G19: Fornyet plass i Interkrets - slik var sesongen og slik blir det i 2025

Postet av Ullern Fotball den 24. Okt 2024

I vårt andre forsøk i Interkrets skulle det gå meget godt og vi har med solid margin sikret fornyet spill på dette nivået for 2025. Det betyr andre året på rad med Interkretsfotball for våre juniorer for første gang i Ullern Fotball sin historie. Mye mål begge veier, mange kort, solid matching for mange og totalt sett en sesong vi kan se tilbake på og være godt fornøyde med. Vi har tatt en fot i bakken med hovedtrener Johan Egil Rudi om hvorfor det ble som det ble og noen tanker om neste år. 

Nytt nivå for mange

Det er alltid sånn at på G19 så er laget som avslutter en sesong veldig ulikt laget som starter neste. Noen er for gamle, noen er for gode, noen er lei og noen ønskes velkommen inn døren på Ullernbanen. Så de som skulle forsvare vår plass i Interkrets var så å si 100% en annen gjeng enn i fjor og majoriteten hadde stort sett spilt 2.div G19 i 2023. Det gjorde at behovet for en rask kalibrering av nivået var avgjørende for prosessen gjennom vinteren, treningskamper mot motstand på relevant nivå ble gjennomført i stor stil for å sikre at alle var klar over hvor nivået lå og dermed rydde alle tanker om hvordan vi var nødt til å trene for å ta nivået når første seriekamp kom. Vi kan med stor glede se tilbake på at mange har tatt nivået og vel så det, både i Interkrets og i 1.div Oslo. 

Godt samarbeid med seniorgruppen og 4.div som meget god kamparena for de fremste juniorene

Selv om det såvidt holdt i 4.div så har samarbeidet vi har i det daglige med trenergruppen på senior vært eksemplarisk. Haugevis med spillere har fått brynt seg på 4.div Oslo, et nivå en ikke skal kimse av med den mengde gode spillere som vi har her i Oslo. Dette har såklart enkelte uker skapt noe vel tøff belastning, men god dialog og bevisste hensyn så har vi kommet i mål med sikret plass i 4.div, masse hospitering i trening med seniorgruppen og med jevnlig aktuelle spillere på vei opp, senest 2007 modellen Marius Lund Stensland og debut i 3.div for Junior Peya. Storm Sundet Luytkis toppskårer i Interkrets for Ullern. Foto: Jon Oldevik.Der har vi vært gode 

Det er ingen av kampene vi har spilt der vi ikke med litt marginer kunne vunnet. Antall sjanser vi skaper er enormt i hver eneste kamp, både mot lavt og høyere press har vi til tider vist et høyt nivå på forståelse av posisjonsspill og vært svært fleksible i hvordan vi strukturerer laget vårt mot ulike formasjoner. Vårt eget høye press har også vært meget bra, og gjenspeiler antallet sjanser skapt gjennom at vi ofte har klart i vinne ballen nærme mostanders mål. Kort vei, få pasninger og dermed lettere å skape sjanser. Spesielt i perioden før sommeren og rett etter var vi på høyt nivå her, da er relasjoner satt, nye spillere har skjønt planen og de fleste er fresh og i god form. Mot slutten kommer skadene, spillere inn og ut, mindre gode relasjoner og dermed ikke like lett lengre. Men sånn er det i denne aldersklassen. 

Skyter oss selv i foten 

I fjor opplevde vi for ofte at vi ikke var rå nok i måten vi presset på, for ofte kom motstanderen ut av vårt press med kontroll og vi vant ballen for sjelden høyt i banen. Så dette skulle da bli så meget bedre i år, men det har endt opp med å bikke litt vel langt over i den røffe enden av skalaen. Dette har sådan ført til alt alt for mange gule og røde kort som har ødelagt våre sjanser for å kjempe helt i toppen - en man mindre på banen er rett og slett ugunstig om en vil vinne fotballkamper. Så der må vi se litt på tenningsnivå, den psykologiske i oss selv og hvordan vi skal finne balansen mellom råskap i press og klokskap under stress. 

Et annet område er helt klart antallet mål ut fra sjanser skapt, altså vår høye xG vs våre faktiske antall mål. Selv om vi har skåret nest flest mål i serien så er fortsatt de kalde fakta at vår xG tilsier en god del flere mål, dette har vært fokuset i hele høst og blir et viktig område for oss også fremover på feltet. 

Til slutt så er antallet mål mot, sett i sammenheng med for mange minutter spilt med en mindre på banen, også et område som må prioriteres. Alt henger sammen med alt, men de antall sjansene vi ikke får avsluttet ender også opp med overganger mot og posisjonsspillet vårt i offensiv markering har til tider vært noe "feigt" i mangel på mer beskrivende ord. 

Men kjekt å ha noen klare områder vi ser vi har forbedringspotensiale i. 

To grupper og flere trenere per spiller

Det er liten tvil om at årets spillergruppe har levert varene, noe tabellposisjon både i Interkrets og 1.div viser. Men vi har hele veien diskutert hvordan vi kan sikre at alle spillerne oftere møter et nivå som er tilpasset hvor de er på reisen mot vår seniorgruppe og der har vi kommet frem til at steget fra G16 Interkrets og rett opp til G19 Interkretsnivå er alt for stort for veldig mange og det fører til at nivået mellom de som er på randen av å bikke opp mot senior og de som nettopp er kommet inn som hospitant "nederst" i gruppen rett og slett blir alt for stort. Så med å skape et mellomsteg og en egen gruppe for G19 div 1 så vil vi lage bedre trappetrinn på reisen og dermed tror vi at vi får gitt flere et tilfredsstillende opplegg og sjansen inn i vårt juniortilbud. Vi gleder oss til å teste ut dette prosjektet i 2025. 

Det aller meste på plass og planleggingen av vinteren og 2025 godt i gang

Som tidligere presentert er både en stor mengde spillere allerede klare for 2025, de blir presentert forløpende i disse dager i våre soMe kanaler, de sentrale trenerrollene er allerede på plass og opplegg for vinter og neste år i stor grad spikret. Kontinuitet er en nøkkel til suksess og der ligger vi meget godt an. 

Er du interessert i en prat og evt teste ut vårt opplegg? 

Kontakt oss på: 

E-post: joherudi@hotmail.com 

SMS: 918 57 577


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.