G19: Tar ferie med klare tanker om hva som må bli bedre i høst

Postet av Ullern Fotball den 17. Jul 2023

Tollef Guntvedt og de andre juniorene kan se tilbake på en solid vårsesong. Foto: Jon Oldevik 

Våre juniorer har nå tatt seg en aldri så liten ferie før en meget spennende høstsesong på tre arenaer skal angripes. 21 dager fri på spillere og ledere, vi har tatt en prat med hovedtrener Johan Egil Rudi om våren i G19 seriene, Norsk Tipping - ligaen og hva som må til om høsten skal ende med det resultat en ønsker. 


Dobbel ligaledelse i G19 div 1&2

Vi gleder oss helt klart over at vi avslutter våren med tallet 1 foran våre to lag, samtidig så går det ikke lang tid før jeg begynner å tenke på hva som gjør at vi ikke er lengre foran våre konkurrenter. Ingen kamper i hverken 1 eller 2.div er rett frem enkle, det viser resultatene og utviklingen av kampene. Når du tror du har kontroll så kan alt mulig rart skje i fotball, det er enkelte ting vi ikke kan kontrollere - men så er der også ting vi kan bli flinkere til å være forberedt på slik at vi kanskje kan kontrollere de litt mer.

Det er ingen tvil om at vi har gitt fra oss for mange poeng på grunn av vurderinger på slutten av kamper i vinnene posisjoner som ikke har vært gunstige for å nettopp vinne fotballkampen. I evalueringen av kampene så kan vi tydelig se at vår forståelse for resultatet og tidspunktet i kampene kan være bedre, når du leder og det er kort tid igjen av kampen er det helt andre valg som gjelder enn når en ligger under. Så å ha en felles tanke om hva som er lurt å gjøre i kampens ulike bolker ut fra resultat og tidspunkt er helt klart et område vi har snakket mye om nå før ferien. Vi har skapt enormt med sjanser, vår xG må være voldsomt høyt, så der håper jeg våre offensive spillere er på jobb i ferien og terper litt. I denne fasen handler det også om å få avsluttet angrep for å unngå kontringer mot, der har vi litt å gå på. 

Vi krydrer ligaspillet med enkelte treningskamper. Her fra kamp mot Strømsgodset Toppfotball U17 Nasjonal. Foto: Jon Oldevik. 

 

Det er en stor, solid og flott gruppe med juniorer vi har i år. Mange har spilt sammen lenge og enten det er 1 eller 2.div som skal spilles så er vi opptatt av at vi skal fremstå på en måte, som en gjeng med ett felles mål om å levere etter vår beste evne. Det har vi fått til, stiller du til kamp så er det kun maks innsats som gjelder. Vi har fortsatt et par knepp å gå på hva gjelder temperatur på treningsfeltet oftere, det er motstand og konflikt som gjør at vi må være bedre med ballen. Den dagen folk kommer med dobbelt sett leggskinn på trening så er jeg fornøyd ;) 

Fantastiske utfordringer i Norsk Tipping - ligaen 

Vi hadde det veldig moro i fjor i 4.div når vi ble kretsmestere og vi har det minst like moro i år selv om vi kjemper i andre enden av tabellen. For våre juniorer så er denne arenaen helt gull, de får en referanse på ett nivå som er tett opp mot vårt A lag og det gir motivasjon for hele gruppen at over 10 stk har fått sine debuter i Toppfotballen. At vi har kamper langt inn i juli av betydning gjør også at sommeren blir utnyttet, været og forholdene er tross alt best akkurat nå. 

En meget spennende høstsesong for alle våre eldste lag 

For min del blir det å kjenne på alle aspekter av spenningen fotball har å by på. Vi skal pushe seniorene i A stallen så godt vi kan gjennom hospitering og bidra med sultne unge gutter på rekrutt i kampen om å beholde plassen med begge lag. Selv med en litt poengfattige vår for vårt A - lag er troen sterk på at det er mulig å stå, vi er ikke halvveis enda og veien opp er tross alt bare på 6 poeng til sikker plass. At vi har fått på plass en spiss av Azemi sin klasse gir alle et løft og forsterket tro. Fitim vil være en topp referanse for våre spillere både på og av banen. I G19 divisjonene har vi nå kjempet oss til toppen, nå skal vi gjøre det som alltid er litt vanskeligere, sørge for at vi tenker utvikling, at vi tenker hva som må bli bedre og at vi alltid tenker på den neste kampen og ingenting annet. Klarer vi det har vi alt i egne hender nå, men det blir ikke enkelt og ingenting kommer til å være avgjort før høsten senker seg over Oslo. Vi er klare og 31.juli er vi samlet til trening igjen. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.