Nå ser det mørkt ut!

Postet av Ullern Fotball den 29. Aug 2023

Ullern trengte virkelig 3 poeng når de møtte tabellnabo Strømsgodset 2 på Marienlyst stadion. 
Men en tung sesong med bare en seier så langt ble forsterket med års verste når rekruttene til Godset kjørte over Ullern. 


Grusom start
Ullern hadde muligheten til restarte sesongen sin når de gjestet Strømsgodset 2 som lå bare tre poeng foran på tabellen før gårsdagens oppgjør. 
Drøye 30 Ullern supportere hadde tatt turen til Drammen i håp om tre poeng og en etterlengtet opptur. 

Men man har knapt fått satt seg ned på setene før konturene av hva man hadde i vente skulle utspille seg. Godset rekruttene går ut i et høyt tempo på det raske kunstgresset og bortelaget henger rett og slett ikke med i det hele tatt. 
Tre minutter er spilt når første ball smeller i kassa. Samuel Silalahi spilles gjennom i boksen og fra forholdsvis skrå vinkel fyrer han et skudd i lengste hjørnet som Christoffer Bugge i Ullern målet ikke får gjort noe med.

Men ungguttene fra Drammen var ikke ferdige og laget fra Oslo vest skal virkelig være glad for at ikke både 2 og 3 kom før kvarteret var spilt. Men etter 18 minutter dobler Godset ledelsen når de for endte gang bryter en pasning i god posisjon. Andreas Heredia-Randen lekte seg gjennom hele første omgang og han trer Marko Farji enkelt gjennom på venstresiden. Farji finner Ahmadzay på bakerste som bredsider inn 2-0 bak en totalt utspilt Bugge. 

Etter 36 minutter har Andreas Lubeck sett nok og gjør to bytter i tillegg til formasjonsendring. Inn kommer Følstad og Ademaj for Jorde og Foss Evensen. 
Og byttene gir Ullern mer stabilitet og kampbildet endrer seg en god del. Emil Jaf var til tider veldig usynlig utpå der, men når han vinner ballen og kan sette fart vet alle hvor farlig han kan være. Han drar seg nydelig inn i boksen og fra 10 meters hold har han alle muligheter til å redusere, men symptomatisk for årets sesong så blåser han ballen rimelig høyt over mål. 

Selv om Ullern skaper noen sjanser de siste minuttene av omgangen og fortvilelsen var stor over bommen til Jaf, så kan Ullernguttene være meget glad for at de fortsatt er med i denne kampen når lagene går til pause.


Game set match
Selv om andre omgangen er hakke bedre enn den første, så er det fortsatt hjemmelaget som virker farligst. Timen passeres når det som virker å være spikeren i kista spikres for godt. Ullern blir tatt på en overgang og etter litt klabb og babb i feltet lander ballen rett i beina på Marko Farji som banker ballen opp i nettaket. 

Fitim Azemi ble hentet i sommer for å hjelpe Ullern med å berge plassen i PostNord og han tenner et ørlite glimt av håp om noe som helst når han på nydelig vis styrer et flott innlegg fra Dreni Ademaj i mål. Og det gir en viss energi i Ullern laget uten at man klarer å legge det helt store presset på Godset. 

Ullern kaster folk fremover i sluttminuttene, men istedenfor redusering så ender det opp med to kjappe scoringer til hjemmelaget på overtid. Den ene av dem av det virkelig vakre slaget når Andreas Skjold bøyer ballen i vinkelen fra drøye 20 meter. Kampen ender med hele 5-1 til Godset og nå ser det virkelig mørkt ut for Ullern med hele 10 poeng opp til sikker plass. 

Slippe ned skuldrene 
Hovedtrener Anders Lubeck har ikke fått de resultatene han hadde håpet på når han overtok trenerjobben i Ullern og nå antyder han langt på vei at man kan forberede seg på spill i 3.divisjon neste sesong. 
Alle som kan lese tall og tekst forstår at veien opp til sikker plass er tilnærmet en umulig oppgave, så vi er fullt klar over situasjonen vi er i og at vi etter alle solemerker spiller i 3.divisjon neste sesong. Det betyr samtidig at vi kan slippe ned skuldrene litt og jeg håper det kan få ting til å løsne litt for oss. Jeg føler at vi har rett inngang til kamp i dag, stemningen er god og alle er skikkelig klare for match. Men når vi får det målet imot nesten med en gang så faller vi sammen fullstendig og de løper omtrent bare gjennom oss. Nå føler jeg at vi egentlig kan slippe ned skuldrene litt og vi kjemper ikke lengre om livsviktige poeng, så kan vi heller fokusere på å utvikle oss selv, sier Lubeck. 

Selv om det var en blytung dag i Drammen så var det allikevel noen positive ting å ta med seg etter kampen sier Lubeck. 
Vi har flere unge spillere som virkelig plukker opp hansken når de får muligheten. Brage Tobiassen er en av dem denne sesongen, men flere melder seg på. Jeg syns både Simen Nygaard og Herman Udnæs kommer inn og tilføyer laget energi og kvalitet og det skal vi ta med oss. I tillegg har vi flere unggutter som har vist gjennom sesongen at de har kvalitet og potensial til å bli gode fotballspillere, så vi vil nok ha litt mer fokus på spillerutvikling resten av sesongen, avslutter en skuffet, men fattet Ullern trener. 

Kampfakta
Strømsgodset 2 - Ullern: 5-1
Mål: Silalahi 3.min, Ahmadzay 18.min, Farji 63.min, Azemi 70.min, Skjold 90.min, Ardraa 90.min. 
Gule kort: Skjold, Waage, Holst-Larsen (Strømsgodset)
Tilskuere: ca 80

Poengbørsen
3.poeng: Fitim Azemi
Det er ikke den enkleste jobben å sette børs etter en slik kamp. Men poeng skal det bli og vi velger å gi 3.poengeren til Azemi i denne kampen. Bidrar med finfin scoring når han får muligheten og skulle nok gjerne sett flere legg i boks komme hans vei. 

2.poeng: Lars Følstad
Blir byttet inn etter 36 minutter spilt og gir inntrykk umiddelbart av at han kanskje burde vært med fra start. Kommer inn og gir laget stabilitet og energi på midten som gjør at pendelen heller litt mer mot bortelaget enn den første halvtimen. 

1.poeng: Simen Nygaard
Skade i første serierunde har holdt Stovner gutten ute av spill i lang tid, men nå fikk han endelig debuten sin på A-laget og viser seg frem på en meget god måte. Midtbaneterrieren kriger til seg baller og serverer den ene gode pasningen etter den andre. Ullerns beste de minuttene han spiller! Kanskje akkurat det laget trenger resten av sesongen? 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.