G19: Opprykk X 2

Postet av Ullern Fotball den 29. Okt 2023

Målene før sesongen var krystallklare fra spillergruppen, opprykk fra både 1.div og 2.div. 11 måneder senere kan vi stolt medele at begge mål er oppnådd og at våre to juniorlag i 2024 skal spille henholdsvis G19 Interkrets B og G19 div 1 Oslo. 

Laget i 2.div gjorde fullstendig rent bord. Null tap og suveren seriemester. 

Med totalt 225 mål fordelt på de to lagene så har våre juniorgutter hamret inn mål på mål gjennom hele sesongen med målene fordelt på 25 spillere i 1.div og 29 spillere i 2.div. Med andre ord et stort antall spillere som har bidratt med sin del på veien. Toppskårer i 1.div ble Albert Aleksanjan som fra sin venstrekant har satt inn 19 mål, mens Marius K. Teigen har putta hele 23 mål i 2.div. 


Det var en tett og tøff kamp hele veien med Haslum i 1.div.

 I 2.div hang Christiania lenge med, men vi seig fra mot slutten. 

En litt seig start - både i forsesongen og i vår

Det ble en noe røff start på sesongen når våre målmaskiner på topp en etter en måtte kaste inn håndkleet. Marius E. Railo måtte gi seg med helseplager, fjorårets toppskårer i G16 Interkrets Storm Sundet Luytkis endte på null kamper med ryggproblemer og Lage Ekra Reistad røk korsbåndet i bare 4 serierunde på våren. Det stilte krav til resten av gruppen om å erstatte de målene på andre måter, omskolering av spillere og en litt annen måte å spille på ble nødvendig i flere kamper. Dette har spillergruppen taklet veldig bra, vi har underveis i sesongen blitt både mer samspilte og fleksible mot ulike strukturer. Dette gjenspeiles i det enorme antallet mål vi har skåret og ikke minst i antallet målskårere, sier hovedtrener Rudi.  

To klare utfordringer 

Vår utfordring har vært å møte så mye lavtliggende lag som satser på kontringer mot oss og det å sørge for å ri ledelser i land mot slutten. Her ligger mye av grunnen til at dette ble spennende helt inn og at vi har avgitt litt for mange poeng underveis. To områder vi helt klart ønsker å utvikle oss på gjennom vinteren før kommende sesong. 

Fort skape et sterkt VI

Å trene en juniorgruppe er alltid en spesiell utfordring og krever ekstra innsats for å skape både en klar standard i hvordan vi gjør ting, en skikkelig lagfølelse og en klar felles forståelse for våre prinsipper i spillestilen. Det er tross alt spillere fra 5 kull med sine ulike trenere og bakgrunner, fra flere klubber utenfra og alt dette skal sys sammen i en stor velsmurt spillergruppe. Der skal spillerne ha enorm skryt, garderoben har blitt full tidligere og tidligere utover sesongen, treningsleiren i vinterferien i Spania var enormt viktig til tross for sine utfordringer der med ymse virus (noe som kanskje til og med skapte enda sterkere bånd mellom gutta da de måtte ta vare på hverandre og hjelpe hverandre) og ikke minst i alle våre små tiltak gjennom året som er myntet på å gjøre alle både bedre kjent og bedre venner. 


Med så mange spillere i aksjon så er det viktig å hele tiden skape bånd mellom spillere, før oppvarming har alltid en ansvar for å si noen velvalgte ord.


Godt samarbeid med A gruppen og et avgjørende bidrag 


Vi har et enormt antall lovende juniorer både i vår A stall og i vår G19 stall, samarbeidet mellom A og G19 har vært viktig i en sesong der våre juniorer har hatt sentrale roller både i PostNord, Norsk Tipping og G19 divisjonene. Våre spillere har flydd landet rundt og fått topp topp matching i seniorfotballen, men også samtidig vært enormt viktige bidragsytere på G19 nivå. Helt avgjørende for at skulle oppnå begge våre mål vil jeg si. At vi trenerne er på huset i det daglige og kan finne gode løsninger er viktig i en hverdag der belastningen og styringen av den kan være helt avgjørende for å prestere maksimalt på flere arenaer samtidig. 

Gajardo og Fjellbakk takkes av 

Det er viktig for meg på påpeke viktigheten av et like sterkt samhold i trenergruppen som i spillergruppen. Medtrenere med like tanker om fotball og som er samkjørte på standard i gjennomføring er helt avgjørende. Siden Nicolas Gajardo gjennom året har vært her på deltid og med annen jobb i tillegg har Tobias Fjellbakk sitt bidrag med å fylle hullene ved behov vært veldig viktig for kvaliteten på økter der vi har vært opp mot 30 spillere samlet på feltet. Gajardo og Fjellbakk har sørget for at jeg kunne hatt et overordnet fokus og de har ledet 2.div laget i de fleste kampene inn til en suveren 1.plass. Fjellbakk har siden gått over i sivil jobb og Gajardo er nå trygt på plass i sitt hjemland Chile. Jeg vil begge rette en stor takk til deres bidrag gjennom et veldig artig, men krevende år. 

Planer for 2024 legges 

Heldigvis er keepertrener Dennis Berg Smalsundmo med videre og skaper en kontinuitet i trenergruppen som er viktig. Det jobbes også med å få inn minst en ny assistent. Parallelt med det skal en ny spillergruppe dannes med spillere på vei opp, inn og ut. Gruppen tar nå en uke fri før sesongen 2024 så smått begynner i november. 

G15 gjengen er også klare for Interkrets i 2024. For første gang kan Ullern Fotball skilte med Interkrets både for G16 og G19. 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.