Ullern Fotball den 5. Apr 2022

Pre season i Norge er en lang affære, men i går var det endelig sesongåpning i 4.divisjon for Ullern 2. Motstander på CC Vest Arena var vår gode nabo Heming som har ambisjoner om opprykk denne sesongen. Det ble også gjensyn med Benjamin Sunde som var med på opprykket til Ullern forrige sesong, og han brukte ikke lang tid på å straffe sin tidligere klubb med en kanonscoring.

Både Ullern 2 og Heming har ambisjoner om å kjempe i toppen av årets fjerdedivisjon og det var knyttet stor spenning til gårsdagens oppgjør på CC Vest Arena.
Heming kom best i gang med scoring allerede etter 6 minutter signert Benjamin Sunde. Et vakkert volleyskudd opp i nettaket av den tidligere Ullern spissen. Sunde kunne også blitt tomålsscorer like etterpå, men avslutningen fra 5m gikk utenfor mål.

Ullern hadde mye ball i første omgang mot et lavtliggende Heming og jobbet seg sagte men sikkert nærmere og nærmere en scoring, og etter at halvtimen var spilt driblet Joacim Sereba seg nydelig forbi 3 spillere på høyresiden og fant Thomas Støfring inne i boksen som enkelt kunne styre inn utligningen. For øvrig Støfring sitt første mål på seniornivå.
Ullern skulle også hatt straffe ikke lenge etterpå når Bendik Foss Evensen blir lagt ned i feltet, men dommeren valgte å la den passere.

Svak 2.omgang
Den andre omgangen ble ikke helt som hjemmelaget hadde håpet. Heming var langt skarpere og farlige på overganger og etter 55 minutter spilt kommer Heming spiller Aloyseous seg på skudd, skuddet treffer Sindre Grytnes og ruller over streken bak en utspilt Benestad i Ullern buret.
Ullern spiss Bendik Foss Evensen var et uromoment med avslutning i tverliggeren i første omgang og var også nære på å utligne i 2.omgang når han får dratt seg fri i boksen og fyrer et skudd som Heming keeperen redder mesterlig.
Det vil seg rett og slett ikke for Ullern i serieåpningen og i jakten på utligningen kontrer Heming inn to scoringer helt på slutten av innbytter Vebjørn Sveen.

Blandede følelser
Trener Anders Johansson var en skuffet mann etter kampen, men fant mye positivt å ta med seg videre i sesongen.
-Vi er skuffa over å tape den kampen her. Seriestart på hjemmebane etter ei lang oppkjøring, og mot våre naboer fra Heming. I en slik setting hadde nok både jeg, spillerne og alle med Ullern-hjerter et sterkt ønske om tre poeng. I tillegg så er vi det beste laget frem til de scorer 1-2, og da er det ekstra surt.

Rent prestasjonsmessig er det mye bra å ta med seg, og vi spiller på ingen måte en rævva fotballkamp selv om vi taper 1-4. Den første timen ser vi igjen mye av det vi ønsker både offensivt og defensivt. Joacim Sereba var veldig frisk på kanten, navnebror Stang samt sisteskanse Ingvald Benestad gjør en solid debut og Thomas Støfring får sitt første mål for MSB (minus målet mot Grei i fjor da vi spilte med G19-troppen).

Etter 60 minutter er det tendenser til kollektiv panikk i angrepsspillet vårt, og da sliter vi alle spillets faser og Heming får et kampbilde som passer dem bedre. Her er det viktig at vi tar ansvar til fremtidige kamper. Det er ikke baklengsmålet eller påfølgende Hawaii-fotball som er problemet, det er responsen på målet. Det er vår egen feil at det blir som det blir, og det er bedre for oss å erkjenne det enn å gjemme oss eller klandre eksterne faktorer.

Ellers må jeg berømme eks-Ullern-spiller Benjamin Sunde for en fantastisk scoring og vi ønsker både han og Heming lykke til videre med sesongen. Vi slår tilbake - garantert.

KAMPFAKTA:
Ullern 2 - Heming: 1-4
Sunde 6.min, Støfring (Sereba), 29.min, Grytnes 55.min (selvmål), Sveen 87.min, Sveen 89.min.
Gule kort: Hansen, Lyngen, Sunde, Berthelsen
Tilskuere: ca 50

Poengbørsen
3.poeng: Fredrik Stokke
Stokke kom fra Nardo foran årets sesong og viser at han er en spiller som kommer fra høyere nivå. Jobber utrettelig gjennom hele kampen og vinner mange dueller på midten. Viser også at han har evnen til å passere motspillere ved flere anledninger og skaper ubalanse hos motstanderen, men manglet litt på den siste pasningen. Men en god kamp av midtbanespilleren.

2.poeng: Sindre Grytnes
Selv om det ble selvmål i protokollen så leverer Grytnes en god kamp i Ullern forsvaret. Vinner masse dueller mot Sunde og er trygg og god med ball.

1.poeng: Joacim Sereba
Er et uromoment i første omgang og viser gode offensive ferdigheter fra sin høyreside. Står for det meste av farligheter som blir skapt i første omgang og leverer en nydelig assist. Slukner litt i andre omgang, men alt i alt en god forestilling.