Full uttelling mot Junkeren

Postet av Ullern Fotball den 25. Sep 2023

Lørdagens kamp mot Junkeren var siste mulighet til å kickstarte en seiersrekke som kan tenne håpet om overlevelse. Den muligheten tok Ullern-gutta så til de grader vare på når Junkeren ble feid av banen på Ullern KG.

(Alle foto: Merete Fosen)

Hele 19 serierunder skulle det ta før den virkelige storseieren endelig satt. De rød og hvite ga seg ikke før Junkeren-keeperen hadde hentet fire baller ut av nettet. Og det kunne vært mye mye mer. 

Ut fra startblokka i 100

For første gang i år hadde Ullern-trener Anders Lübeck mulighet til å stille samme 11er to ganger på rad. Noe som skulle vise seg å bidra til at relasjoner og samspill satt perfekt. Noe som ikke akkurat har vært tilfelle så langt denne sesongen. 

Og det var et heltent Ullern-lag som bygget videre på den gode prestasjonen mot Brann 2 forrige uke. 

Unggutten Brage Tobiassen åpnet likegodt dagens målshow med skinka. En Austnes-corner fra venstre måtte svinges inn igjen i feltet og der var flere Ullern-spillere frempå for å forstyrre bortelagets høyreiste keeper. 

Brage stakk rumpa ut og styrte inn 1-0 til hjemmelaget. Scoringen gjorde midtbanespilleren til Ullerns toppscorer på ny, men tittelen fikk han ikke beholde lenge.

Full utløsning for Azemi

Fitim Azemi ble hentet til Ullern for å vise vei foran mål. Mot Brann sist hadde han sjansen til å score på straffespark men overlot ansvaret til Emill Orheim Jaf.

Denne formiddagen handlet det meste om Azemi i og rundt Junkerens sekstenmeter. Dagens første kom etter et lekkert forarbeid av nevnte Jaf og rekkekamerat Skårn på motsatt side. Innlegget ekspederte spissen fra Ski effektivt med venstrefoten.

En 2-0 ledelse er ikke hverdagskost for lite seiersvante Ullern-gutter men dette var ikke dagen for å se seg bakover.

Etter total dominans i hele omgangen var Jaf igjen frempå ute på venstresiden og serverte en like sulten Azemi for andre gang. Nok en gang brukte den rutinerte spissen venstrefoten, og nok en gang ble det nettsus. 

Med 3-0 og full kontroll inn til pause var det plutselig smil og latter å spore både på tribunen og ute på banen. 

Fortsatte dominansen i andre omgang

Etter hvilen jevnet kampen seg noe ut, men den snikende følelsen av at man skulle rote bort nok en ledelse inntok aldri verken spillere eller de som så på. Press-spillet satt bra, spillere løp og kriget på alle baller og angrepsspillet fremsto både variert og tryggere enn noen gang. 

Spesielt press-spillet har løftet seg kraftig de siste tre kampene, og det var også et brudd etter godt høyt press som sørget for dagens siste scoring. 

Azemi brøt en tversoverpasning og så at bortelagets meget offensive keeper sto langt ute. Hele stadion ropte "skyyyyt" og med den nødvendige selvtilliten i bagen chippet Azemi enkelt inn sitt hattrick og Ullerns fjerde scoring i det 60 minutt. 

Avsluttet med kortreist og ungt 

Derfra og ut var det kun snakk om hvor stor seieren skulle bli, til tross for at en lenge arbeidsløs Jesper Nesbakk Wold måtte i full strekk ved to anledninger mot slutten av kampen.

En kamp som ble avsluttet med en snittalder på 19,2 år og hele seks egenproduserte Ullern-gutter på banen.

Thomas Støfring og Bendik Foss Evensen viste at det gror godt også bak Azemi på de offensive plassene og kunne fort ha puttet på et par mål til mot slutten hvis ikke Ullern-spillere hadde blitt for grådige foran motstanderens mål. 

I tillegg var det nye solide opptredener fra Herman Udnæs og Brage Tobiassen samt gode innhopp fra Jacob Cleve Broch, Jonas Holthe og Noah Jacobsen som debuterte for Ullern etter overgangen fra KFUM. 

Alt i alt en strålende oppvisning fra start til slutt og akkurat en sånn prestasjon og resultat som skal til for at man skal klare å mobilisere til en påkrevd sluttspurt i siste fase av sesongen.

Kampfakta

Ullern 4-0 Junkeren

Mål: 1-0 Tobiassen 11.min, 2-0 Azemi 30 min , 3-0 Azemi 35 min, 4-0 Azemi 61 min.
Gule kort :Ingen
Tilskuere: ca100

Ullern (4-3-3) :

Wold, Austnes, Dizdar, Udnæs, Lindøe, Tobiassen, Jorde, Nygaard, Orheim Jaf , Skårn, Azemi.

Benyttede innbyttere:

66 min - Bendik Foss Evensen for Azemi, Jacob Cleve Broch for Lindøe.

73 min - Thomas Støfring for Skårn, Jonas Holthe for Nygaard

77 min - Noah Jacobsen for Austnes

Poengbørsen

3.poeng: Fitim Azemi

Etter mye stang ut siden ankomsten fikk endelig 31-åringen vist frem avslutteregenskapene. To med venstre og en nydelig chip kvalifiserer til 3 poeng også her, men også i banespillet var Azemi meget toneangivende i både oppspillsfase og press-spill. Rett og slett en nærmest feilfri kamp fra Ullerns nye toppscorer.

2.poeng: Emil Orheim Jaf

Snurret rundt med svimle bodøværinger i 90 minutter. Serverte Azemi vakkert på 3-0 scoringen og både kunne og burde hatt både to og tre assist til i kampen hvis han ikke ble for opptatt av å jage scoring selv. Likefullt en ny praktkamp av venstrekanten som underholder de fremmøtte med rykk, finter og balanse som få i ligaen matcher.


1.poeng: Brage Tobiassen

Tilbake på scoringslisten igjen etter å ha kriget inn det viktige ledelsesmålet. Går foran i duellspill, dekker store rom defensivt og spiller effektivt og smart fremover i banen. Har etablert seg på et meget høyt nivå og fremstår som en av ligaens aller mest spennende talenter.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.