G&J19 - I Portugal på treningsleir

Postet av Ullern Fotball den 29. Feb 2024

Etter en horribelt uheldig tur i fjor til Salou Spania med virus og helt fadese var det duket for Portugal, Algarvekysten og Colina Verde Sport Resort for våre eldste aldersbestemte treningsgrupper av begge kjønn. 

Noe helt annerledes 

Etter det som kun kan omtales som en horroruke i fjor var det liten tvil om at vi måtte se på hva vi kunne få til for å maksimere utbyttet av en hel uke sammen midt på vinteren i varmere strøk. Så vi satte oss ned og evaluerte grundig hva som faktisk er viktig for oss. Resultatet var 4 punkter som var udiskutable. Et langt mer privat resort der vi kunne gjøre 100% vår greie og ha alle fasiliteter tilgjengelig som vi selv ønsker og ikke måtte forholde oss til at ting må gjøres i tider og rekkefølger som ikke er ideelt, perfekt naturgress med solid vanningssystem, bedre klima som gir større sosialt utbytte gjennom at en kan være ute samlet flere timer per dag og ikke minst at prisen ikke ble helt tullete. Vi føler vi traff nokså bra på alle parametere i valget om Colina Verde på Algarvekysten, sier hovedtrener Johan Egil Rudi

Et resort med alt en trenger, i rolige omgivelser, men med kort vei til lokale tettsteder på kysten. 

Dugnad for å redusere kostnaden 

Både guttene og jentene har deltatt på flere dugnader gjennom året med mulighet for å ta ta prisen betraktelig ned. Vi har både vært løypevakter på hinderløp i Kollen, plukket middelhavsøsters i Oslofjorden og vært vaktpersonell på nedriggingen av Øyafestivalen. At vi gjennomfører "skikkelig" dugnadsarbeid er viktig, å selge div mer eller mindre unyttige produkter til nær familie har vi bevisst unngå. Ungdommen har veldig godt av å jobbe for det de skal delta på og det er både sosialt og lærerikt, sier Rudi som videre ber folk ta kontakt om de trenger hjelp til noe som krever mange personer. 

Ekte gress er så skånsomt mot kroppen og huden at det kan legges ned et betraktelig større antall med timer på feltet enn på kunstgress. 

Utflukt til Sevilla 

Midt i oppholdet tok gruppen turen til nabolandet for å besøke den flotte spanske byen Sevilla der landslagskeeper Ørjan H. Nyland holder til. Det ble en fin måte å bryte opp uken på og ungdommen fikk utforske byen helt på egenhand så å si hele dagen. Tur innom både Sevilla og Real Betis sine stadion var en selvfølge for fotballinteresserte figurer på tur. 

Vi vet om et par betongklosser av noen norske stadioner som kanskje kunne funnet noe inspirasjon i Sevilla.

Vi satser på forbedret reprise i 2025

Mye kan tyde på at vi har funnet vår perle her nede på den portugisiske solkysten. Kombinasjonen fred og ro, enorm fleksibilitet, fantastiske treningsforhold og veldig hyggelige folk gjorde turen til en suksess. Vi som spillergrupper har nok litt å gå på for sørge for at turen handler utelukkende om det sportslige og det sosiale, det handler om å respektere at en er på besøk hos noen og legge bort den mobiltelefonen for å være 100% tilstede der en faktisk er rent mentalt og ikke bare tilstede fysisk. Et mobilforbud på treningsleir med såpass eldre spillere hadde vært noe, avslutter Rudi. Obrigado Colina Verde :) Ses igjen om ett år. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.